Jump to content
Dogomania

Na dom wciąż czeka Bibiś;( Sterka, Bieluch, Bohun, Brioszka i Baja w nowych domach!

Recommended Posts

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
ale super że lecznica tak pomaga!!!!
ja też tabelki robię (pomysł zgapiłam od Malgosi), dużo to upraszcza:)

no fajna rzecz
potem wszyscy widzą co i jak jak sie wstawi taka tablice informacyjna....

Posted

Witam kochani ,wróciłam z wygnania. Dziekuje Wam bardzo ,za te wszystkie miłe słowa . Wzruszyłam sie ogromnie. .

Oczywiscie ,tytuł mogę zmienić.

Posted

[quote name='Javena']Witam kochani ,wróciłam z wygnania. Dziekuje Wam bardzo ,za te wszystkie miłe słowa . Wzruszyłam sie ogromnie. .

witamy z powrotem!:loveu:

Posted

[quote name='Javena']Witam kochani ,wróciłam z wygnania. Dziekuje Wam bardzo ,za te wszystkie miłe słowa . Wzruszyłam sie ogromnie. .

Jakie piękne kwiaty Javeno :lol:

Posted

[quote name='barb']Javena kiedy wroci może wpisac to w pierszym poście bazarku i zmienic tytul ? Jak myslicie ?

welcome back

i zdecydowanie zmienmy tytul i post #1 :)

[quote name='Malgoska']no fajna rzecz
potem wszyscy widzą co i jak jak sie wstawi taka tablice informacyjna....

a z czego wklajasz te tabelki? po prostu Excel...?

Posted

[quote name='sybisia']Nie tylko świetna lecznica, ale też Osoby z Wielkim Sercem.:multi:

Tak,
pan doktor wykonywał pierwszą operację oka u Tuni :)

pozdrawiamy !

witamy !!!!

Posted

Witaj Javena:) super, że już jestes :) za co był ban? za rozsyłanie?

tabelki wklejam z excella ale jak widać przy większych muszą byc dzielone na dwie bo w 1 poscie się nie mieszcza; tabele mam od początku z wszystkich bazarków na wszystkich wątkach...
tabelki edytują się normalnie, wchodzi sie i się zapisuje wszystko;

nawet nie wiedzialam, że dogo ma jakis edytor gdzie?

jak rozlicze ten bazar (eh same szkła......ile pakowania....) to zabiorę się za ten koci jak było mówione, chyba, że jakieś inne postanowienia są...
paczkę od Marty72 przekazuję missii (tak było ustalone) i również przekazuje jej część ciuchów które dostałam od Nutusi i EwyMarty bo leżą a ja nie mam kiedy wystawić wszystkiego, doba jest za krótka niestety....

następny bazar to koty (czy będą jakies fanty dla kotów czy mam robic z tego co mi zostało) i bazarek dla margoth (z jej fantów),kt czeka juz tak długo....barb jamniczek może chwile poczekac?

Posted

Malgoska napisał(a):

tabelki wklejam z excella ale jak widać przy większych muszą byc dzielone na dwie bo w 1 poscie się nie mieszcza; tabele mam od początku z wszystkich bazarków na wszystkich wątkach...

jak rozlicze ten bazar (eh same szkła......ile pakowania....) to zabiorę się za ten koci jak było mówione, chyba, że jakieś inne postanowienia są...
paczkę od Marty72 przekazuję missii (tak było ustalone) i również przekazuje jej część ciuchów które dostałam od Nutusi i EwyMarty bo leżą a ja nie mam kiedy wystawić wszystkiego, doba jest za krótka niestety....

następny bazar to koty (czy będą jakies fanty dla kotów czy mam robic z tego co mi zostało) i bazarek dla margoth (z jej fantów),kt czeka juz tak długo....barb jamniczek może chwile poczekac?

Malgoska, jamnik na razie ma obiecane od Ciebie wsparcie z bazaru na Truflę i Jokera.

Weronika nie wklejala ostanio na wątek info o nowych wpłatach na konto Stowarzyszenia dla niego a myślę, że jeszcze jakies były.

Rób na razie dla innych bied a ja tymczasem sprobuję tez zgromadzić jakieś fanty na bazar.

Posted

Słuchajcie, wszystkie suczki w miocie mają w tylnych łapkach 4 palce-4 opuszki( nie licząc tej poduszeczki największej na środku łapki)- wyczytałam że to ok. Za to wszyscy chłopcy mają tą dodatkową opuszkę i pazurek (tego "kciuka"(?))- mówimy o łapkach z tyłu. Czyli to ten wilczy pazur- tylko chłopcy go mają w miocie. W tym jeden z chłopców ma aż 6 tych małych opuszków( plus ten jeden duży na środku łapki) i 6 pazurków. Ma dwa opuszki w piątym palcu("kciuku") i z każdego wystaje pazurek. Wyczytałam, że jak już są dwa to w przyszłości może się przez to kaleczyć. a wy co o tym myślicie?

