polciuaa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Wieczorem napiszę tutaj jakieś nowe wiadomości o młodym bo właśnie się wybieram do tych ludzi, może uda mi się zrobić ładniejsze zdjęcia jakieś. EDIT: czy ktoś mógłby zrobić maluchowi bannerek? albo może znacie kogoś kto szybko by taki bannerek zrobił? byłabym wdzięczna Quote
zakonna Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 czyli on ma 9 miesięcy i jest niby agresywny? trzeba się dowiedzieć w jakich okolicznościach gryzie, chociaż pewnie prawdy od tych ludzi się nie dowie :( Quote
polciuaa Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 [quote name='zakonna']czyli on ma 9 miesięcy i jest niby agresywny? trzeba się dowiedzieć w jakich okolicznościach gryzie, chociaż pewnie prawdy od tych ludzi się nie dowie :([/QUOTE] on zawsze jak jest na smyczy a ktoś przechodzi obok to drze ryja i kłapie paszczą, ogólnie wszystko robi ze strachu, dzisiaj znowu zaczepili mnie sąsiedzi tych kobiet i już kolejna osoba mówiła mi, że jak ja czegoś z tym nie zrobie to oni się tym zajmą bo szczyl wydziera się całymi nocami i spać się podobno nie ma. :roll: Quote
hektor2461 Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 (edited) [quote name='dogomanka_']on zawsze jak jest na smyczy a ktoś przechodzi obok to drze ryja i kłapie paszczą, ogólnie wszystko robi ze strachu, dzisiaj znowu zaczepili mnie sąsiedzi tych kobiet i już kolejna osoba mówiła mi, że jak ja czegoś z tym nie zrobie to oni się tym zajmą bo szczyl wydziera się całymi nocami i spać się podobno nie ma. :roll:[/QUOTE] W tej sytuacji musisz przekazać pieska do schronu w Krakowie. Ten schron funkcjonuje nienagannie. Piesek jest wyniszczony. Wydziera sie z głodu. W schronie musi być odkarmiony i wysterylizowany. Gdy odzyska swoją należną wagę, zmieni swój wizerunek i znajdzie nowy dom. Gdy znajdzie nowy dom, dokonaj kontroli przed adopcyjnej i po adopcyjnej. Edited September 24, 2012 by hektor2461 Quote
asiuniab Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 matko, trzeba szczeniaka z tamtąd wziąć, żeby nie było za późno:( Quote
paula_t Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Ludzie to są beznadziejni- krytykować i narzekać to każdy potrafi, ale jak już coś trzeba zrobić to nie ma nikogo. Dogomanko_ nie ma co czekać, bo to nic nie daje. Czas działa tylko na niekorzyść, bo nie dość, że psiak w okropnych warunkach, to jeszcze ludzie grożą i w końcu może być za późno. Quote
fiorsteinbock Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Chudzina z niego okropna :/ Myśle, że na chwile obecna opcja krakowskiego schronu jest najlepsza. Mozna pozniej robić mu ogloszenia i szukac domu. Quote
iwoniam Posted September 24, 2012 Posted September 24, 2012 Bieduś mały.. oby czym prędzej trafił na Rybną malutki jest.. i młody - znajdzie swoją wspaniałą rodzinę Banerek zrobi krakowianka.fr - poproś ja plakat tez - a ja go rozwieszę w Krakowie Quote
polciuaa Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 W takim razie na dniach zawiozę go do Krk, tam na pewno mu będzie lepiej, może faktycznie przy pomocy wolontariuszy z krakowskiego schronu będę mogła monitorować co się z psiakiem dzieje. A w następnej kolejności trzeba będzie zająć się sterylką suki, która u tych ludzi zostanie. :roll: Quote
