Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matusz - Tak,napisalam moze zbyt ostro! Ale - jedna osoba mogla "wyssac cos zpalca",ale juz nie kilka osob,ktore tylko potwierdzaja,ze faktycznie jest cos nie tak.

Posted

na jakim łancuchu? po pierwsze Ty mnie dziewczyno nie strasz bo ja sie nie boje. nie mam czego :-)
a po drugie to sama dalam nr telefon do DT, w ktorym jest Gromik. jesli bym chciala cos ukryc, to bym zabronila mowic, ze czasami Grom musi byc uwiazywany na lince a nie na łancuchu. musi byc uwiazywany wtedy, kiedy jest wypuszczana suka i wtedy, kiedy odpala mu cos na umysle i notorycznie gwalci niespelna trzyletnie dzieci bawiace sie na dworzu.
po za tym biega sobie swobodnie, goni zajace i bazanty (na szczescie ich nie dopada :-)), sypia na wlasnej wersalce w budowanym domu.

Posted

to nieprawdopodobne, że uparcie tkwicie w przekonaniu, że dom dagi to dobry dom
GROM jest uwiązany, bez odwiedzin dagi / to info z DT !!!

dzwoniła również do schroniska, żeby go oddać z powrotem / niestety ruch no wątku ją przestraszył, poczytajcie, nadrabia jedynie arogancją /
pies nie ma zrobionych żadnych poważnych badań

nie chodzi o dagę, bo ona sobie szybko znajdzie innego psa

chodzi o tego małego bąbla

odp. na post dagi:

a jak nie jest uwiązywany, to biega na wsi po nie ogrodzonym terenie???!!!
daga, zostaw te uśmieszki- rysowanki...jeśli odkryjemy wszystko, a sądzę, że tak- może stracisz ten dobry humor, bo ludzie w końcu cię odkryją...
nie?
to psy będą dalej cierpieć...jak Grom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.......to byś zabroniła mówić? ....
czytajcie ją , czytajcie.....

Posted

czoko123 napisał(a):
Matusz - Tak,napisalam moze zbyt ostro! Ale - jedna osoba mogla "wyssac cos zpalca",ale juz nie kilka osob,ktore tylko potwierdzaja,ze faktycznie jest cos nie tak.

Czoko czy wiesz to od osób trzecich? Czy faktycznie byłaś, widziałas i wiesz. Jezeli wiesz to tylko od osób trzecich, które też wiedza od kolejnych osób. To oskarzać na podstawie jedynie plotek, jest troche nie wporządku. Potem moze samo słowo przepraszam nie wystarczyć. Proponuje troche umiaru i mniej emocji.
A jezeli ten pies nie nadaje się do adopcji to powinien wrócic z powrotem do schronu, tam skad został zabrany. Jezeli w dalszym ciagu gwałci małe dzieci, jezeli zdaza mu sie ugryźc opiekunów, to lepiej aby były spełnione wszystkie środki bezpieczeństwa niż potem przeczytać o kolejnej tragedii w gazecie. Ratowanie psów nie moze być kosztem człowieka. Wczoraj pies zagryzł dwunastolatka, podobno bawił się wczesniej i znał chłopca. Jednak widocznie opiekunowie coś zlekcewazyli skoro dosżło do tragedii.

Posted

wie to od Brazowej lub osob z nia zwiazanych. sama dalam jej nr telefonu do DT bo nie mam nic do ukrycia. ten DT to moi znajomi i moglabym ich poprosic by o pewnych rzeczach nie mowili jesli bym chciala cos zataic. a ze powiedzieli, ze Grom jest na lancuchu, a lancuch to dla nich wszystko co sie uwiazuje, to nie moja wina.
jego natura sprawia, ze czasem musi byc uwiazany niestety. a tak wyglada ten "lancuch" http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=204304999

dobrze, ze i tak ten DT jeszcze nie kazal mi go zabrac. ale czuje, ze nastapi to lada moment i wtedy zostanie tylko schron. a osoby, ktore tylko potrafia pierdu pierdu na watkach, zamiast pitolic by pomogly szukac dla niego domu stalego lub lepszego DT. ale nieee, bo po co? najlepiej pitolic i nic nie robic. jedyne co potrafia to oskarzac i obrazac.
i stare przyslowie : nie popelnia bledow ten, ktory nic nie robi :-)

i jakos dziwnie zostaly zapomniane psy, ktore byly u mnie w DT, ktore wyleczylam i ktorym znalazlam domy. i jak to pies? byl pewen podziwu dla swietnej roboty, ktora odwalam:diabloti:

Posted

DAGA- mylisz sie,pewne wiadomosci mam zupelnie od kogos innego!!! Wiec cos tu musi byc nie tak. Nie rozumiem dlaczego za wszelke cene sie broni Dagi???? DAGA - co z Iskierka??? Miala byc dzis u Ciebie,a tu CISZA.

