Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gezowa']Śliczny jest, w tym pyszczku można się zakochać :loveu:
Nie wiem czy widziałaś, bo fotki są od wczoraj: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.545936938768119.135272.100000554547482&type=1 dość dużo jest świątecznej Tory :D. Młodego mało, tak jak podejrzewałam, bo on jednak ciągle w aucie siedział i batmana odstawiał :cool3:.
Można, a jaki kochany... Dzisiaj się przytulał do mnie - coś pięknego. Wcześniej tyle czułości aż nie okazywał, a tutaj... Byłam mile zaskoczona :)

A widziałam, widziałam. Tora ulubienicą Kasi się stała :D i jej obiektywu.
A Aedan Batmanem był pierwsza klasa... Szkoda, że mu zdjęcia nie zrobiono, bo kierowcę miał bajecznego :D
[quote name='Gezowa']I jak w końcu będzie z shibą? Przez Ulę teraz jeszcze ciężej mi się zdecydować... :mad: :diabloti: Chociaż ja mam jednak dość sporo czasu na drugiego psa, no ale... wypadałoby się zdecydować wreszcie.
Ja przez Ulę 5 nocy nie spałam, takie zamieszanie mi zrobiła w głowie.
Podzwoniłam po kilku hodowlach borderów, podowiadywałam się czego chciałam i... I nagle doznałam olśnienia! (tak, mi też to się zdarza czasami). Jeżeli teraz nie urodzi się suczka shiby to sprawa jest jasna - biorę od razu bordera, nie czekam na kolejny miot, bo najwyraźniej szybowiec nie będzie mi pisany, ale... Jeżeli się jednak urodzi (obie suki są prawdopodobnie w ciąży, jednak ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę zdjęcia szczeniąt) i będzie akurat suczka o takim charakterze jakim chcę, to biorę shibę, a.... Bordera za rok, jak już odchowam małą i z Torą już będziemy na wyższym stopniu wtajemniczenia w agility ;) Bardziej sie też przygotuję psychicznie na zupełnie odmienną rasę niż tą, do której się szykowałam od 9 miesięcy - uf, niemal jak ciąża.

[quote name='Ty$ka']Tora chyba kocha śnieg równie tak samo jak ja
Uwielbia! Ja również :] dlatego tak ubolewam, że go mało mamy.

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nanashi']Można, a jaki kochany... Dzisiaj się przytulał do mnie - coś pięknego. Wcześniej tyle czułości aż nie okazywał, a tutaj... Byłam mile zaskoczona :)

A widziałam, widziałam. Tora ulubienicą Kasi się stała :D i jej obiektywu.
A Aedan Batmanem był pierwsza klasa... Szkoda, że mu zdjęcia nie zrobiono, bo kierowcę miał bajecznego :D
Chyba BAJKOWEGO :diabloti: . Bajka powinna być dla niego wzorem, ona ma kompletnie wywalone :lol:. Z drugiej strony dobrze, że nikt im zdjęcia nie zrobił, bo fani by się zawiedli - batman oficjalnie nie ma szofera... :evil_lol:
[quote name='Nanashi']Ja przez Ulę 5 nocy nie spałam, takie zamieszanie mi zrobiła w głowie.
Podzwoniłam po kilku hodowlach borderów, podowiadywałam się czego chciałam i... I nagle doznałam olśnienia! (tak, mi też to się zdarza czasami). Jeżeli teraz nie urodzi się suczka shiby to sprawa jest jasna - biorę od razu bordera, nie czekam na kolejny miot, bo najwyraźniej szybowiec nie będzie mi pisany, ale... Jeżeli się jednak urodzi (obie suki są prawdopodobnie w ciąży, jednak ja nie uwierzę dopóki nie zobaczę zdjęcia szczeniąt) i będzie akurat suczka o takim charakterze jakim chcę, to biorę shibę, a.... Bordera za rok, jak już odchowam małą i z Torą już będziemy na wyższym stopniu wtajemniczenia w agility ;) Bardziej sie też przygotuję psychicznie na zupełnie odmienną rasę niż tą, do której się szykowałam od 9 miesięcy - uf, niemal jak ciąża.
Ja co prawda śpię po nocach, ale to nie zmienia faktu, że ciągle myślę o tych nieszczęsnych psach... Nawet na spacerach chodzę zamyślona i młody czasami wykorzystuje to, że odpływam (a kiedy ja tak właściwie nie odpływam? :lol:). W każdym razie przez Was też zaczynałam brać pod uwagę bordera czy ozika, ale naprawdę tylko śmignął mi przez głowę i ulotnił się równie szybko jak wpadł. Mimo wszystko wolę psa z jakąś dozą niezależności, którego nie będę musiała "niańczyć" cały czas, a z drugiej strony jednak dość chętnego do współpracy, żeby pobiegać z nim na agilu itp... Drugi whippet byłby dla mnie idealnym rozwiązaniem, bo pasuje wprost perfekcyjnie w moje wymagania, ale nie chcę z drugiej strony zamykać się tylko na tę jedną rasę, więc... tak, jestem w kropce :lol:. Podenco biegają i hopkają z różnymi wynikami, niektórzy nawet podejmują się prób do obedience, ale mimo wszystko to pierwotniak... Eh, głowa mnie boli :diabloti: . Zagadam Ulę w sobotę, o ile nie zapomnę i będzie miała trochę czasu, może coś poradzi.

