edyseja Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Kama potrzebuje ruchu, spacerów na których będzie się mogła wybiegać oraz nauki posłuszeństwa, pani Jadwiga jej tego nie zapewni. Albo domu z ogrodem po którym będzie mogła swobodnie biegać. Quote
mtf zalesie Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 wplacam na fundusz sterylkowy i moge ja zglosic Quote
wiosenka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 I są jakieś wieści? Mam koszmarny tydzień. Czy te pieniądze są nadal potrzebne na wczoraj? Quote
edyseja Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Ciocia Poker napisała do mnie z zapytaniem na jakie konto przelać pieniądze więc kasa z bazarku już chyba jest. Przelałam dzisiaj 165 zł na konto lecznicy żeby wetka miała do dyspozycji pieniądze na opłacenie chirurga (z nim musi się rozliczyć od ręki). Obiecała zrobić zeskrobinę, będzie wiadomo co ze skórą Kamy. Quote
Poker Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Z mojego bazarku jest 135 zł . Gdyby się udało pokryć koszty sterylki ze skarpety sterylkowej, to może te pieniądze przeznaczyć na inne potrzeby suni.Chociażby karmę i ewentualne leczenie skóry. Quote
edyseja Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 (edited) Sterylka już zrobiona także wypadałoby za nią zapłacić. Nie wiem czy cokolwiek zostanie przyznane ze skarpety, jak w ogóle prosi się o pomoc i ile się czeka na odpowiedź. Do tej pory robiłam wyłącznie wpłaty na konta różnych psów, nigdy nie prosiłam o wsparcie finansowe więc nie mam w tym temacie doświadczenia. Mnie jest głupio przeciągać z płatnością. Wetka zrobiła zabieg zanim otrzymała pieniądze, policzyła za niego taniej niż normalnie bierze, zgodziła się poczekać parę dni na drugą ratę ale nie chcę nadużywać czyjejś uprzejmości. Kama b. dobrze zniosła zabieg, spotkałam dziś panią Jadzię - jest szczęśliwa, że już po operacji i bardzo wdzięczna wszystkim Cioteczkom za pomoc. :loveu: Nie udało mi się dodzwonić do wetki (wyłączony telefon) - chciałam spytać jakie są wyniki badania zeskrobiny. Edited January 23, 2013 by edyseja Quote
edyseja Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Dzwoniłam do pani doktor. Mówi, że suczka jest rewelacyjna i ani trochę nie nadpobudliwa. Ocenia Kamę na ok. 2 lat, pod mikroskopem nie widać nużeńca ale zdaniem p. Małgosi nie jest to równoznaczne z tym, że go nie ma (i na wszelki wypadek lepiej podać leki). Suczka jest alergikiem, ma b. suchą skórę. I wg wetki jest bardzo zarobaczona więc najpierw po zdjęciu szwów zająć się trzeba solidnym odrobaczeniem. Quote
edyseja Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Dziś na porannym spacerze zrobiłam Kamie fotki, niezbyt są wyraźne bo aparat w starym telefonie. Prawdę mówiąc nie zauważyłam, żeby się choć trochę uspokoiła bo cały czas chętna hasać i się bawić, a to znak że dobrze się czuje po zabiegu. Zdążyła już rozerwać fartuszek posterylkowy. ;) [IMG]http://images40.fotosik.pl/1921/c5818c964aea1085.jpg[/IMG] [IMG]http://images40.fotosik.pl/1921/12f2f7b33f624ee5.jpg[/IMG] [IMG]http://images36.fotosik.pl/353/1c2989c75b6afbba.jpg[/IMG] Quote
WiosnaA Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 To Panienka już po sterylce :-) ...fajnie,że dobrze się czuje :-). Widzę,że rachunek trzeba uregulować:shake:... finansowo pomóc nie mogę,(na wątróbki wszystko poszło)...bazarkowo jestem urobiona na razie po pachy, ale jak trochę odsapnę to wystawię dla Kamy,sporo fantów zostało u Leonka. Myślę,że za chwilę trzeba też ruszyć z ogłoszeniami. Quote
edyseja Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 (edited) Pytałam p. doktor jak z terminem rozliczenia, powiedziała, że jak najszybciej bo się nie umawiałyśmy na odraczanie płatności. Nawet jak fundusz przyzna pieniądze to trzeba czekać co najmniej tydzień (o tak długim czekaniu nie ma mowy). Jeśli jest jakiś problem z zapłatą przeleję ze swoich a najwyżej za bazarki zapłacę trochę później (bo mam odłożone pieniądze na nie). Przejrzę co mam w domu, na pewno jakieś drobiazgi sie znajdą, ciocia WiosnaA coś utarguje na dalsze wydatki. Co do potwierdzenia: mój przelew w wysokości 165 zł już dotarł na konto lecznicy, jak zostanie opłacona całość właścicielka wystawi rachunek. Edited January 25, 2013 by edyseja Quote
Mazowszanka13 Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='mtf zalesie']wplacam na fundusz sterylkowy i moge ja zglosic[/QUOTE] Może skorzystajcie z tej propozycji ? Ja zgłaszałam Kamę do AS. Ale napisałam, bo tak zrozumiałam, że Kama ma dom stały (choć wymagający pomocy). Z powodu DS-u zostałam odprawiona z kwitkiem. Teraz głupio mi to odkręcać. Ale jeśli Kama jest tylko w dt to co innego. Wtedy rachunek wet wypisuje na AS i oni płacą bezpośrednio lekarzowi. Nawet jeśli nie całą kwotę to i tak jest to duża pomoc. Quote
