Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Energy']Yunona no ja właśnie takie cuda od moich wetów słyszałam i też czytałam dlatego tak o ten sedalin męczę na wątku;)

Yunona tak jak Ty i Isadora bym go odstawiła, rozumiem obawy Hope, bo wet zlecił, ale cóż...
Po chorobie i śmierci mojej mamy wiem, że są lekarze i ..."lekarze", myślę, że wśród wetów jest tak samo, niestety.[/QUOTE]

Nie chciałbym się wtrącać. Wiem tylko, że wybitny neurochirug Peter Szrenk zabroniłby stosowania środków działających depresyjnie na centralny i obwodowy układ nerwowy. Pies ma problemy z czuciem dotyczącym zwieraczy. Psychotropy to czucie jeszcze bardziej blokują. Ta kamica jest m.in. z powodu zalegania moczu w pęcherzu. Oprócz antybiotyków, powinny być odstawione wszystkie leki. Tymi zbędnymi preparatami wyrządza się psu krzywdę. Nie zawsze zabija choroba, lecz zabić mogą leki stosowane w sposób nie przemyślany.

Posted

Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających.

Posted

[quote name='Fatiha']Tak wygląda gorset stabilizujący kręgosłup.[IMG]http://www.petphysio-shop.de/pic/1654p.jpg[/IMG][/QUOTE]

Przypominam jak wygląda gorset.

Posted

[quote name='Fatiha']Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających.[/QUOTE]
Ale on miał kołnierz,bo miał założony cewnik-co do tego ma gorset??? No i przede wszystkim lekarz,który go operował nie zalecał gorsetu-a powiem więcej-pozwolił na stopniowe wydłużanie spacerów.
Leki uspokajające-nie wypowiem się na ten temat

Posted

[quote name='hektor2461']Nie chciałbym się wtrącać. Wiem tylko, że wybitny neurochirug Peter Szrenk zabroniłby stosowania środków działających depresyjnie na centralny i obwodowy układ nerwowy. Pies ma problemy z czuciem dotyczącym zwieraczy. Psychotropy to czucie jeszcze bardziej blokują. Ta kamica jest m.in. z powodu zalegania moczu w pęcherzu. Oprócz antybiotyków, powinny być odstawione wszystkie leki. Tymi zbędnymi preparatami wyrządza się psu krzywdę. Nie zawsze zabija choroba, lecz zabić mogą leki stosowane w sposób nie przemyślany.[/QUOTE]
Hektorze-Frodo w ostatnim badaniu moczu miał pH moczu=7,myślę,że ten płyn zakwaszający powinien dostawać-przynajmniej do kolejnego badania moczu.
Antybiotyk dzisiaj się skończył-jutro wizyta u weta

Posted

[quote name='Hope2']Hektorze-Frodo w ostatnim badaniu moczu miał pH moczu=7,myślę,że ten płyn zakwaszający powinien dostawać-przynajmniej do kolejnego badania moczu.
Antybiotyk dzisiaj się skończył-jutro wizyta u weta[/QUOTE]

Abstrahuję od preparatów dotyczących pH moczu i samych kamieni.

Posted

[quote name='hektor2461']Abstrahuję od preparatów dotyczących pH moczu i samych kamieni.[/QUOTE]

Czyli rozumiem,że masz na myśli uspokajacze? Teraz przeczytałam dokładnie Twój poprzedni wpis

Posted

[quote name='__Lara']Masakra po tym sedalinie :/ nie wiem po co mu to do szczęścia :([/QUOTE]
Przesypiał po tym z pół dnia-budził się,szedł coś zjeść,napić się,na dwór-i znów spał:shake:

Posted (edited)

[quote name='Energy']
A nie miałaś go w klateczce trzymać przypadkiem?:diabloti:[/QUOTE]

[quote name='Fatiha']Gdyby Frodo miał założony gorset stabilizujący kręgosłup,ten który Wam pokazałam na wątku,to nie trzeba byłoby klatki,kołnierza ani leków uspakajających.[/QUOTE]

:eek2:

Oj chyba ktoś mojego wpisu nie zrozumiał, to był żart:diabloti:a w zasadzie drwienie z zalecenia:cool3:

Co do leków uspakajających to już chyba wszystko zostało powiedziane...i kołnierz też został wytłumaczony...

