ewu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Już są we Lwówku Śląskim:) Dzwoniłam, wszystko ok:) Quote
Lobaria Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='ewu']A szofera rzeczywiście mam:) Dzisiaj mi kazał auto szorować bo je Delta zawymiotowała. Taki szofer - dyrektor:):)[/QUOTE] Dla szczęścia psiaka mogłabym mieć i łózio zwymiotowane... a, kiedyś miałam :) Quote
ewu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Lobaria']Dla szczęścia psiaka mogłabym mieć i łózio zwymiotowane... a, kiedyś miałam :)[/QUOTE] No pewnie,nie ma problemu ale beta ata żartowała z mojego szofera ,że ze mnie burżujka, to Jej wyjaśniłam, jaki ze mnie burżuj ze szmatą:) Quote
ewu Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Ja nie zwracam uwagi na takie sprawy ale wiaderko i szmata konieczne:) Swoją drogą Delta jest chyba łakomczuszkiem:) Quote
Avilia Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Delta jest OGROMNYM łakomczuchem :P Spajki delikatny arystokrata :) Quote
beta ata Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 No, to najpierw u Spajkiego. Jesteśmy w domu juz jakis czas, ogarnęliśmy sie i tę slodką bandę. W drodze w porządku. Delta troche sie denerwowala, śliniła się, Spajki spał na moich kolanach, za nic nie chciał leżeć przy moich nogach, ciągle sie gramolił do góry. Jest zabawny i slodki. No i ...zakochal się! W kim? Nie, nie, nie w Delcie, ktora chyba zaczyna cieczkę - w Tami, sterylizowanej Tami :-D zapoznanie nastapilo na podwórku u sąsiadki, bo u niej była dziś Tami. Najpierw Spajki trząsł sie ze strachu, gdy zobaczył dwie większe od siebie damy, najbardziej oczywiście bał sie labradorki. Potem juz lody puściły i Spajki zrobil maślane oczy do Tami :-D Najpierw bawiły sie razem, a potem mały zaczął jej wyznawac coraz gorętsze uczucia. A Tami ma do tego stosunek mniej więcej: Ej, no o co ci chodzi, bawisz sie czy nie?! ;-) Spajki napił sie, zjadł puszkę i wariowali z Tami. Teraz w koncu troche sie uspokoili i polezeli chwilę, ale Spajki znowu chce na dwór. Byli wszyscy na dworze długo (pod nadzorem oczywiście), ale po życiu w klatce, to wiadomo, że im malo. Jutro beda zabawy i spacerki, dziś już ledwo dycham. Quote
beta ata Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 I koniec spania, teraz nastał czas miziania :-) :-) Ależ mi sie tymczasy trafiły! :-) Oboje są świetni! To dwa radosne stworzenia. Spajki to taka pocieszna wesolutka maskotka. No i jaki amant! :-) Punkt siódma zrobiły mi pobudkę, wyszły na si, a gdy wróciły wcale nie chciały znów sie polożyć. O, nie! Chciały sie miziać! Pól godziny głaskania, przytulania i drapania. Ogonki cały czas w ruchu. Spajki wdrapuje sie łapkami na kolano, patrzy i przewraca oczami :-) a potem kładzie główkę bokiem i przytula sie :-) A do dziewczyn Spajki mówi: "Brunetki, blondynki, ja wszystkie was, dziewczynki, miłować chcę!" :-D Dziewczyny wymieniały uprzejmości, a Spajki wszedł między nie, przewrócił sie na plecki i wił sie na podłodze radośnie medrając do nich ogonkiem :-D Ogólnie stara sie przypodobac i wpasować w stado, Tami leżała w koszyku, gdy wstała, Spajki wszedł do koszyka i zaczął sie tarzać, żeby nabrac jej zapachu :-) potem pobiegł za nią i wywalił przed nią brzuszek :-) Reaguje na wołania. Spał w kołnierzu, ale teraz mu zdjęłam, bo charczy, gdy zaczepi o coś, ten kołnierz go poddusza, boję sie, że w koncu to mu może uszkodzic tchawicę. Polizał sie po dziurce po nabiale, ale nie próbował wygryzać szwów czy cos w tym rodzaju. Teraz śpi. Quote
__Lara Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jakie cudowne wieści :D :D :D Jak się cieszę, że Spajkuś już bezpieczny w dt :D :D :D beat ata - dziękujemy pięknie!!!! :) No proszę, jaki amant ze Spajkiego :evil_lol: Czekam jeszcze niecierpliwie na jakieś zdjęcia ;) Quote
Avilia Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 Mówiłam, Beta ata mówiłam, że cudaki bierzesz :cool1: Quote
