Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alpina']Beatko...Napisz co i jak po tej wizycie...
Ja trzymam mocno kciuki...:happy1:

Informuję, że na ANF-ie jest w skarpecie Foksi [U][B]589 PLN
Doszła wpłata od Viris i ode mnie.

[/B]Za bazarek[/U] bezpośrednio na konto hoteliku wpłynęło od :
Cioci [I]monikusf [/I]- [U][B]60 PLN[/B][/U] za srebrne kolczyki z zielonymi bursztynami.:Rose:
Od wójcia [I]Han&Dom [/I]-[U][B] 80 PLN [/B][/U]za srebrny wisiorek z mlecznym bursztynem i kolczyki srebrne z mlecznymi bursztynami.:Rose:
Ciocia [I]Agusiazet [/I]za srebrny łańcuszek i srebrne kolczyki z ciemnymi bursztynami wpłaciła również na konto hoteliku więc tylko patrzeć wpłaty...:Rose:[/quote]

Alpino, kochana, ja jeszcze nie przelałam 45 zł, bo nie mam kodów, ale oczywiście pamiętam i jak najszybciej przeleję!!!

Posted

OK.Agusiu ;)

Na razie z finansami jest w miarę dobrze...
Będą też jakieś pieniążki z następnego bazarku, który kończy się [U][COLOR=Red]30.06.[/COLOR][/U]
Czekam na dzisiejsze wiadomości, jak na szpilkach...:)

Posted

Czyli finanse Foksi Jagulki dosc dobrze stoja...na hotelik na miesiac na pewno wystarczy, a byc moze Foksia znajdzie juz dzisiaj domek...poczekajmy na wiesci do Beatki :kciuki:

Posted

Może Beatka nie ma czasu w pracy się wpisać, to tylko krótko napiszę, że dosłownie "babsztyl" mi się nie podobał. Powiedziała do mnie, że Jagusia jest dla starszej Pani, że to nie to.
Beatka napisze pewnie więcej.
Jagusia jest naprawdę wyjątkowa i jeżeli ktoś tego nie widzi, to znaczy,że trzeba strzelać (oczywiście do babsztyla nie Jagusi)!!!!

Posted

Niestety tak jak napisała Irenka pani szuka nie wiadomo kogo ,a tak naprawde to chyba szuka pieska rasowego i młodego iżeby jej przywieść pod drzwi.
Juz nie raz sie przekonałam ,że jak ktos nie jest chetny sam przyjechac zobaczyć pieska i jeszcze o wszytko ma pretensję to nic z tego nie wyjdzie ale jakoś do końca daje szanse ,że może to tylko pozory.Miałam od pani Dorotki jeszcze inne telefony ale wszyscy szukaja młodego pieska kudłatego więc zaprosiłam ich do schroniska i juz tez wiem ,że nie przyjadą bo praktycznie wszyscy by chcieli pod drzwi tylko co bedzie jak sie im nie spodoba, a mlodym i pieknym i szczeniaka nie musze poświęcac czasu bo do schroniska sami ludzie przychodzą po takie.
Jgusia jest cudna i wiem ,że znajdzie sie osoba ,której ani wiek ani to że nie jest zywiołem tylko ułozonym pieskiem nie będzie przeszkadzał wprost przeciwnie będzie to jej zaletą.
Jgusia bedzie w czwartek pokazana w programie i licze na telefony- od super ludzi

Posted

[quote name='irenaka']Jagusia jest naprawdę wyjątkowa i jeżeli ktoś tego nie widzi, to znaczy,że trzeba strzelać (oczywiście do babsztyla nie Jagusi)!!!![/quote]

Irenko, nie krępuj się :2gunfire: .

Jagusia dla straszej Pani, też coś. Głupia baba :stupid:!
Jej też ktos kiedyś powie, że nadaje sie tylko do domu starców :eviltong: .

Posted

Beatko, czyli w czwartek bedzie puszczany filmik, ktory nakrecila Pani Magda w hoteliku? To swietnie :multi:

A babsztylowi jak sie Jagusia nie podoba, to niech sobie kupi yoreczka za 2000 zl.

