Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnkaG']Urodziny mam 13 grudnia - znana data. :diabloti:

Monita kamień trzeba pilniczkiem podważyc u nasady i zeskrobać. Kamień odchodzi płatami o ile nie jest taki super zapuszczony.
Mati potwierdzi bo mu tak doradziłam i ściągnął u swojego jamnisia.[/quote]

No tak - stan wojenny :diabloti:

Wrrr ... aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam :p

Posted

[quote name='Matusz']

Tak potwierdzam ;) 0 kamienia, teraz profilaktyka, kostki, uczy, denta stix itd ;)[/quote]

Mati ale podważałeś od strony zęba, czy dziąsła :roll:

Posted

[quote name='Doginka']A ja poproszę fotki w ubrankach i fotki samych ubranek i poproszę również rozmiarki jakie mogą pasować na miniki:diabloti:
A 13 zapamiętam:p[/quote]

Doginka jak będzie aparat.

Posted

Monita jak kamień jest pod dziąsłem to trzeba za sam brzeg kamień złapać i pociagnąć po zębie (pilniczek metalowy). Moje też tego nie lubią ale robię to regularnie i maję ładne ząbki. A Kajci to nawet wykałaczką czyszczę bo ma duże przerwy i żarełko się zbiera.

Mati też nie był przekonany i mówił, że się nie da. ;)

Posted

[quote name='AnkaG']Monita jak kamień jest pod dziąsłem to trzeba za sam brzeg kamień złapać i pociagnąć po zębie (pilniczek metalowy). Moje też tego nie lubią ale robię to regularnie i maję ładne ząbki. A Kajci to nawet wykałaczką czyszczę bo ma duże przerwy i żarełko się zbiera.

Mati też nie był przekonany i mówił, że się nie da. ;)[/quote]

no ale udało się :) Teraz to nawet co jakiś czas wystarczy paznokciem i zejdzie, jak coś się nazbiera ;)

Posted

Monita to nie takie straszne! I lepsze dla psa jak Ty mu to zrobisz niż pod narkozą i w stresie u weta. U mnie też tak dziewczyny są obsługiwane - tyle że nie pilnikiem a tym takim profesjonalnym dentystycznym dłubakiem brrr Od tej brudnej roboty jest Tadek (mój szwagier) :diabloti: - w końcu lekarz i sprzętem dentystycznym handluje :cool1:

Miło wiedzieć o kolejnym Strzelcu od sznaucerów - jam też strzelec i Amiga i Eria też strzelczyki :diabloti: Tyle póki co nas uzbierałam :cool3:
A za rozprawę będę 3mać kciuki - z Holandii bo w poniedziałek lecę na cały tydzień na szkolenie w nowej pracy :)

Posted

Ja też czyszczę ząbki burkom sama, takim ustrojstwem stomatologicznym
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/53/3b6218045b000a14.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/53/f48bb8609eec2c6f.jpg[/IMG][/URL]

Ale trzeba bardzo uważać, żeby nie uszkodzić psu szkliwa:razz:

Posted

[quote name='Doginka']Ja też czyszczę ząbki burkom sama, takim ustrojstwem stomatologicznym

Ale trzeba bardzo uważać, żeby nie uszkodzić psu szkliwa:razz:[/quote]

a gdzie kupiłaś takie ustrojstwo ?:razz:

Posted

Aniu- moja Sara też trądzikowa i był czas kiedy przeżywała koszmar z tego powodu. Za wszelką ceną starałam się uniknąć stosowania u niej sterydów w tym kierunku- bo to najczęściej pakują dermatolodzy w młodzież na trądzik. I udało się nam!
A co Michałowi stosujecie- jeśli można wiedzieć?
1200 zł- dużo :shake:

Posted

Roxana my ten trądzik leczymy już 5 lat. Przeszliśmy już długotrwałe leczenie antybiotykami, autoszczepionki, wszystkie możliwe maści .

Pół roku brał Roacutane. Teraz musimy kurację powtórzyć. :-( Jest już tańszy lek (bo już licencję mają inni producenci) ale i tak miesięcznie koszt 200 zł.

I już nie ma innych metod leczenia.

Dermatolog do której chodzimy robiła doktorat z leczenia trądzika i pracuje na dermatologii na PAM-ie.

To nie są krostki co wyskakują od czasu do czasu. :shake:

Posted

Aniu- ale Sara też nie ma krostek, które wyskakują od czasu do czasu. Był czas kiedy na czole to była masakra. My z trądzikiem walczymy od 3 lat- wcześnie Sarę zaczęło wysypywać.
Przecież ja nie podważam autorytetu lekarza- w żadnym razie. Piszę tylko, że nam się udało i w tej chwili Sara jakoś sobie z tym radzi.
Pytałam, bo byłam właśnie ciekawa czy to o Roacutane chodzi.