Posted

[quote name='Gezowa']Chyba BAJKOWEGO :diabloti: . Bajka powinna być dla niego wzorem, ona ma kompletnie wywalone :lol:. Z drugiej strony dobrze, że nikt im zdjęcia nie zrobił, bo fani by się zawiedli - batman oficjalnie nie ma szofera... :evil_lol:[/QUOTE]
Nieoficjalnie nie wiadomo co robił Robin... Może i był szoferem :cool3:

Ja na saaamym początku myślałam o borderze lub aussie lecz skreśliłam je ze względu na wielkość - głupia ja! Głupia... Jak sie okazało pierwsze myślenie nie było błędne i do niego powróciłam. Prędzej czy później pewnie będę miała bordera.
Na siłę nie ma co patrzeć na daną rasę jeżeli nie czuje się nic do niej i pewne cechy nie będą się podobać.
Ja jeżeli będę miała niezależną shibę to pewnie przyda mi się ciapa, która wykona wszystko, co tylko zapragnę :evil_lol:

Guest wolfheart
Posted

Oglądałam kiedyś na AnimalPlanet ,pracę Borderów.WOW!:crazyeye: Świetne psy.Musi by świetnie,oglądać na żywo co potrafią.

[quote name='Ada i Fanta']To ja się chętnie zamienię :diabloti: Nienawidzę śniegu, a cały czas i sypie jak głupi za oknem :roll: Przynajmniej pies ma radochę[/QUOTE]

dawaj trochę śniegu do nas...my mamy ,ale przyjmiemy każdą ilośc:p

Posted

[quote name='Ada i Fanta']To ja się chętnie zamienię :diabloti: Nienawidzę śniegu, a cały czas i sypie jak głupi za oknem :roll: Przynajmniej pies ma radochę[/QUOTE]
Chociaż ktoś ;) Ja żałuję, ze u nas tak nie sypie, aczkolwiek trochę dzisiaj popadało i mam nadzieję, ze wytrzyma do jutra do leśnego spaceru.

[quote name='marta.k9080']Oglądałam kiedyś na AnimalPlanet ,pracę Borderów.WOW!:crazyeye: Świetne psy.Musi by świetnie,oglądać na żywo co potrafią.[/QUOTE]
Są niesamowite i absorbujące jednocześnie. Muszę się przygotować psychicznie i fizycznie na to :evil_lol: Powiedziałam już o planach tacie oraz TŻ-owi, zero sprzeciwów.
Teraz zastanawiamy się, co będzie pierwsze... Shiba czy border :)

Posted

Trzymam kciuki za podjęcie decyzji. Ja lubię bordery, ale nie chciałabym je mieć :P Wolę oglądać z daleka :) Już prędzej zdecydowałabym się na szpica wilczego albo ozzika :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Trzymam kciuki za podjęcie decyzji. Ja lubię bordery, ale nie chciałabym je mieć :P Wolę oglądać z daleka :) Już prędzej zdecydowałabym się na szpica wilczego albo ozzika :lol:[/QUOTE]

Dlatego to jest myśl, z którą muszę się bardzo dłuuugo przespać i może np. za 2 miesiące stwierdzę, ze to jednak głupi pomysł :)

Posted

U nas śniegu pełno białe szaleństwa są codziennie bo Otto kocha śnieg :)
ale super jest ten filmik z treningu :D szkoda, że u nas nie ma żadnego takiego klubu :(

Posted

[quote name='Ada i Fanta']Gdybym tylko wiedziała w jaki sposób przetransportować do Was ten śnieg :lol:
Dzisiaj znów sypie i sypie D:[/QUOTE]
Chyba trochę go udało Ci się przesłać - mamy ładnie biało :) Ciekawe czy u Was zmalało go przez noc :P

[quote name='Ana :)']U nas śniegu pełno białe szaleństwa są codziennie bo Otto kocha śnieg :)
ale super jest ten filmik z treningu :D szkoda, że u nas nie ma żadnego takiego klubu :([/QUOTE]
Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia co mnie podkusiło by pójść do klubu, wcześniej nie miałam żadnego kontaktu z psimi sportami.

