Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobka już trzeci raz ląduje w łódzkim schronie...paranoja normalnie.
Dobeczka leży załamana, nie wychodzi z budy..w budzie leży zwinięta w kłębuszek i tylko łypie tymi płaczącymi ślepkami na przechodzących ludzi...
Taka bida:(

Proszę pomóżcie nam znaleźć niuni kochający i już ten ostatni dom...

Kto napisze wzruszający tekst na allegro???:cool3:

• Replies 560
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest zdrowa, ma około 5 lat...przyczyna jej powrotu nie jest znana...poprostu ucieka, jest niedopilnowana i tyle. Tym razem "właściciel " jej nie odebrał mimo wysłanego listu. Zero agresji, wpycha nochal w kraty aby ją pogłaskać. W tym momencie kompletnie załamana.

Posted

Proszę bardzo (nie mam >ci<, trza poprawic ręcznie):

Ile razy jeszcze mnie zostawisz?
Ile razy mnie zawiedziesz?
Porzucisz, oddasz, jak rzecz?
Jak długo będę, momo wszystko, tęsknic? Czekac, chociaż wcale nie warto?
Tę piękną sukę rasy doberman nieodpowiedzialny właściciel kolejny raz odwiózł i porzucił w schronisku. Jest przerażona i załamana sytuacją. To piekna, zdrowa 5-letnia sunia, łagodna i przyjazna do ludzi. Nic nie zawiniła. Miała po prostu pecha, ze trafiła na człowieka, który niczego dobrego jej nie nauczył, chyba tylko tego, że chocby nie wiem, jak się starała, i tak ją wyrzuci. Pilnie szukamy dla niej dobrego domu - w schronisku ten piękny pies zaszczuty i załamany zginie. Jest dorosła, ma dopiero 5 lat, może jeszcze długo cieszyc swym towarzystwem odpowiedzialnego i dobrego człowieka, jakim jesteś.

Posted

daga_27 napisał(a):
a dlaczego ona trafia ciagle do schroniska??

mozna by zebrac pieniadze i dac ja do hotelu?

Nie mam pojęcia dlaczego wraca...
Co do hoteliku..myślę że moglibyśmy ją wyciągnąć..tylko kaski brak:(

Posted

romenka napisał(a):
Co to biedactwo ma na nosku:-( ?

Na nosku ma starą bliznę..bardzo starą..po tej bliźnie jest rozpoznawana jak wraca kolejny raz do schronu:(

Posted

ja z mojej strony moge zaproponowac tyle, ze jak znajdzie sie kasa, to wezme ja do hotelu w moim miescie i sie nia zajme. zobacze z czym ma problemy, o ile takowe ma. jak reaguje na dzieci, inne psy, koty. ja musze psa poznac osobiscie by moc go wyadoptowac.

Posted

oj to ona juz długo jest... wtedy jeszcze jak dzwoniłam do Julki był ktoś, kto mógł ją wziać - ale teraz juz tam inny dobcio doopke grzeje... wtedy trzeba bylo czekac, bo byla nadzieje, ze wlasciciel po nia wroci...
nie wrocil... i sunia siedzie w schronie... a mogła grzac dupke w domku, wystarczylo zeby koles powiedzial, ze po nia NIE WORCI:angryy:

ehh...

Posted

Co za....:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
Dobrze byłoby zbierac fundusze na hotelik i wyciagniąć ją aby dowiedzieć się bliżej o jej charakterze...
ale jestem wściekła na tego :angryy::angryy::angryy:

Posted

Moria a jest jeszcze ten chudziuteńki dobek, chłopiec, który siedział w pawilonie (hoteliku) w pierwszym boksie po prawej stronie. Siedział tamm sam, ale wyglądał tak mizernie, ze spędza mi do tej pory sen z powiek...

Posted

bira napisał(a):
Moria a jest jeszcze ten chudziuteńki dobek, chłopiec, który siedział w pawilonie (hoteliku) w pierwszym boksie po prawej stronie. Siedział tamm sam, ale wyglądał tak mizernie, ze spędza mi do tej pory sen z powiek...

No właśnie nie ma go tam gdzie był...nie dopytawałam się o niego, ale jutro wszytskiego się dowiem..gdzie jest.

Posted

Moriaaa napisał(a):
No właśnie nie ma go tam gdzie był...nie dopytawałam się o niego, ale jutro wszytskiego się dowiem..gdzie jest.

Kurcze może poszedł już do nowego domu dlatego zniknął z boksu. Dowiedz się Moriaa wszystkiego. Będę wdzięczna.