Jump to content
Dogomania

Demonek-w typie ONka w DT Potrzebne deklaracje na karmę.Szukamy DS !!!

Recommended Posts

• Replies 561
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beat2010']nie pojawia się założycielka wątku,a ja nie wiem jakie ma zamiary[/QUOTE]

Wątek założyłam na prośbę Sambo - zamiary są zawsze takie same - zeby piesio znalazł dom .
Jesli chodzi o deklaracje - to oczywiscie można zawsze o nie prosić i próbować czegoś szukać dla Bursztynka - ale chyba wszystkie wiemy jak cięzko jest teraz cos zebrac.

Mamy w hoteliku 1 psa i raz sie udaje zebrac calosc pieniązkow raz nie - jest splacany takze jego dług lecnicowy -a pieniązków ciągle brakuje - taka jest smutna rzeczywistość

Posted

Myślę że spróbować zawsze trzeba zbierać deklaracje,albo coś nam wyjdzie albo nie.Wiem że jest ciężko,rozesłałam ponad 200 zaproszeń na wątek i z tego tylko kilka osób pojawiło się tu :-( Może zmienić nieco tytuł jeśli można?
Pamiętacie Hanię po paraliżu,deklaracje udało się zebrać mimo tego że każdy zdaje sobie sprawę że są to deklaracje długoterminowe.

Posted

[quote name='sambo_os1']Myślę że spróbować zawsze trzeba zbierać deklaracje,albo coś nam wyjdzie albo nie.Wiem że jest ciężko,rozesłałam ponad 200 zaproszeń na wątek i z tego tylko kilka osób pojawiło się tu :-( Może zmienić nieco tytuł jeśli można?
Pamiętacie Hanię po paraliżu,deklaracje udało się zebrać mimo tego że każdy zdaje sobie sprawę że są to deklaracje długoterminowe.[/QUOTE]

Sambo, poproś admina o przepisanie 1 postu na Ciebie,
czy są jakies informacje o Bursztynku, już jest w boksie, jak się porusza?
ja dopiero bede w schronie w sobotę...

Posted

Skoro iwna założyła wątek,to już niech tak zostanie i tak nie ma to znaczenia,ja będę chciała założyć Bursztynkowi wydarzenie na fb. Jedynie chodzi o to aby zaznaczyć w tytule że psiak jest w typie Onka i że zbieramy deklaracje.Wydarzenie założę jak zbiorę konkretne informacje,bo ważne jakie są rokowania.Nie wyrobiłam z czasem ani wczoraj ani dziś żeby go odwiedzić,ale zrobię to bo chciałabym zrobić trochę aktualnych fotek.

Posted

[quote name='sambo_os1']Opcja zawsze jest tylko jak na razie wielkie zero deklaracji....:shake:[/QUOTE]

nie wiem od czego to zależy, ale nam się ostatnio udało;) w prawdzie nie całoś, ale resztę nadrobimy bazarkami
trzeba próbować dla niego;)

Posted

[quote name='sambo_os1']Skoro iwna założyła wątek,to już niech tak zostanie i tak nie ma to znaczenia,ja będę chciała założyć Bursztynkowi wydarzenie na fb. Jedynie chodzi o to aby zaznaczyć w tytule że psiak jest w typie Onka i że zbieramy deklaracje.Wydarzenie założę jak zbiorę konkretne informacje,bo ważne jakie są rokowania.Nie wyrobiłam z czasem ani wczoraj ani dziś żeby go odwiedzić,ale zrobię to bo chciałabym zrobić trochę aktualnych fotek.[/QUOTE]
Iwna pisała, że któraś z koleżanek wolontariuszek miała być w srodę, może ma jakieś nowe informacje

Posted (edited)

Nie niestety, nie udalo mi sie nic wiecej dowiedziec, sroda w schronisku byla koszmarna - kolezanka usilowala zalatwic wydanie psów i zmarnowala na to pol dnia - bez efektu niestety, drugie podejscie do adopcji dzis, wiec tez nie licze na wiesci - zobaczymy co przyniesie jutrzejszy dzien.

Edited by iwna5702
Posted

Bursztynek po tym jak zasłabł w boksie wrócił do szpitala,dzięki pomocnej dłoni udało nam się go zabrać na spacer z tym że tylko na 10 minut.Nie było czasu na zrobienie ładnych zdjęć,nakręciłam filmik i w pośpiechu przez pomyłkę skasowałam :flaming:
Nadal nie wiemy jaki jest powód choroby i jaka diagnoza,piesek ma chwiejny chód,zatacza się,czasami klapnie na tyłek, wstaje i idzie dalej.Takie tylko dwa zdjęcia na szybko zrobione.

[IMG]http://imageshack.us/a/img818/8863/dscf3353y.jpg[/IMG]

Jedzenia też nie dostał do oporu aby mu nie zaszkodzić,choć bardzo chciał

[IMG]http://imageshack.us/a/img21/8108/dscf3351e.jpg[/IMG]

Posted

Niestety Bursztynek nie jest już młodzieniaszkiem,zdjęcia w pierwszych postach zostały zrobione w 2008 roku czyli cztery lata temu.
Teraz widać że to już nie ten sam piesek,mordka szronem pokryta,łapki odmawiają posłuszeństwa,tylko jak mu pomóc?
Bez deklaracji nie poradzimy sobie a on będzie wędrował tak między szpitalem a swoim boksem,będzie mieszkał na zimnym mokrym betonie :-( Gdyby znalazł się choćby DT miałby szansę na spacery,więcej ruchu,wartościowe jedzenie i wtedy myślę że by się nie poddał,on ma tyle chęci do życia....dajmy mu szansę,ratujmy póki jeszcze jest na to czas.

Posted

kolejny biedak. czy piesek ma ogłoszenia? Nie wiem, czy skarpeta da radę wspomóc pieska w tym miesiącu, dużo owczarków nam się pojawiło ostatnio, ale wpiszcie go w kolejkę, zobaczymy, co i kiedy się uda zrobić. Tyle że musi być jakiś konkretny pomysł na wyciągnięcie go

Posted

Ogłoszenia ponawiam te które miał zrobione wcześniej,tyle że był wtedy zdrowym pogodnym i energicznym psem.
Potrzebuję nowych fotek do aktualnych ogłoszeń ale nie jest to takie proste,bo na spacery psy ze szpitala wychodzą sporadycznie.
Zastanawiam się kto zechce adoptować taką wańkę-wstańkę a z drugiej strony ruch spacery i rehabilitacja to priorytet w tej chwili i tak koło się zamyka.:-( Bez deklaracji nic nie wskóramy a pies prawdopodobnie przestanie chodzić :-(

Posted

Skarbnikiem jest iwna,zarezerwowany #2 na rozliczenia.Jeśli coś ruszy się z deklaracjami wtedy będziemy szukać dt,wiadomo że o miejsca też trudno tym bardziej z zerowym stanem konta nikt nie będzie czekał i blokował miejsca tylko przyjmie innego psiaka.
Jak już będą jakieś konkretne sumy wtedy szukamy tymczasu.Np miejsce było kilka dni temu w hoteliku [url]http://hotel-4lapy.pl/[/url] cena od 250 do 400zł za miesiąc. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226056-Tani-hotelik-dla-zwierz%C4%85t-4%C5%82apy[/url]