Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech nie ma aparatu to i fotek nie ma.

Panienki w poniedziałek i wtorek zostały ostrzyżone.

Są goooołe. Jest im zimno nawet w domu.
Na spacery chodzą w ubrankach, za którymi nie przepadają. :eviltong:
W nocy śpią zakopane pod kołdrą.

Posted

[COLOR=Navy][B]Witamy Aniu :multi::multi:

czekamy na fotki dziewczynek :):)
[SIZE=1][COLOR=DeepSkyBlue]
[COLOR=SandyBrown]
[COLOR=PaleTurquoise]
Roxana - Helga dostała bana, bo udzielała swojego nicka innemu użytkownikowi, mimo ostrzeżeń, dalej tak robiła...[/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

Moje mają ubranka tylko na plecki i brzuszek - bez łapek. Chodzą w nich tylko po strzyżeniu przez jakieś dwa, trzy tygodnie. Nie zauważyłam kołtunienia.

Ale muszą bo są wytrymowane i nawet w domu im zimno i siedzą pod kocami.

Jak niektórzy wiedzą mam koleżankę która jest kierownikiem sekcji sznaucera w Szczecinie. Ona siedzi w psach chyba już 30 lat i dużo wiedzy mam od niej. :lol:

Pies musi mieć ciepło w kręgosłup - dlatego wystarczy ubranko na plecki. Zreszta łapy mają włosione to im chyba nie zimno. :diabloti: Od niej też nauczyłam się ściągać kamień psom pilniczkiem do paznokci.

Eście to przydałyby się kapciuszki, bo ona nie cierpi zimna i próbuje w zimie na dwóch łapach chodzić.
Za to w lecie opala sie na płytkach nagrzanych tak, ze gołą nogą nie można stanąć.

Ubranka mają różne. Nuka ma najładniejsze - kosztowało 60 zł :angryy: ale tylko takie było dla niej. Jest niebieskie i ma wyhaftowany napis Happy Dog.
No pasuje do niej bo teraz to jest chyba szczęśliwy pies. ;)

Posted

Mąż ma we wtorek rozprawę. Trzymajcie kciuki mooocno. Bo to już II instancja. Pierwszą wygrał i powinno być dobrze.

Jak go przywrócą do pracy to sobie na urodziny (mam w grudniu okrągłe 40 lat ... buuuu jak dużo) kupię nowy aparat. :diabloti: Będzie wcześniejszy prezent.

Posted

Urodziny mam 13 grudnia - znana data. :diabloti:

Monita kamień trzeba pilniczkiem podważyc u nasady i zeskrobać. Kamień odchodzi płatami o ile nie jest taki super zapuszczony.

Mati potwierdzi bo mu tak doradziłam i ściągnął u swojego jamnisia.

Posted

[quote name='AnkaG']Urodziny mam 13 grudnia - znana data. :diabloti:

Monita kamień trzeba pilniczkiem podważyc u nasady i zeskrobać. Kamień odchodzi płatami o ile nie jest taki super zapuszczony.

Mati potwierdzi bo mu tak doradziłam i ściągnął u swojego jamnisia.[/quote]

dzięki :)

Tak potwierdzam ;) 0 kamienia, teraz profilaktyka, kostki, uczy, denta stix itd ;)