Justyna Lipicka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 jak dobrze że mu ciepło, w taką wiosnę... udostępniam go na facebooku, na bazarek czekam, choć tyle mogę pomóc;) Quote
bea100 Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 Justyna Lipicka: bardzo pomagasz, jesteś z Nami i z Karusiem :) A wiesz, ja patrzę za okno i cały czas się cieszę i tak mi ciepło wewnątrz siebie, że mogłam mu jeszcze bardziej pomóc i że Karuś właśnie teraz jest w ciepełku i nie w wilgoci co dla Karo jest zbawienne :p Za udostępnianie na FB- piękne dzięki i prosimy o jeszcze :) A fanty będą i mam nadzieję, że fajne- ale za czas jakiś jak się uzbierają...;) Quote
ajlii Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Karo zaprasza na bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241786-Dla-Karo-i-Sisi-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci!-ciuchy-kosmetyki-domowe-przydasie-do-19-04-godz-22?p=20683049#post20683049[/url] Quote
paula_t Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 [quote name='ajlii']Karo zaprasza na bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241786-Dla-Karo-i-Sisi-różności!-ciuchy-kosmetyki-domowe-przydasie-do-19-04-godz-22?p=20683049#post20683049[/URL][/QUOTE] Lecimy :) Weszłam na dogo, żeby wziąć dane do ogłoszeń, bo muszę zrobić pakiecik i wsiąkłam ;) Quote
bea100 Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Najpiękniej dziękujemy razem z Karo :multi: i już tam pędzę Quote
bea100 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Coś marnie na bazarku...cioteńki - podnoście choć proszę... Karuś bardzo fajnie się sprawuje. Drepta sobie po domku uśmiechnięty i zadowolony ;) To taki proludzki zwierz, chętny na każde skinienie człeka. Naprawdę ma cudowne usposobienie i charakter- ajlii mówi, że to taki stonowany i stabilny charakter miłego i zrównoważonego molosa (może Rottka w jakimś calu?). Jeśli znajdzie się chętny do adopcji staruszka- będzie miał cudownego towarzysza i przyjaciela! Quote
paula_t Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Miejmy nadzieję, że się rozkręci, trzeba być dobrej myśli bea :) Teraz po świętach, to i ludzie pewnie mniej pieniędzy w portfelach mają. Ja się kajam, bo nie zrobię bazarku niestety w środę, wybacz Cioteczko:modla: O 5 rano wyruszam pociągiem do Poznania zawieźć niewidomego szczeniora i w domu będę przy dobrych wiatrach ok.22 :( Quote
bea100 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Wiem kochana, czytałam, to ważna misja, dobrej podróży i trzymam za nią kciuki :bigok: Quote
bea100 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Dzisiaj rano dowiedziałam się niespodziewanie, że 6-go maja czeka mnie bardzo poważna operacja od której nie mam odwołania :-(. Muszę się liczyć z długim pobytem w szpitalu niestety potem ze szpitalem rehabilitacyjnym zapewne. Wogóle to niewiele wiem co i jak to będzie... Nie opuszczę Karusia i tak się postaram, że będzie kasa zapewniona za hotelowanie Karo naprzód (do 22-go czerwca 2013). Jednak na nic więcej dla Karo- jak się łatwo domyślić po takiej wpłacie jednorazowej- a mam jeszcze Suzkę- no nie dam rady :shake:. Mam nadzieję, że jak mnie tu nie będzie, cioteńki nie opuścicie Karusia :modla:. Teraz (po 10-tym kwietnia) mam opłacony bazarek ogłoszeniowy na 50 ogłoszeń. Zmienię tylko numer telefonu. Na teraz więc będą ogłoszenia dla Karo. Czy mogłabyś się podjąć paula_t ogłaszania Karo potem (co jakiś czas) jak mnie nie będzie? Post 34- tekst a niżej są ładne zdjęcia. To dla mnie ważne- Ajlii ma wielkie serducho i polubiła staruszka bo to świetny Pan Pies, ale marzę, by Karuś znalazł dom... Mam już książeczki uzbierane na oddzielny bazarek dla Karo- do kogo mogłabym je wysłać? Justyna Lipicka może do Ciebie kochana? Mnie może dłużej nie być. Byłoby może na karmę... Jeśli tak- czekam na pw a adresem do wysyłki. Quote
