Nutusia Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 Dużo może nie, ale... waniająco ;) Od dłuższego czasu było czyściutko - czasem się jakieś małe siku przydarzyło. Mam nadzieję, że dziś wszystko wróciło do normy... Quote
jola_li Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) [FONT=Verdana][SIZE=2]Czy to lato, czy to zima,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]dla Hopki znaczenia ni ma[/SIZE][/FONT]. [FONT=Verdana][SIZE=2]Dla niej ważni ludzie są,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]co kochają właśnie ją :)![/SIZE][/FONT] Kochane, w imieniu Zuzlikowej przekazuję zaproszenie na bazarek z własnoręcznie przez Nią zrobionymi ozdobami choinkowymi - bernardyny, którym pomaga mają ogromne długi (ponad 3000 zł) :(: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236157-Na-DŁUG-BENKÓW_Świąteczne-dekoracje-nie-tylko-na-choinkę_Uporzadkuj-swoją-szafę_2-12"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236157-Na-DŁUG-BENKÓW_Świąteczne-dekoracje-nie-tylko-na-choinkę_Uporzadkuj-swoją-szafę_2-12 [IMG]http://s6.ifotos.pl/mini/dekoracje_xnapqee.jpg[/IMG] [/URL] Edited November 28, 2012 by jola_li Quote
jola_li Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 A właśnie, zapomniałam dopytać :) --- [quote name='Nutusia'] w niedzielę Dziecię nasze ma premierę, więc się udajemy do miasta Łodzi ;)[/QUOTE] Jaka premiera i jaka rola??? Quote
Nutusia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Tak do końca to... nie wiem. Opowiem w poniedziałek ;) Quote
Jagoda1 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Nutusia']Tak do końca to... nie wiem. Opowiem w poniedziałek ;)[/QUOTE] Po premierze...;)? Quote
Nutusia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Ihi :) Reżyseruje Gliński, wg własnego scenariusza. Scenariusz to zbiór scen miłosnych z filmów od "Popiołu i diamentu" do "Psów", z piosenkami Osieckiej. Tyle wiem. Jeśli ktoś jest z Łodzi albo ma niedaleko - będą grali repertuarowo chyba do maja - zapraszam ;) Quote
Ellig Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [img]http://images10.fotosik.pl/2931/1e41d00a18677ae9gen.jpg[/img] [B]DYPLOM Z MIŁOŚCI[/B][LEFT] [B]reż. Robert Gliński[/B] [/LEFT] widowisko muzyczne oparte na piosenkach Agnieszki Osieckiej i najpiękniejszych scenach miłosnych polskiego filmu. [LEFT]scenariusz i reżyseria: Robert Gliński opracowanie muzyczne: Paweł Serafiński scenografia: Maciej Preyer projekcje: Jakub Brzękowski choreografia – Jacek Owczarek obsada: Magdalena Drab, Paulina Gałązka, Marta Jarczewska, Julia Konarska, Magdalena Pociecha, Patrycja Volny, Piotr Bondyra, Tomasz Lipiński, Sebastian Machalski, Dawid Pokusa, Albert Pyśk „Ach Panie, Panowie!” – niezapomniane piosenki Agnieszki Osieckiej i sceny z najlepszych polskich filmów tworzą pejzaż dla miłosnych perypetii. W tle zmieniająca się Polska: powstająca z powojennych gruzów, z klasą robotniczą na transparentach… A wśród wznoszących się betonowych osiedli bohaterowie spektaklu przeżywają pierwszą miłość. Dyplom z miłości – muzyczny spektakl pokazuje świat, gdzie wszyscy tęsknią za miłością, ale nikt nie potrafi kochać. Sentymentalna podróż przez ostatnie 60 lat naszej historii. „Ach, Panie, Panowie, Ach, Panie, Panowie… …już ciepła nie ma w nas? Co było, to było, Minęło jak miłość, Nie wróci drugi raz…” [Agnieszka Osiecka] [/LEFT] Quote
Nutusia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 O rety - co za NIESPODZIANKA! Dziękuję! A Synkowi... chyba spuszczę lanie jak tylko przyjedzie do domu ;) Eluś, możesz mi to przesłać na maila?... Quote
Ellig Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Nutusia']O rety - co za NIESPODZIANKA! Dziękuję! A Synkowi... chyba spuszczę lanie jak tylko przyjedzie do domu ;) Eluś, możesz mi to przesłać na maila?...[/QUOTE] Bardzo proszę, tylko dlaczego chcesz lać Tomka?;) Quote
Nutusia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 Bo to od niego powinnam dostać ten plakat!!!!!! Poczekam aż przyjedzie, może przywiezie oryginał. A jak nie - MANTO!!!!! Quote
Ellig Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Nutusia']Bo to od niego powinnam dostać ten plakat!!!!!! Poczekam aż przyjedzie, może przywiezie oryginał. A jak nie - MANTO!!!!![/QUOTE] Poczekaj, poczekaj;) Quote
