LALUNA Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 JAk sie sunia podoba to przeca nie jest problem kaszelek?:razz: To sie da wyleczyć Quote
agusiazet Posted March 16, 2007 Posted March 16, 2007 Delicjo powodzenia!!! Zerknijcie, może pomożecie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=52797[/URL] Quote
supergoga Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Choroby psiaków nie przeniosa sie na koty i świntuszki. Wiem, bo mam sama chora suke i czasem chore tymczasu, i inne zwierzaki, w tym gryzonie w domu. A w domu Delcia ma szanse na szybki powrót do zdrowia - to jedyna szansa dla niej. Mam nadzieje, że jednak domek wypali - to taka radośc wyprowadzic sunię z choroby i cieszyć sie jej radościa, zdrowiem i zyciem. Czekam na wieści, bo nie wiem, czy wstawiac ją w portale netowe czy jeszcze nie. czekam i mam nadzieje, że nie będę miała takiej konieczności. Quote
sahara Posted March 17, 2007 Author Posted March 17, 2007 Niestety, nie otrzymałam żadnej informacji na temat adopcji do tej pory. Myślę, że trzeba dziewczynkę ogłosić. Quote
sahara Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Przy okazji rezrwowania Owieczki zajrzałam do Delicji. Przytulała pyszczek do mojej reki, jak pomyślę, że zostałą tam sama :-( . Dostała wiklinową budkę do spania i nieżle wygląda. Nie słyszałam kaszlu, wiem że wczoraj dostała coś na wzmocnienie. Agusiu, nikt chyba jej jeszcze nie ogłosił :shake: Quote
agusiazet Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 dziewczyny, napiszcie tekst, taki chwytający za serce i dobre zdjęcia a z radością tę piekność radomską powystawiam!!! Możecie napisać go na Dogo, jeszcze tu dzisiaj zajrze, bo misię aukcje kończą!!! I nie martwcie się takie cudo szybko znajdzie domek!!! Quote
supergoga Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ja też powystawiam, choc kolejny pies raczej do Poznania miałby ciężko sie dostac. Na naszą pudlisie (Nazwałam ja Leda - tak roboczo, taka łabędzica) miałam już z Poznania 3 osoby chętne. Kurcze, a pokazuje inne to nie. Przeciez pasztetówka, oj :oops: Delicja - :evil_lol: jest równie piękna. Quote
Paola06 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 A ja już się tak cieszyłam że taka szybka adopcja... Ale napewno domek się znajdzie,tyle cioteczek lubi delicje slodkie:) Szukamy domku!!!!!!!!!!!!! Quote
sahara Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Delicja jest wątróbkowa, a nie pasztetowa. Jak można tak się mylić :mad: Jest śliczna, ale chyba ważniejsze, że ona kocha ludziów całą sobą. Wiele psów skradło moje serce, ale ona......to sama miłość:loveu: Zdjęcia na razie muszą wystarczyć te, żebym się rozdwoiła to przed czwartkiem nie dam rady podjechać.... Mocno myślałam nad zabraniem jej do nas, ale raz, że Olga nie pozwoli jej oddać :cool3: , dwa straszliwie nie mam czasu, trzy, że obiecałam solennie - żadnych tymczasów :shake: . Chyba, że jak wrócimy z Poznania........, albo jak w Poznaniu znajdzie się domek :p to Delicja wyjdzie ze schronu szybciutko :lol: Quote
supergoga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Mnie się zawsze wątrobianka z pasztetówką myliła - w sklepie wyglądają podobnie ;) . Wysłałam sunieczkę do osób zainteresowanych psiakiem - Ledusią. Może ich Delcia zauroczy. Bo piękna sunia jest. Mam osobę spod Lublina która chce sunię - ale taka do zabaw z 3 latkiem - ale myslę, że to nie ta opcja. Coś mi nie psaowało, więc szukam dalej. Quote
supergoga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Mam osobę zainteresowaną Delicja, ale...z Poznania. Pyta jaka duża będzie sunia jak dorosnie i czy zgadza się z innymi psiakami. Pani ma spora sunie z poznańskiego schroniska, łagodna i kochana, chciałaby teraz przygarnąć jeszcze jedna, ale niedużą. Czy Delcia by się nadała. I czy jest zdrowa na tyle, że nie zarazi suni rezydentki? Quote