krakowianka.fr Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 dla Karo: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241786"][IMG]http://content.pimp-my-profile.com/i39/2/4/9/bn_d57dc2ddb0.png[/IMG][/URL] bea100 - to juz tera zycze powodzenia w operacji, ja u Karusia bede :) Quote
bea100 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Krakowianka.fr, malibo57: trudno mi pisać...jedno słowo ode mnie: dziękuję :calus: Quote
malibo57 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Beatka, nie ma co dziękować, jesteśmy przyjaciółmi Twoich psiaków. Zdrówkiem się zajmij i szybko wracaj:loveu: Quote
bea100 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Obiecuję, że wrócę jak tylko najszybciej się da !!! Karuś jest stary, więc o dom najtrudniej choć to takie wyjątkowe istnienie ale nie bardzo mogę na szybki DS dla Karusia liczyć, o ile wogóle DS się zjawi. Dzięki malibo57 za te słowa :loveu: Ajlii jest wyjątkowa ale też będę spokojna wiedząc, że zostawiam Karusia wśród Przyjaciół na dogo :) Quote
paula_t Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Bea, strasznie mi przykro, że czeka Cię poważna operacja i jeszcze do tego rehabilitacja :( Nic się kochana nie martw, damy sobie radę z Karusiem:p Teraz jest czas, żebyś pomyślała o sobie, a nie zaprzątała sobie innymi sprawami głowę :) Będę go regularnie ogłaszała, może jeszcze jakaś Cioteczka pokusi się i napisze jakiś tekst/teksty, to będzie można zamieszczać więcej ogłoszeń bez ryzyka, że pokasują. A jak tylko będziemy widziały, że finanse Karusia są nie najlepsze, potrzebna jest kaska, to wierzę, że się jakoś zbierzemy do kupy i zorganizujemy jakiś bazarek. Bea, doszły może pieniążki? Quote
bea100 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='paula_t']Bea, strasznie mi przykro, że czeka Cię poważna operacja i jeszcze do tego rehabilitacja :( Nic się kochana nie martw, damy sobie radę z Karusiem:p Teraz jest czas, żebyś pomyślała o sobie, a nie zaprzątała sobie innymi sprawami głowę :) Będę go regularnie ogłaszała, może jeszcze jakaś Cioteczka pokusi się i napisze jakiś tekst/teksty, to będzie można zamieszczać więcej ogłoszeń bez ryzyka, że pokasują. A jak tylko będziemy widziały, że finanse Karusia są nie najlepsze, potrzebna jest kaska, to wierzę, że się jakoś zbierzemy do kupy i zorganizujemy jakiś bazarek. Bea, doszły może pieniążki?[/QUOTE] Nie wiem kochana czy doszły, ajlii poza netem, ja dzisiaj z Nią długo rozmawiałam ale raczej o tej operacji co spada jak grom na mnie i ustalałam pewne sprawy bo mam u ajlii dwa olkuszaki i było co omawiać, przepraszam, nie spytałam ajlii a Ona sama pewnie zapomniała z tego wszystkiego o wpłacie mi powiedzieć, a może po prostu nie sprawdziła konta bo nie ma netu? Martwię się, bo jestem za Karo (i Su także) odpowiedzialna przecież i staram się pomyśleć o wszystkim już wcześniej... Dziękuję za słowa wsparcia i pomoc dla Karo- Jesteś po prostu niezawodna i wiem, że mogę na Ciebie liczyć i liczę na Twoje wsparcie i dzięki Ci za to :loveu: Quote
krakowianka.fr Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 dmy rade, najwyzej jakies bazarra bedziemy robic na niego aby pomoc tylko napisz nam tutaj ile kosztuje hotelik, czy do ajlii calosc sie wplaca itd, takie "ogolne" info, abysmy nie musialy potem szukac... Quote
