Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W chłopczyku zakochany jest mój chłopak, który psioczył na mnie, że zarezerwowałam Czekoladkę :). Ale mnie urzekła mała i tyle :).
To daj znać jak coś już będzie wiadomo z tymi szczepieniami.
A no i powodzenia jutro ;]

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej
Chłopczyk jedzie do niemiec:D:D:D Razem z Moną4 mam nadzieję że dostanę jakiś fotki wyrosniętego psiaka:D:D:D

A co do szczepień to porzepraszam ale nie wiem Eriu ten znajomy nie przyjechał wczoraj w końcu i nie dowiedziałam się ma być dzisiaj:(

Posted

Wszystko zalatwione.Maly bedzie sie nazywal CARLOS..Czeka na niego chora 13 letnia KASIA,ktora cale dnie spedza w domu,i bardzo potrzebuje psiego przyjaciela.
tak wiec Carlos bedzie mial Kasie,Tomka dom z ogrodem i duzooooooooo milosci.
Co do Sczepien i chipowania to ja wszystko zalatwie,mam ugadane z wetem ze moze nawet wystawic fikcyjne sczepienia,aby niebylo problemow na granicy,a na miejscu wlasciciela go zaczepią.
Jesli chodzi o wyjazd to jest mozliwy 10 maja .samochodem albo 12 maja Samolotem jako bagaz podreczny/kontenerek z atestem posiadam/

Mysle ze najlepiej i najszybciej bedzie samolotem!,tak wiec odbiore malego12 maja w Sobote rano od wlascicielki,i wieczorem poleci zemna na kolankach do nowej pani.

Patikujek a fotek to bedzie cala galeria:lol:

Posted

To się cieszę żę wszystko ok ja również myślę żę przelot mniej stresujący będzie:)
A co do psiaka(Carlosa) to powiem żę świetnie się nadaje do dziecka jest najspokojniejszy z rodzeństwa i najbardziej ugodowy. Jemu starcza kanapa, i duzo przytulania. Jak go do siebie przynoszę czasem to dziewczynki ciagle gdzieś biegają a ten podchodzi do mnie przewraca się na plecki i chce się głaskać:loveu:

A jak chcesz Mona więcej aktualnych fotek małego to podaj mi swojego maila to je wysle bo na wstawianie to nie mam za bardzo czasu ale może znajde:)

Posted

Maluchy własnie na szczepienie pojechały:)

Dostaną książeczkę zdrowia:) i będzie ok
Znajomy załatwił u swojej szefowej darmowe szczepienie:)

Więc najwazniejsze załatwione:)

Posted

O matko, nawet nie wiesz jak się cieszę. Bardzo to było dla mnie ważne, żeby już była po pierwszym szczepieniu jak przyjedzie.

Posted

W końcu wyszło że psiaki zostały dzisiaj odrobaczone a jutro zostaną zaszczepione(tak zadecydowała panio wet.)

Pisałas mi o sobocie więc nie ma problemu z sobotą, przepraszam za telefon ale on mi coś siada i ma jakies zawiasy ludzie do mnie dzwonią i słyszą sygnała na moim telefonie nic nie pokazuje:shake:

A szczepić małego??

Posted

A ja mam takie pytanka:
Do kiedy wet zarządzil kwarantanne? Mowil cos, kiedy powinno byc nastepne szczepienie?
Co wcina teraz mala? Tylko Royala? Czy gotowane tez?

Posted

Na szczepienie jade z nimi za chwilę(wczorajsza wizyta została odwołana) więc później napiszę co i jak:)

A co do jedzenia to Royalka jedzą najmniej, uwielbiają gotowane warzywa oraz kurczaka ryż często zostawiają:P

Ostatnio polubiły frolica od kiedy pierwszy raz ukradły go z miski mojemu psu:evil_lol:

P.S
Jak tam matura z biologii??? ja po niektórych pytaniach jestem załamana a po niektórych bardzo zadowolona:)

Posted

Pytam, bo planuję małej w tygodniu podawać suche a w weekendy gotowane i tak pytam, bo chciałam wiedzieć jak jej qpy na to reagują ;].
p.s. A biola ok, myślę, że jakies 70 % będzie :).

Posted

Nie wiem jak na samo suche zareaguje ale myslę że się przyzwyczai tak jak mówię na razie smakuje jej Frolic bo jest karmą wilgotną i nie jest tak twardy ale z wiekiem się przyzwyczai.

Byłam z małą na szczepieniu, nawet nie drgnęła kiedy jej igłę wbili - dzielna mała. A w poczekalni prawie godzinę na kolankach przeleżała:)

Przepraszam ale pamiętam tylko że ma mieć min. 2 tyg kwarantanny a za 3 tyg. kolejne odrobaczenie ale kiedy następne szczepienie zapomniałam:shake:
Miałam ze sobą również moją szczurzycę którą uspać musiałam więc się rozkleiłam i skupić nie umiałam.

Zapytasz się weta u siebie sorki ale do teraz dojść do siebie nie umiem:placz: Moja Hasioczka:placz:

Posted

Nie mam u siebie książeczki ale chyba Novibak (jeśli dobrze napisałam) Puppy

Jutro o 10 przekazuję szczeniaczka białaska Mona4 a o 23 jedzie do nowej rodzinki w niemczech:)

Posted

Klusecxzek już u Mony(wiedziałóam żę się w nim zakocha)
trochę się zestresował jak zobaczył całą gromadkę Moniki:evil_lol:

Ale polubił się z Koralikiem(6-tyg. yoraskiem) ten yorasek jest wielkości głowy Kluseczka(no już Carlosika)

A po 23 ma wylot do niemiec:)

Posted

To tylko moja kluska jeszcze została :).
Fajnie, że tym Nobivakiem czy jak to tam się zwie. Ponoć dobra szczepionka.
Staram się naciskać, żeby przyjechać jak najszybciej, bo już się doczekać nie mogę :D.

Posted

Ponoć dobra i tez niezbyt obciążająca bo to tylko na parwo i nosówkę:)

Mamusi już została tylko Czekoladka:)
Zaraz musze tam zajżec i zobaczyć jak się miewają kobitki:)

Posted

Witam Milo

No niestety Bylo troche problemow na lotnisku:angryy: Doczepili sie kontenerka,w ktorym psiak mial leciec.Pomimo ze kontenerek ma Atest lotniczy!!!najwidoczniej niespodobal sie obsludze lotniska:angryy: .W Tym kontenerku lataja nasze Yorki roznymi liniami lotniczymi,i nigdy niebylo problemu,do wczoraj,bo jakiemus pacanowi niespodobalo sie zamkniecie:mad: Wkoncu sie zgodzili,ze pies poleci,Ale musielibyscie widziec nerwy i zlosc mamy:roll: .

Carlos dolecial sczesliwie,jednak cala noc pisczal ,tesknil bardzo niechcial pic ani jejsc,wtulil sie w mame i tak przespal do rana.A rano byly zabawy w nowym domu..

Wiecej napisze mama jak wroci Pawel

Posted

Popaprani straznicy:shake:

Ja przypuszczałam że Carlosek będzie płakał to był taki maminsynek... ale na pewno się przyzwyczai.

Sieszę się żę dolecieli szczęsliwie wszyscy i szkoda że takie przeboje były:shake:

Czekam potem na fotki jak wróci Monika:)

Dzięki za wieści Paweł:)

Posted

URL=http://img260.imageshack.us/my.php?image=beztytuucarlos6zb9.png]

Carlos w nowym domu,z swoja najstarsza pania i najmlodsza ktora uwielbia ciagnac za ubranko.