Edited by Energy
Posted

[quote name='Hope2'][B]Isadora!!![/B] błagam...odpocznij trochę:modla:[/QUOTE]

Ale to bardzo trafne określenie :cool3:ja mam taki wzrok po malibu:diabloti:tylko bez zaleceń lekarza...

Posted

[quote name='Energy']Ale to bardzo trafne określenie :cool3:ja mam taki wzrok po malibu:diabloti:tylko bez zaleceń lekarza...[/QUOTE]
Twój wpis o klateczce jakoś mi umknął:-o hmm...malibu na receptę? To byłoby coś:evil_lol:
Dzisiaj Frodo nie dostał żółtego dziadostwa-łobuzuje na całego:lol: oczywiści z przerwami na papu i na drzemkę-ale taką normalną,a nie jakąs zwałę. Jutro wet w Kluczborku-z Katowic nadal nic nie ma

Posted

[quote name='Hope2']Twój wpis o klateczce jakoś mi umknął:-o hmm...malibu na receptę? To byłoby coś:evil_lol:
Dzisiaj Frodo nie dostał żółtego dziadostwa-łobuzuje na całego:lol: oczywiści z przerwami na papu i na drzemkę-ale taką normalną,a nie jakąs zwałę. Jutro wet w Kluczborku-z Katowic nadal nic nie ma[/QUOTE]
[B]
Olejmy już totalnie tego z Katowic on już olał Frodo.[/B]

Posted

[quote name='Isadora7'][B]
Olejmy już totalnie tego z Katowic on już olał Frodo.[/B][/QUOTE]
jednak miło by było,gdyby wysłał dokumentację. Nie pojadę do niego-jakoś czuję,że tak będzie lepiej dla Froda

Posted

[quote name='Hope2'][B]Isadora!!![/B] błagam...odpocznij trochę:modla:[/QUOTE]
nie mam tu na myśli,że źle widzisz,bo akurat "nawalony ja meserszmit" to łagodne określenie stanu i wyglądu małego po żółtym badziewiu-ale w sensie-odpocznij,bo pracujesz prawie całą dobę:crazyeye:

Posted

[quote name='Hope2']nie mam tu na myśli,że źle widzisz,bo akurat "nawalony ja meserszmit" to łagodne określenie stanu i wyglądu małego po żółtym badziewiu-ale w sensie-odpocznij,bo pracujesz prawie całą dobę:crazyeye:[/QUOTE]

A kto Cię tam wie?:diabloti:

Macie rację olać go niewątpliwie trzeba, tylko po otrzymaniu info o jego poczynaniach...
Dlaczego czuję, że mogą być z tym problemy?

Hope no ja miałam nadzieję, że się tam nie wybierasz:)

Posted

[quote name='Energy']A kto Cię tam wie?:diabloti:

Macie rację olać go niewątpliwie trzeba, tylko po otrzymaniu info o jego poczynaniach...
Dlaczego czuję, że mogą być z tym problemy?

Hope no ja miałam nadzieję, że się tam nie wybierasz:)[/QUOTE]
ja czasem napiszę...a później zastanawiam się jak to wygląda:oops:
nie widzę powodu,żeby tam jechać-badanie moczu mogę zrobić w Klu-nie muszę pedzić ponad 150 km w jedną str:angryy:

Posted

[quote name='Hope2']ja czasem napiszę...a później zastanawiam się jak to wygląda:oops:
nie widzę powodu,żeby tam jechać-badanie moczu mogę zrobić w Klu-nie muszę pedzić ponad 150 km w jedną str:angryy:[/QUOTE]

No nie denerwuj się :)
ale takie wpisy są najfajniejsze:evil_lol:takie przesycone emocjami:evil_lol:

przyszłam do Frodzika bo mi się nerw naruszył na innym wątku:cool3: