Kalina Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Sunia ma na imię Strzałka. Jest młoda ( ok. roku , moze 1,5), malutka, do połowy łydki, bardzo chuda, głodna, brudna i zapewne zarobaczona. Jest też wystraszona ale silniejsza od strachu jest bezgraniczne zaufanie do człowieka. Wczoraj znalazła ja moja koleżanka, Monika ( Tiger, anielica i masza4 wiedzą o kogo chodzi). W Łukowie. Sunia wlokła się za wiema starszymi kobietami idącymi z dużą, grubą suką. Monia najpierw odjechała ale potem coś ją tkneło i zawróciła. Zapytała owe kobiety czyj to pies . W odpowiedzi usłyszała "A weź se ją pani, ona tak chodzi za nami już z pół roku, zakopuje na czarną godzine wszystkie skórki i kosteczki co znajdzie na ziemi..." Sunia zapakowana do auta od razu usneła. Ze zmęczenia, wyczerpania, zimna... Przyjechała do mnie. Zamieszkała w mojej piwnicy w dużej klatce. Ma tam koc, bufet, 24h zapalone światło i przyzwoitą temperature w okolicach 15-17 stopni. 3 razy dziennie wyprowadzam ją na spacer... Strzałka nie umie chodzic na smyczy, kręci się, biega z boku na bok, ale nie ciagnie i jest bardzo posłuszna. Za drugim wyjściem załapała, ze spacer jest na załatwienie różnych psich potrzeb. Je mokre, z suchym troche gorzej ale niby gdzie miała sie nauczyć...? Bardzo lgnie do ludzi. Łasi sie koło nóg, uwielbia gdy biorę ja na ręce, przytulam, głaszczę. Widac po niej, ze to pies z poniewierki. Ma smutne oczy, pełne rezygnacji. Powinna trafic do mieszkania w bloku albo do domu gdzie będzie w 3/4 domowa i w 1/4 ogrodowa, nie odwrotnie. Przed adopcja będzie wysterylizowana, jak tylko odchucham ją i odpasę. Quote
malagos Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Bardzo jest podobna do Lilusi, która mam na tymczasie. Bardzo. Quote
Kalina Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Hop, malutka. Moze ktos szuka takiej niedużej, kochanej sunieczki... Quote
malagos Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Czy ona jest wielkosci ratlerka? Dziś pytał pan o Lilusię i była ...za duza, chciał wielkosciowo mniejsza sunię. Mniejsze to tylko ratlerek i czilała :cool3: Quote
Kalina Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 malagos napisał(a):Czy ona jest wielkosci ratlerka? Dziś pytał pan o Lilusię i była ...za duza, chciał wielkosciowo mniejsza sunię. Mniejsze to tylko ratlerek i czilała :cool3: No nie... jest większa od ratlerka. Jest wielkosci normalnego yorka ( nie miniaturki) Quote
Tiger Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Strzałka już nie szuka domu !!!! Teraz to chyba szuka transpory jakiegoś ........ale to już musi Kalina napisać wszyćko ..........:) Quote
agusiazet Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Ojej, jaka super wiadomość - prosimy o szczegóły!!! Quote
Recommended Posts