Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie. Choć i tak nie byłoby w tym nic strasznego, w końcu ona nie widzi. Można by jej wymienić ślepe oko na np. niebieską żarówkę. Tylko co, na baterie czy do prądu?

Posted

do prądu, będzie ekonomiczniej - baterie mogą się wyczerpać.
ja bym dała w te oczko taką pulsacyjną żaróweczkę, żeby migała w różnych kolorach.
i szkoda takiej migającej Świni do domu - koniecznie, ale to KONIECZNIE dać ją w okno, jako świąteczną ozdóbkę.
niech przechodnie też mają coś z tych świąt.

Posted

ponieważ, jak wszyscy się tu domyślamy, Świnia i tak nie ma za dużo we łbie na co dzień - nie przypuszczam, aby cokolwiek rozsądnego miała kiedykolwiek powiedzieć.
NAWET w Noc Wigilijną.
Ja bym się nie nastawiała specjalnie - niech sobie w oknie dynda i migocze;
szuwar - nie ryzykuj wigilijnej przemowy Swinki, bo dopiero załapiesz doła.

Posted

Będzie drastycznie :shake:.

Lepiej puścić obok Świni całodobowo np. kolędy na full. Stworzy to całkiem przekonywujące wrażenie sielanki.

szuwar - a dyskretnie możesz gdzieś w tym oknie umieścić adnotację; [I]Ozdóbka do nabycia ... tel...[/I] - żeby już tak nie było, że się pastwimy nad Swiniakiem dla własnej uciechy.

Posted

[quote name='Aimez_moi']O kurde.....co sie tu wyrabia.....:)
Przeciez to [B]takie rude male cudenko jest...[/B]..:)[/QUOTE]

dlatego my tylko dla dobra szuwar działamy - inaczej nie oszpecałybyśmy jej okna, a skąd :shake:.

Posted

Kurcze, faktycznie rudy kolor taki mało choinkowy jest. Trzeba by ja jeszcze w sreberko zawinąć, albo co... O gadanie się nie martwię. Nawet jeśli przemówi to patrząc na jej fizjonomię na pewno ma wadę wymowy. Będę mogła udawać, że nic nie rozumiem. A poza tym być na szczycie choinki to jednak spore wyróżnienie i Swinka na pewno to doceni.

Posted

No będę się chyba musiała rzeczywiście pospieszyć. Odwiedziła nas dziś potencjalna chętna na przyszłego sługę dla Świnki. Babka rewelacyjna, w sumie ideał... Oczywiście jest "ale", bo ma dzieciaki. Dzieciaki w zasadzie w wieku moich. Generalnie warunki dość podobne do tego co ja oferuję prosiakowi tylko, że w domku z ogrodem. Za jakiś tydzień jadę do kobiety w odwiedziny zobaczyć to wszystko na żywo. Świnka w pierwszym momencie się przestraszyła gości i zaczęła się ciskać na oślep, ale już po chwili siedziała u babki na kolanach. Opowiedziałam wszystko dokładnie, a ta twardo się nad Świniakiem rozczulała. Była z młodszą córką, do której Świniak też się wepchnął na kolana. Jakoś tak dziwnie mi się ta rodzina spodobała. Była zadziwiająco "normalna". A prosiak w ciągu tej godziny pokazał też swą ciemną stronę i choć nikogo nie ugryzł to chyba udało mi się pani pokazać kiedy psiak jest zestresowany i kiedy dzieci nie powinny się do niego zbliżać. Teoretycznie wszystko zrozumieli i teoretycznie nie przeszkadza im to. Nawet sikanie i kupy w domu. Nawet niedoleczony świeżb w uszach...

No ale pożyjemy, zobaczymy. Może wzorem wcześniejszych zainteresowanych już więcej nie zadzwonią. W sumie to pierwszy dom, który wykazał się taką determinacją, że przyjechał do mnie na prowincję ;)

Posted

[quote name='brazowa1']ojen,jak to ludzie moga zwariowac na widok malutkich puchatych pieskow. A przecież już w filmie Gremliny ostrzegano przed plaskich pyskiem i puchatym cialkiem[/QUOTE]
Bo takie puchate to dobre termoforki do łóżka!