Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mi nie jest obojętny los tej suni i jeśli jest sposób w który mogę pomóc to pomogę. Pisałam wcześniej(wyżej) o tych szkoleniach i testach...Trzeba działac jak najszybciej bo wiadomo,że każdy dzień dłużej w schronie dla tej boksi nie wróży dobrze. Śledzę tamat i mniej więcej wiem o co biega...Jestem z Wrocławia jakby co. Kaganiec mam, chęci i czasu też troszkę znajdę jeśli trzebaby było:) Czekam na dalsze pomysły. Tylko żeby się ktoś znalazł na nowego właściciela. Dlatego trzeba zbierac jak najwięcej wiadomości o niej i na pewno gdyby pojawiła się w ogłoszeniu informacja, że boksia ułożona ale potrzebuje doświadczonego pana, który wcześniej miał psa dużo by zdziałała, a może to tylko moja naiwnośc mi tak mówi...

Posted

Negri napisał(a):
Witam, witam i widzę, że z Zeuskiem już postępy:cool3:

Naturalnie:lol: :p

Negri, a co z boksią? Ty też jesteś w sprawie zagłębiona, jeśli chodzi o te testy i szkolenia???Czy to głównie Koperek? Może by coś zorganizowac? 1.Trzeba na pewno sprawdzic jej zachowanie w stosunku do innych psów.
2. Zachowanie poza schroniskiem.
3.Stosunek do innych ludzi i reakcje na otoczenie.
4. Stan jej wychowania, w sensie czy ona kiedykolwiek była czegoś uczona, czy tamci poprzedni właściciele oddali ją nawet nie podejmując się wychowania.
5. Dobrze byłoby gdyby ktoś mógł ją wziąśc na tymczas żeby zobaczyc jak w rzeczywistości zachowuje się w warunkach domowych ale to już chyba szczyt marzeń...
6. Sprawdzic czy to strach kieruje nią jak żuca się na inne psy czy dominacja- poznac jej charakterek.

Posted

Tak, jestem w to wtajemniczona i to nawet ja załozyłam wątek;) Ona do ludzi jest bardzo ok ale inne psy po prostu gryzie. Byłam z nią tylko raz na krótkim spacerku to była przestraszona i nie wiele mogłam powiedzieć.... a co do właścicieli to ona była znalezionna zaadoptowana a potemm oddana ze doemoluje..

Posted

[quote name='Negri']

Tak, jestem w to wtajemniczona i to nawet ja załozyłam wątek;)
Hih no tak;)
Ona do ludzi jest bardzo ok ale inne psy po prostu gryzie. Byłam z nią tylko raz na krótkim spacerku to była przestraszona i nie wiele mogłam powiedzieć....

Przydałby się dłuższy spacer, kilka obserwatorów(dwóch, trzech). Trzeba ją wyluzowac, a potem wziąśc się za sprawdzanie jej zachowania w stosunku do różnych różniastych czynników. Trzeba sprawdzic czy rzuca się na psy poza schroniskiem. Byłaby w kagańcu;) Jezeli nie wyluzowała by się na pierwszym spacerze, trzebaby było go powtarzac...Teraz kto ma czas, siły i chęci???Bo wiem,że to jest pies jeden spośród wielu i każdy tam przeciez czeka na swojego pana...Ale praca nad każdym jednym jest wazna nie?:cool3: Taki spacer np.raz w tygodniu to tak optymalnie...Czas spaceru: ok1,5 godziny.Czy to w ogóle możliwe???

a co do właścicieli to ona była znalezionna zaadoptowana a potemm oddana ze doemoluje..

Ty wiesz najlepiej ile takich historii to bujda;) Ale może faktycznie tak jest, nie wykluczam tego oczywiście.

Posted

1 Gdzie bokserka ma ogłoszenia?Nie chce tracic czas na dublowania.
2 Trzeba zrobic akcje oplakatowania Wrocka,kto ma mozliwosc taniego wydruku?
3Mam czas moge dołączyc do testu sprawdzającego agresje

Posted

Negri napisał(a):
Ma ogłoszeń mase i wszędzie Kamcia jej zakładała:loveu: a na "szkolenie" zapraszamy;)

To coś już wiadomo ze szkoleniem???Ja też jestem do pomocy gotowa. Tylko konkretne terminy i ustawki;)

Posted

Może być w przyszłym tygodniu (środa, czwartek piątek do południa) lub w następnym licząc od wtorku;)
La_pegaza ma mi dać znać i zobaczymy.

Widzę, że boksia ma coraz większy fun-club!!!:loveu: Zapraszamy do cyrku!:eviltong:

Posted

[quote name='Koperek']Może być w przyszłym tygodniu (środa, czwartek piątek do południa) lub w następnym licząc od wtorku;)
La_pegaza ma mi dać znać i zobaczymy.

Widzę, że boksia ma coraz większy fun-club!!!:loveu: Zapraszamy do cyrku!:eviltong:

Ja mogę w czwartki. Do południa???Czyli rano tak?Tak dla pewności pytam, bo mogły się literki pomylic i zamiast od to do...
jak już będzie wiadomo, która godzina to piszcie konkretnie;)
Warto spróbowac np nauczenia jej podstawowych komend. Poznac jej charakter. Taka nauka właśnie zależnie od jej char. i stopnia wyluzowania może trwac godzine, a może trwac kilka razy po godzinie ale zazwyczaj psy szybko łapią podstawowe komendy. Może jak w ogłoszeniu pojawią się takie inf. jak,że suczka zna podstawowe komendy i umie chodzic przy nodze na smyczce to:lol: No wiecie zawsze warto przyciągac takimi informacjami/faktami:lol:

Pozdrawiam

Posted

Koperek napisał(a):
Dalej siedzi. Mam fotki, ale wstawię dopiero, jak będę miała chwilę.

Super ale czy planujemy coś więcej???Halo czy ktos mnie słyszy??? Halo, halo???!!!:nonono2: :niedowia: :???: :comp26:

Posted

Tak tak słyszymy:lol: Tylko forum mi tak wolno działa, że zaraz monitor rozwalę..... Ale w majówkę mozna się jakoś spotkać i jeszcze z Koperem;)

Posted

Negri napisał(a):
Tak tak słyszymy:lol: Tylko forum mi tak wolno działa, że zaraz monitor rozwalę..... Ale w majówkę mozna się jakoś spotkać i jeszcze z Koperem;)

:grins: :shiny: ja jestem za

To może w poniedziałek, wtorek??? godziny ranne???

Posted

Negri napisał(a):
Wieci mi pon odpada:-( Projekt z histy niech się koleś..... przez weekend:angryy::angryy: Może być wtor??

No ja też tak myślałam bardziej o wtorku;) Wiesz szkoła to w ogóle jest wynalazek szata na:diabloti: hehehe