Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[IMG]http://img834.imageshack.us/img834/1878/suniawyszkw.jpg[/IMG]

Poszukując mojej Korby dostałam informację o suni koczującej nad rzeką w Wyszkowie. Dziś dostałam jej zdjęcie i dowiedziałam się że sunia jest w zaawansowanej ciąży. Jest wychudzona i dość nieufna. Szukam dla niej jakiejkolwiek pomocy. Sunia może się oszczenić w każdej chwili :(

Edited by Plicha
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie powinno się ją natychmiast wysterylizować bo lada dzień może urodzić :( Może gdyby zostały zebrane na to środki to Fundacja Malamutów by się zgodziła bo oni nie mają pieniędzy z tego co się dowiedziałam (mają długi). Ja mogę się dołożyć ale to na pewno za mało :(

Posted

dokladnie...pewnie Sterylkowa Skarbonka by pomogla -trzeba Ja zglasic( wtedy jakis zwrot chyba 25 % zabiegu sie zwraca.) , tylko czy gdzies w poblizu Ktos jest ,zeby Ja zlapac,przypilnowac ta sterylke , znalesc lecznice itp... zebysmy zdazyli...

Posted

Gdyby znalazło się dla niej jakieś miejsce i środki ja mogę po nią pojechać i spróbować ją złapać, ten pan, który mi przysłał jej zdjęcie też obiecał pomóc. Tylko nie wiem co z nią zrobić potem :(

Posted

Radovan dziękuję za PV! Jutro będzie próba złapania suni, pomoże nam p. Kasia z TTV Psie Adopcje. Jeśli tylko suczka da się złapać, będzie bezpieczna. Pan, który wysłał mi jej zdjęcie jeszcze dziś się tam przejdzie i spróbuje ją zwabić na swoje podwórko ale sunia jest nieufna więc nie wiadomo czy się uda.

Posted

Ja jestem deklarowiczem akcji sterylizacja , i mogłabym pomóc jest szansa na sfinansowanie sterylki w 100%, ale nie obiecuję, a na pewno 50%. Więc jak tylko ktoś ją złapie..... Jedyny warunek to sunia nie moze być po opieka fundacji, stowarzyszenia...... więc najlepiej gdyby była "prywatna", ale tu będzie cieeeeezko.......

Posted

Dziękuję Magdola :) Jeśli sunia zostanie złapana pojedzie do schroniska w Nowym Dworze Mazowieckim i tam ją wysterylizują w poniedziałek. Więc wygląda na to że schronisko pokryje koszt. Przy okazji sprawdzą czy sunia nie ma czipa bo może komuś uciekła?

Posted

[quote name='Plicha']Dziękuję Magdola :) Jeśli sunia zostanie złapana pojedzie do schroniska w Nowym Dworze Mazowieckim i tam ją wysterylizują w poniedziałek. Więc wygląda na to że schronisko pokryje koszt. Przy okazji sprawdzą czy sunia nie ma czipa bo może komuś uciekła?[/QUOTE]
No dobrze, ale czy schronisko zrobi aborcyjną????Bo jeśli to czyjś pies i ktoś go szuka to potem mogą być nieprzyjemnosci (nie twierdzę, że sunia powinna być pinowana, żeby nie uciekła.......)

Posted

Ta sunia już tam się błąka od 2 miesięcy. Oni wiedzą że sunia jest w zaawansowanej ciąży i dlatego sterylizacja będzie tak szybko. Ta fundacja jest chyba ok, dbają o psiaki więc chyba nie trafi źle.

Posted

[quote name='Plicha']Ta sunia już tam się błąka od 2 miesięcy. Oni wiedzą że sunia jest w zaawansowanej ciąży i dlatego sterylizacja będzie tak szybko. Ta fundacja jest chyba ok, dbają o psiaki więc chyba nie trafi źle.[/QUOTE]
Oj to super........;)

Ps. Zapraszam na bazarek obrozkowy własnej roboty..... Potrzebne duzo $.....:(