Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elaja']Mogę wysłać jutro , podaj mi adres na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] albo poprosić znajomą aby zabrała do Krakowa , tylko trzeba byłoby juz od niej odebrać .[/QUOTE]
A kiedy ta znajoma mogłaby przywieźć szelki do kraka ? Jeśli szybciej niż przyszedłby list, to ja zobowiązuję się odebrać i przekazać Pani Ewie.

[quote name='ania75']Najlepiej zapytaj jutro p Ewę - jeśli da radę podejść do sklepu to super - jesli nie to trzeba zamówić. A co z tymi,które proponuję elaja?[/QUOTE]
Tak jak pisałam - w sklepach raczej nie ma takich szelek, a nie sądzę, żeby Pani Ewa miała czas jeździć i szukać. Sklepy zoologiczne nie są tak często rozmieszczone, jak spożywcze :)
A szelki od eleja przydadzą się :)

Posted

Elik , zapytam jutro i dam znać . Wiem , że na weekend powinna być w Krakowie . Natomiast jeśli jutro wyślę pocztą to w poniedziałek / wtorek też powinny dotrzeć do Pani Ewy.

Posted

[quote name='elaja']Elik , zapytam jutro i dam znać . Wiem , że na weekend powinna być w Krakowie . Natomiast jeśli jutro wyślę pocztą to w poniedziałek / wtorek też powinny dotrzeć do Pani Ewy.[/QUOTE]
W takim razie zapytam jutro Panią Ewę (nie mogę podać adresu bez Jej wiedzy) i dam znać.
Dzięki :)

Posted

Ben w Dzienniku. Z tekstu nie wynikało, że ma poważny problem z innymi psami, więc w ogłoszeniu wyszedł skrót : "toleruje inne zwierzęta" - w razie co, trzeba będzie wyjaśnić. Powodzenia :)

Posted

[quote name='salibinka']Ben w Dzienniku. Z tekstu nie wynikało, że ma poważny problem z innymi psami, więc w ogłoszeniu wyszedł skrót : "toleruje inne zwierzęta" - w razie co, trzeba będzie wyjaśnić. Powodzenia :)[/QUOTE]
I bardzo dobrze moim zdaniem, że w ogłoszeniu nie zapisano, że Ben ma problemy z obecnością koło siebie innych psów. W końcu nie w tak wielu domach (poza dogomaniackimi) jest więcej niż jeden pies. Wszystko wskazuje na to, że gdy będzie jednym zwierzęciem w domu, to tego problemu nie będzie, a na spacerach wiele psów okazuje niczym nie uzasadnioną agresję w stosunku do innych psów o czym można poinformować zainteresowanego adopcją Bena. Pisanie o trym problemie w ogłoszeniu, z góry przekreśla zainteresowanie Benem.

Dzięki za ogłoszenie Bena w gazecie :Rose::Rose:

Posted

[SIZE=2]Dzisiaj wpłynęła dla Bena kolejna deklaracja za luty - 20,- zł od basiek8[/SIZE].
[CENTER][COLOR=#800080]
[SIZE=3]Bardzo dziękujemy

[/SIZE]:Rose::Rose:[/COLOR]
[/CENTER]

Posted

Trzymam kciuki aby ktoś fajny zadzwonił i Benuś znalazł dobry dom :lol:

Elik , znajoma zgodziła się zabrać szelki do Krakowa , podam Ci do niej kontakt , tylko napisz gdzie - na pw czy na maila .

Posted

[quote name='elaja']Trzymam kciuki aby ktoś fajny zadzwonił i Benuś znalazł dobry dom :lol:

Elik , znajoma zgodziła się zabrać szelki do Krakowa , podam Ci do niej kontakt , tylko napisz gdzie - na pw czy na maila .[/QUOTE]

To świetnie :)
Może być e-mail: [email][email protected][/email] lub SMS 501-545-399.

Posted

Oczywiscie niezmiernie sie ciesze, ze Ben ma szelki i dziekuje bardzo elaji.
Jednak... Bena trzeba zabrac od Pani Ewy, bo sytuacja jest coraz bardziej niekomfortowa (tak delikatnie mowiac). Super, ze jestem osoba decyzyjna, ale w tej sytuacji czuje sie bezradna. Po nagonce na hotel, w ktorym Ben przebywal trudno jest mi go umiescic tam spowrotem, a prawda jest taka, ze powinien wrocic w to miejsce, poniewaz jest mu znane i tam czul sie bezpiecznie. Ben byl na utrzymaniu hotelu, teraz za to samo miejsce trzeba zaplacic zwykla stawke dla psa bezdomnego, czyli 450 zl/msc. Pomijajac fakt, ze nie ma miejsc i tak naprawde, zeby zrobic cos na szybko (jak wymaga tego sytuacja) powinno sie zabrac bezkonfliktowego psa z hotelu i umiescic na miejscu Bena u p. Ewy, czyli dodatkowy koszt ok. 250 zl. Jestem wsciekla na siebie, ze w pewnym momencie wylaczylo mi sie obiektywne myslenie, bo psu spokojnie mozna bylo szukac domu z hotelu. Jezdzic, robic zdjecia, wyprowadzac na spacert itp... Ale to BYLY mozliwosci, a teraz???? Czy ma ktos pomysl??? Jako osoba decyzyjna zwracam sie do Was z ogromna prosba o pomoc, ale bardzo prosze nie piszcie: nalezy, trzeba, powinno sie, itp.... Bardzo prosze o realna POMOC