Posted

missiaa , wilcze pazury najlepiej usunąć już teraz jak jeszcze nie maja połączenia kostnego . U dorosłego psa to już trudniejszy zabieg . Z reguły psu nie przeszkadzają , ale czasem mają tendencję do zawijania się i wrastania w tą dodatkową opuszkę . Ja Timurowi właśnie muszę tak przycinać i nawet przymierzaliśmy się do usunięcia . Jednak najłatwiej usuwa się wtedy , jak nie maja połączenia kostnego a tylko wiszą luźno na kawałku skóry .

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
krakowaniako ja robię np tabelki w edytorze dogo, bo z exela nie umiem wkleić albo jak wkleje to edytować nie umiem:P

Malgoska napisał(a):

Justyko, dzieki,
Malgoska- dobrze sie domyslilas ad Javeny, lol

dzieki tez za odp ad Excela

kolejny bazarek - koty _ iwoniam, missieek, Ikusia i Keria, koniecznie, bo bardzo potrzebuja!

missiaa napisał(a):
Słuchajcie, wszystkie suczki w miocie mają w tylnych łapkach 4 palce-4 opuszki( nie licząc tej poduszeczki największej na środku łapki)- wyczytałam że to ok. Za to wszyscy chłopcy mają tą dodatkową opuszkę i pazurek (tego "kciuka"(?))- mówimy o łapkach z tyłu. Czyli to ten wilczy pazur- tylko chłopcy go mają w miocie. W tym jeden z chłopców ma aż 6 tych małych opuszków( plus ten jeden duży na środku łapki) i 6 pazurków. Ma dwa opuszki w piątym palcu("kciuku") i z każdego wystaje pazurek. Wyczytałam, że jak już są dwa to w przyszłości może się przez to kaleczyć. a wy co o tym myślicie?

elaja napisał(a):
missiaa , wilcze pazury najlepiej usunąć już teraz jak jeszcze nie maja połączenia kostnego . U dorosłego psa to już trudniejszy zabieg . Z reguły psu nie przeszkadzają , ale czasem mają tendencję do zawijania się i wrastania w tą dodatkową opuszkę . Ja Timurowi właśnie muszę tak przycinać i nawet przymierzaliśmy się do usunięcia . Jednak najłatwiej usuwa się wtedy , jak nie maja połączenia kostnego a tylko wiszą luźno na kawałku skóry .

racja - elaja dobrze napisala, ale wez pod uwage tez to, ze wet powinien doradzic, no u niektorych mozna wyciac robiac np zabieg kastracji/sterylizacji aby psa dwa razy nie poddawac narkozie
tak bylo u mojego Tazo
za to jesli bardzo wystaja to nie ma rady i robic trzeba wczesniej

Posted

Malgoska napisał(a):

Za rozsyłanie linka bazarku i zapraszanie. Małpuję innych ,nie wiedząc ,ze to spam. Osobiscie lubię byc zapraszana ,bo nie zawsze jestem w stanie zagladać na reklamy ,ale jak nie wolno ,to nie wolno. Tylko nie wiem teraz, co wolno?:cool3:

Posted

Javena napisał(a):
Za rozsyłanie linka bazarku i zapraszanie. Małpuję innych ,nie wiedząc ,ze to spam. Osobiscie lubię byc zapraszana ,bo nie zawsze jestem w stanie zagladać na reklamy ,ale jak nie wolno ,to nie wolno. Tylko nie wiem teraz, co wolno?:cool3:

a rozsyłałaś na priv czy wpisywałas w profilu? albo na wątkach?

Posted

Malgoska napisał(a):
a zostałaś poinstruowana jak można to robić?

Poprzednio ,iles tam wcześniej ,moze rok ,wysyłałam pw .Jakaś dogomaniaczka napisała mi ,że sobie nie życzy takich wiadomosci i zgłosi to jako spam. (nawet nie wiedziałam co to?) Widzac ,ze ja dostaje na profilu zaproszenia ,tez wysyłałam na profilu . No znów wpadłam. Dla mnie ,to wszystko nieco dziwne i tak naprawdę ,to mam już serdecznie dosć dogo. Wczoraj po tych 3 punktach ,czułam sie taka rozgoryczona ,ze az się popłakałam. :-(

Posted

Po banie Javeny wysyłam teraz zaproszenia wylącznie do tych, ktorzy je przysyłają do mnie.
Otrzymuję PW i w odpowiedzi wysylam swoje. Mam nadzieję, że to bezpieczne.

Posted

skorupiaczek napisał(a):
I kto by się spodziewał, ze ktoś na dogo może mioeć za złe, że się prosi o pomoc dla psów. Dziwny jest ten Świat.:shake:

no w sumie to na dogo są ludzie którzy pomagają psom i tacy którzy są na dogo ale na psy potrzebujące nie wchodzą, tylko siedzą np. na wątkach o rasie, o hodowli... itd. I nie mają zamiaru pomagać bezdomnym psiakom.

Posted

[quote name='missiaa']no w sumie to na dogo są ludzie którzy pomagają psom i tacy którzy są na dogo ale na psy potrzebujące nie wchodzą, tylko siedzą np. na wątkach o rasie, o hodowli... itd. I nie mają zamiaru pomagać bezdomnym psiakom.

JEDYNIE CHWALĄ SIĘ SWOIMI PUPILKAMI . ZDJĘCIA ZA ZDJĘCIEM.Pewnie znowu się komuś narażę?