Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talagia - widziałam i takich co trzymali. My akurat ledwo przyszliśmy i już musiałam wchodzić z jednym psem, raz ciach, z drugim, tylko do porównania gorzej bo ciut dłużej czekaliśmy, ale też się sędzina starała sprężać ...

Posted

Na pewno 1000 razy się zastanowię, zanim zgłoszę psy na wystawę plenerową o tej porze roku...na szczęście nie czekałyśmy bardzo długo (choć i tak za długo dla totalnie przemoczonych butów ;) ) po ocenie została nam nieco ponad godzinka czekania - w sam raz na spakowanie się i chwilę zagrzania się w samochodzie.
Miejsce piękne...ale nie z tym śnieżnym błotem...a z tej tak obiecywanej grochówki o 12 już śladu nie było... :shake:

Posted

Zazdroszczę tym, którzy zrezygnowali... ;)
Zrobiłam kawał drogi, miałam staw z rybkami w butach, prawie odpadły mi palce u rąk, suka pokazała mi się jak sierota ze śmietnika, bo aż się podwijała w ringu z zimna, i guzik pomogło, że przyjechaliśmy dosłownie na godzinę i siedziała w sweterku... Nawet odśnieżyć im się porządnie nie chciało; tylko ringi były ogarnięte - wokół nich stało się na zaspach albo pluskało w bajorach.
Na ciepłą grochówkę na szczęście się załapałam, szkoda tylko że musiałam jeść ją na stojąco na środku stadionu, bo jedyne miejsce gdzie były krzesełka i stoliki, było z oddaniem bronione przez właściciela stoiska z kiełbaskami, który nie pozwalał siadać tam nikomu kto nie miał od niego jedzenia, bo... jest mróz i krzesełka mu popękają :roll: dziwne, że nie pomyślał, że ktoś po mikrej porcji grochówki skusi się może na jego kiełbaski, a tak cóż, po takim miłym potraktowaniu jakoś nikt się nie kwapił, żeby dać mu zarobić.
W skrócie organizacyjna porażka :roll:

Posted (edited)

My byliśmy na ringu 13. Był odśnieżony ale stała na nim woda !Sędzia byl bardzo wyrozumiały wiedział jakie są warunki i ze nie każdy pies będzie sie ładnie prezentował. Nogi miałam suche bo widząc jakie są warunki ubrałam cieple kalosze.Ale byli i wystawcy w balerinkach.
Na grochówkę się już nie załapałam bo o 11 już nie było ;( ale było grzane wino i piwo ;))

Trudno winic organizatorow za to ze nagle sypneło śniegiem! Winny jest ZG ze wydał zgodę na organizacje plenerowej wystawy o tej porze roku!!!

Edited by Monalisa4
Posted

No tym śniegiem to nie sypnęło tak zupełnie nagle, sypało już dzień wcześniej - ja rozumiem, że mokro, że zimno, na to wiele poradzić nie można, ale naprawdę byłoby dużo znośniej, gdyby się sprężyli, żeby odśnieżyć cały stadion, również między ringami i dojście do nich, a nie tylko same ringi.
No ale było minęło, jest nauczka, że na plenerówki o tej porze roku się nie jeździ :)

Posted

ja ich nie bronię!!!ale odśnieżaniem miedzy ringami mieli nie lada problem!! Właściciele namiotów robili awanturę ze woda im się wlewa do namiotów.Gość o mało nie pobił chłopaka który odśnieżał ;(

Ring główny rano

Finały

Posted

Mam małą prośbę do osób posiadających katalog, czy możecie mi potwierdzić/zprzeczyć (i poprawić) dane psa:

Akita Amerykańska
nr kat. 617
HAMER Furia ur. 17.07.2011 ojciec - Babaj Furia ; matka - Cathy Furia

Będę wdzięczna za pomoc.

Pzdr

Posted

[quote name='PannaAnna']Według mnie to bez sensu z tym miejscem, przecież to logiczne, że o tej porze roku aura może być bardzo niesprzyjająca :roll:. No i pewnie komuś z "zewnątrz" raczej ciężko trafić za miasto do Konopisk... A jak było w Hali Polonia to prosto z centum tramwajem i gotowe.
Ja przez tą pogodę nie wybrałam się oglądać...

A myślisz, że o.Częstochowa nie chciałby dalej organizować wystaw w Hali Polonia? Niestety nie ma takiej możliwości. Dojazd na pewno o niebo lepszy niż podczas gdy wystawa była na campingu Oleńka, co było równoznaczne ze staniem w korku... Za to do Konopisk chyba nie można narzekać na dojazd.
Poza tym w zeszłym roku przy podobnym terminie było cieplusio, ciężko przewidzieć.. Zgłaszanie psa na wystawę w takim terminie to jest ryzyko, ale jak komuś straszne takie pogody to może nie zgłaszać..

I jeszcze ktoś wyżej pisał, że fatalna organizacja.. przepraszam bardzo jaki wpływ mają organizatorzy na pogodę? :/

Mój piesio otulony w ubranko i kocyki i przez długi czas grzejący się w samochodzie dzielnie przetrzymał aż do finałów, mimo braku sierści :P

BLACK&WHITE Milthon Bohemia - 1dosk, NPwR, BOB
Ze mną na Młodym Prezenterze 5/5 punktów, lokata IV
Plus Najlepszy Dorosły Samiec w Rankingu Wystawowym 2011 oddziału Częstochowa (:

Posted

[quote name='izabela.szczepaniak']Troszke po czasie ale mała fotorelacja [URL]http://foto.onet.pl//cg53f,9a4gow9w9wsw,ua9cy,u.html#ua9cymiłego[/URL] oglądania[/QUOTE]

o nawet się załapaliśmy :D