Nanashi Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 [quote name='Gezowa']Dopiero teraz przeczytałam... Jednak (moje) świąteczne życzenia się spełniły! :D. A ty mi nawet nie przyniosłaś za to saszetki... :( :lol:. Nie mogę się doczekać aż ją przytargasz do nas i będzie pełen zachwyt! Aaah, już widzę zazdrosnego whippeta, bo ciągle nim się zachwycali, a tutaj konkurencja :lol:[/QUOTE] Ano, spełniły. To najfajniejsiejszy (:P) prezent jaki mogłam "dostać". A saszetkę chciałam przynieść, nawet spakowana była, ale brak informacji sprawił, że nie dotarłam :( Powiedz mi, miła ma, czy było coś mówione odnośnie kolejnych treningów/spotkań? Quote
Sonka95 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Szkoda , że nie zadźwonił :( Ale dobrze , że ktoś zaczyna się interesować psiakiem ... Quote
Kazuro Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Ojej jakie świetne wieści! Gratuluję spełnienia marzeń i jednocześnie życzę dużo cierpliwości :cool3: najpierw przy czekaniu na kluskę, a potem przy wychowywaniu jej Szkoda, że Rocky'emu się nie udało :-( Trzymam cały czas kciuki za odpowiedni domek dla niego Quote
Nanashi Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 [quote name='Sonka95']Szkoda , że nie zadźwonił :( Ale dobrze , że ktoś zaczyna się interesować psiakiem ...[/QUOTE] [quote name='Ada i Fanta']Szkoda, że Rocky'emu się nie udało :-( Trzymam cały czas kciuki za odpowiedni domek dla niego[/QUOTE] Może i dobrze... Bo coś mi nie pasowało w głosie i sposobie mówienia tego pana. [quote name='Ada i Fanta']Ojej jakie świetne wieści! Gratuluję spełnienia marzeń i jednocześnie życzę dużo cierpliwości :cool3: najpierw przy czekaniu na kluskę, a potem przy wychowywaniu jej[/QUOTE] Na początku sierpnia miałam małą próbkę tego, co mnie będzie czekać, opiekowałam się 2miesięczną sunią mojej ciotki :diabloti: No i na moją kluseczkę już będzie czekał ładny kennel z posłaniem, maty i nie będzie niespodzianek na środku pokoju. Mała ma 4 dni! Może za miesiąc pojadę do hodowli by ją zobaczyć, ale będę musiała namawiać TŻta, bo 8h w pociągu bez towarzystwa nie jest fajne :D Quote
Gezowa Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Nanashi']Ano, spełniły. To najfajniejsiejszy (:P) prezent jaki mogłam "dostać". A saszetkę chciałam przynieść, nawet spakowana była, ale brak informacji sprawił, że nie dotarłam :( Powiedz mi, miła ma, czy było coś mówione odnośnie kolejnych treningów/spotkań?[/QUOTE] Poproszę o pierwszeństwo w wymizianiu i wygłaskaniu małego shibulca :D Kurcze, nie mogę się doczekać, pomimo, że to nie jest mój pies :lol: Ula mówiła, że nam podeśle maila, więc pewnie trzeba poczekać. Myślę, że po nowym roku jakoś to zrobi :). No i zmieniamy salę na tą Oliwską, ale nie wiem gdzie konkretnie, bo adresu nie zapamiętałam :lol: Quote
Ana :) Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 To teraz trzymam kciuki za znalezienie wspaniałego domu dla Rockiego :) !! zleci szybko i będziesz miała swoją kluskę w domu :P Quote
Guest wolfheart Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 i ja czekam na urocze zdjęcia małego pyszczka:p A Rocky,zasługuje na wspaniały domek i życzę mu ,aby ten wymarzony już niebawem się po niego zgłosił. Quote
Nanashi Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='Sonka95']Masz jakieś zdjęcia szczeniaczka ?[/QUOTE] [quote name='marta.k9080']i ja czekam na urocze zdjęcia małego pyszczka:-P[/QUOTE] a mam ;) chwileczkę Witajcie, chciałam napisać dłuższą wiadomość, ale pewnie jak zawsze wyjdzie krótko. Na święta dostałam malutki aparat (nie będę musiała zabierać za każdym razem lustrzanki na spacery), więc mam nadzieję robić więcej zdjęć. U nas w Nowym Roku zmian nie ma. Tora dalej chodzi na treningi, zaczynamy już biegać proste tory, ale musimy poćwiczyć wysyłania, bo mój Szkodnik ma problemy z identyfikacją przeszkód. Zaczynam się uczyć na instruktora! :D To chyba taka największa nowość. Mój szybowiec ma już dokładnie 14 dni! Czyli jeszcze 6 tyg i będę miała małą kluskę u siebie. Już wiem, że będę z nią chodziła na agility i będzie miała równocześnie przedszkole (grupę "Szczeniaczkowo" p.Ula zrobi) z socjalizacją i będę pod okiem szkoleniowca, same plusy. Dzisiaj miałam koszmarną noc przez... Rocky'ego. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś stały problem, bo długo, niestety, tak nie pociągnę. Mimo wybiegania, wyprowadzenia wieczorem, łaził po domu - pod drzwi i na legowisko. O 4.00 wyszłam z nim na dwór, ale i tak calutką noc miałam zarwaną, bo to wyprowadzenie praktycznie nic nie dało :( Nie mogę sobie pozwolić na niewyspanie i wychodzenie z nim co 2h , on jest jednak podwórkowym psem i widać, ze brakuje mu patrzenia na przechodniów i cały zgiełk uliczny. Dzisiaj prószy śnieg, więc robi się ładnie biało, ciekawo na jak długo. A teraz zdjęcie obiecane. Mała ma imię: Uta (jap.piosenka) i tak zostanie :) [img]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg[/img] Quote
