Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='asiuniab']Avilia, strasznie dużo tych psiaków, ale sama wiesz jak dobrą robotę wykonujecie; jesteście wielkie!!![/QUOTE]

Najgorsze jest to, że za chwilę nie będziemy mieć na opłaty :( To jest najstraszniejsze....

Dlatego błagam, nieustannie proszę o bazarek, o ogłoszenia - hotelowanie, leczenie pochłania OGROM pieniędzy, a my funkcjonujemy tylko dzięki pomocy dobrych ludzi i dokładaniem własnych wypłat :(

Posted

[quote name='beataczl']wyslalam 1% dla Was...czy konieczne jest dopisanie celu szczegolowego na PIt czy nie koniecznie?"[/QUOTE]
Tak, konieczne. W przeciwnym razie pieniądze nie trafią do Arkadii, tylko do Stowarzyszenia, które udzieliło swojego KRS, czyli Nadziei Na Dom.

Posted

[quote name='Isiak']Tak, konieczne. W przeciwnym razie pieniądze nie trafią do Arkadii, tylko do Stowarzyszenia, które udzieliło swojego KRS, czyli Nadziei Na Dom.[/QUOTE]

tzn. co mam dokladnie napisac w celu szczegolowym?? :oops:
jutro skladam PIt ...

Posted

Arkadia jest fundacją zbyt młodą, by mieć status OPP. Dopiero po dwóch latach istnienia i składania sprawozdań Ministerstwo Finansów nadaje takie uprawnienia. Więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w przyszłym roku będzie można już oddawać 1 % na KRS Arkadii. A teraz Stowarzyszenie Nadzieja Na Dom zrobiło Arkadii przysługę i udostępniło swój numer KRS. Wszystkie pieniądze z 1 % wpłyną więc na konto Nadziei Na Dom, która ma status OPP, po czym wpłaty oznaczone celem szczegółowym "Zwierzęca Arkadia" zostaną "wyłowione" i przekazane Arkadii.

Posted

[quote name='Isiak']Arkadia jest fundacją zbyt młodą, by mieć status OPP. Dopiero po dwóch latach istnienia i składania sprawozdań Ministerstwo Finansów nadaje takie uprawnienia. Więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, to w przyszłym roku będzie można już oddawać 1 % na KRS Arkadii. A teraz Stowarzyszenie Nadzieja Na Dom zrobiło Arkadii przysługę i udostępniło swój numer KRS. Wszystkie pieniądze z 1 % wpłyną więc na konto Nadziei Na Dom, która ma status OPP, po czym wpłaty oznaczone celem szczegółowym "Zwierzęca Arkadia" zostaną "wyłowione" i przekazane Arkadii.

Otóż to :)

Echhh...fatalne wieści donoszę :(

http://f-zwierzeca-arkadia.blogspot.com/2014/04/za-mao-sow.html

Posted

[FONT=lucida grande]NESQUIK[/FONT]

[FONT=lucida grande]Dzwoniła Emilka i Bogusia, które są z Nesquikiem w klinice.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Przekazuję co mi powiedziały (mam nadzieję, że nic nie przekręcę):[/FONT]
[FONT=lucida grande]
Jest cień szansy na ratunek.
Obecnie najważniejszy jest wynik bad. histopatologicznego. Wyniki będą za ok tydzień czasu (mamy nadzieję, że do tego czasu nic złego się nie podzieje).
CO WAŻNE - brakuje ok. 3 cm do naciekania na kość - to jest bardzo rokujące stwierdzenie!
Nesquik miał robione RTG płuc, klatki piersiowej i czaszki w kilku projekcjach. Brak widocznych przerzutów.

JEŻELI WYNIKI HISTOPATOLOGII BĘDĄ W OK TO JEST SZANSA NA OPERACJĘ!
Na pewno będzie musiało być usunięte oko i część kości - o ile dobrze zrozumiałam.

Koszt dzisiejszych badań - prawie 800 zł...BŁAGAM O POMOC DLA NESQUIKA!

Emilka i Bogusia jak wrócą do domu to uzupełnią informacje.

BOŚ BANK 33 1540 1128 2081 9100 7566 0001
Fundacja "Zwierzęca Arkadia"
ul. Sarenek 10B
43-215 Jankowice

[/FONT]

Posted

Smutne.Chciałabym pomóc,ale u mnie ostatnio było tyle wydarzeń w rodzinie (wypadek syna,śmierć brata,komunia wnuka) wpadliśmy w ogromne długi. [FONT=arial]Nesquik, trzymam [/FONT]:kciuki:

Posted

[quote name='ania75']ja odpisałam 1% od całej mojej rodziny dla was - ale nie wiem kiedy to wpływa....

W okolicach lata (lipiec, sierpień), dziękujemy bardzo!!!

[quote name='Javena']Smutne.Chciałabym pomóc,ale u mnie ostatnio było tyle wydarzeń w rodzinie (wypadek syna,śmierć brata,komunia wnuka) wpadliśmy w ogromne długi. [FONT=arial]Nesquik, trzymam [/FONT]:kciuki:

Bardzo mi przykro Javeno :(

[SIZE=5]NIE WYRABIAMY JUŻ!
:placz:

http://f-zwierzeca-arkadia.blogspot.com/2014/05/wychudzenie-choroba-skory-czyli-5.html