Posted

laluna---skoro to brązowa, to przyhamujcie....trochę szacunku !

a z takimi tekstami o powrotnej drodze psa do schronu, moderatorem długo być nie powinnaś
mimo, jakiejś tam tresury psów i głowy pełnej zapatrzenia w siebie

dadze już nie odpowiadam---szkoda mi palców

Posted

czoko123 napisał(a):
DAGA- mylisz sie,pewne wiadomosci mam zupelnie od kogos innego!!! Wiec cos tu musi byc nie tak. Nie rozumiem dlaczego za wszelke cene sie broni Dagi???? DAGA - co z Iskierka??? Miala byc dzis u Ciebie,a tu CISZA.

CZoko pytałam się czy wiesz bo widziałas. Czy znasz sczzegóły. Co to znaczy ze pies na łańcuchu. Czy to znaczy ze jest na łancuchu 24 h czy moze jest tylko czasowo uwiazywany, a potem spuszczany. Bo wiesz to jest zasadnicza różnica. Psy też są czasowo trzymane w kojcach, klatkach kiedy niszczy lub sika w domu a my wychodzimy na jakis czas z domu. U nas na treningu tez niektóe psy są wiązane na łańcuch. Gdy przewodnik ćwiczy z innym psem i wtedy musi uwiazać swojego jedengo. I uwiazuje go własnie na łańuchu, albo takiej stalowej lince. POczątkowo przywiązywali na smyczce ale kiedy skórzane za dosć dużą kase starczały na 5 minut wiedy okazało sie ze trzeba łancuszka.
Pies przywiązywany na łańcuch, linke na godzine lub dwie nie znaczy ze jest trzymany 24h.
Wiec jezeli nie masz dowodów ze na łańcuchu jest 24 h to nie oskarzaj tylko z plotek.
Jezeli znajdziesz dla niego dom, to napewno nie bedzie problemu aby Daga Ci go z miłą chęcia oddała. Jezeli nie znajdzie się domek wtedy wróci do schronu bo to pewnie jest w umowie adopcyjnej. Wtedy kazdy kto chce tego psa, bedzie mógł sobie go adoptować i dbać o niego.

Posted

przemas-ol napisał(a):
hmmmmmm. dzisiaj? :crazyeye: Mi tez nic nie wiadomo. Sebastian miał mi wcześniej napisać co i jak :angryy:

aparat w pogotowiu :-)

chwile temu Aneta dzwonila, zeby sie umowic na dostarczenie Marleya :lol:

Posted

na pewno sa umowieni, bo Aga wczoraj pisala do mnie smsa, ze dzisiaj beda w Ostrodzie ludzie, ktorzy zabieraja dla pajuni psiaki i dla mnie Boba przy okazji. i mowila, ze Aneta zadzwoni, zeby sie umowic co do godziny. wiec Ostroda na pewno wie. beda tam przed 15-ta.

Posted

daga_27 napisał(a):
na pewno sa umowieni, bo Aga wczoraj pisala do mnie smsa, ze dzisiaj beda w Ostrodzie ludzie, ktorzy zabieraja dla pajuni psiaki i dla mnie Boba przy okazji. i mowila, ze Aneta zadzwoni, zeby sie umowic co do godziny. wiec Ostroda na pewno wie. beda tam przed 15-ta.

ufffffffffffff. Tylko czemu ja nic nie wiem :shake: Ale dobrze, że wszystko jest good :)

Posted

Iskierka jest juz u mnie. Nawet zdazylam juz ja wyprac :-) jest cudowna po prostu. łagodna, grzeczniutka, spokojnie stala pod czas kapieli. Ja sie spodziewalam dredziarza, nawet specjalna szczote dzisiaj kupilam a tutaj przyjezdza calkiem inny pies:cool3: nie ma juz Marleya:roll: Iskierka to typowy kanapowiec, pierwsze jak wystartowala z łazienki to wskoczyla w bety:lol: zasuwa jak torpeda i ciezko ja zatrzymac w kadrze :mad: przyjaznie nastawiona do dzieci jak i do psow, chociaz 5 razy wiekszego Pana Emila potrafi pogonic gdy jest zbyt natarczywy:diabloti: nie potrfi chodzic na smyczy, ale pewnie sie niedlugo nauczy. Jest przecudowna!:loveu: