Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiem szczerze że nie wiem, ma takie jakby inne kudełki niż reszta ale u 4-tygodniowego szczeniaka ciężko to określić. w tym wieku nawet szczeniata długowłosego owczarka collie mają któciutką sierść:-D:-D:-D

Ale zobaczymy jak na razie jest najbardziej do mamuśki podobna nie tylko kolorystycznie ale takrze psychiczkie i fizycznie ze względyu na budowę i ruchu oraz ułożenie ciała

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha, no tak w końcu to małe berbecie :).
Tak pytam, bo zaczęłam się zastanawiać, jak dokładnie trzeba będzie pielęgnować jej szatę. Pożyjemy, zobaczymy :)

Posted

Ale nie martw się jeśli nawet włoski będzie miała jak mama to żadfnego problemu z tym nie ma. One są takie jedwabiste i nie robią się kołtuny a takie włosy łatwiej sprzatnąć niż całkiem krótkie:)

Teraz to już możesz w avatarze wkleić sobie mordulkę Czekoladki:)
A wiesz jak na imie jej dasz??

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']Ale nie martw się jeśli nawet włoski będzie miała jak mama to żadfnego problemu z tym nie ma. One są takie jedwabiste i nie robią się kołtuny a takie włosy łatwiej sprzatnąć niż całkiem krótkie:)

Teraz to już możesz w avatarze wkleić sobie mordulkę Czekoladki:)
A wiesz jak na imie jej dasz??
Nie chodzi o to nawet, że się martwię. Tylko wolę już pomyśleć, jak ją pielęgnować :).
Dobry pomysł z tym avatarem :D.
A nazwę ją prawdopodobnie Beza, ale jeszcze nie jestem pewna :)

Posted

Psiaki rosną jak na drożdżach!!!
Teraz rozłażą się już po całym domu, kazdy w innym pomieszczeniu jedyne po czym można stwierdzić że psiaki nie dawno były w danym miejscu to mokra plama(a wszędzie ich pełną) maluchy jedzą biegają i siusiają:evil_lol:
Jednak cieszę się żę zdrowo rozną, mają kontakt z wieloma osobami więc kidy człowiek wchodzi do domu te zaraz biegną do niego a potem plączą się pod nogami machając ogonakami:loveu:
Wszystklie po woli szczekają jednak najchetniej robi to czarnulka, ta jeśli coś jej się nie podoba zaczyna warczeć i szczekac.
Psiulki nie boją się praktycznie niczego, ciągną do wszystkich zwierzaków z jakimi kontakt miały(inne psy, mój szczurasek), kiedy ma się je na rękach na dworzenie boją się większych hałasów.
Przyszli właściciele będą z nich mieć wieką pociechę:loveu:

Posted

Cieszę się, że podoba się avatar i imię :).
A jeszcze bardziej cieszy mnie ta wczesna socjalizacja, bo już się sporo naczytałam o jej znaczeniu.
Na małą czeka już smycz, a powoli wybieram karmę :).
A jeszcze takie głupie pytanie: ile waży mamusia?

Posted

Mamusia waży 11kg(przed chwilką sprawdzone:))

Szczeniaczki dostały dzisiaj troszkę rozgotowanego mięsa drobiowego z ryżem - wsuwały aż im się uszy trzęsły:D:D:D

Posted

Wiem mamusia nalezy do tych masywniejszych jamników(bo otyła nie jest)

A co do szczepień to nie wiem gdy ostatnio były odrobaczane wet powiedział sąsiadce by najlepiej maluchy zaszczepiuła koło 8 tygodnia, ja czytałam że powinno byc koło 6 więc nie wiem co zrobi sąsiadka ale pogadam z nią

A wczoraj byli państwo którzy mają zaadoptowac czarnulkę. Fajni ludzie , młode małżeństwo z około 4-letnią córeczką. Przyjadą po kruszynkę 12 maja bo potem zaierają ją w góry ze sobą na 2 tygodnie:)

Posted

No właśnie, bo jak pierwsze szczepienie będzie dopiero w ósmym, to trochę ciężko mi będzie malutką socjalizować.
Ja tak planuję, jeśli można 16 albo 17 maja wpaść po nią, bo 16 mam ostatni egzamin maturalny - ustne z angielskiego. Ale jeszcze nie wiem, jak będzie pasować znajomemu, żeby mnie zawiózł.

Posted

Szczeniaki chyba będą szczepione w przyszłym tygodniu jedyny problem to w tej chwili kasa(pani nie jest zbyt bogata), ale powiedziała że postara się szczepienia załatwić jeśli powinny być szczepione w wieku 6 tyg.

Posted

Pati jezeli maluszek jest jescze aktualny!!! to ja poprosze o fotke maluszka.
I Jezeli sie zgodzi wlasciciela !!!! to jest domke dla malego ! ale w Niemczech u mojej siostrzennicy! Mial doniej poleciec maly Dogus,ale zewzgledu na stan zdrowia zostanie unas na stale.A tam domek z dziewczynka 13 latnia ,domkiem z ogrodem czeka na sczeniaka.

Jezeli sie zgodzicie na wywoz malego zagranice to ja go zasczepie zachipuje i poleci zemna 19 maja do Koln.

Posted

Kurcze a 2 dni temu zgłosiła się znajoma sąsiadki o tego małego ale jutro ci powiem na 100% czy idzie do niej czy nie:)
A jak coś fotki są ze4 2 strony wczesniej ale nowe zrobię jak chcesz:)

Posted

Rozmawiałam z sasiadką i jeśli ci znajomi będą chcieli Kluska to jest zgoda żeby pojechał:)

Co do szczepień będę wiedziec najprawdopodobniej wieczorem

Posted

Zaraz wyslę ci nowe fotki:)
A co do szczepienia dzisiaj tylko tak popołudniu dowiem się wszystkiego bo będę z chłopakiem rozmawiała który miał szczepienie załatwić:)

Posted

Dzięki za zdjęcia. Mała coraz ładniejsza :D. Nawet babci się podoba :). A mam takie pytanie: jaki ona ma charakterek? Bardziej dominujący, czy może jest strachliwa?

Posted

Hej
fajnie że się malutka wszystkim podoba:loveu:
A co do charakterku to ona jest taka posrednia. Nie jest strachliwa, wręcz odwrotnie jest pewna siebie jednak nie próbuje nikogo dominować. Ona po prostu jest ciekawska:loveu:
Dominantem jest zdecydowanie czarnulka na filmiku który ci wysłałam słychać jak warczy ona to nawet matkę próbuje zdominować i nic nie daje jak ta ją porzadnie do ziemi przygniuecie:evil_lol:
A białaskowi to znów wszystko jedno:) byle miejsce do spanie i chwila pozwiedzania pokoju