Jump to content
Dogomania

Kraków -Sonia w typie colli szuka domu -Ma już domek!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Sonia jest młodą suczką (ok.2lat), ale już po bardzo ciężkich przeżyciach. Została wyrzucona z samochodu mając ok.2 miesięcy. Przygarnęła ją rodzinka, która miała być kochająca i zapewniała, że Sonia będzie miała „jak w raju”. Ten „raj” trwał krótko; po dwóch latach oddano ją do schroniska.
Kiedy się o tym dowiedziałam, nie mogłam uwierzyć. To przecież pies który jest jedną wielką radością, bez cienia agresji, przymilny i kochający. Każdy kto się z nią styka zaraz ją pieści.
Jest tak zapatrzona w człowieka, czeka na jego gest. Nie może zostać w schronisku, bo tam cierpi katusze: ze swoim charakterem i bez kontaktu z człowiekiem.
Bardzo pragnę jej znaleźć dom w którym ją pokochają i otoczą opieką, dom „na zawsze”, bo więcej ten pies nie zniesie.
Bardzo leży mi na sercu los Sonii, ponieważ jestem daleką sąsiadką jej byłych właścicieli. Znam Sonię ze spacerów, wiem jak jest przyjazna do wszystkich psów również do kotów(mieszkała z kotkiem). Na spacerach jest wulkanem energii, nie może jej zabrać starsza osoba, ponieważ Sonia potrzebuje ruchu. Jeżeli ktoś może jej dać taką miłość, to proszę o kontakt.
Irena
500-18-19-20
Ps. Zdjęcia Sonii już wkrótce.

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia jest już w hotelu w Niepołomicach. Okropnie znosi zamknięcie w kojcu. Pani Bożenka która się nią zajmuje w miarę możliwości zabiera ją do domu, ale ma psiaki z z Modlniczki i miejsca brak. Z całą pewnością ma lepiej niż w schronisku, ale i tak beczę.

Posted

Dziękuję za wsparcie finansowe, zapłaciłam w tej chwili za 10dni. W sobotę zawiozę zabawki i smakołyki. Ale tak jak pisałam ta sunia szuka domu, kojec to katorga. Nie oddam jej już nikomu, kto jej nie pokocha tak jak ja. Żadnych eksperymentów z domem "na chwilę".Zdjęcia mam nadzieję dzisiaj będą.

Posted

Jeszcze nie ma zdjęć, a już są nowe wieści z hoteliku od Sonii.
Jest bardzo grzeczna, wczoraj zaliczyła pięć spacerków, dzisiaj już cztery.
Je wszystko i tylko czeka na zabawę. Jest strasznie żywiołowa, biega po ogrodzie, pięknie wraca na zawołanie i podaje łapkę. Buzia się jej cieszy, a każdy człowiek to największy przyjaciel, bo przecież kiedy przychodzi, to będą pieszczoty.
Pani Bożenka się w niej zakochała, tak jak ja.
Mam nadzieję, że nasza ulubienica znajdzie kochający dom.

Posted

Potrzebne bylyby jeszcze zdjecia...zblizenia pyszczolka i takie tam medialnie chwytliwe portrety. Na allegro im wiecej zdjec, tym lepiej.

Sonia wyglada jak miniaturowy bernenczyk, troche jak border collie, cudna jest :loveu:

Posted

Jagienka napisał(a):
Wysłała mi pani Beata Aze i Ambrozję, ale zdjęć Soni nie dostałam...

Jagienka wczoraj nie tylko do ciebie wyslalam złe zdjęcia ,jestem juz zmeczona i wszystko mi sie kręci.
Ambrozje oczywiście dobrze wysłałam bo prosze żebyś wkleiła na maleństwa ,a Sonie wczoraj wysłałam do Irenki ,a dzisiaj do Ciebie .
Na pewno je już dostałas więc wklejaj.:lol:

Posted

[quote name='irenaka']Jeszcze nie ma zdjęć, a już są nowe wieści z hoteliku od Sonii.
Jest bardzo grzeczna, wczoraj zaliczyła pięć spacerków, dzisiaj już cztery.
Je wszystko i tylko czeka na zabawę. Jest strasznie żywiołowa, biega po ogrodzie, pięknie wraca na zawołanie i podaje łapkę. Buzia się jej cieszy, a każdy człowiek to największy przyjaciel, bo przecież kiedy przychodzi, to będą pieszczoty.
Pani Bożenka się w niej zakochała, tak jak ja.
Mam nadzieję, że nasza ulubienica znajdzie kochający dom.

Irenka ,a czy ja się w niej nie zakochałam i czy Sonia nie zakochała się we mnie .:loveu: ,

Posted

Dobre wiadomości dla Sonii. Już mam dwie osoby chętne do zabrania jej, ale jak zwykle zachowuję się jak matka Polka. Mogą oglądać, ale muszę być pewna, że to domek na 100%. Strasznie się boję odpowiedzialności, tego że źle wybiorę. A jeżeli gdzieś jest ktoś, kto jeszcze się waha czy zadzwonić.
Strasznie Sonię pokochałam i tak się martwię.

Posted

Witaj Soniu!
Życzę Ci miłego dnia, bądź dzisiaj grzeczna, bo przyjeżdża do Ciebie Pani Marta. Chce się z Tobą pobawić i może zabrać do domu?
Mam nadzieję, że dzisiaj zaświeci słoneczko i będziesz miała super spacerki.

Posted

irenaka napisał(a):
Dobre wiadomości dla Sonii. Już mam dwie osoby chętne do zabrania jej, ale jak zwykle zachowuję się jak matka Polka. Mogą oglądać, ale muszę być pewna, że to domek na 100%. Strasznie się boję odpowiedzialności, tego że źle wybiorę. A jeżeli gdzieś jest ktoś, kto jeszcze się waha czy zadzwonić.
Strasznie Sonię pokochałam i tak się martwię.

Irenaka, kazdy sie boi, zeby psiak dobrze trafil. Ja tez tak mam, ale uwazam, ze to wlasciwa cecha osoby, ktora zajmuje sie adopcjami.
Zwierzaki musza trafic do dobrych domow. Wybadaj i przeswietl kandydatow, spisz umowe adopocyjna oraz zastrzez sobie kontrole poadopcyjna oraz sterylke do 6 miesiecy.
Zajrzyj na watek Kolinki z Mielca, teraz Tiny, jak ja sie zamartwialam ;)

Posted

Lucyja napisał(a):
Sunia jest śliczna i widać, że bardzo wesoła. Wydaje mi się, że jest bardziej w typie berneńczyka niż collie :)

nie, nie, nie... z berneńczyka to ona ma tylko kolory :eviltong: