tu_ania_tu Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Ciesze sie bardzo, ze pojawia sie kilka możliwości dla suni :) Quote
Maryna Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Całe szczęście,że jest DT na horyzoncie Ciekawe na czym opiera odwołanie **** jeden,czy jego zdaniem należycie się opiekował??Wesz,gnida,nie nie ma słowa określającego.. Quote
andzia69 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Glutofia napisał(a):Andzia spokojnie. Już dawno dogadaliśmy się z waszym TOZ-em że sucz zabierzemy czekaliśmy tylko na info kiedy no i dziad się odwołał w międzyczasie suczka się "znalazła". Tak że spokojnie. Dziś nasza wolontariuszka będzie w waszym schronisku pojedzie zorientować się czy może sunię włączyć do swojego stada na tymczas. O suni wiemy już od dawna tylko nie robilismy szumu. Mój tel: 881 690 887 przez weekend nie będe mieć dostępu do netu Glutofia - wiem od Maji, że rozmawiałyście w sprawie dożycy, bo to ja szukalam na prośbę Maji tymczasów w momencie, kiedy miała być interwencja (kwiecień 2012 chyba). Ale wtedy to była kwestia zabrania psa z łańcucha...a dzisiaj jest to kwestia ciut inna. Dla tego ja będę się upierała przy domowym tymczasie dla suni - i nie ważne czy to będzie tymczas XX czy tymczas YY - byleby był to dobry domowy dt. My nie jesteśmy TOZ - tylko ŚTOZ tak gwoli wyjaśnienia ; Quote
tu_ania_tu Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 spoko, jest kilka mozliwosci domowego DT Quote
andzia69 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Dziękuję kochani za odzew! Ania - dzięki za załozenie wątkow tu, na dogo, na FB!:):):) Glutofia - tobie rownież dziękuję za propozycje dt:):) Liczę na to, że wybierzecie najlepszy dt - domowy oczywiście;) gdzie sunia dojdzie do siebie czekając na wlasny domek...należy się jej to po tym, co przeszła:( ps. nie wiedzialam, ze dogi są..."podzielone" Quote
Glutofia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 tak jak rozmawiałyśmy mamy tymczas. Domek z ogródkiem i z inny pies. Domek już tymczasował nasze dogi. Przepraszam za ten TOZ hihihi już poprawiam Quote
andzia69 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Dzisiaj sunia miala wiele odwiedzin...pani weterynarz, policja, p. Agnieszka z polecenia Glutofii:) Na razie z wywiadu wet. - masa pcheł, kleszczy, zapalenia ucha środkowego - stąd też przekrzywianie glowy, problem z błędnikiem. Znam wyniki morfologii - na szczęście tu wszystko ok. Biochemii na razie nie - pani wet. nie mogla dodzwonić się do pani laborantki:( Jak będę wiedziala to napiszę - ale to pewnie jutro. Pani wet. powiedziała, że sunia powinna ważyć lekko ponad 20 kg!!! więcej:(:( Donna dostaje intenstinala, malymi porcjami kilka razy dziennie. szkoda, ze nie mamy stojaka w schronisku... ona powinna jeść na podwyższeniu... Quote
Alla Chrzanowska Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Dzięki za wieści. Bardzo kibicuję Donnie. Przy okazji - piękne imię:) Quote
andzia69 Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Alla Chrzanowska napisał(a):Dzięki za wieści. Bardzo kibicuję Donnie. Przy okazji - piękne imię:) mial być Don Juan:):) no ale okazała się sunią więc Donna:) Quote
tu_ania_tu Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 miskę można postawić na krzesło/karton Quote
Alla Chrzanowska Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 tu_ania_tu napisał(a):miskę można postawić na krzesło/karton Właśnie. Albo na pieniek, stołeczek czy cokolwiek innego:) Quote
andzia69 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 (edited) Alla Chrzanowska napisał(a):Właśnie. Albo na pieniek, stołeczek czy cokolwiek innego:) już zasugerowalam to w schronisku:) biochemia dobra, nieco podwyższony ASPAT (70 ma norma do 40) ale inne wyniki w normie. Pani wet. jest bardzo zadowolona jej wynikami!!! ...Tak na marginesie - dog to jej marzenie...ale niestety w tej chwili jej mąż jest nieubłagany:( Jest zakochana w Donnie - ale musi się zadowolić tylko milością wizualną. Ze smutkiem stwierdziła, że na psa będzie miala czas dopiero na emeryturze... Edited September 8, 2012 by andzia69 Quote
tu_ania_tu Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 hihi, dogo nie pozwala na kopiowanie molosowych emotikonek ;) Quote
andzia69 Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 tu_ania_tu napisał(a):hihi, dogo nie pozwala na kopiowanie molosowych emotikonek ;) ano właśnie:):) ale poprawiłam, bo straszne hieroglify wyszły! Quote
_Dunaj_ Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Zaglądm do biedulki. fajnie że jest dt Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Biedna sunieczka http://img14.imageshack.us/img14/3279/02022012plal30abgemager.jpg :-(. Dobrze, że jest już bezpieczna. Wygląda na to, że chyba ma jakiś stan zapalny wokół pyszczka, oczka też jakby zaczerwienione. Quote
Glutofia Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 domek tymczasowy środa najpóźniej czwartek ale raczej środa. Nie mogliśmy jej przeransportować bo wszyscy tkwiliśmy w Zgierzu i kwestowaliśmy na te biedy. Za chwilę oprócz dziewczynki przybędzie nam kolejny...ech. Dobrze że te dwa wygodnialce Adopcje biorą bo już sobie w łeb chciałam palnąć. Póki co zapraszam wszystkich: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232103-Kalendarze-kubeczki-dla-dogów-niemieckich-do-20-09?p=19651575#post19651575 Quote
_Dunaj_ Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 No proszę, a ja Zgierzanką jestem tylko mnie tochę wywiało w świat, ale w niedzielę odsypiałam powrót z Krakowa, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało i czekam na wieści z dt Quote
andzia69 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Donna macha ogonkiem i się przytula!:) to juz nie jest ta sama, przerażona sunia, która trafiła do schronu;) ostatnio się wtulała w panią wet:) Dozia ma ok. 2 lat..ale jej zęby nie są w dobrym stanie :( to z relacji wetki wiem...ale co się dziwić, skoro w takich "palacach' mieszkała:( Quote
_Dunaj_ Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Kochana dzielna sunieczka, teraz już będzie tylko dobrze Quote
Alla Chrzanowska Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Zaglądam do Donny w oczekiwaniu na wieści... Quote
andzia69 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Dozia dzisiaj opuściła schronisko i pojechała do dt - więc teraz musimy czekać na wieści z dt:) Quote
Recommended Posts