bea100 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 (edited) Za tymczasowanie płacę 400zł plus karma. Wpłacam 22-go każdego mc z dołu (to data gdzie Karuś trafił do DT). Tak więc postaram się zapewnić Karusiowi: aktualne czyli od 22.marca do 22.kwietnia (100zł ostatnie deklarowane od Ewa, 100zł Janusz, 200zł ja) za 22 kwietnia do 22 maja (300zł ja, 100zł Janusz) za 22 maja do 22 czerwca (300zł ja, 100zł Janusz). (czyli następna wpłata 22-go lipca i mam nadzieję, że wrócę do tego czasu?) I Janusz i Ewa to moi znajomi spoza dogo. Te pieniądze zostawię i będzie pilnowała i wpłacała każdego 22-go Ewa bo mi obiecała a jak dotąd zawsze mogłam na Niej polegać. Ewa również zakupiła worek 15kg karmy dopiero parę dni temu dla Karo, więc ma na razie co jeść. Niestety, w związku z tym, że nagle muszę wydobyć spod ziemi taki grosz za hotelowanie, to nie mam już kompletnie na dołożenie co miesiąc na karmę :shake: Chcę wysłać książki i drobiazgi na bazarek do Justyna Lipicka, czekam na adres od Niej. Wysłałam już fanty do paula_t (dołożyła i dosłała fanty malibo57) i czekamy na bazarek paula_t dla Karo na dniach. Idzie bazarek ajlii w połowie na Karo i operację Sisi- ale ten bazarek dosłownie nam leży niestety. Tak wygląda na dziś sytuacja Karo. Czekam jeszcze na potwierdzenie przez ajlii wpłaty pieniędzy od paula_t (nie znam kwoty ;) ). Skarpetka Karusia u ajlii jest na 1 stronie tematu ale niestety nie jest największa jak widać . Poza tym nie mam jeszcze rozliczenia wydatków od ajlii (dojazd do weta, badanie i Caprodyl itd)- czekam. Marzyłam by Karusia wesprzeć w suplementy (malibo57 napisała o tym co by był potrzebne) ale w tej mojej nagłej sytuacji karma i najważniejsze leki (które bierze) są priorytetem. Edited April 11, 2013 by bea100 Quote
ajlii Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Już jestem u Karo. W weekend posypał mi się system i trochę trwało postawienie nowego. I tak jeszcze sporej części nie odzyskałam :/ Mamy już z Beą wstępne ustalenia co do opieki nad Karo na czas Jej rekonwalescencji. Z pomocą Przyjaciół Karusia damy radę :) Co do rozliczeń. Paula - dotarło od Ciebie 40 zł dla Karusia. Wcześniej nie mogłam sprawdzić, bo konto mam internetowe. Wydatki podam później. Niestety, rozliczenia psie prawdopodobnie przepadły i muszę je odtworzyć na podstawie faktur i wyciągów z konta. Quote
bea100 Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 Cieszę się ajlii, że już jesteś :) Pięknie dziękujemy paula_t za wspomożenie dla Karusia :loveu: Quote
krakowianka.fr Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 ok, koniecznie wpisuj ajlii rozliczenia jak dojdziesz do tego na czym stoimy, wg mnie (dzieki bea100) sytuacja jest jasna. zapewnilas (z przyjaciolmi) hotel, :loveu: zbieramy na karme i ewentualnie suplementy jaka on je karme? bo tak mysle, ze ewentualnie jak mu zaaplikujemy to co ma w wersji "senior" (z dodatkami), to moze odrobine mniej tych suplementow potrzeba bedzie Quote
bea100 Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 Bardzo mi na Karo zależy. Dlatego muszę zostawić tu jasną sytuację. Zostawiam Karo w najlepszych rękach- w ciepłym domu u ajlii i Jubu, których doświadczeniu i sercom ufam ogromnie. Przykro mi tylko, że zostawiam Karo bez pełnego zabezpieczenia na zaś we wszystko czego potrzebuje :-( Ogłaszam Karo cały czas i od początku ale zerowy odzew- a pies w takim wieku nie bardzo ma co liczyć na adopcję (chyba, że zdaży się cud jakiś ;) ) ...ale ja nie bardzo wierzę w cuda dlatego uznałam, że opłata za hotelowanie go (ile dam radę) jest najważniejsza! Dzięki krakowianka.fr za ten wpis, jestem coraz spokojniejsza, że Karusia zostawiam tu wśród Przyjaciół. Quote
krakowianka.fr Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 przypomnij mi jeszcze gdzie go oglaszasz? Quote
bea100 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Pomagała Justyna Lipicka, wykupiłam potem komplet na bazarku (linki są zamieszczane tu w temacie) teraz też czekam na dniach na ogłoszenia bazarkowe 50szt- wkleję linki Quote
bea100 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Mam już fanty na 2 bazarki dla Karusia- książkowy i mikrofibrowy- Justyna Lipicka- czekam na pw z adresem do wysyłki fantów :) Quote
Recommended Posts