Posted

[quote name='Aga-ta']...Jestem wsciekla na siebie, ze w pewnym momencie wylaczylo mi sie obiektywne myslenie, bo psu spokojnie mozna bylo szukac domu z hotelu. Jezdzic, robic zdjecia, wyprowadzac na spacert itp...[/QUOTE]
Nie pisz, że wyłączyło Ci sie obiektywne myślenie, bo to nie prawda. Nie z powodu lekkomyślności kogokolwiek Ben nie może być u Pani Ewy. Nie można było przewidzieć, że z zastraszonego psa, Ben zmieni się w agresora. W poprzednim hotelu nie wykazywał takich zachowań więc nie miej pretensji ani do siebie, ani do nikogo, że teraz tak jest. Niestety czasem tak bywa, że choć chce się najlepiej jak tylko można, realia są nie do przewidzenia.
Sprawdzę jutro możliwość zakwaterowania Bena w hotelu niedaleko Krakowa. Jeśli będą tam wolne miejsca, to przekażę Ci telefonicznie propozycję. Zadecydujesz czy Bena tam przewieźć.

Posted

[quote name='elik']Nie pisz, że wyłączyło Ci sie obiektywne myślenie, bo to nie prawda. Nie z powodu lekkomyślności kogokolwiek Ben nie może być u Pani Ewy. Nie można było przewidzieć, że z zastraszonego psa, Ben zmieni się w agresora. W poprzednim hotelu nie wykazywał takich zachowań więc nie miej pretensji ani do siebie, ani do nikogo, że teraz tak jest. Niestety czasem tak bywa, że choć chce się najlepiej jak tylko można, realia są nie do przewidzenia.
[B]Sprawdzę jutro możliwość zakwaterowania Bena w hotelu niedaleko Krakowa.[/B] Jeśli będą tam wolne miejsca, to przekażę Ci telefonicznie propozycję. Zadecydujesz czy Bena tam przewieźć.[/QUOTE]

Sprawdzał ktoś w hotelu Amok? Korzystaliśmy nieraz i jesteśmy bardzo zadowoleni

Posted

[quote name='Tweety']Sprawdzał ktoś w hotelu Amok? Korzystaliśmy nieraz i jesteśmy bardzo zadowoleni[/QUOTE]
Rozmawiałam z p. Iwoną, ale to dla nas koszt nie do przeskoczenia. To była moja propozycja z wczoraj.

Posted

Był jakiś odzew z ogłoszenia w DzP ? To wydanie piątkowe , więc może dzisiaj ktoś sensowny jeszcze zadzwoni ..... O moja hasiorkę , która też miała ogłoszenie w piątkowym wydaniu właśnie w niedzielę zadzwonił TEN DOM i sunia została kanapową hasiorką .

Posted

Witam Wszystkich;-)
Myślę, że możecie już trochę odetchnąć, Ben przyjechał wczoraj do naszego domu. Dostał swój pokój, 3łóżka do wyboru. Noc przespał jak dziecko i dziś na spacerze też ok. Narazie na DT mamy Bena i prywatną sukę cane-corso, ewidentnie stwierdzam, że Benowi potrzebny, spokój, azyl, poczucie bezpieczeństwa. Spokojnie bo w razie pojawienia się innych potrzebujących mamy pokoik 1-osobowy, ten w, którym jest teraz Ben ma ok.20m2. Nie ma co go drażnić boksami, klatkami damy chłopakowi trochę prywatności. Wszelkie rady mile widziane

Posted

LILUtosi napisał(a):
I stał się cud :-)

Cud, nie cud, ale zapewne Św. Franciszek zareagował na moje prośby. Nie po raz pierwszy z resztą :)

ania75 napisał(a):
poprosimy zdjęcia bo wszyscy jesteśmy ciekawi jak tam Benio na nowych włościach

Pani Beata obiecała przysłać mi zdjęcia, to wstawię je na wątek. Na razie nie wie jak to zrobić. Udzieliłam instrukcji więc może sama wstawi zdjęcia na watek. Jeśli nie uda sie Jej, to ja wstawię.

Posted (edited)

Bardzo proszę.

Pani Beata mówiła, że Ben spokojnie przespał noc, nie pogardził śniadaniem i odbył poranny spacer. Obyło sie bez nieprzewidzianych sytuacji.

Myślę, że Pani Beata sama będzie chciała powiedzieć jak Ben sie odnajduje, ale chyba będzie potrzebował jakiegoś czasu, żeby uznać nowe miejsce za swój dom.

Edit.
Wczoraj zrobiłam przelew za dotychcczasowy hotelik Bena, a dzisiaj wysłałam 100,00 zł (na polecenia Aga-ta) do nowego hoteliku Bena, jako zapłaty za okres od 1.03.br. Pani Beata podarowała te kilka dni pozostające do końca lutego.
Dziękujemy :)

Jutro mam pojechać po opdbiór szelek, które podarowała Benowi Elaja. Wyślę je listem poleconym. Ben będzie bezpieczniejszy na spacerach.

Edited by elik