Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Esta je i je - dzisiaj 4 posiłki. Nadrabia dni głodówki. Koo normalne.

Dzisiaj wywaliła sie na grzbiet na trawce i tamosiła, więc chyba bólu dużego nie ma. Nie dawalismy żadnych leków przeciwbólowych (chociaz na wszelki wypadek mamy). Łyka dwa razy dziennie antybiotyk.

Rana ładnie sie goi - nic nie paprze. Przemywamy kali.
Tylko wsadzamy na kanapę dla ostrożności.

Z dnia na dzień coraz lepiej - tfu tfu przez lewe ramię.

Posted

[quote name='m@d']:multi::multi:
świetne wieści!
Dobrze że już wykryte co było i teraz to już z górki będzie!
Trzymamy kciuki! :multi:[/quote]
my też!!! My też!!!

Posted

Strasznie mi komp muli więc tylko piszę u nas.
Estka coraz lepiej - chyba ją tam wewnątrz swędzi bo robi fikołki w budkach, wyciera sie po kanapach - no i ubranka ma pewnie dosyć. Dajemy jeść ile chce. Chuda jest - kręgosłup sterczy na grzbiecie.
W sobotę zdejmujemy szwy. Ranka dalej ładnie wygląda.
Moja stara purchaweczka :loveu:

Posted

U nas bz czyli ok.:lol:
Kajcia znowu masy nabiera - jeść ograniczone a ona jak miś polarny nażarty na zimę wygląda. :mad: Nuka przez trzy ostatnie noce próbuje mnie z poduszki wykolegować - pcha sie bezczelnie :evil_lol:
Strasznie dużo zdrowia mi ta choroba Esty zabrała - bałam się operacji bo przeciez ona ma juz 14 rok no i co tam znajdą. Jak rozmawiałam z wetką przed zabiegiem to się popłakałam :oops: A w pracy siedziałam.

No ale już dobrze. Tfu tfu

Musze fotke Estce zrobic w gustownej koszulce.

Posted

no to super!!!!!!! oj wiem co czujesz bo ja się boję Pepowej operacji i zwlekam... u niej problem bo ta jej choroba sprawia, że ma wiotkie mięśnie brzucha i boję się jak to będzie się zrastało :placz:

Posted

No właśnie młody pies szybko się regeneruje a starsze to różnie bywa. No i strach czy się pies obudzi. Poczytalam na innym forum o ty cholerstwie 9ropomaciczu) i sie przeraziłam ile psów odeszło nawet po zoperowaniu.
Esta tak ogólnie to w bardzo dobrej kondycji jest. Nikt nie daje jej tyle lat. No i przy rozwijającym się ropomaciczu wyniki mocznika były normalne czyli zdrowe nerusie.
Nie miała objawów: nie piła więcej wody, nic z niej nie ciekło, temperatura normalna, usg nic na początku nie wykazywało. Otwierali ją z podejrzeniem ropomacicza bo juz nie wiedzieli co robić. Tylko badanie krwi wykazało stan zapalny no i przestała jeść.

Posted

No już od paru dni mamy problem z netem.

Esta od dzisiaj bez ubranka - szwy zdjęte. Po wyjęciu pracowicie wymyła cały brzuch - wreszcie mogła sie dorwać. :cool3:

Posted

Zdarza się w najporządniejszej rodzinie :p
Najważniejsze, że Esta ma się dobrze a w koszulince wygląda całkiem twarzowo.
Nie ma to jak znbiorowe ściskanie kciuków :p

Posted

Och tak wsparcie tych co rozumieją miłość do psa bardzo pomaga. :loveu: Dziękuje dogopsiapsiułki za wsparcie.
Rodzice mi dali 200 zł na leczenie Esty.