Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skorson kaszle na razie "dowyczymania", ale po weekendzie i tak zrobimy następny rtg i może kolejną krew... Za to sika tak, że zastanawiam się, gdzie on to mieści... i nie zawsze na dworze:mad:
Mimo wszystko pieniądze nadal potrzebna- bo i Aks jest winien i ciągle coś wydaje- niestety i wet i leki i odżywki :shake:
Ale co by nie było- dla mnie liczy się fakt, że malutki ma teraz ciepły, bezpieczny dom, pełną michę i miłość- nawet gdyby nie na bardzo długi czas (chociaż oczywiście mam nadzieję na długo!!!:p )

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skorek prosi o wsparcie - pieniążki bardzo potrzebne - jak się uda jakiś bazarek zrobię w tym tygodniu - ale jaki bedzie efekt to się okaże.

Proszę o pomoc dla psiaków Ulv - pomóżmy Aksa i Skor to dogomaniacie psy- nie możemy ich zostawić samych.

Posted

Juz sie szykuje bazarek od jednej dobrej cioteczki zza oceanu :)

Juz za chwileczke, juz za momencik, bazarek dla Skorka zacznie sie krecic!

Posted

[quote name='fona']Juz sie szykuje bazarek od jednej dobrej cioteczki zza oceanu :)

Juz za chwileczke, juz za momencik, bazarek dla Skorka zacznie sie krecic![/quote]

Fona:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='fona']Ale to w srode najwczesniej ;)[/quote]
Ważne, że będzie - postaram się w tym tygodniu wystawić jakiś bazarek Aksowo - Skorkowy:lol:

Posted

Więc: Skorso niestety znów paskudnie kaszle, ale spróbujemy znów go "przyciszyć":-( może się uda...
Po drugie- niestety znów się pobili z Pałkiem:mad: I to tak, że moja współlokatorka wezwała mnie na odsiecz, przerywajac mi w połowie oglądanie ulubionego filmu (u cioci- ja nie mam tv:oops: ), hasłem, że PAłek rozpłaszczył Skora i krew i w ogóle jatka :crazyeye: Wpadłam przerażona, oglądam "biednego, prawie zagryzionego Skorka"- nic... w końcu odkryłam obrazenie- kieł, który na skutek paradontozy jest w większej części na wierzchu, obluzował się nieco i podkrwawiał... Uprałam biedaka, bo był wyśliniony i posiusiany. W końcu coś mnie tknęło i też obejrzałam "napastnika i bandytę"... taaa... ślicznie rozcięty brzeg ucha:mad: stąd ta krew. Czyli biedny Skorek uszkodził sobie ząbek gryząc Pałka:cool1: Ząbal pewnie będzie do usunięcia, bo chyba przeszkadza Skorsowi, rusza się okropnie i wygina na zewnątrz. Wielki paskudny kieł, jak go wet wyrwie, to go wezmę powieszę sobie na szyi- każdy uwierzy, że to kieł wilka:evil_lol:

Posted

Akurat Pałkowi to specjalnie nie zaszkodzi na urodę, bo to tylko kolejna i to malutka, falbanka na uszyskach:evil_lol: Pałek sam jest banditos okrutny, na wieś kiedyś ze mną jeździł i nie zawsze się dało go spacyfikować, zanim wdał się w kolejną rozróbę...

Posted

[quote name='Neris']Skor to rozumiem, nawet na zdjęciach widać że niezły z niego łobuziak, ale Pałek? Z tym szerokim serdecznym uśmiechem?[/quote]

Jak to pozory mylą :shake:

Posted

Oj nie wierzcie pozorom... Pałek jest psem z lekka psychopatycznym, wrednym, potencjalnie niebezpiecznym, przewrotnym ( a przy tym nieprawdopodobnie inteligentnym), złośliwym i podstępnym. Za to kocha płeć piękną, niezależnie od gatunku- kobiety są nietykalne... :evil_lol: Potrafił m.in. narobić kupę na dachu samochodu faceta, który się czepiał moich psów, zaatakować niebezpiecznie menela, który chciał mnie uderzyć, ugryźć zaczepiającego go owczarka w jajka i uciec na drzewo, wyskoczyć z piętra za mną, wyskoczyć z okna ruszającego pociągu, wejść po drabinie na dach domu... umie pokonywać siatkę 2,5 m, otwiera drzwi, lodówkę i szafki, wyślizguje się z każdych szelek. Nie znosi dzieci, ani ludzkich, ani psich. Kocha koty. Do tego ma padaczkę i zwężenie krtani, nie może nosić obroży. Kradnie na potęgę. Kiedyś ciągle próbował wszczynać bójki z psami. Każda zaczepka ze strony faceta kończyła się co najmniej podarciem spodni. Z wiekiem na szczęście trochę zmądrzał i zębów używa znacznie rozważniej.. Eeech... długo by mówić...

Do tego wszystkiego najpewniej uratował mi życie i tak ogólnie to jest najwspanialszym psem na świecie:loveu:

Posted

Czy tym dziadkom zupełnie odpaliło....I o co tu się bić..Ludzie sie martwią, e cholera Skorek ledwo żyje, a ten wszczyna bójki z agresywnym Pałkiem....Ale jakby komus było nudno to jeszcze Aksica jest...
Ulv,wiesz jedna ze świnek z wrocławskiego schronu(ta większa Wacuś juz kochana i moja) za TM...
Z powikłań po kastracji.. Jeszcze raz dziekuję za pomoc...Druga świnka (Krysia) w ciąży...Będą dzieci Wacusia.....
Wszystkie zwierzaki są najwspanialsze na swiecie...
Trzymajcie się zdrowo..

Posted

No nudzić się nie da, choćby kto chciał... No akurat teraz śpią grzecznie- Aks na posłanku, Skor w kąciku pod łóżkiem na kocyku i Pałek w moim łóżku. Normalnie sielanka- do momentu, aż oczy otworzą:evil_lol:

Biedna świnka ['] :-(

Posted

[quote name='Evelin']
Ulv,wiesz jedna ze świnek z wrocławskiego schronu(ta większa Wacuś juz kochana i moja) za TM...
[/quote]
:placz: :-( :placz: :-( :placz: :-( :placz: :-( :placz:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Oj nie wierzcie pozorom... Pałek jest psem z lekka psychopatycznym, wrednym, potencjalnie niebezpiecznym, przewrotnym ( a przy tym nieprawdopodobnie inteligentnym), złośliwym i podstępnym. Za to kocha płeć piękną, niezależnie od gatunku- kobiety są nietykalne... :evil_lol: Potrafił m.in. narobić kupę na dachu samochodu faceta, który się czepiał moich psów, zaatakować niebezpiecznie menela, który chciał mnie uderzyć, ugryźć zaczepiającego go owczarka w jajka i uciec na drzewo, wyskoczyć z piętra za mną, wyskoczyć z okna ruszającego pociągu, wejść po drabinie na dach domu... umie pokonywać siatkę 2,5 m, otwiera drzwi, lodówkę i szafki, wyślizguje się z każdych szelek. Nie znosi dzieci, ani ludzkich, ani psich. Kocha koty. Do tego ma padaczkę i zwężenie krtani, nie może nosić obroży. Kradnie na potęgę. Kiedyś ciągle próbował wszczynać bójki z psami. Każda zaczepka ze strony faceta kończyła się co najmniej podarciem spodni. Z wiekiem na szczęście trochę zmądrzał i zębów używa znacznie rozważniej.. Eeech... długo by mówić...

Do tego wszystkiego najpewniej uratował mi życie i tak ogólnie to jest najwspanialszym psem na świecie:loveu:[/quote]

Ulv, podziwiam Cię!!!

A jak Ci uratował życie?!

Posted

To wyobraź sobie- ja go nie tylko znosiłam, ale nawet tego potwora zabrałam kilka razy na praktyki archeo:evil_lol: oraz na imprezy rycerskie i festiwal celtycki...
A co do ratowania.... miałam taki cza w życiu, że brałam silne leki, zdarzało mi się po nich bardzo głęboko i nagle zasypiać. No i genialnie postanowiłam wziąć kąpiel... Na szczęście PAłek zorientował się że coś jest nie tak, zrobił straszny raban, sprowadził wspólokatorkę, a ona mnie na czas obudziła. :shake: