Plicha Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 (edited) [IMG]http://img834.imageshack.us/img834/1878/suniawyszkw.jpg[/IMG] Poszukując mojej Korby dostałam informację o suni koczującej nad rzeką w Wyszkowie. Dziś dostałam jej zdjęcie i dowiedziałam się że sunia jest w zaawansowanej ciąży. Jest wychudzona i dość nieufna. Szukam dla niej jakiejkolwiek pomocy. Sunia może się oszczenić w każdej chwili :( Edited October 27, 2012 by Plicha Quote
malagos Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 W okolicach Wyszkowa mamy z dogo fibi:), ale nie wiem, czy często zaglada na forum. Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Fundacje Fusky Adopcje i Malamuty nie mają miejsca ani pieniędzy na utrzymanie kolejnego psa :( Czy ktoś ma jakiś pomysł? :( Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 [quote name='malagos']W okolicach Wyszkowa mamy z dogo fibi:), ale nie wiem, czy często zaglada na forum.[/QUOTE] Napiszę do niej. Quote
mestudio Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Fundacje nie maja kasy, a my skąd mamy na to wszystko brać, załamać sie można. Sterylka aborcyjna na cito - natychmiast potrzebna. Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 No właśnie powinno się ją natychmiast wysterylizować bo lada dzień może urodzić :( Może gdyby zostały zebrane na to środki to Fundacja Malamutów by się zgodziła bo oni nie mają pieniędzy z tego co się dowiedziałam (mają długi). Ja mogę się dołożyć ale to na pewno za mało :( Quote
beataczl Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 dokladnie...pewnie Sterylkowa Skarbonka by pomogla -trzeba Ja zglasic( wtedy jakis zwrot chyba 25 % zabiegu sie zwraca.) , tylko czy gdzies w poblizu Ktos jest ,zeby Ja zlapac,przypilnowac ta sterylke , znalesc lecznice itp... zebysmy zdazyli... Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Gdyby znalazło się dla niej jakieś miejsce i środki ja mogę po nią pojechać i spróbować ją złapać, ten pan, który mi przysłał jej zdjęcie też obiecał pomóc. Tylko nie wiem co z nią zrobić potem :( Quote
Zuzi Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 I ja juz dotarlam tutaj :). czy juz cos wiadomo...? jakas organizacja sie odezwala?? Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Radovan dziękuję za PV! Jutro będzie próba złapania suni, pomoże nam p. Kasia z TTV Psie Adopcje. Jeśli tylko suczka da się złapać, będzie bezpieczna. Pan, który wysłał mi jej zdjęcie jeszcze dziś się tam przejdzie i spróbuje ją zwabić na swoje podwórko ale sunia jest nieufna więc nie wiadomo czy się uda. Quote
magdola Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Ja jestem deklarowiczem akcji sterylizacja , i mogłabym pomóc jest szansa na sfinansowanie sterylki w 100%, ale nie obiecuję, a na pewno 50%. Więc jak tylko ktoś ją złapie..... Jedyny warunek to sunia nie moze być po opieka fundacji, stowarzyszenia...... więc najlepiej gdyby była "prywatna", ale tu będzie cieeeeezko....... Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Dziękuję Magdola :) Jeśli sunia zostanie złapana pojedzie do schroniska w Nowym Dworze Mazowieckim i tam ją wysterylizują w poniedziałek. Więc wygląda na to że schronisko pokryje koszt. Przy okazji sprawdzą czy sunia nie ma czipa bo może komuś uciekła? Quote
magdola Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Plicha']Dziękuję Magdola :) Jeśli sunia zostanie złapana pojedzie do schroniska w Nowym Dworze Mazowieckim i tam ją wysterylizują w poniedziałek. Więc wygląda na to że schronisko pokryje koszt. Przy okazji sprawdzą czy sunia nie ma czipa bo może komuś uciekła?[/QUOTE] No dobrze, ale czy schronisko zrobi aborcyjną????Bo jeśli to czyjś pies i ktoś go szuka to potem mogą być nieprzyjemnosci (nie twierdzę, że sunia powinna być pinowana, żeby nie uciekła.......) Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Ta sunia już tam się błąka od 2 miesięcy. Oni wiedzą że sunia jest w zaawansowanej ciąży i dlatego sterylizacja będzie tak szybko. Ta fundacja jest chyba ok, dbają o psiaki więc chyba nie trafi źle. Quote
magdola Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Plicha']Ta sunia już tam się błąka od 2 miesięcy. Oni wiedzą że sunia jest w zaawansowanej ciąży i dlatego sterylizacja będzie tak szybko. Ta fundacja jest chyba ok, dbają o psiaki więc chyba nie trafi źle.[/QUOTE] Oj to super........;) Ps. Zapraszam na bazarek obrozkowy własnej roboty..... Potrzebne duzo $.....:( Quote
Plicha Posted October 27, 2012 Author Posted October 27, 2012 Oby tylko sunia była jutro i dała się złapać... Quote
zachary Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Trzymam kciuki za powodzenie akcji łapania suni! Quote
magdola Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Plicha']Oby tylko sunia była jutro i dała się złapać...[/QUOTE] Trzymam :kciuki: mocno! Quote
beataczl Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 oby sie udalo zlapac sunke! moze jak ten Pan ja zwabi to sie uda jak nie dzis to jutro.. trzymam kciuki!!!! Quote
Plicha Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Dziękuję, jak tylko coś będę wiedzieć dam znać. Quote
Zuzi Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ja juz siedze jak na szpilkach i czekam na wiesci od Kasi Pisarskiej :) Quote
Recommended Posts