Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

DS lub DT pilnie potrzebne -2 psy tak jak pisałam trzeba zabrać jak najszybciej i skoro jest potencjalny chętny na szybką adopcje to trzeba zrobić wszystko aby tą wizyte przeprowadzić na cito,jest tyle wszędzie psów że jak ktoś chce już psa, to nie chce czekać nawet kilka dni.Cena podana dotyczy 3 szczeniaków które mogą u mnie zostać.W razie obaw o psy można je przecież zaczipować.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli nie ma problemów, że któryś startuje do innych psów? Wiem, że to szczeniory (a raczej podrostki) i zapewne chcą się bawić, ale czasem trafi się taki egzemplarz.

Posted

[quote name='Macia']Czyli nie ma problemów, że któryś startuje do innych psów? Wiem, że to szczeniory (a raczej podrostki) i zapewne chcą się bawić, ale czasem trafi się taki egzemplarz.[/QUOTE]

Do innych psów w dosłownym sensie, ale między sobą się bardzo gryzą.

Posted

[quote name='Amadorka']DS lub DT pilnie potrzebne -2 psy tak jak pisałam trzeba zabrać jak najszybciej i skoro jest potencjalny chętny na szybką adopcje to trzeba zrobić wszystko aby tą wizyte przeprowadzić na cito,jest tyle wszędzie psów że jak ktoś chce już psa, to nie chce czekać nawet kilka dni.Cena podana dotyczy 3 szczeniaków które mogą u mnie zostać.W razie obaw o psy można je przecież zaczipować.[/QUOTE]

Amadorko , ja z doświadczenia wieloletniego wiem , że jak ktoś chce psa już natychmiast i nie jest w stanie poczekać choć paru dni , mało tego nie interesuje go kompletnie jaki pies jest to adopcja kończy się klapą (zwrotem po jakimś czasie ) , a dla psa to zawsze stres którego musimy im oszczędzić . Rozumiem , że po zabraniu dwóch psów koszt utrzymania reszty wyniesie 400 zł ?

[quote name='Macia']Które ze szczeniaków najlepiej dogadują się z innymi psami? Bo czytałam, że niektóre już trochę się podgryzają.[/QUOTE]

Maciu do innych psów nie dała bym Maxa i Miziak , z resztą nie powinno być problemów .

Posted

Z adopcjami zawsze jest pewna niewiadoma nigdy żadna wizyta na 100% ludzi nie prześwietli,zawsze może coś się zdarzyc,są wizyty PA a i tak psy różnie mają jedne trafią dobrze inne nie.Mnie też byłoby szkoda psy po tylu miesiacach mojej opieki nad nimi dać je w niewłaściwe ręce.Ale bez odrobiny zaufania do ludzi nigdy ich się nie wyda,trzeba próbować.Teraz bez względu co będzie zdecydowane w sprawie adopcji 2 psy muszą znależć inne miejsce.u mnie tyle ich dalej zostać nie może.Może DT lub inny hotel?Opłata za pozostałe 3 psy-200zł i za Pepsi 300zł + karma dla dzieciaków.

Posted

[quote name='Amadorka']Z adopcjami zawsze jest pewna niewiadoma nigdy żadna wizyta na 100% ludzi nie prześwietli,zawsze może coś się zdarzyc,są wizyty PA a i tak psy różnie mają jedne trafią dobrze inne nie.Mnie też byłoby szkoda psy po tylu miesiacach mojej opieki nad nimi dać je w niewłaściwe ręce.Ale bez odrobiny zaufania do ludzi nigdy ich się nie wyda,trzeba próbować.Teraz bez względu co będzie zdecydowane w sprawie adopcji 2 psy muszą znależć inne miejsce.u mnie tyle ich dalej zostać nie może.Może DT lub inny hotel?Opłata za pozostałe 3 psy-200zł i za Pepsi 300zł + karma dla dzieciaków.[/QUOTE]

Może to śmieszne , ale mi się wydaje ,że mam intuicję do domów , dwa razy miałam wątpliwości i właśnie te dwa razy psy do mnie wracały , jeden szczeniak po tygodniu wyglądał jak śmierć . Do kiedy mam zabrać te dwa psy ?

Zastanawiam si,ę czy nie taniej będzie przenieść całą rodzinkę , tu wyszło by 600 zł + karma (300 zł ) + dwa psy w innym hotelu minimum 300 zł =1200 zł , może znajdziemy tańsze miejsce dla całej rodzinki .

