Eden Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Megi znajdzie domek dla siebie, taka piekna dziewczyna trafi w końcu na odpowiedni. Quote
Ewelinaaa Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='iwstar58']Wpadłam zobaczyć jak Megi wypadła w teście na dzieci. Domyślam się, że domek z trzylatkiem jednak odpada :roll:[/QUOTE] No nic się nie stało, trzeba szukać domku bez dzieci, nie jeden psiak tak szuka i znajduje :) Quote
Ewelinaaa Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 (edited) Dziewczyny zaspamuje trochę. Moja znajoma adoptowała 2 miesiące temu owczarka niemieckiego z naszego opolskiego schroniska. Nie wyobraża sobie życia bez tego psa, ale ma pewien oooogrooomny problem. Otóż bardzo silny owczarek , panicznie boi się wyjścia na jakikolwiek spacer, ciągnie tak strasznie ze jeżdzi się butami po asfalcie, przy tym piszczy wyje,rzuca sie i chce wracać do domu. W domu natomiast to oaza spokoju. Znajoma, szuka wszędzie jakiegoś wsparcia, jakiejś dobrej rady, co zrobić, jak ćwiczyć, czy da się temu jakoś zapobiec, czy są jakieś metody, ćwiczenia. Jest skłonna do pracy, ale nie wie jak. Dziewczyny może macie jakiś pomysł, może któraś z was miała taki przypadek i wie jak sobie z tym poradzić? Proszę pomóżcie... Edited November 26, 2012 by Ewelinaaa Quote
Cień Nadziei Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ewelinaaa']No nic się nie stało, trzeba szukać domku bez dzieci, nie jeden psiak tak szuka i znajduje :)[/QUOTE] trzymamy za ten domek baaaardzo mocno kciuki!!! Quote
Ewelinaaa Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/574734_412256748846938_2066487174_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/76487_412256818846931_1443778490_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/532297_412256675513612_275641588_n.jpg[/IMG] Quote
keakea Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Ewelinaaa']Dziewczyny zaspamuje trochę. Moja znajoma adoptowała 2 miesiące temu owczarka niemieckiego z naszego opolskiego schroniska. Nie wyobraża sobie życia bez tego psa, ale ma pewien oooogrooomny problem. Otóż bardzo silny owczarek , panicznie boi się wyjścia na jakikolwiek spacer, ciągnie tak strasznie ze jeżdzi się butami po asfalcie, przy tym piszczy wyje,rzuca sie i chce wracać do domu. W domu natomiast to oaza spokoju. Znajoma, szuka wszędzie jakiegoś wsparcia, jakiejś dobrej rady, co zrobić, jak ćwiczyć, czy da się temu jakoś zapobiec, czy są jakieś metody, ćwiczenia. Jest skłonna do pracy, ale nie wie jak. Dziewczyny może macie jakiś pomysł, może któraś z was miała taki przypadek i wie jak sobie z tym poradzić? Proszę pomóżcie...[/QUOTE] Jak on długo przebywał w zamknięciu? Może on nie zna otwartej przestrzeni i dlatego się tak boi? Chyba trzeba to przełamywać metodą małych kroczków... Quote
oska1983 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 śliczna, do zacałowania na śmierć :D Quote
Isadora7 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='oska1983']śliczna, do zacałowania na śmierć :D[/QUOTE] Dokładnie tak Quote
Eden Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Cudna :-) ucałuj ją ode mnie w ten czarny nochal, a o uszach nie wspomnę jakie piękne :-) Quote
Ewelinaaa Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [quote name='keakea']Jak on długo przebywał w zamknięciu? Może on nie zna otwartej przestrzeni i dlatego się tak boi? Chyba trzeba to przełamywać metodą małych kroczków...[/QUOTE] To sunia, nie była długo w schronisku, niestety nie znam powodu czemu się tam znalazła, i gdzie przebywała wcześniej przed przybyciem do schroniska. Muszę się dopytać. Quote
Ewelinaaa Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 [quote name='Eden']Cudna :-) ucałuj ją ode mnie w ten czarny nochal, a o uszach nie wspomnę jakie piękne :-)[/QUOTE] Jak na jamniczka przystało ma przepiękne długie wiszące uszyska :D Już ucałowana. Napchała brzuch gotowanym jedzonkiem i teraz po spacerze śpi jak zabita ,nie obchodzi się bez chrapania :D Quote
yoshi22 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Odpowiedni domek dla Megi na pewno jeszcze się znajdzie. Dobrze, że masz możliwość przetestowania na dzieci. Bo gdyby poszła do tego domu bez testowania to źle mogłoby się to skończyć. A kiedy Twój tester - dziecko będzie znów do dyspozycji? Jeżeli chodzi o problem z tym owczarkiem ze schroniska to dobrze jakby się skontaktować bezpośrednio ze schronem. W końcu jedna z pracownic ma kurs behawiorysty ukończony ;) Quote
anica Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Mizianka na Dobranoc Megi:glaszcze: a jeśli chodzi o pomoc dla tej Pani ,która ma problem z sunią na spacerach ,to może spróbuj napisac na PW do Figanny :) ... metoda drobnych kroczków jak radzi Keakea zawsze pomaga :lol:... to już sprawdzone;) Quote
Isadora7 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Dobranoc Megi Dorota, Rambo, Ruda i Ganga (tylko Dorota nie jest jamnikiem, a może jest?) Quote
Ewelinaaa Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Dzień dobry. :) Noc była nie przespana... Megi dostała sraczki, mimo ze wyszłyśmy chyba ze 3 razy na podwórko w nocy, to i tak nie obeszło się bez narobienia w domu. Jestem wykończona, co chwile wstawałam i sprzątałam...ah... nie wiem co jej mogło zaszkodzić. Chyba,że pierwszy raz dostała gotowane z ryżu marcheweczki i serduszek lekko zalane rosołkiem.. dlatego podrażniło to jej żołądek i się zaczęło.... Sama nie wiem... Quote
Eden Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Zmiana karmy moze tak działać i podroby też. Mam nadzieje ze Megi juz przeszło Quote
halszka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 i ja się przyszłam przywitać,w górę dziewczynko :multi: Quote
Ewelinaaa Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Dzień dobry, dzień dobry :) Megi już w dobrej kondycji, dzisiaj świetnie się czuje, i ma chęci na zabawy. Szalona, na dworze to rozbiegana, coś jest dzisiaj w bardzo dobrym humorze. Wszystkich przechodzących ludzi witała merdającym ogonem. Śmieszna rozbrykana kiełbaska :) Obecnie padła na swoim łóżeczku, i śpi. Na szczęście jeszcze nie chrapie :P Quote
Hope2 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Witaj Megi! Szkoda czasu na spanie-gdzieś całkiem bliziutko może czekają twoje człowieki ;) Quote
Recommended Posts