Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Spojrzenie ma nieziemskie! Może pakiecik wykupić dla Azorka? Pogadam z Paulą :)

Edit:

nie wiem jak to jest dokładnie z rozliczeniami bazarków jeżeli kasa idzie na fundację ale umieszczam info tu:

Przelałam na konto fundacji Animalia, która udostępnia konto dla Azora 151,10 zł

[IMG]http://oi47.tinypic.com/2z5vcxc.jpg[/IMG]

Edited by juli88
  • Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Azorkowi jakoś leniwie te dni mijają. Siedzi sobie przy siatce i obserwuje ludzi i psy. Choć lubi sobie poszczekać to i tak robi to w tak zabawny sposób, że nie podejrzewam go o żaden atak na innego psa, nawet gdyby miał możliwość;)

Posted

Witam :) zrobiłam rozliczenie na 24.03.2013, czekam jeszcze na potwierdzenie z fundacji, ale wyszło mi tak:
dług na 15.02: -636,54 zł
wydatki za marzec: hotel 420 zł
dług wynosił -1056,54 zł
wpłaty do 22.03.2013 po zliczeniu to 1161,85 zł
wydatki: hotel za kwiecień 420 zł

na dzień 24.03: jesteśmy na minusie -314,69

Posted

zaczynamy szukać domu, oto kilka wskazówek odnośnie domu dla Azora:

- raczej bez małych dzieci by Azor miał trochę spokoju,

... - może być z innym psem, ale nie musi. Jeśli w domu raczej zawsze jest ktoś z domowników to jak najbardziej nie potrzeba drugiego psa - niech się Azor skupia na ludziach. Jednak jeśli miałby siedzieć z 9 godzin sam to przydałby mu się ktoś do towarzystwa. Czy drugi pies będzie czy nie - to raczej nie ma znaczenia, byle tylko ten drugi pies nie był lękliwy.

- najlepiej gdyby adoptowała go osoba, która nie często przyjmuje nowych gości. Oczywiście każdy miewa gości, ale chodzi raczej o ustatkowany dom, a nie robiący imprezy co sobotę, zapraszając coraz to innych znajomych,

- może być to dom z ogrodem, a może być kawalerka. Azor jest spokojnym psem, lubiącym sobie poleżeć, a nie biegać w kółko. Jeśli byłby to dom z ogrodem czy większe mieszkanie to należałoby mu ograniczać wolność do jednego pokoju - tam gdzie aktualnie przebywają domownicy. Należy to jednak robić w ramach rozsądku. Azor w małych pomieszczeniach (np jak jego boks) jakoś zapomina o przyzwyczajeniu żeby trzymać się od ludzi z daleka. Jest nie do końca pewny siebie, ale o wiele łatwiej przychodzi mu właśnie w takich warunkach przełamywać strach. Im mniej będzie się bał tym więcej pomieszczeń można dla niego otwierać.

- w domu musi być miejsce na jego legowisko. Musi ono znaleźć się gdzieś gdzie Azor będzie mógł w spokoju odpocząć i nikt nie będzie co chwile przechodził mu nad głową. Prawda niby znana, ale zdarzają się legowiska położone na korytarzu czy w innym przejściu gdzie cały czas się chodzi. W przypadku Azora lepiej na początku zapewnić mu spokój. On ma widzieć ludzi, uczestniczyć w ich zajęciach, ale nie może to go przytłaczać i "atakować" z każdej strony.

Posted

I były sobie czerwone szelki... Niestety klamra się rozleciała (czyt. Wendy zapewne jej pomogła) i Azorkowi została sama obroża:roll:
Zobaczymy czy pójdzie coś z tym zrobić...

Posted

[FONT=arial]U Azora wszystko dobrze. Dzisiaj tak go obserwowałem gdy był spuszczony ze smyczy. Kiedy biega to łapę zawsze unosi do góry, ale kiedy chodzi sobie powoli, wąchając otoczenie to prawie zawsze idzie na czterech łapach, podobnie jak na spacerach na smyczy.[/FONT]
[FONT=arial]Robi postępy, ale jednak lepiej jak najrzadziej spuszczać go ze smyczy.[/FONT]

Posted

W najbliższych dniach wszystkie psy w hotelu zostaną zabezpieczone przed pchłami i kleszczami środkiem Advantix. Koszt 20 zł zostanie doliczony do faktury.
Jest możliwość podesłania nam własnego środka zabezpieczającego, ale co najmniej o skuteczności Advantixu. W takim przypadku proszę o jak najszybszy kontakt z hotelem i wysyłkę swojego środka.

Azorek wita wiosnę;)

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img856/8962/dsc0947p.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img546/4647/dsc0949l.jpg[/IMG][/IMG]

Posted

Azorek i Wendy ostatnio miały mieć jeszcze współlokatora, ale Azor chyba zazdrosny o Wendy i dał mu do zrozumienia, że jest tu niemile widziany, i trzeba było Pimpusia zabrać. Cicha woda:roll:

Posted

[quote name='sambo_os1']No tak ;) jeszcze by mu Pimpuś kobitkę odbił :razz:[/QUOTE]
Azorek zareagował w porę;)

Wreszcie zielono się zrobiło:)

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img507/5203/dsc0430s.jpg[/IMG][/IMG]

[IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img826/1209/dsc0431rg.jpg[/IMG][/IMG]

Posted

Gdyby ktoś byl zainteresowany kosmetykami Avon albo Oriflame - prowizje od ich sprzedazy przeznaczę dla Azora - niestety w chwili obecnej tylko w ten sposób mogę pomóc :(

Posted

[quote name='kejciu']Gdyby ktoś byl zainteresowany kosmetykami Avon albo Oriflame - prowizje od ich sprzedazy przeznaczę dla Azora - niestety w chwili obecnej tylko w ten sposób mogę pomóc :([/QUOTE]
Popytam...

A Azorek, jak się okazało, im ma mniej wolności tym mniej się boi, ale nie myślałem, że aż do tego będzie musiało dojść. W każdym razie kiedy dostaje jedzenie, a ma otwarty wybieg to na niego ucieka i nie zawsze wróci do miski (robi takie podchody). Kiedy zamknąć mu wyjście i usiąść przy misce to je, ale tak na 3 raty bo co jakiś czas odbiega i wraca. Dopiero jak on leży i położy mu się miskę przed nim, a samemu położy się obok to wtedy zjada wszystko od początku do końca, a po jedzeniu jak już się odejdzie od niego to też nie ucieka tylko jeszcze sobie dalej leży:)