Guest wolfheart Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg[/url] :loveu::loveu::loveu: Quote
Sonka95 Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Co za piękność :loveu: Ten czas to teraz szybko minie i będziesz mogła się nią zajmować :cool3: [url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg[/url] Quote
Ty$ka Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Starsze psy mają taki syndrom łażenia po całym domu w nocy... bo obawiają się tej ciszy. Jaki chomiczek cudny :loveu: :loveu: Fajne masz plany wobec niej, oby doszły do skutku ;) Quote
Nanashi Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='Ty$ka']Starsze psy mają taki syndrom łażenia po całym domu w nocy... bo obawiają się tej ciszy.[/QUOTE] Od 3 nocy mi coś takiego robi, ale dzisiaj przeszedł samego siebie. Jakby robił tak od początku, to może faktycznie mogłabym to zrzucić na lęk. Zobaczymy, co dzisiaj będzie wyczyniał :roll: Quote
Kazuro Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Jaka kluseczka :loveu: i jakie ma ładne imię Quote
Ana :) Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg[/url] ojej kocham :loveu: już nie mogę się doczekać kiedy mała będzie razem z Tobą i będziemy zasypywani jej zdjęciami :D ! Quote
Guest wolfheart Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='Ana :)']już nie mogę się doczekać kiedy mała będzie razem z Tobą i będziemy zasypywani jej zdjęciami :D ![/QUOTE] o taaaaaaaak :D:multi: Quote
Kazuro Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Zgadzam się z dziewczynami :multi: A jak tam Rocky? Pytał ktoś o niego? Quote
Joann Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 śliczna kruszynka!, jak juz wcześniej pisałam sam bym chciała miec shibę;] Quote
Baton Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 [url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg:loveu::loveu::loveu:[/url] A co słychać u Tory? Jakiś odzew w sprawie Rocky'ego? Quote
Nanashi Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 [quote name='Ada i Fanta']Jaka kluseczka :loveu: i jakie ma ładne imię[/QUOTE] [quote name='Ana :)'][URL]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg[/URL] ojej kocham :loveu: już nie mogę się doczekać kiedy mała będzie razem z Tobą i będziemy zasypywani jej zdjęciami :D ![/QUOTE] [quote name='marta.k9080']o taaaaaaaak :D:multi:[/QUOTE] [quote name='Ada i Fanta']Zgadzam się z dziewczynami :multi: A jak tam Rocky? Pytał ktoś o niego?[/QUOTE] [quote name='Joann']śliczna kruszynka!, jak juz wcześniej pisałam sam bym chciała miec shibę;][/QUOTE] Po pierwsze - strasznie Wam dziękuję, że tak entuzjastycznie reagujecie! :loveu: Cieszenie się z Wami jest przyjemniejsze niż samej. Uta ma już otwarte oczka! Robi się z każdym dniem ładniejsza. Jest już po obcięciu pazurków i podobno ciągle oznajmia swoje niezadowolenie - będę miała z nią zabawę :cool3: [quote name='maryg22'][URL="http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg:loveu::loveu::loveu:"]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/Shiba/Uta_zpsd285776b.jpg:loveu: :loveu::loveu:[/URL] A co słychać u Tory? Jakiś odzew w sprawie Rocky'ego?[/QUOTE] Torcia zaczęła mi lokalizować tunele dzisiaj, biega przez nie jak torpeda i muszę za nią ganiać, chyba pora zacząć ćwiczyć sprint na 400m. Targecik też mamy ładnie zrobiony i już możemy przestać używać wspomagacza w postaci płytki, więc idziemy do przodu. A tak, to szaleje w śniegu i rozśmiesza mnie jak zawsze. Chociaż pojawił się problem... Torka przestała tolerować Rocky'ego, więc zaczyna mi się robić nieciekawie... Mam jednak charakternego szkodziora. Z Rockym cisza. A schronisko ma nas w d***, gdy napisałam tam i poprosiłam o pomoc. Szkoda tylko by na tym miał ucierpieć niewinny pies. A dzisiaj byłam na wystawie w Gdańsku, tłoczno, ale zabawa w dobrym towarzystwie była świetna. Pół klubu agility była na niej, więc było komu kibicować :) Quote
Gezowa Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Ech, miałam takie przeczucie co do schroniska... :/ A tak btw... JA CIĄGLE CZEKAM NA ZDJĘCIA :mad: Widzę na fejsie, że Ania ma, A JA CIĄGLE NIE :mad: Quote
Nanashi Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 A czy ja mam Ci je gdzie wysłać? ;) Nie wydaje mi się. Powiem szczerze, że mnie trochę dobija fakt taki, że muszę izolować psy od siebie, a tym samym któregoś od nas. Z ciekawszych rzeczy: kończy się Rocky'emu szczepienie. Mieli dzwonić na tydzień przed. Zadzwonili, a skąd. Zawiodłam się na nich. A wszystko tak ładnie: tak, tak. Nie ma problemu, będziemy dzwonić, proszę pisać w razie problemów. Pozbyli się psa i mają go w głębokim poważaniu. Quote
Recommended Posts