[quote name='Ziutka']Aniu, dostałam zapytanie o szczeniaki - wysyłam na PW ;)[/QUOTE]
Dzięki , zaraz odpiszę :)

Posted

Teraz nie jest to kwestia ceny tylko bytu tych biednych szczeniaków,Aniu widziałaś co się dzieje z nimi
(ciągle się gryzą)dla ich dobra tylko i wyłącznie nie mogą tu zostać.Jak znajdzie się inny domek czy hotel to jak najbardziej sama jeszcze zadeklaruje 20zł na opłatę.Dwa psy w każdym razie do końca miesiąca muszą byc zabrane.

Posted

[quote name='Amadorka']Teraz nie jest to kwestia ceny tylko bytu tych biednych szczeniaków,Aniu widziałaś co się dzieje z nimi
(ciągle się gryzą)dla ich dobra tylko i wyłącznie nie mogą tu zostać.Jak znajdzie się inny domek czy hotel to jak najbardziej sama jeszcze zadeklaruje 20zł na opłatę.Dwa psy w każdym razie do końca miesiąca muszą byc zabrane.[/QUOTE]

Kurcze , żeby nie to , że za jakieś 6 miesięcy się "rozdwoję :)" to sama bym je jakoś wcisnęła u siebie , ale po pierwsze brakuje mi teraz sił na ogarnięcie tego co mam , dla tego mniej mnie dużo na dogo , po drugie nie mogę ryzykować ,że któryś się nie wyadoptuje do tego czasu i tak mam 5 psiaków w domu w tym jednego molosa wielkiego .

A teraz niespodzianka , z takich które lubię najbardziej :)
Poznajecie ?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/dsc0008rvj.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/200/dsc0008rvj.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/267/dsc0021tl.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/3052/dsc0021tl.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/820/dsc0030ld.jpg/][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/8208/dsc0030ld.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Bardzo pięknie i wspaniale trafił piesek i wszystkie powinny być już w domkach ale skoro nie da się im szansy to zdziczeją,a do tego nie chcemy dopuścić?Ja na samym początku mówiłam że ze szczeniakami nie będę pracowała przykro mi bardzo,a teraz spać po nocach przez nie nie mogę tak mnie martwią.Prosiłam żeby może ogłoszenia w lokalnej gazecie,plakaty jakieś w lecznicach,no niestety.

Posted

[quote name='Amadorka']Bardzo pięknie i wspaniale trafił piesek i wszystkie powinny być już w domkach ale skoro nie da się im szansy to zdziczeją,a do tego nie chcemy dopuścić?Ja na samym początku mówiłam że ze szczeniakami nie będę pracowała przykro mi bardzo,a teraz spać po nocach przez nie nie mogę tak mnie martwią.Prosiłam żeby może ogłoszenia w lokalnej gazecie,plakaty jakieś w lecznicach,no niestety.[/QUOTE]

Wysyłałam do gazety , nie wiem czy wydrukowali , w poniedziałek będę znowu wysyłać , z Titem mam problem bo praz któryś z kolei moje ogłoszenia się nie pojawiają , a z plakatami teraz nie dam rady , po pierwsze brakuje mi na to siły po prostu , po drugie do miasta jestem w stanie dojechać dopiero wieczorem ,a wtedy mało fajnie samej plakaty rozwieszać , a lecznice pozamykane .

Posted

Nie wiem,ale trzeba wszystko robić żeby psy znalazły domy,przeczucia to jedno,ale realnie patrząc mam nadzieje ze jutro wizyta PA się odbędzie na Widzewie?Przecież osoby które pójdą mają doświadczenie w sprawdzaniu nowych domów?

Posted (edited)

Oby - bo tak jak pisze Amadorka - półroczne dzieciaki zostawione same sobie to nic dobrego :shake:

Z panem jestem umówiona jutro na 15. Trzymajcie kciuki.

Edited by Karilka
Posted

[quote name='Karilka']Oby - bo tak jak pisze Amadorka - półroczne dzieciaki zostawione same sobie to nic dobrego :shake:

Z panem jestem umówiona jutro na 15. Trzymajcie kciuki.[/QUOTE]

Trzymam kciuki z całych sił !!!