AMIGA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [url]http://images41.fotosik.pl/1856/2733ba70d308f48c.jpg[/url] Ooo jak mi miło poznać Ziutkę i dodatkowo z "moją" Kresią na kolankach :-) A Synusia nie lej, tylko chwal :-) Quote
Nutusia Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 No sama popatrz jaka ta Kreśka fotogeniczna - z każdym jej do mordki ;) Nad laniem się jeszcze zastanowię, bo mnie... zeźlił!!!!!! Quote
AMIGA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Nutusia']No sama popatrz jaka ta Kreśka fotogeniczna - z każdym jej do mordki ;) [B]To ty powiedziałaś :-) ja nie chcialam całkiem podpaść [/B] Nad laniem się jeszcze zastanowię, bo mnie... zeźlił!!!!!![/QUOTE] A lać się nie opłaca, bo tylko ręka zaboli Quote
Mattibo Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 No to teraz trzymamy kciuki za premiere! Co za artystyczna rodzina - nie dziw, ze Hopka za Muze robi ;) Quote
Ellig Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='Mattibo']No to teraz trzymamy kciuki za premiere! Co za artystyczna rodzina - nie dziw, ze Hopka za Muze robi ;)[/QUOTE] Przedstawienie dyplomowe to wazna rzecz, koniec studiow, teraz zacznie sie samodzielne zycie;) Potem rodzina, dzieci...Madzia zostanie babcią itd,:) Quote
Gosiapk Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='AMIGA']A lać się nie opłaca, bo tylko ręka zaboli[/QUOTE] I jeszcze można się spocić. [IMG]http://images10.fotosik.pl/2931/1e41d00a18677ae9gen.jpg[/IMG] Który to Nutusiowy dzieć? Quote
Nutusia Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Piąty od lewej :) No fakt - dyplom, w lutym jeszcze drugie przedstawienie i... koniec balu, panno Lalu. Najpiękniejszy okres w życiu dobiegnie końca i trzeba będzie stawić czoła... rzeczywistości ;) Z rodziną i dziećmi niech się lepiej na razie nie rozpędza - przynajmniej dopóki kredytu za dom nie spłacę!!! :) Quote
jola_li Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Widzę, że Twój Syn studiuje z córką Jacka Kaczmarskiego, którego piosenki uwielbiam. Towarzyszyły mi codziennie przez wiele lat (do jego śmierci). Quote
jola_li Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 A! No i jescze coś ;) --- [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Czy w Krakowie, czy w Hamburgu,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]w Polsce czy też w Luksemburgu,[/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka będzie się cieszyła, [/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]byle z nią Rodzina była.[/SIZE][/FONT][/FONT] Quote
Nutusia Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Tak, studiuje z... Pacią. Niestety, ona ojca "nie uznaje", nie chce nosić jego nazwiska, ale na jego sławie całkiem zgrabnie się wspina... Hopsaśka ma się bardzo dobrze, rzeczywiście się wciąż cieszy ;) Biega jak nakręcona, hopka po swojemu i jest taka słodka, że cukru można już nie używać :) Quote
jola_li Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 [quote name='Nutusia']Tak, studiuje z... Pacią. Niestety, ona ojca "nie uznaje"[/QUOTE] Bo też był on Wielkim Artystą, ale ojcem to właściwie nie był... A plakat świetny i zapowiada piękne przedstawienie. Szkoda, że nie w Warszawie... [QUOTE]Hopsaśka ma się bardzo dobrze, rzeczywiście się wciąż cieszy ;) Biega jak nakręcona, hopka po swojemu i jest taka słodka, że cukru można już nie używać :)[/QUOTE] To gdyby nie to, że jest już zaklepana, można by ją ogłaszać jako "środek na odchudzanie" ;). Quote
AMIGA Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Kiedyś widziałam z młodą Kaczmarską wywiad. Trochę opowiadała ile ona przezyła przez ojca i z ojcem i trochę się nie dziwię, że teraz o ojcu nie myśli z miłością. Jola_li jesteś niesamowita. Ale ja myślałam, że to wena, a nie jakieś naciski ;) Quote
Nutusia Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Z tym ojcem, to trzeba by też wysłuchać... drugiej strony... Wena, wena... I piękna dusza :) Quote
jola_li Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 [quote name='Nutusia']Z tym ojcem, to trzeba by też wysłuchać... drugiej strony...[/QUOTE] Syn też nie miał w nim ojca. Sporo Kaczmarskiego jest w książkach, również w wywiadzie-rzece. Wielki, niepokorny talent - taki jeden na pokolenie lub nawet kilka (a Jacek pisał, komponował, rysował) jest egocentryczny. On też był. [QUOTE]Wena, wena... [/QUOTE] Jaka "wena", takie rymowanki ;). [QUOTE]I piękna dusza :)[/QUOTE] Eeeeeee, jaka tam piękna :oops:... Tylko obolała. Quote
Recommended Posts