Margi Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Fajnie Zibi wygląda,tylko jak dla mnie to ma zbyt długą sierść.Faktycznie jak Ania napisała taki puszysty kurczaczek.:lol: Quote
ulana Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 [quote name='ania0112']ooo ale on obciety za krótko to nie jest co? wygląda jak puszysty kurczaczek :) i mówi tu o sierści nie tłuszczyku.[/QUOTE] [quote name='Margi']Fajnie Zibi wygląda,tylko jak dla mnie to ma zbyt długą sierść.Faktycznie jak Ania napisała taki puszysty kurczaczek.:lol:[/QUOTE] No właśnie. Nie mogę się z Wami nie zgodzić. Chociaż dziś już wygląda lepiej, bo wczoraj po praniu był dodatkowo napuszony. On ma bardzo gęsty podszerstek i niestety zostało go za dużo, co jeszcze zwiększa efekt kurczaka. Muszę go wyczesać za parę dni. Ech... [QUOTE] a zibulec to chyba ma dość krótki ogon co? czy to tak na zdjęciach wygląda? [/QUOTE] Ogonek ma akurat. :) Wzorzec rasy nie mówi nic o długości ogona. Nie znam preferencji sędziów w tym temacie, ale ogonkiem Zibiego zawsze sie zachwycali, bo ma być : OGON: Nie cięty. Wysoko osadzony. Naturalnie noszony, pożądany w postaci szabli lub sierpa. - i taki właśnie jest! Prościutki, nie wygięty na boki znaczy, a za to jak sierpik. :) Quote
ulana Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 (edited) [quote name='Saththa']On znaczy był tylko przetrymowany tak?:)[/QUOTE] Zrobiona głowa, podcięty długi włos i przetrymowana reszta. Edited April 2, 2014 by ulana Quote
ania0112 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 a mozesz mu zmierzyć długosc ogona od nasady? bo brokat tez tak samo nosi ale mam wrazenie ze jest duuuzo dłuzszy... ale moze to złudzenie?;) Quote
ulana Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 Oczywiście, że mogę zmierzyć, ale wieczorkiem w domu. Tak sobie popatrzyłam na te zdjęcia z galerii i myślę, że to może być złudzenie. O tu na przykład wydaje się, że ma długi ogon [url]http://i48.tinypic.com/5al3iq.jpg[/url] :) [url]http://images49.fotosik.pl/1736/4767beb224332df0med.jpg[/url] A tu dwaj koledzy przed porównaniem - ogonki wydają się podobnej długości Tu też wydaje się dłuższy [url]http://images49.fotosik.pl/1736/ec34fe70ce0c2878med.jpg[/url] [url]http://images10.fotosik.pl/3175/2e5c222bb58a5981.jpg[/url] A tu to już absolutnie wielgachny ;) Quote
ania0112 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 hahahah ostatnie zdjęcie najlepsze! broda jak zmokła kura, uszi na boczki i ogon antena - super:lol: Quote
malawaszka Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 noo antenka jak się patrzy :lol: mnie też się zawsze wydawało, że Brokat ma długi ogon, ale to zapewne dlatego, że był zawsze z Dropsem z jego świńskim preclem :D Quote
ania0112 Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 haha no to już nie wiem :) jak ulana zmierzy zibiego ogon to porównam :) Quote
ulana Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Hahaha, ledwie dotknęłam psiej antenki i zostałam wrogiem numer 1. :) Biorąc średnią z kilku prób łapania uciekającego ogona wyszło mi 18 cm. A ile jest u Brokata? Przegoniłam dziś psa i siebie. Byliśmy na dłuuugim spacerze, podczas gdy Wojtek jeździł konno. Takie wiosenne łąki, puste, bez tłumów ludzi piękne są. I jeszcze Wisła w tle... Czuję każdy mięsień w nogach, Zibi pewnie też, bo jakoś się nie pali na wieczorny spacerek i kima przytulony do pańcia. :) Quote
ania0112 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 o taki niedotykalski ogon? brokat daje sobie wszystko dotknąć więc problemu nie było ale że leży to tak ciężko zmierzyć ale między 21 a 22 cm a plus kudły to ma 24 więc stąd wrażenie dłuuugości :) Quote
ulana Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 O, to dłuższy jak by nie patrzyć. U nas miara bez żadnych kudełków, bo obcięte. Zibi nie lubi dotykania ogona i tyłeczka poza stołem. Na stole to już wie, że czesanko i nic na to nie poradzi... Quote
ania0112 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 no brokat ma dłuuzszy ogon ale chyba tez jest ciut wyzszy. brokatowi nic nie przeszkadza, mogłabym go po całym domu targac za tylne łapki a on by sie cieszył ze go dotykam :) Quote
