Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Kaj i Cantadorry za sfinansowanie kastracji chłopaka:Rose::Rose:

Miałam jednego chętnego, żeby mu dostarczyć Vadera...

Yumanji a kiedy Bonsai będzie robić zdjęcia psiakom?

Posted

A co to za gość, zupełnie nie do rzeczy? czy tylko transport problemowy? Vaderek jest prawdziwym przystojniakiem i mądralą, i mówię to ja, która do owczarków mam dystans... fajny dom bardzo mu się należy.

Posted

kaj napisał(a):
A co to za gość, zupełnie nie do rzeczy? czy tylko transport problemowy? Vaderek jest prawdziwym przystojniakiem i mądralą, i mówię to ja, która do owczarków mam dystans... fajny dom bardzo mu się należy.

Niestety gościu do niczego, miłośnik rasy pożal się Boże... pies do kojca ale KONIECZNIE ze stojącymi uszami, żeby nie jakiś wybrak... szkoda Vaderka i zresztą każdego psiaka...

Posted

yumanji napisał(a):
Jest moze dom,za Lublinem ,ale na razie nic nie bede pisac,bo musimy sprawdzic Vadera na koty,a ja to jakos srednio widze.Zobaczymy.

No cóż, znowu koty......... Trzymam kciuki, co ma być to będzie...........

Posted

Koty to głównie sprawa determinacji i umiejętności właścicieli, pamiętam, że jeden z moich pierwszych owczarków z Olkusza dostawał piany na widok kota, a na adopcję uparli się ludzie z piątką kotów w domu:cool3: i po kilku tygodniach całe stado zgodnie spało:lol:

Posted

[quote name='anett']Koty to głównie sprawa determinacji i umiejętności właścicieli, pamiętam, że jeden z moich pierwszych owczarków z Olkusza dostawał piany na widok kota, a na adopcję uparli się ludzie z piątką kotów w domu:cool3: i po kilku tygodniach całe stado zgodnie spało:lol:[/QUOTE]
A moje psy rozdarly w pokoju dzieci kotke ,z ktora mieszkaly latami w malym mieszkaniu w W-wie i ktora je wszystkie rozstawiala pokatacgh.I od tamtego zdarzenia juz nigdy niepowiem,ze gwarantuje za psa.

Posted

Moje owczarki również rozdarły kota u mnie na schodach do domu - :( obcego, który wlazł na nasze podwórko. Strasznie to przeżyłam i jak widzę jak 13 letnia Lucky pędzi, jak małolata, żeby dorwać kota, to zawsze mam gumowe nogi. Na szczęście teraz jest odwoływalna. Jak dobrze, że są ludzie, którzy potrafią jakoś "zgrać" kota z psem. Ja tego raczej bym nie potrafiła.

Posted

[quote name='Cantadorra']Moje owczarki również rozdarły kota u mnie na schodach do domu - :( obcego, który wlazł na nasze podwórko. Strasznie to przeżyłam i jak widzę jak 13 letnia Lucky pędzi, jak małolata, żeby dorwać kota, to zawsze mam gumowe nogi. Na szczęście teraz jest odwoływalna. Jak dobrze, że są ludzie, którzy potrafią jakoś "zgrać" kota z psem. Ja tego raczej bym nie potrafiła.[/QUOTE]
Ja tez nie potrafie.:roll:natomiast zauwazylam,ze od tej pierwszej sytuacji z kotem,ich agresja w stosunku do malych zwierzat,glownie kotow,niestety ,sie poglebila.

Posted

Nie znam osobiscie zestawów owczarek+kot, w ogóle owczarki znam tylko z widzenia ;), ale w moim domu z seterem i kundelkiem chowają się 4 koty i wszyscy czują się bezpieczni. Nie ma co przesądzać, warto sprawdzić, jeśli ten nowy opiekun jest tego wart. chyba, że Vader był jednym z tych egzekutorów...

Posted (edited)

[quote name='yumanji']A moje psy rozdarly w pokoju dzieci kotke ,z ktora mieszkaly latami w malym mieszkaniu w W-wie i ktora je wszystkie rozstawiala pokatacgh.I od tamtego zdarzenia juz nigdy niepowiem,ze gwarantuje za psa.[/QUOTE]

masakra:-( dlatego takie jednorazowe testy nie są miarodajne ani w jedną, ani w drugą stronę - agresor często szybko się uczy tolerować członków swojego stada, co nie wyklucza polowania na obce koty, ani czasami takich tragicznych wypadków...

[quote name='kaj']... Nie ma co przesądzać, warto sprawdzić, jeśli ten nowy opiekun jest tego wart. chyba, że Vader był jednym z tych egzekutorów...[/QUOTE]

dokładnie, jak z tego domu nic nie wyjdzie trzeba Vaderowi powtórzyć ogłoszenia

Edited by anett