Avaloth Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 (edited) Zapisz tylko ID młodego jak go będziesz zostawiać, to go znajdziemy. A na sterylkę suni może jakieś bazarki? Tylko ja w tym momencie nie pomogę, obiecałam już bazar na szczyla Rubika po wypadku.. Edited September 25, 2012 by Avaloth Quote
asiuniab Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='dogomanka_']W takim razie na dniach zawiozę go do Krk, tam na pewno mu będzie lepiej, może faktycznie przy pomocy wolontariuszy z krakowskiego schronu będę mogła monitorować co się z psiakiem dzieje. A w następnej kolejności trzeba będzie zająć się sterylką suki, która u tych ludzi zostanie. :roll:[/QUOTE] to jest doskonałe wyjście w tym wypadku, bo liczy się czas; Quote
fiorsteinbock Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 Suczce tez szukamy domu? Moze w miedzyczasie porobimy ogłoszenia i dla niej? Quote
polciuaa Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='fiorsteinbock']Suczce tez szukamy domu? Moze w miedzyczasie porobimy ogłoszenia i dla niej?[/QUOTE] suki nie chcą wydać, mam nadzieję, że chociaż na sterylke się zgodzą. Quote
fiorsteinbock Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 aaa, rozumiem. A jakby się nie zgodzili na sterylkę zaproponuj im moze wizytę kontrolną u weta gdzie bez ich wiedzy zrobic zastrzyk hormonalny. Znam skutki zastrzyków, ale chyba nie byloby wyjscia :( Quote
krakowianka.fr Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='iwoniam']Bieduś mały.. oby czym prędzej trafił na Rybną malutki jest.. i młody - znajdzie swoją wspaniałą rodzinę Banerek zrobi krakowianka.fr - poproś ja plakat tez - a ja go rozwieszę w Krakowie[/QUOTE] [quote name='dogomanka_']Wieczorem napiszę tutaj jakieś nowe wiadomości o młodym bo właśnie się wybieram do tych ludzi, może uda mi się zrobić ładniejsze zdjęcia jakieś. EDIT: czy ktoś mógłby zrobić maluchowi bannerek? albo może znacie kogoś kto szybko by taki bannerek zrobił? byłabym wdzięczna[/QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/232622-ALARM!9miesięczny-szczeniak-do-lasu-czy-pod-pociąg-POMOCY!"][IMG]http://imageshack.us/a/img854/408/banereks.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL] [B] Banerek jest podlinkowany.[/B] Quote
paula_t Posted September 25, 2012 Posted September 25, 2012 [quote name='dogomanka_']W takim razie na dniach zawiozę go do Krk, tam na pewno mu będzie lepiej, może faktycznie przy pomocy wolontariuszy z krakowskiego schronu będę mogła monitorować co się z psiakiem dzieje. A w następnej kolejności trzeba będzie zająć się sterylką suki, która u tych ludzi zostanie. :roll:[/QUOTE] To jest najlepsze co można w takiej sytuacji dla niego zrobić. A jak tylko będzie bezpieczny zacznie się go ogłaszać. Quote
asiuniab Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='paula_t']To jest najlepsze co można w takiej sytuacji dla niego zrobić. A jak tylko będzie bezpieczny zacznie się go ogłaszać.[/QUOTE] paula nic dodać nic ująć, najważniejsze zabrać Go stamtąd; Quote
polciuaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='fiorsteinbock']aaa, rozumiem. A jakby się nie zgodzili na sterylkę zaproponuj im moze wizytę kontrolną u weta gdzie bez ich wiedzy zrobic zastrzyk hormonalny. Znam skutki zastrzyków, ale chyba nie byloby wyjscia :([/QUOTE] myślę, że jeśli nie bedą musiały płacić za sterylkę to się zgodzą, dla nich przecież suka w cieczce a potem szczeniaki to też problem. [B]krakowianka.fr [/B]dziękuje za banerek. :loveu: Miałam dzisiaj młodego zawieźć do Krk ale chyba nici z tego ponieważ miałam jechać z bratem samochodem jednak brat chyba nigdzie nie jedzie, mogłabym jechać busem też ale boję się, że szczyl będzie wydzieral się całą drogę i skończy się to tak, że kierowca wywaliłby mnie gdzieś po drodze przy krajówce. :roll: Quote
