Jagienka Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Selmunia jest przepiękna :loveu: Dzieki Anashar za zdjęcia i miłe komentarze przy nich :eviltong: Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Jagienka napisał(a):Selmunia jest przepiękna :loveu: Dzieki Anashar za zdjęcia i miłe komentarze przy nich :eviltong: Selma jest piękna i dość juz długo była w schronisku ,musi znaleść domek .Camara obiecała po świetach ogłosić w wyborczej więć trzymamy kciuki ,a ty Jagenka pisz mi tu szybciutko o Selmie jaka jest bo ja ją tylko z daleka podziwiam ,a ty z nią przebywsz i resocjalizujesz w czasie kiedy ja resocjalizuje Ambrozję. Quote
Jagienka Posted April 9, 2007 Author Posted April 9, 2007 Selma ma ok 10 lat... i tyle równiez przebywa w schronisku. Całe swoje psie życie. Jest spokojna, uległa i przestraszona. Boi się niemal wszytskiego: głośnego głowu, wysoko podniesionej reki, gwałtownych ruchów, a czasami sama nie wiem czego sie boi, bo nagle kładzie się i nie chce wstać. Wymaga pracy. Trzeba jej pokazać, że kontakt z człowiekiem i duża przestrzeń nie są straszne. Najpewniej czuje sie w boksie, ale to nie znaczy, że nie należy jej się życie w rodzinie. Quote
karusiap Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 tak,Selma bardzo potrzebuje kontaktu z czlowiekiem...Jagienka pracuje z nia ile moze,ale potrzebny jest Selmie codzienny kontakt.... Quote
karusiap Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Selma jest sliczna,ale nikt nie wezmie psa ktory boi sie nie wiadomo czego:(musimy jej pomoc...jakos ja przekonac do ludzi,ale na to trzeba czasu i duzo pracy... Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 karusiap napisał(a):Selma jest sliczna,ale nikt nie wezmie psa ktory boi sie nie wiadomo czego:(musimy jej pomoc...jakos ja przekonac do ludzi,ale na to trzeba czasu i duzo pracy... Karolinka i Jagieńka dlatego licze na was bo wiecie ,że ja musze zająć się Ambrozja ,odpadła mi Saba Bo jest na domku tymczasowym ale jest Ali ,który ledwo chodzi bo dość że ma chore nózki to jeszcze bardzo przytał bo sie nie rusza i biedne całe A1 i maleńki sprinter. Jest jeszcze Kamelia i Rozetka Quote
miniulka91 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 a nie wiecie kto się zajmóje www.schronisko.krakow.pl ?? bo tam nie ma aktualnosci juz od dawna ,pare psow jest w nowych domkach niektórych niby niema jak tej OXANY ,a dużo ludzi tam wchodzi więc przydaly by się jakiś aktualnosci :lol: Quote
miniulka91 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 ROKSA, P 00/26/00 nieśmiała, piękna, oddana, wierna w schronisku od : 02.07.1998 boks : D-6 to ta Roksa ?? ładniutka potem jest : MIRA, P 00/18/00 w schronisku od : 04.10.1998 boks : A-4 Mira jest już w schronisku 9 lat! To strasznie długo. Jest bardzo delikatną i łagodną sunią, dlaczego więc jeszcze nikt jej stąd nie zabrał? Mira jest wesoła i pełna miłości. Z pewnością wniesie dużo radości i ciepła do swojego nowego domu. Tylko czy ktoś ją wreszcie dostrzeże? a po tych suniach jeszcze jedna : MISIA, P 00/17/00 pełna dystansu, dla obcych nieufna, potrzebuje miłości w schronisku od : 22.12.1998 boks : A-5 Quote
Jagienka Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 minulka, wszytskie sunie (te trzy) które wstawiłaś są w schronisku nadal. Roksa jest duża, potężna wręcz i szczeka niemiło. Misia jest cudowna, przytulasta. A Mira to w ogóle rarytas, uwielbiam tego psa, ma 12 lat. Z charakteru do Darmy podobna. Ale nie możemy im na raz wszytskim pomóc... Musimy jakoś po koleji.... więc uwierz Nam, że jak tylko Selma pójdzie do domu to reszta też będzie miała swoja szansę. Jak chcesz możesz zawsze im pozakładac wątki, ja Ci je pokarze w schronisku. Z reszta mamy ich aktualne zdjęcia. Nie da sie pomóc im wszytskim równoczesnie, a widzisz jakie jest zainteresowanie psami z krakowskiego schroniska... Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Selma wczoraj pojechała do domku ,dzieki dziennikowi ,a w sobote z tego sameg ogłoszenia wydałam Gaze 4 letnia suczke ,która była od siepnia 2005. dzwoniłam wieczorkem do Selmy i pani powidziała\ze była z mężem na spacerku ,a ona ze swoja suczką i Selma podgląda co jej suczka robi i na spacerku załatwiła swoje potrzeby .pan powiedzial,ze na peno u nich szybo sie wszystkiego nauczy. Do samochodu musieliśmy ja siła wkładac ale z samochodu wyskoczyła bez problemu. Jagenka przeslę ci wieczorkiem zdjęcia Selmy i bardzo prosze o wkleienie. Za jakiś czas umówiona jestem na odwiedzenie Selmy. Nastepnym psiakiem ,ktoremu musze znaleść domek jest Nora od 1998 roku w schr. Quote
