Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak Ty to robisz, że jesteś 2 razy dziennie u niej? Jak Ty pracuejsz, jak Ty żyjesz? Ja nie wiem, chcesz być kolejną świętą po Franciszku taką od zwierząt?

Posted

nie dwa razy,tylko albo wczesnie rano albo po południu-dziwnym zrządzeniem losu pracuje 3 minuty od schronu. Nie chcę być żadna świętą,ja bym chciała,żeby ja ktoś zabrał,juz obojętnie,czy to byłby człowiek czy swiety Franciszek.

Posted

Co do filmiku, jakby wpakować w Mikę więcej wspomagaczy, to byłabym zadowolona, jakby ten stan z filmiku się utrzymał.

Co do tych zastrzyków Brązowa1, to podaje się tylko 4, w równych odstępach czasu ( chyba co tydzień ). Ja płaciłam za jeden 50 zł. Mają one na celu regenerację chrząstki stawowej. Nie zawsze działają, ale nie powodują żadnych skutków ubocznych. Ja uważam, że warto spróbować, bo po drugim zastrzyku Miodek odmłodniał o 4 lata, jeśli chodzi o ruch.
Zapytaj weta, czy Mika mogłaby to dostać.

Ps. Czy u Was wszystkie psy w schronie nie mają jednego ucha :???: ?

Posted

nie,tylko Mika tak ma. Pamięta czasu,gdy na tym samym terenie było 180 psów,o 100 więcej niz teraz.
Tych jej uszu juz nawet nie widzę,czasem sobie przypominam,wtedy, gdy ktos o to zapyta.

• 1 month later...
Posted

Jest bardzo źle. Jutro wet zadecyduje. Bardzo bym chciała,zeby dał takie wspomagacze,aby dozyła do wiosny i poodychala wiosennym powietrzem,może pokuśtykała po trawie.Ale jeżeli zdecyduje inaczej,to będzie wyprzedzenie Miki o pół kroku i uwolnienie jej od bólu,a na jej chodzenie też nie mamy gwarancji. Bo juz nie chodzi. Siada też przednia łapa.
Mnie nie będzie,ale będzie wolontariuszka,która Mika bardzo polubiła i która jest jej bliska.

Nie chce mi sie o tym pisać.

Posted

Nie załamuj mnie :(.

Przy stawach tak jest, że raz jest lepiej raz gorzej. Pewnie za tydzień, dwa, się podniesie.

Cholera, trzeba było jednak uzbierać dla niej na jakieś lepsze środki na stawy :(.

Posted

Ona jest w schronisku. Pewnych rzeczy po prostu nie zrobisz,nie tak,jak w domu. Pies w schronisku musi jedno- MUSI byc w stanie przemieszczac się,chociaż te parę metrów.
Mika ma 14 lat.

Posted

Jednak zrobiliśmy dla niej za mało tutaj na dogo ... Wątek wisi od 3 lat. Serce mnie boli, że zaniemogła w schronisku :(.
Wcale nie wiadomo czy ma tyle lat, przecież nie przyszła z dowodem osobistym w zębach...

Posted

Brązowa! Żartujesz, czy mówisz poważnie?!?!? Czy pomoże jej coś jak ją wezmę do siebie? Mieszkam w bloku, ale dożycę też nosiłam i dałam rade...