Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Widzicie te oczy?:placz: [IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/427771_482760955099277_1392928717_n.jpg[/IMG] Quote
keakea Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Nasz jamnik Rulon pozdrawia - też kiedyś musiał używać takiego "radaru" :) Quote
Isadora7 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Wygląda po tym sedalinie jakby był nawalony jak meserszmit Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 UFO-Frodek;) [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533723_482756498433056_885483785_n.jpg[/IMG] Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Isadora7']Wygląda po tym sedalinie jakby był nawalony jak meserszmit[/QUOTE] i spał,spał,spał-aż sprawdzałam,czy żyje Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Isadora7']Wygląda po tym sedalinie jakby był nawalony jak meserszmit[/QUOTE] [B]Isadora!!![/B] błagam...odpocznij trochę:modla: Quote
hektor2461 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Energy']Yunona no ja właśnie takie cuda od moich wetów słyszałam i też czytałam dlatego tak o ten sedalin męczę na wątku;) Yunona tak jak Ty i Isadora bym go odstawiła, rozumiem obawy Hope, bo wet zlecił, ale cóż... Po chorobie i śmierci mojej mamy wiem, że są lekarze i ..."lekarze", myślę, że wśród wetów jest tak samo, niestety.[/QUOTE] Nie chciałbym się wtrącać. Wiem tylko, że wybitny neurochirug Peter Szrenk zabroniłby stosowania środków działających depresyjnie na centralny i obwodowy układ nerwowy. Pies ma problemy z czuciem dotyczącym zwieraczy. Psychotropy to czucie jeszcze bardziej blokują. Ta kamica jest m.in. z powodu zalegania moczu w pęcherzu. Oprócz antybiotyków, powinny być odstawione wszystkie leki. Tymi zbędnymi preparatami wyrządza się psu krzywdę. Nie zawsze zabija choroba, lecz zabić mogą leki stosowane w sposób nie przemyślany. Quote
Fatiha Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających. Quote
Fatiha Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Fatiha']Tak wygląda gorset stabilizujący kręgosłup.[IMG]http://www.petphysio-shop.de/pic/1654p.jpg[/IMG][/QUOTE] Przypominam jak wygląda gorset. Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Fatiha']Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających.[/QUOTE] Ale on miał kołnierz,bo miał założony cewnik-co do tego ma gorset??? No i przede wszystkim lekarz,który go operował nie zalecał gorsetu-a powiem więcej-pozwolił na stopniowe wydłużanie spacerów. Leki uspokajające-nie wypowiem się na ten temat Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='hektor2461']Nie chciałbym się wtrącać. Wiem tylko, że wybitny neurochirug Peter Szrenk zabroniłby stosowania środków działających depresyjnie na centralny i obwodowy układ nerwowy. Pies ma problemy z czuciem dotyczącym zwieraczy. Psychotropy to czucie jeszcze bardziej blokują. Ta kamica jest m.in. z powodu zalegania moczu w pęcherzu. Oprócz antybiotyków, powinny być odstawione wszystkie leki. Tymi zbędnymi preparatami wyrządza się psu krzywdę. Nie zawsze zabija choroba, lecz zabić mogą leki stosowane w sposób nie przemyślany.[/QUOTE] Hektorze-Frodo w ostatnim badaniu moczu miał pH moczu=7,myślę,że ten płyn zakwaszający powinien dostawać-przynajmniej do kolejnego badania moczu. Antybiotyk dzisiaj się skończył-jutro wizyta u weta Quote
hektor2461 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2']Hektorze-Frodo w ostatnim badaniu moczu miał pH moczu=7,myślę,że ten płyn zakwaszający powinien dostawać-przynajmniej do kolejnego badania moczu. Antybiotyk dzisiaj się skończył-jutro wizyta u weta[/QUOTE] Abstrahuję od preparatów dotyczących pH moczu i samych kamieni. Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='hektor2461']Abstrahuję od preparatów dotyczących pH moczu i samych kamieni.[/QUOTE] Czyli rozumiem,że masz na myśli uspokajacze? Teraz przeczytałam dokładnie Twój poprzedni wpis Quote