LALUNA Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [QUOTE]Pyta jaka duża będzie sunia jak dorosnie i czy zgadza się z innymi psiakami. [/QUOTE] Z tego co pisałą Sahara mała jest bardzo podporządkowana i to ona wymaga ochrony. Jezeli ta Pani ma starszą sunię to napewno da sobie radę. Wprowadzajac sunię do domu, trzeba pamiętać ze stały rezydent ma przewagę i trzeba niekiedy 2-3 dni aby szczeniaka łagodnie wprowadzic. Oczywiscie to nie reguła, bo starsza sunia mozesz szybciej zaakceptować. No i byłby transport razem z mix pudelką Misia:lol: Prawda Sahara ? :cool3: Quote
D O R K A Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jest domek dla Delicji w Gdańsku!!! Pani się w niej zakochała od pierwszego spojrzenia. Pani zdecydowała się adoptować sunię na 100 % i nie może się jej doczekać. Wraz z Delicją do Gdańska pojedzie Kubuś vel Cudaczek, który także przebywa w radomskim schronisku. Dziewczyna początkowo myślała o Kubusiu ale Delicja tak ją zauroczyła, że postanowiła ją adoptować a Kubusiowi zapewnić domek tymczasowy do czasu znalezienia dla niego stałego domku. W związku z powyższym pilnie szukamy [SIZE=4][B]transportu R[/B]ad[B]om - Gdańsk, [/B][/SIZE][SIZE=2]ewentualnie[/SIZE][SIZE=4][B] Warszawa - Gdańsk !!!!!!!!!![/B][/SIZE] Quote
supergoga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Pani ma łagodną sunie po przejściach, więc ma doświadczenie. Przed chwila potwierdziła chęć adopcji sunieczki, teraz tylko pytanie o stan zdrowia, żeby druga sunia nie zaraziła sie jakims choróbskiem. O ile stan Delicji to zwykłe przeziebienie, nie ma problemu, byle nie fuj....cos gorszego. Mam nadzieje, że nie. Wysyłam ankiete przedadopcyjną - a domek pod kontrolą. Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle. Quote
D O R K A Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Kurcze no to widzę, że mamy problem. Aż dwa super domki dla pięknej pychotki Delicji. Słuchajcie, ja już zarezerwowałam Delicję dla Pani z Gdańska. Bardzo prosiła, żeby ją zatrzymać dla niej. Sunia otrzymała już nowe imię Czoko. Quote
LALUNA Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [QUOTE]Napiszcie co sądzicie o tym pomyśle.[/QUOTE] Myśle ze to byłoby super, bo Pani już ma jedna sunię po przejściach, wiec nie bedzie to chwilowa zachcianką jak niektóre domki. Pozatym mamy tam wtyke w postaci SuperGogi która jest na miejscu i jakby co to dopilnuje i zwizytuje;) Kolejny atut to że jest transport do Poznania juz w te sobotę. Dalsza sprawa to to że sunia nie jest wysterylizowana, nie wyobrazam sobie aby sunia dostała za 3-4 miesiace cieczkę a w domku były inny samiec pies, u osoby niedoswiadczonej. Zauroczenie moze byc chwilowe, a samiec nie koniecznie znajdzie szybko stały domek. Co bedzie jesli zauroczenie minie, a zacznie się cieczka i samiec bedzie w tym samym domku.:razz: O ile Pani ma już doswiadczenie a Supergoga ręczy za ten domek to dla mnie on pewniejszy i z gwarancją że adopcja będzie udana. Chyba każdy zdjae sobie sprawe jak trudna jest adopcja internetowa gdzie często emocje zdjecia biorą górę a rzeczywistość ma sie potem róznie. Quote
agusiazet Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Czoko, to tak jak na początku proponowalam!!! Czyli na razie nie wystawiać tej pychotki, bo domki się pchają drzwiami i oknami!!! Quote
supergoga Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jesli Dorka ma dobry sprawdzony domek to nie ma przeciez sprawy. Jestsporo psiaków małych w potrzebie. zaraz wysyłam pani Iwonie inne psiaki, może znajdą domek. Miała głównie na względzie transport i kontrolę nad nimi, ale ludziska, przeciez mamy psiaki szukające domów. Tak że nie wystawiamy Delicji. Quote
Recommended Posts