krakowianka.fr Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='dogomanka_']myślę, że jeśli nie bedą musiały płacić za sterylkę to się zgodzą, dla nich przecież suka w cieczce a potem szczeniaki to też problem. [B]krakowianka.fr [/B]dziękuje za banerek. :loveu: Miałam dzisiaj młodego zawieźć do Krk ale chyba nici z tego ponieważ miałam jechać z bratem samochodem jednak brat chyba nigdzie nie jedzie, mogłabym jechać busem też ale boję się, że szczyl będzie wydzieral się całą drogę i skończy się to tak, że kierowca wywaliłby mnie gdzieś po drodze przy krajówce. :roll:[/QUOTE] nie ma sprawy a powiedz mi gdzie ty dokladnie jestes? i gdzie jest psiak? olkusz? Quote
magdyska25 Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 nas za mało a za dużo potrzebujących psów....:shake: Quote
polciuaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='krakowianka.fr']nie ma sprawy a powiedz mi gdzie ty dokladnie jestes? i gdzie jest psiak? olkusz?[/QUOTE] tak, ja jestem z Olkusza, psiak również tutaj mieszka. [quote name='magdyska25']nas za mało a za dużo potrzebujących psów....:shake:[/QUOTE] niestety taka prawda, w tym budynku inna rodzina ma też sukę niby ON, ostatnio też szczeniaki miała ale je oddali gdzieś tam, teraz też się mnie o darmową strerylke pytają, w mieszkaniu obok mieszka pies, tak samo wielce ON. :roll: w budynku obok już ciachałam jedną sukę, teraz trzymają ją na łańcuchu, Ci sami ludzie mają też psa ok rocznego, ostatnio też go do budy uwiązali bo "zaczął za daleko uciekać" "roll: czasem aż mi ręce opadają jak tam chodzę. :roll: nie mogę też zapomnieć o chorej psychicznie kobiecie, która szlaja się po całym mieście i niezależnie od tego czy jest upal czy środek zimy ciągnie za sobą psiaka zawsze :roll: Quote
asiuniab Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='dogomanka_'] nie mogę też zapomnieć o chorej psychicznie kobiecie, która szlaja się po całym mieście i niezależnie od tego czy jest upal czy środek zimy ciągnie za sobą psiaka zawsze :roll:[/QUOTE] a nie ma mocy prawnej, żeby jej zabrać psiaka??? Quote
polciuaa Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 [quote name='asiuniab']a nie ma mocy prawnej, żeby jej zabrać psiaka???[/QUOTE] nie mam pojęcia jak to od strony prawnej wygląda, z reguly omijamy ją szerokim łukiem bo wystarczy spojrzeć się na nią i od razu można zostać oplutym bądź ewentualnie wyzwanym od najgorszych. :roll: widać, że ona tego psiaka kocha, ale mimo wszytko strasznie to wygląda jak jest mróz a ona z nim chodzi cały dzień po dworze. :roll: Quote
asiuniab Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='dogomanka_']nie mam pojęcia jak to od strony prawnej wygląda, z reguly omijamy ją szerokim łukiem bo wystarczy spojrzeć się na nią i od razu można zostać oplutym bądź ewentualnie wyzwanym od najgorszych. :roll: widać, że ona tego psiaka kocha, ale mimo wszytko strasznie to wygląda jak jest mróz a ona z nim chodzi cały dzień po dworze. :roll:[/QUOTE] no właśnie to najgorsze, że mimo, że ona Go na swój sposób kocha, robi mu krzywdę:( Quote
krakowianka.fr Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 czy brat sie w koncu zdecydowal na jazde do Krk czy szukamy transportu? Quote
Recommended Posts