__Lara Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Masakra po tym sedalinie :/ nie wiem po co mu to do szczęścia :( Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='__Lara']Masakra po tym sedalinie :/ nie wiem po co mu to do szczęścia :([/QUOTE] Przesypiał po tym z pół dnia-budził się,szedł coś zjeść,napić się,na dwór-i znów spał:shake: Quote
Energy Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 (edited) [quote name='Energy'] A nie miałaś go w klateczce trzymać przypadkiem?:diabloti:[/QUOTE] [quote name='Fatiha']Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających.[/QUOTE] :eek2: Oj chyba ktoś mojego wpisu nie zrozumiał, to był żart:diabloti:a w zasadzie drwienie z zalecenia:cool3: Co do leków uspakajających to już chyba wszystko zostało powiedziane...i kołnierz też został wytłumaczony... Edited December 30, 2012 by Energy Quote
__Lara Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2']Przesypiał po tym z pół dnia-budził się,szedł coś zjeść,napić się,na dwór-i znów spał:shake:[/QUOTE] To tak otumania :placz: Quote
Energy Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2'][B]Isadora!!![/B] błagam...odpocznij trochę:modla:[/QUOTE] Ale to bardzo trafne określenie :cool3:ja mam taki wzrok po malibu:diabloti:tylko bez zaleceń lekarza... Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Energy']Ale to bardzo trafne określenie :cool3:ja mam taki wzrok po malibu:diabloti:tylko bez zaleceń lekarza...[/QUOTE] Twój wpis o klateczce jakoś mi umknął:-o hmm...malibu na receptę? To byłoby coś:evil_lol: Dzisiaj Frodo nie dostał żółtego dziadostwa-łobuzuje na całego:lol: oczywiści z przerwami na papu i na drzemkę-ale taką normalną,a nie jakąs zwałę. Jutro wet w Kluczborku-z Katowic nadal nic nie ma Quote
Isadora7 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2']Twój wpis o klateczce jakoś mi umknął:-o hmm...malibu na receptę? To byłoby coś:evil_lol: Dzisiaj Frodo nie dostał żółtego dziadostwa-łobuzuje na całego:lol: oczywiści z przerwami na papu i na drzemkę-ale taką normalną,a nie jakąs zwałę. Jutro wet w Kluczborku-z Katowic nadal nic nie ma[/QUOTE] [B] Olejmy już totalnie tego z Katowic on już olał Frodo.[/B] Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Isadora7'][B] Olejmy już totalnie tego z Katowic on już olał Frodo.[/B][/QUOTE] jednak miło by było,gdyby wysłał dokumentację. Nie pojadę do niego-jakoś czuję,że tak będzie lepiej dla Froda Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2'][B]Isadora!!![/B] błagam...odpocznij trochę:modla:[/QUOTE] nie mam tu na myśli,że źle widzisz,bo akurat "nawalony ja meserszmit" to łagodne określenie stanu i wyglądu małego po żółtym badziewiu-ale w sensie-odpocznij,bo pracujesz prawie całą dobę:crazyeye: Quote
Energy Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2']nie mam tu na myśli,że źle widzisz,bo akurat "nawalony ja meserszmit" to łagodne określenie stanu i wyglądu małego po żółtym badziewiu-ale w sensie-odpocznij,bo pracujesz prawie całą dobę:crazyeye:[/QUOTE] A kto Cię tam wie?:diabloti: Macie rację olać go niewątpliwie trzeba, tylko po otrzymaniu info o jego poczynaniach... Dlaczego czuję, że mogą być z tym problemy? Hope no ja miałam nadzieję, że się tam nie wybierasz:) Quote
Hope2 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Energy']A kto Cię tam wie?:diabloti: Macie rację olać go niewątpliwie trzeba, tylko po otrzymaniu info o jego poczynaniach... Dlaczego czuję, że mogą być z tym problemy? Hope no ja miałam nadzieję, że się tam nie wybierasz:)[/QUOTE] ja czasem napiszę...a później zastanawiam się jak to wygląda:oops: nie widzę powodu,żeby tam jechać-badanie moczu mogę zrobić w Klu-nie muszę pedzić ponad 150 km w jedną str:angryy: Quote
Energy Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Hope2']ja czasem napiszę...a później zastanawiam się jak to wygląda:oops: nie widzę powodu,żeby tam jechać-badanie moczu mogę zrobić w Klu-nie muszę pedzić ponad 150 km w jedną str:angryy:[/QUOTE] No nie denerwuj się :) ale takie wpisy są najfajniejsze:evil_lol:takie przesycone emocjami:evil_lol: przyszłam do Frodzika bo mi się nerw naruszył na innym wątku:cool3: Quote
Recommended Posts