Tak mysle, ze Jagulka ma jeszcze aktualne allegro i czy by nie dodac do tej aukcji aktualnych zdjec :p

Posted

niestety ludzie sa bardzo bezczelni, sami prezentują niskie wartości a wymagania maja kosmiczne :mad: przyłączam się :olympic:
sama odpowiedziałam na apel o wsparcie dla Jagi, znajoma z jarocina odmówiła sobie iPoda i przeznaczyła pieniądze na Foksię,nie po to by jakas pinda z łaski ją wzięła do domu!

Posted

[quote name='ewatonieja']sama odpowiedziałam na apel o wsparcie dla Jagi, znajoma z jarocina odmówiła sobie iPoda i przeznaczyła pieniądze na Foksię,nie po to by jakas pinda z łaski ją wzięła do domu![/quote]

Ja dziekuję w imieniu Jagusi za wszelkie wsparcie dla niej.

Natalio, mozesz byc spokojna.
O ile sie orientuję, a w tej materii orientuje sie juz dobrze :cool3: , to żaden psiak z Niepołomic nie bedzie brany z łaski - cioteczki tak przesortują potencjalnych chętnych, że... ostaną się jeno najbardziej godni :evil_lol: !

Tego jestem pewna i spokojna o wszystkie psiaczki z pensjonatu "Pupil".

Posted

Ależ ja Was kocham za te wpisy!!!!
Jeszcze cioteczka Beatka to ludziom daje szansę, na poprawę , ale ja nie.
Nieraz już Beatka mnie prosiła, żeby nie przekreślać ludzi, ale tym razem naprawdę się nie dało z "babsztylem".
Myślę, że nie możemy w przypadku tych psiaków po tak ciężkich przejściach pozwolić sobie na eksperymenty. Domki muszą być naprawdę kochające i sprawdzone.

Posted

O Boże co za ludzie po tym świecie chodzą...Młody, rasowy,"nauczony czystości"... I coś jeszcze? I pewnie taki, co jeść nie potrzebuje i w związku z tym się nie załatawia....Znam takie "puste termosy" bo to dla mnie nie ludzie...Dobrze Ulka18 napisała, że młodych, rasowych szczeniąt jest pełno tylko że za 2 tyś.
Niech kobita spada...

Posted

[quote name='irenaka']Ależ ja Was kocham za te wpisy!!!!
Jeszcze cioteczka Beatka to ludziom daje szansę, na poprawę , ale ja nie.
Nieraz już Beatka mnie prosiła, żeby nie przekreślać ludzi, ale tym razem naprawdę się nie dało z "babsztylem".
Myślę, że nie możemy w przypadku tych psiaków po tak ciężkich przejściach pozwolić sobie na eksperymenty. Domki muszą być naprawdę kochające i sprawdzone.[/quote]

Daje szanse ale napewno ani Jagusi ani Laury byśmy tej pani nie dały i tak jak Ulka napisała nich sobie kupi .
Jagusia jest cudowna (Laura oczywiście też)obie razem sobie biegaja z tym ze Lura wogóle sie nie boi ludzi i do wszystkich podchodzi sie głaskać ,Nasza Jgulka moze nie jest tak wylewna w uczuciach ale to nie jej wina ,że miała mała kontakt z człowiekiem ale najwazniejsze że nie wykazuje cienia agresji i podchodzi powachac człowieka bo wiadomo wszystkim ,ze Bozence i Pulince daje sie bez problemu głaskać ale do obcych ma dystans no i dobrze:lol:

Posted

[quote name='Ulka18']Tak mysle, ze Jagulka ma jeszcze aktualne allegro i czy by nie dodac do tej aukcji aktualnych zdjec :p[/quote]

Caly czas ma Allegro odnawiane... Teraz jej zrobilam z wyroznieniem... :lol: Caly czas uzupelniam zdjecia i modyfikuje tekst na bardziej aktualny... Wszystko jest pod kontrola...:lol:

Posted

[quote name='Reno2001']Cioteczka Sabina jak zwykle na miejscu :loveu: choc tak daleko...