__Lara Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Aryste']tak fajnie sie to czyta :-)[/QUOTE] Genialnie :D :D :D Quote
ewu Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Cudnie się czyta. Dziękuję Beatko , jesteś niesamowita. Quote
beta ata Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Zapomniałam napisać, że wczoraj zalożyłam Spajkiemu nową obróżke. Różową... No w jego minirozmiarku mialam w domu tylko taką :-) Róż na białym futerku bardzo dobrze sie prezentuje :-) a raczej prezentowałby sie, gdyby był widoczny, a nie jest, bo Pajko kudłaty i nie widac nic, tylko końcówka wystaje, bo za długa i trochę dynda ;-) Kupie mu cos "męskiego", ale jeszcze nie miałam siły pojechać do miasta. Chociaż, ja wiem... może róż to dobry kolor dla takiego amoroso ? Quote
Lobaria Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Róż jak najbardziej :) Ale się cieszę, że psiaki u Ciebie i takie fajne :) Nio ale to Pszczyniaki:loveu: Quote
beta ata Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Spajki, poganial na dworze, nie mógł sie nacieszyć wolnością i radochą :-) W końcu miał juz dość i usiadł, siedział tak dobrą chwilę i myślał. Teraz jadę do Jeleniej G. Jak wrócę, będą zdjęcia, nie wiem, jakiej jakości, bo nie patrzyłam jeszcze, ale cos tam będzie. Quote
beta ata Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jakie takie zdjęcia :-) https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/Spajcio?authkey=Gv1sRgCNempLvH1PWdYg Quote
beta ata Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Spajkiemu łatwiej zrobic zdjęcie, bo mniej sie rusza niz Delta, ona energiczna. Dziś rano Spajcio bawił sie z Deltą, zaraz po porannym siku zaczęli wygłupasy na sofie i dokazywali z pół godziny, w końcu padli. Quote
Avilia Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Jak przyjemnie na to patrzeć! Beta ata, jeżeli będziesz czegoś potrzebować - pisz. Quote
beta ata Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Byłam dzis w zoologu, kupiłam Spajciowi i Delcie szelki, no i przy okazji oczywiście wzięłam parę ciastek na wagę, dla dziewczyn duże, twarde, czyszczące zęby, dla Spajcia mniejsze. Gdy w domu im dałam, Tami polożyła sie na uboczu i metodycznie ogryzała, Delta nosiła i nie mogła sie zdecydować, w pewnym momencie polożyła ciacho i popatrzyła w strone drzwi, Spajk zjadł juz swoje i błyskawicznie podbiegł i capnął ciastko Delty :-D Delta nawet sie nie zorientowała, gdzie zniknęło :-D stała i rozglądała się, a Spajcio dał nura pod łóżko i tam zajadał :-D Wcześniej tam nie wchodził, a z łupem od razu wiedział, gdzie wiać, bo Delta się nie zmieści :-D Mały agent, chyba zacznę go nazywać 007 ;-) Oczywiście dałam Delci drugie ciacho, a Spajk dostal troszke mniej na kolację, bo dla takiego mikrusa to ciacho było naprawdę spore :-) Quote
beta ata Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 A wracając do tematu szelek, to powiem Wam, że Spajcio nosi rozmiar prawie jak na yorka ;-) Upatrzyłam sobie jedne szeleczki dla niego, ale pani uświadomiła mi, że jednak beda za duże, no i okazało się, że na niego pasują takie mini-mini szelusie dla najmniejszych piesków :-) Ja nigdy nie mialam tak małego psa! Najmniejsza była tymczasia Melka, ale ona to był kawał baby w porównaniu z Pajciem Ja mówie do niego: Pajcio ;-) jakoś tak pasuje mi do niego bardziej niz Spajk ;-) Pajcio jest odważnym stróżem, jak tylko coś usłyszy, od razu komunikuje szczeknięciem, a głos ma troche śmieszny, taki zachrypły, więc, gdy nie widać, to może sie wydawać, że to znacznie większy pies :-D Quote
beta ata Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Pajcio waży 6 kg z malym hakiem :-) No, byk! Quote
Aryste Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 fajnie ze swieta spedzi w domku a nie na zimnie ;-) Quote
beta ata Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Mały już całkiem nieźle sie zaaklimatyzował, no i jest moim fanem ;-) ciągle sie do mnie tuli :-) Fajny z niego mały psiątek. Quote
Aryste Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 bo to pewnei taki psi przytulak. caly czas chce byc przy czlowieku :-) Quote
Recommended Posts