karusiap Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 :multi::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Jagienka Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Foksia i Dżekuś napisał(a):Selma wczoraj pojechała do domku ,dzieki dziennikowi ,a w sobote z tego sameg ogłoszenia wydałam Gaze 4 letnia suczke ,która była od siepnia 2005. dzwoniłam wieczorkem do Selmy i pani powidziała\ze była z mężem na spacerku ,a ona ze swoja suczką i Selma podgląda co jej suczka robi i na spacerku załatwiła swoje potrzeby .pan powiedzial,ze na peno u nich szybo sie wszystkiego nauczy. Do samochodu musieliśmy ja siła wkładac ale z samochodu wyskoczyła bez problemu. Jagenka przeslę ci wieczorkiem zdjęcia Selmy i bardzo prosze o wkleienie. Za jakiś czas umówiona jestem na odwiedzenie Selmy. Nastepnym psiakiem ,ktoremu musze znaleść domek jest Nora od 1998 roku w schr. Pani Beato czy jak napisze, ze Pania kocham to będzie duży nietakt?? :iloveyou: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: Quote
Ulka18 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Wspaniale wiesci....macie Kochane Krakowianki szczesliwa reke...:loveu: oby wszystkie starsze psiaki znalazly dobre domki :kciuki: Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jagienka napisał(a):Pani Beato czy jak napisze, ze Pania kocham to będzie duży nietakt?? :iloveyou: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :bigcool: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: Dziewczyny ja też was kocham bo bez was nic bym sama nie zdziałała i Selmunia nie miała by domku.przeciez to wy byłyscie z nią na spacerku , a do mnie poprostu był telefon podany ,altego ja ja wydała. Wszystkie te adopcje sa nasza wspólna zasułga bo praca zespołowa przynosi największe wyniki. Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Selma ma domek dzięki nam wszystkim ale bez Pani Ani nie znalazły bysmy tego domku ,dzięki jej wspaniałemu tekścikowi o Selmuni w dzienniku jest ona teraz w domku. Quote
karusiap Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 nalezalo sie dziewczynce po tylu latach...:multi: Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Selma bardzo łatwo sie adoptuje ,chodzi z panem na długie spacerki i pdglada co mała suczka rezydentka robi. Selma jest juz po kapieli ,bez problemu dała się panu wsadzić do wanny tylko jak z powrotem została wysadzona to sie ze strachu posikała ale państwu to zupełnie nie przeszkadza i ciesza się że mogli tak fajnemu zwierzęciu pomóc. Dzisiaj jadę do Selmy bo zostałam zaproszona-jade razem z Irenka bo okazuje sie że Selma mieszka niedaleko Irenki Quote
Foksia i Dżekuś Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 W poprzedni piatek dzięki wspaniałemu tekścikowi Camary w gazecie wyborczej poszła do nowego domku z ogródkiem Nora ,która w schronisku była od 1998 roku.Wczoraj dostałam informacje ,że Nora jest bardzo grzeczna nie wykazuje cienia agresji (bo taka informacje dostali od kogoś w sch,że była agresywan) Chodzi sobie gdzie chce po ogródku ,chce do chodzi po domu i Panśtwo równiez jak w przypadku Selmy,bardzo sie ciesza że mogli jej pomóc. Poprosze Camare o wkleienie zdjęcia ,które jej wysłałam bo ja gdzieś zawieruszyłam. Myslę że warto walczyć o psiaki z takim długim starzem ,ponieważ sa ludzie ,którzy chca im pomóż ,a psiaki ostatnie lata nie spędza samotne i zapomniane. Quote
Camara Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 A to jest Nora :p szczęśliwego, długiego życia ślicznotko :p Quote
black sheep Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ojej jak tu miło! Jak wspaniale, że Selma jest tak kochana! To cud!!!!!!!! I następny cud, że Norunia ma domek!!!!!!! Hura!!!!!:):):) Quote
Recommended Posts