Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z informacji na fb można wnioskować, że wyniki już są:
Dzwonili z kliniki, są wyniki Azora, niestety bardzo złe Wątroba, tarczyca, nadnercza...
W tym tygodniu Azor jeszcze raz pojedzie na badania, żeby jeszcze raz potwierdzić i dostanie leki na próbę, a po 8 godzinach od podania, będzie ponownie przebadany.
Wiadomo już, że będzie brał leki i dieta zostaje.

https://www.facebook.com/events/123591797785679/146604638817728/?comment_id=148591525285706&notif_t=event_mall_reply

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że tak długo mnie nie było, ale służbowy komputer był w naprawie:roll:

[quote name='Ajula']czytałam na fb, że Azor musi dostawać Vetoryl - to by oznaczało chorobę Cushinga, to jest bardzo zła wiadomość :shake:
Już dostaje. Mamy nadzieję, że efekty nie każą na siebie długo czekać.

Jakby tego było mało to Azorowi tydzień temu zebrała się ropa w tylnej łapie:( Strasznie mu napuchła i musiał mieć nacinaną by upuścić ropę, której było mnóstwo. Dostał wtedy antybiotyki, które nie tylko pomogły jego łapie, ale i ogólnie Azor nabrał więcej sił w połowie tej kuracji:) Niestety ciągle ma ranę na łapie i mam nadzieję, że szybko mu się zagoi i nic więcej z tego nie będzie bo przy jego ostatnim szczęściu.....:shake:

25 października, Azor został zaszczepiony na wściekliznę. Koszt 20 zł

Posted

Jednak z Azorem nie jest tak tragicznie jak by się wydawało:) W styczniu będzie miał operację, a na razie mamy podleczyć mu te rany na łapie. Kość jest zrośnięta, ale uformują mu kość w stawie bo tam ma niewłaściwy kształt i to go ogranicza.

Posted

nie uformują, tylko usuną główkę kości
Tragiczne to może nie jest, ale na pewno niefajne....... mój pies miał taką operację 5 lat temu, po operacji było okropnie. No ale biedny Azor już ma doświadczenie w takich sprawach :roll:

Jak ktoś chce wiedzieć co się dzieje z Azorem, to musi się zalogować na fb, tam jest na bieżąco.

Maciek a Ty jesteś na fb?

Posted

[quote name='Ajula']nie uformują, tylko usuną główkę kości[/QUOTE]
Czepiasz się słów:) Specjalnie użyłem tego słowa, a nie zeszlifują, utną czy innego precyzyjnego żeby mi właśnie nikt uwagi nie zwrócił;)

[quote name='Ajula']Jak ktoś chce wiedzieć co się dzieje z Azorem, to musi się zalogować na fb, tam jest na bieżąco.

Maciek a Ty jesteś na fb?[/QUOTE]
Na FB pisze jego opiekunka, która ma wiadomości na bieżąco, często jeszcze prosto z kliniki. Ja otrzymuję informacje streszczone - to co niezbędne:roll:
Nie, nie ma mnie na FB.

Posted

[quote name='Maciek777']Czepiasz się słów:) Specjalnie użyłem tego słowa, a nie zeszlifują, utną czy innego precyzyjnego żeby mi właśnie nikt uwagi nie zwrócił;)

[/QUOTE]
ok :) Ciebie nie chciałam się czepiać, sorry
pomyślałam, że masz niedokładne informacje

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Ajula']ok :) Ciebie nie chciałam się czepiać, sorry
pomyślałam, że masz niedokładne informacje
Czasem się boję, że coś pomieszam więc lepiej pisać ogólniej niż coś przekręcić;)

Przepraszam Azorku:diabloti:

" class="ipsImage" alt="">

U Azora coraz lepiej. Powoli jego stan zdrowia wraca do normy - pije już wodę w normalnych ilościach. Łapa prawie zaleczona:)

Posted

Ajula napisał(a):
biduś kochany :shake: a na wadze trochę przybiera? jeśli picie wraca do normy, to znak, że vetoryl działa
oczki jeszcze wyglądają na zapuchnięte

Ciągle chudziutki, ale ogólnie trzeba by go zważyć czy mu jakieś gramy nie doszły.
Oczy ma normalne:D Tutaj zrobił taką minę jakby był zły;)

Posted

Maciek777 napisał(a):
Ciągle chudziutki, ale ogólnie trzeba by go zważyć czy mu jakieś gramy nie doszły.
Oczy ma normalne:D Tutaj zrobił taką minę jakby był zły;)

Jakby był zły, bo był zły :diabloti: Nie dziwię się Azorkowi :cool3: Maćku, wyobraź sobie swoją minę, jakby ktoś tak Ciebie przystroił, zrobił fotkę i wpuścił w neta :roll:

Posted

Cantadorra napisał(a):
Jakby był zły, bo był zły :diabloti: Nie dziwię się Azorkowi :cool3: Maćku, wyobraź sobie swoją minę, jakby ktoś tak Ciebie przystroił, zrobił fotkę i wpuścił w neta :roll:

:D Pewnie bym miał takie same oczy:)
Trochę prawdy w tych jego rogach jest bo Wendy zdradza Azorka z pewnym czarnym DONkiem:roll:

• 2 weeks later...