AnkaG Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Fajny ma ogonek Zibi. Moja adoptowana Nusia ma zakręcony precelek. :) Quote
AnkaG Posted April 7, 2014 Posted April 7, 2014 Kiedyś prowadziłam wątek z moimi pieskami ale z czterech już dwie odeszły ... i nie mam jakoś serca dalej prowadzić. Quote
ulana Posted April 8, 2014 Author Posted April 8, 2014 To wrzuć zdjątko jakieś tutaj. Je sli chcesz, oczywiście. :) Tego precelka na przykład. Jak tak czytam imię to od razu myślę sobie co to za piesek, jak wygląda, czy łobuziak... Ech, odchodzenie psiaków to trudne przeżycie dla właścicieli. W ogóle sobie tego nie wyobrażam jak to boli - Zibi to mój pierwszy własny pies. Ale przecież były zaprzyjaźnione kudłacze - Misiek - pies magiczny mojego dzieciństwa, o którym wciąż Wam piszę i napisać nie mogę, bo zaczynam i od razu ryczę, a to tyle lat już; Bandzior - co skakał do ZOO i wystraszył łanie ;), najwspanialszy ONek jakiego znałam (bo bliski pewnie, hihi), Kajka - nasza pierwsza żeglarka czy choćby Bona, której wciąż brakuje na podwórku kuzynki Małgosi. I wciąż są w sercu te czworonogi... Quote
Saththa Posted April 8, 2014 Posted April 8, 2014 [quote name='ulana']Zrobiona głowa, podcięty długi włos i przetrymowana reszta.[/QUOTE] No włąsnie jakis taki mocno zarośnięty jak p ofryzjerze się wydawała :lol: ale to pewnie dlatego ze te moje golone w cholere :) Quote
AnkaG Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Nuka zabrana ze schronu ponad 7 lat temu. [IMG]http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/psy1506006_zpscced0e73.jpg[/IMG] Quote
AnkaG Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 (edited) I Keysi (29.04.2014 skończy 14 lat tfu tfu) [IMG]http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/psy1506005_zpsaec28818.jpg[/IMG] Foty były w lecie u Tazzia i Fixa. Edited April 10, 2014 by AnkaG Quote
ulana Posted April 11, 2014 Author Posted April 11, 2014 Śliczne psiaki. :loveu: Dzięki, że pokazałaś. Ale nie widać wcale u Nusi zakręconego precelka - tak go może zakręcać i odkręcać czy to zdjęcie akurat takie? Keysi nie jest ze schronu, rozumiem? Taka dama z niej. :loveu: Nusia wygląda na młodszą - ile miała jak ją wzięłaś? To się spotykacie z kawalerami czarno-białymi... W tym tygodniu, w środę bodajże, spotkaliśmy na spacerze starszą sunię. Wielkości Zibiego, tuptała ledwo, ledwo, a Pani stała obok, żeby psiak wiedział gdzie jest, bo to już wzrok, słuch i węch nie ten. No ale to sunia! Trzeba oddać honory! Zibi poczłapał do niej jak do damy i zaczął delikatną adorację. A ona? Odżyła! Głowa poszła w górę, szyja się wyciągnęła, łapki zaczęły tuptać raźniej. Śmiałyśmy się z właścicielką. Spytałam ile ma lat - otóż [B]20[/B]. To najstarszy psiak jakiego poznałam. Poszłyśmy dalej powoli razem, bo tym naszym czworonogom szło się fajnie razem, a dama wyglądała najwyżej na rówieśniczkę kawalera. :) Quote
AnkaG Posted April 11, 2014 Posted April 11, 2014 Nusia różnie nosi ogon :) Ma teraz 10,5 roku... wiem bo to pies z papierkiem. Doszłam gdzie była zanim w schronie wylądowała... I śmiesznie bo dałam jej na imię Nuka a się okazało, że papierowo jest ona Nika. :) No piękna to nie jest - ma cechy karłowatości - cienki kościec, mała okrągła głowa, słabe kontowanie itd. Do tego bardzo nerwowy typ.:) Ale zajefajna sierść - czarna jak smoła i mało podszerstka. :) Keysi to nasze dziecię - córka ŚP. Esty (raz były szczeniaczki). Wielka masywna baba. Ale zawsze oceny doskonałe na wystawach i parę medali było :) Ma cudny charakter. :) Quote
ulana Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 Trzymajcie kciuki, żebym nie została wdową i nie poszła siedzieć, bo zaraz zabiję mojego faceta. Zibi mu zwiał. O mało nie dostałam zawału. Siedzę i ryczę teraz. Quote
Saththa Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 [quote name='ulana']Trzymajcie kciuki, żebym nie została wdową i nie poszła siedzieć, bo zaraz zabiję mojego faceta. Zibi mu zwiał. O mało nie dostałam zawału. Siedzę i ryczę teraz.[/QUOTE] ale co zwiał i nie ma go? czy zwiał ale już jest??????????????? Quote
Recommended Posts