Pod czułym okiem tylu ciotek Jagusia na pewno znajdzie kochający dom.[/quote]

Cioteczko Reno2001, tak bym chciala byc blizej i poznac Foksie vel Jagusie na zywo... albo ktorakolwiek moja ogloszeniowa pocieche...:-(

Posted

[quote name='Sabina02']Cioteczko Reno2001, tak bym chciala byc blizej i poznac Foksie vel Jagusie na zywo... albo ktorakolwiek moja ogloszeniowa pocieche...:-([/quote]

Wiem, Sabinko...
Ja mam o tyle szczęście, że kilka Twoich bid widziałam na żywo. Ba, nawet je głaskałam, brałam na ręce. Tego nie da się porównać jedynie z ogladaniem psiaków na zdjęciach.
Mam jednak nadzieję, że skusisz sie wkrótce na jakiś wypad do Polski :cool3: . Jakby co, nocleg w Łodzi masz - zapraszam do siebie :p .

Posted

Jednak ten Lublin to rzeczywiście kresy...Cholera...
Co się teraz wyprawia to totalny szok...Schronisko przenieśli w inne miejsce...
Tel do schronu odpowiada, że abonent czasowo niedostępny a w związku z tym nie przyjmują żadnych zgłoszeń,wolontariat nie jest wpuszczany do schronu - strona internetowa z 2006 roku i niepokojące sygnały o wylęgarni parwo i nosówy i jeszcze jakieś inne ciemne sprawy..
Ludzie wywalają psy po lasach lub puszczają w pobliskich miejscowościach...
Jestem przerażona..:shake:
Foksia, jakbyś była w Lublinie w schronie, to nawet nie wiedziałabym, że istniejesz..

Posted

Alpina wszedzie niestety pracuja ludzie ,a ludziska to najgorsze stwory na tym swiecie.Nieraz narzekam na moje schronisko (raczej na niektórych ludzi tam pracujących)ale wiem ,ze w porównaniu do innych my mamy super warunki jzeli wogóle mozna tak powiedziec bo schronisko jest osteczną droga ale zwsze to lepsze niz niebezpieczna ulica i okrótni ludzie.U nas psy sie leczy i nigdy nie głoduja.

Posted

Beatko, zagladamy, zagladamy. Ja wlasnie zaczelam podnosic wszystkie pieski z Niepolomic, zaczelam od kolaczki Laury. A tutaj widze, ze juz bylas na Jagusinym watku :p

Trzymamy mocne kciuki i lapki za Jagulke i Mawiego.

Posted

Ja cały czas zaglądam...:lol:
I dzisiaj znów poproszę Irenkę, żeby podała mi link do programu...
Ma nadzieję że znajdzie się ktoś, kto małą pokocha...

Posted

Witajcie i przepraszam, że mnie wczoraj nie było, ale nie miałam internetu.
To straszne jak jestem uzależniona od dostępu do niego.
Nie dość, że nie mogę załatwiać spraw służbowych, to jeszcze i to chyba jest gorsze nie mogłam się dowiedzieć co słychać na dogo.
Dzisiaj jest ostatni program "kundel..." i na szczęście psiaki z Niepołomic będą pokazane (bez Laury bo przyjechała w sobotę a program był nagrywany wcześniej). Mam nadzieję, że będą efekty, bo wszystkie one zasługują na wyjątkowe domy. Straszne jest to, że pomimo starań Pani Magdy program nie będzie emitowany w czasie wakacji, a przecież to najgorszy okres dla psów. Tyle ludzi pozbywa się bezmyślnie swojego "ulubieńca", że chyba nie jest dobrze, że właśnie w tym okresie nie ma programu. Już nawet myślałam, czy na dogo nie ogłosić jakieś akcji wspierającej Panią Magdę w jej staraniach. Jest tak cudownym, ciepłym człowiekiem i tyle robi dla bezdomnych psiaków.
Co o tym myślicie?