edyseja Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Jak już napisałam kilka razy DT b. lubi Kamę i przeszło im przez myśl, że może zostanie i jakoś dadzą radę (to ubogi dom i już i tak mają stado zwierzaków: dwoje psów-rezydentów, kot, świnka i ptaszek). Ale potem był wypadek i p. Jadwiga, która zajmuje się sunią została najbardziej poszkodowana (uszkodzony kręgosłup). W tej chwili wyjście z suczką to dla niej duży wysiłek, rehabilitacja jeszcze długo potrwa. Starsze córki się wyprowadziły i rzadko odwiedzają matkę, w domu jest tylko pięciolatek i 12-latka (z trudem utrzymująca Kamę na smyczy). Mąż w ogóle nie chce się zajmować suczką bo trzeba się z nią "szarpać". Zdecydowanie trzeba szukać nowego domu, nie tylko "fizycznie" ale i finansowo to dla p. Jadwigi za duże obciążenie. To pies dla młodych ludzi a nie pięćdziesięciolatków, którzy od zawsze mieli małe psiaki i nawet nie zdawali sobie sprawy na co się decydują biorąc pod swój dach większego (ale tu chodziło nie o kaprys posiadania kolejnego zwierzaka a pomoc bieduli w pilnej potrzebie, mieli ją zostawić z małymi pod płotem?). Quote
WiosnaA Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Wszystko odłożyłam na bok i zrobiłam expresowy bazarek dla Kamy;). Fajnie by było dostać gotowe pieniążki ze Skarbonki,ale póki co niech innym psiakom służą ....fantów trochę mamy,może coś utargujemy-tak sobie pomyślałam ;) Zapraszam serdecznie! :-)...pomoc w podnoszeniu bardzo mile widziana:-) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239113-Misz-Masz-expresowy-na-pomoc-dla-Kamy-w-BDT!-do-29-I?p=20334886#post20334886[/url] Quote
edyseja Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Jeszcze raz pięknie Cioteczko dziękuję. :Rose: Trzeba pomóc kobitce, która zaopiekowała się Kamą bo u nich z kasą krucho... Quote
Poker Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 Ja jeszcze trzymam kasę z mojego bazarku. jak AS dorzuci na sterylkę, to pieniaze chyba są potrzebne na diagnostykę skóry i karmę. edyseja ,a może przeleję na twoje konto , bo ty jesteś najbliżej suni i zawsze możesz w miarę potrzeby dysponować pieniędzmi . Quote
edyseja Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 Teraz muszę pilnie dopłacić 135 zł za zabieg, właścicielka lecznicy nie chce czekać bo nie było takiej umowy. Zgodziła się na zapłatę dzień-trzy po zabiegu ale nie tydzień. Już dziś nie była zadowolona, że przelewu jeszcze nie ma. Quote
edyseja Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 [quote name='Poker']Ja jeszcze trzymam kasę z mojego bazarku. jak AS dorzuci na sterylkę, to pieniaze chyba są potrzebne na diagnostykę skóry i karmę. edyseja ,a może przeleję na twoje konto , bo ty jesteś najbliżej suni i zawsze możesz w miarę potrzeby dysponować pieniędzmi .[/QUOTE] Podać Ci mój nr. konta? Quote
Poker Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='edyseja']Podać Ci mój nr. konta?[/QUOTE] Jasne, że tak. Zrobię przelew wieczorem , bo teraz wychodzę. Quote
edyseja Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 (edited) Dziś rano otrzymałam 135 zł z bazarku Cioteczki Poker [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237589-FIRMÓWKI-jak-nówki-oraz-inne-ciuszki-Dla-Baloniarek-i-suni-na-sterylkę-Do-17-01-g-22/page7[/url] pieniądze od razu przelałam na konto: 43 1160 2202 0000 0000 3327 5007 Małgorzata Bąk Lecznica dla Zwierząt UL. Gustawa Morcinka 32 01-496 Warszawa Po rachunek zgłoszę się jak właścicielka lecznicy wróci z urlopu. Edited January 28, 2013 by edyseja Quote
edyseja Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Dzwoniła dziś do mnie pani Jadzia. Kama we wtorek dostała zastrzyk na robaki, a dzisiaj miała zdjęte szwy. Dalsze leczenie po powrocie wetki z urlopu. Quote
aniawawa Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 9 dni po operacji to dość szybko zdjęli. U mnie w lecznicy to po sterylce trzymają min. 10 dni (jeśli wszystko się dobrze goi). Quote
edyseja Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Nawet niecałe 9 wychodzi bo sterylizacja o 21 (we wtorek), a szwy zdejmowane były w ciągu dnia (w czwartek). Nie wiem kto o tym decydował bo lekarz prowadzącej nie było (na urlopie). Jak sterylizowałam swoją suczkę powiedziała mi, że po min. 10 dniach mam przyjść. Quote
edyseja Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 A jaka jest górna granica czasowa na wyjęcie szwów? Ja się nie spieszyłam z tym zbytnio zwłaszcza, że moja b. temperamentna, ciągle biega i skacze, a tym samym się "naciąga". Quote
Recommended Posts