[quote name='Sonka95']Ooo... ja zawsze chciałam mieć bordera :loveu: piękne są i nadają się wyśmienicie do psich sportów ...[/QUOTE]
Tak, to samo mówi nasza trenerka, że mimo chęci znalezienia jakiegoś zamiennika to niestety bordery są na szczycie.

A dzisiaj smutny dzień... Moi rodzice zabrali Torę i pojechali do dziadków na mazury - wrócą jutro. Brakuje mi tego szajbuska, chociaż mieszka domek obok.
Za to wrócilam z Rockym ze spaceru, pierwszy raz szedł luzem na lince, rzucałam mu śnieżki, biegaliśmy [uf, brodzenie w śniegu jest męczące], tarzaliśmy się. Pełnia szczęścia. Pan Dostojny chyba też lubi zimę :)

Posted

[quote name='Kaaasia']Dobrze że ja nie mam problemu z wyborem rasy, bo by mi chyba głowa eksplodowała :evil_lol:[/QUOTE]
Coś w tym jest :diabloti: najgorzej jak się patrzyło na rasy, które w Polsce praktycznie bytu nie mają.

Posted

[quote name='Kaaasia']No wtedy to nie dość że wybór ograniczony to i okres oczekiwania długi :smile:[/QUOTE]
Dlatego trzeba było zrezygnować z tych planów i "szalonych" pomysłów.

[quote name='Sonka95']Hej :D Miłego weekendu życzymy[/QUOTE]
Już dawno po weekendzie, ale dziękujemy, był całkiem udany .

Aż wstyd się przyznać, ale nie chciało mi się tu zaglądać, przedświąteczne lenistwo mnie dopadło i tyle :)
Śniegu mamy tyle, co kot napłakał, Rocky mi chrapie i się relaksuje i w ogóle nie motywuje do świątecznych porządków.
Wczoraj mieliśmy klubową Wigilię, były prezenty, Mikołaj (też nie wierzyłam w to, co widzę...), wspominki.
P.Ula życzyła mi i sobie bym z Torą w maju już w zawodach wystartowała, co za optymizm :shocked!:
Zdjęć nie ma bo... Nie wiem, pewnie z tego samego powodu, co w pierwszym zdaniu.

I... Odliczamy! Ostatni tydzień do porodu. Zobaczymy czy tym razem coś z tego będzie :D

Posted

Wystartujecie na zawodach ... Szkoda , ze wy tak daleko od nas , bo my też chcemy zacząć
jakieś pierwsze starty w 2013 :cool3: Chciałabym zobaczyć na żywo Torke w akcji ;)
Trzymajcie się cieplutko :loveu: I wymiziaj psiaczki ...

Posted

[quote name='Sonka95']Wystartujecie na zawodach ... Szkoda , ze wy tak daleko od nas , bo my też chcemy zacząć
jakieś pierwsze starty w 2013 :cool3: Chciałabym zobaczyć na żywo Torke w akcji ;)
Trzymajcie się cieplutko :loveu: I wymiziaj psiaczki ...
Wymiziane :) Nawet udało mi się zrobić coś niemożliwego - wspólne zdjęcie! Za chwilę je wstawię.
Pewnie będziemy jeździć gdzieś na zawody, o ile pojedziemy i w ogóle. Może kiedyś będzie okazja się spotkać, teraz to wszystko jest możliwe ;)

[quote name='Kaaasia']No to zaciskam mocno aby pod choinką urodziło się wreszcie to co powinno :smile:
Zaciskaj, bo ja tego nie robię, by nie zapeszyć :diabloti: Suka ponoć ma cały brzuchol wylizany łącznie z boczkami.

A to dwa piesia razem :)

Posted

[quote name='Ty$ka']Fajnie wyglądają :loveu: Uszy Tory :loveu:

Trzymam kciuki za spełnienie marzeń ;P[/QUOTE]

[quote name='leónowa']Ale Torka przy nim się malutka wydaje:loveu: Trzymam kciuki![/QUOTE]
Może i malutka się wydaje, ale uszy mają w tym samym rozmiarze niemal - Tora nieznacznie wygrywa w tej kwestii :D

Dobrze, tyle trzymaczy kciuków zatrudniam (płacę w uśmiechach ;)), że nie muszę sama nic robić :diabloti: