Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u sąsiadki praktycznie nie sikała na dywan już tylko szła gdzieś na linoleum i tylko tam się załatwiała a najchetniej na korytarzu jak miała okazję:)

Czekam na kolejne fotki:D:D:D

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wczoraj mała dała popis, bo postawiła qpe na środku dywanu, a dywan mam tylko w jednym pokoju, więc musiała się postarać ;].
Może jutro znów zrobię jakąś sesję. Zamierzam ją z szynszylami na wolności zapoznać :). Póki co nie szczeka już na nie, tylko obserwuje.
edit:A i jeszcze takie pytanie: nie wiesz, czy mała spała w domku w nocy? I czy w dzień często śpiochała? Bo u mnie trochę się ze mną pobawi w dzień i idzie w kime. To normalne?

Posted

To noirmalne ona lubiła w czasie dnia sobie odpocząć a pozat tym szczeniaki tak mają żę jak się zmęczą to idą sobie kimnąć:D
Ona miała tak zawsze za to lubiła wcześnie rano wstawać:)

A ja czekam na nowe fotki i nowe wieścia anjlepiej jakbyś założyła jej foto bloga:)

Posted

Póki co nie mam nowych zdjęć, więc szkoda mi małej zakładać fotobloga. Dziś zrobiłam trochę z telefonu chłopaka, ale to muszę poczekać, aż mi wyśle na maila.
Ogółem staram się trochę z małą pracować metodą klikerową. Póki co nie idzie nam to jakoś doskonale, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :).
Dziś trochę zaryzykowaliśmy i wybraliśmy się na mały spacer z kontrolą przed innymi psami i ulicznymi niebezpieczeństwami. W czwartek wybieramy się do weta, żeby odrobaczyć malutką.
Rano byłam z niej dumna, bo dała nam całą noc przespać. O 5 przyszła do mojej mamy do pokoju (tam ma otwarte, do mojego nie), pomarudziła i położyła się lulu przy jej łóżku. Potem wróciła do siebie i tak do 9 spałyśmy :).

Posted

Myslałam że masz może aparat cyfrowy:)
Ale to poczekam aż się takiego dorobisz:)

CXo do spania to na prawde nikt nie mówił żę łatwo będzie w końcu mamusia spała w łózku od zawsze i dzieci od pierwszych godzin też do tewgo uczyła bowiem pr5zynosiła je do łózka w zębach:shake:]
Ale cieszę się żę robicie postepy i mam nadzieję że rodzinka dalej zachwycona maleństwem i babcia również:)
Jak będzież u weta to zważ ją jestem ciekawa ile ważyt:)

Posted

Dziś ważyłam tak na oko na mojej wadze, to pokazywało 3 kilo ;).
Właśnie widzę, że mała nauczona na łóżku ;). A moja mama nie pozwala jej włazić. Ja biorę na kolana czasem. Ogółem niezła piszcząca terrorystka z niej :D.
Mamie się bardzo podoba:), tylko trochę narzeka na te wszechobecne gazety . Babcia wróciła do siebie do domu, więc nie widziała Bezy :). Ale niedługo psina zapozna się z moim tatą :D

Posted

Jak była wazona przed odrobaczeniem to wazyła 2,8 kg.

a co do piszczącej terrorystki to szkoda że nie widziałaś tej czarnulki jak przychodziła to zamykałam drzwi do mojego pokoju żeby szczurasków nie stresowała to ta się tak długo i tak głośno darła az jej drzwi ktoś nie otworzył albo aż nie poszła do domku

A i widzę że imię Beza zostało:)

Z czasem się przyzwyczai a i mama również:)

Posted

Beziak powoli się wyrabia. Tylko mój chłopak mi ją rozdziadosza ;].
Byłyśmy dzis u tego weta. Malutka ładnie się zachowywała w tramwaju, tylko trochę drzwi się wystraszyła :). Wet jej w sumie nie zważył. Nie wiem czemu ;/. Wogóle to było takie hop siup i tyle ;). Tyle, że mu stękać zaczęłam, że nie wiem czy Beza nie jest uczulona na karmę. A w poniedziałek na szczepienie :).
Poza tym maleństwo się nie umie przekonać do sikania na dworze ;). Ale to nic, poćwiczymy to porządnie po kwarantannie.

Posted

To super!!!
A co do siusiu to się nauczy:D:D:D
Jestem pewna:)
To czekam na fotki teraz a najlepiej znadź kogoś z dogo kto blisko ciebie mieszka to może częściej do ciebie zajrzy i będzie mi foteczki wklejać:)

Posted

A właśnie: mam takie głupie pytanie. Nie orientujesz się może jak dbać o sierść suni? Czy czesać grzebieniem, szczotką? Czy zgrzebłem? Bo tak niebardzo wiem, a chcę ją już przyzwyczaić do takiej pielęgnacji.
Fotki postaram się niedługo "załatwić" :).

Posted

tam niema co czesac:evil_lol: najlepiej to sczotka wlosia,albo zwykla dla niemowlat,dotego kawalek irchy do szyb i to cale wyposazenie ktorkowlosego psa.

wysczotkojesz sczotka,wypolerujesz ircha i bedzie sie swiecic jak ho ho

Posted

Mamusi psiaków najlepiej służyła gumowa rękawica i co najwyżej grzebień do piórek za uszami a tak to mamuśka bardzo mało liniała:)

a poza tym tak jak wyżej Monika napisała:)

P.S
Dostałaś moje pv i zdjęcia Mona??

Posted

Dzięki wszystkim za porady :).
Póki co czeszemy szczotką, tyle, że mała jest chętna, aby ją zjeść ;].
Maleństwo dziś musiało zostać samo na dłużej, bo miałam zakończenie roku. Ponoć trochę popiszczała, ale później poszła lulu.
Jak będę zamawiać karmę (bo chcę też w krakvecie kupować) to sobie sprawię tą rękawicę.

Posted

A co do zostawania w domu to ucz ją od początku bo u sąsiadki zostawała w domu bez luidzi jednak zawsze mamusia była a tutaj rzebyś potem problemów nie miała:shake:
Bora ci może na ten temat sporo powiedzieć:(

Posted

ona przezywała ciężko, na początku Torcia(pies Bory) był a z niaącały czas nierozłącznie i kiedy przyszło że musiała zostawać w domu sama strasznie płakała i nie było łatwo jej tego oduczyć jednak z tego co wiem udało się więc jak coś ona ma doświadczenie w tych sprawach:)

Posted

Eriu wychodź z domu codziennie kilka razy, nawet jak nie musisz :evil_lol:

Wyjdź z rana do sklepu, później idź wyrzucić śmieci, później możesz iść znowu do sklepu :lol: Myślę też, że warto nauczyć psa zostawać samemu jak jest ciemno, bo później może się bać, ale to zależy czy pies strachliwy :evil_lol:

Na początku wychodź na krótko, a później na dłużej na spacer czy do jakiegoś hipermarketu :diabloti: Musiałabyś jakoś móc sprawdzić czy piszczy, ja zostawiałam kamerkę :-D dzięki niej obserwowałam postępy ;) Zostawiaj jej też jakieś gryzaki, żeby nie gryzła tego czego nie powinna :cool3: