ulvhedinn Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Skorson kaszle na razie "dowyczymania", ale po weekendzie i tak zrobimy następny rtg i może kolejną krew... Za to sika tak, że zastanawiam się, gdzie on to mieści... i nie zawsze na dworze:mad: Mimo wszystko pieniądze nadal potrzebna- bo i Aks jest winien i ciągle coś wydaje- niestety i wet i leki i odżywki :shake: Ale co by nie było- dla mnie liczy się fakt, że malutki ma teraz ciepły, bezpieczny dom, pełną michę i miłość- nawet gdyby nie na bardzo długi czas (chociaż oczywiście mam nadzieję na długo!!!:p ) Quote
yewcia1 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Skorek prosi o wsparcie - pieniążki bardzo potrzebne - jak się uda jakiś bazarek zrobię w tym tygodniu - ale jaki bedzie efekt to się okaże. Proszę o pomoc dla psiaków Ulv - pomóżmy Aksa i Skor to dogomaniacie psy- nie możemy ich zostawić samych. Quote
fona Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Juz sie szykuje bazarek od jednej dobrej cioteczki zza oceanu :) Juz za chwileczke, juz za momencik, bazarek dla Skorka zacznie sie krecic! Quote
yewcia1 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 [quote name='fona']Juz sie szykuje bazarek od jednej dobrej cioteczki zza oceanu :) Juz za chwileczke, juz za momencik, bazarek dla Skorka zacznie sie krecic![/quote] Fona:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
justynavege Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 fona wstawcie tu linka do bazarku bedziem dbać o podnoszenie :) Quote
yewcia1 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 [quote name='fona']Ale to w srode najwczesniej ;)[/quote] Ważne, że będzie - postaram się w tym tygodniu wystawić jakiś bazarek Aksowo - Skorkowy:lol: Quote
ulvhedinn Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Więc: Skorso niestety znów paskudnie kaszle, ale spróbujemy znów go "przyciszyć":-( może się uda... Po drugie- niestety znów się pobili z Pałkiem:mad: I to tak, że moja współlokatorka wezwała mnie na odsiecz, przerywajac mi w połowie oglądanie ulubionego filmu (u cioci- ja nie mam tv:oops: ), hasłem, że PAłek rozpłaszczył Skora i krew i w ogóle jatka :crazyeye: Wpadłam przerażona, oglądam "biednego, prawie zagryzionego Skorka"- nic... w końcu odkryłam obrazenie- kieł, który na skutek paradontozy jest w większej części na wierzchu, obluzował się nieco i podkrwawiał... Uprałam biedaka, bo był wyśliniony i posiusiany. W końcu coś mnie tknęło i też obejrzałam "napastnika i bandytę"... taaa... ślicznie rozcięty brzeg ucha:mad: stąd ta krew. Czyli biedny Skorek uszkodził sobie ząbek gryząc Pałka:cool1: Ząbal pewnie będzie do usunięcia, bo chyba przeszkadza Skorsowi, rusza się okropnie i wygina na zewnątrz. Wielki paskudny kieł, jak go wet wyrwie, to go wezmę powieszę sobie na szyi- każdy uwierzy, że to kieł wilka:evil_lol: Quote
Kasia25 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 łoł Ulv, wielki żółty kieł, to dopiero coś:razz: no co za rozrabiaki, no. Czyli Skoro potwor chciał zagryżć Pałka? Łobuzy!!!!!!!!! Quote
yewcia1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ulv Ty to masz urwanie gitary - dwa dziadki a takie zadziorne:shake: Dziś postaram się coś "zabazarkować":lol: Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No , no :shake: Skor -banditos Pałka uszkodzil :crazyeye: Quote
ulvhedinn Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Akurat Pałkowi to specjalnie nie zaszkodzi na urodę, bo to tylko kolejna i to malutka, falbanka na uszyskach:evil_lol: Pałek sam jest banditos okrutny, na wieś kiedyś ze mną jeździł i nie zawsze się dało go spacyfikować, zanim wdał się w kolejną rozróbę... Quote
Neris Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Skor to rozumiem, nawet na zdjęciach widać że niezły z niego łobuziak, ale Pałek? Z tym szerokim serdecznym uśmiechem? Quote
BIANKA1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='Neris']Skor to rozumiem, nawet na zdjęciach widać że niezły z niego łobuziak, ale Pałek? Z tym szerokim serdecznym uśmiechem?[/quote] Jak to pozory mylą :shake: Quote
ulvhedinn Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Oj nie wierzcie pozorom... Pałek jest psem z lekka psychopatycznym, wrednym, potencjalnie niebezpiecznym, przewrotnym ( a przy tym nieprawdopodobnie inteligentnym), złośliwym i podstępnym. Za to kocha płeć piękną, niezależnie od gatunku- kobiety są nietykalne... :evil_lol: Potrafił m.in. narobić kupę na dachu samochodu faceta, który się czepiał moich psów, zaatakować niebezpiecznie menela, który chciał mnie uderzyć, ugryźć zaczepiającego go owczarka w jajka i uciec na drzewo, wyskoczyć z piętra za mną, wyskoczyć z okna ruszającego pociągu, wejść po drabinie na dach domu... umie pokonywać siatkę 2,5 m, otwiera drzwi, lodówkę i szafki, wyślizguje się z każdych szelek. Nie znosi dzieci, ani ludzkich, ani psich. Kocha koty. Do tego ma padaczkę i zwężenie krtani, nie może nosić obroży. Kradnie na potęgę. Kiedyś ciągle próbował wszczynać bójki z psami. Każda zaczepka ze strony faceta kończyła się co najmniej podarciem spodni. Z wiekiem na szczęście trochę zmądrzał i zębów używa znacznie rozważniej.. Eeech... długo by mówić... Do tego wszystkiego najpewniej uratował mi życie i tak ogólnie to jest najwspanialszym psem na świecie:loveu: Quote
Evelin Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Czy tym dziadkom zupełnie odpaliło....I o co tu się bić..Ludzie sie martwią, e cholera Skorek ledwo żyje, a ten wszczyna bójki z agresywnym Pałkiem....Ale jakby komus było nudno to jeszcze Aksica jest... Ulv,wiesz jedna ze świnek z wrocławskiego schronu(ta większa Wacuś juz kochana i moja) za TM... Z powikłań po kastracji.. Jeszcze raz dziekuję za pomoc...Druga świnka (Krysia) w ciąży...Będą dzieci Wacusia..... Wszystkie zwierzaki są najwspanialsze na swiecie... Trzymajcie się zdrowo.. Quote
yewcia1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ulv aż mi szczena opadła jaki ten Pałek wspaniały:lol: Twoje psy wszystkie są wyjątkowe:loveu: Quote
ulvhedinn Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No nudzić się nie da, choćby kto chciał... No akurat teraz śpią grzecznie- Aks na posłanku, Skor w kąciku pod łóżkiem na kocyku i Pałek w moim łóżku. Normalnie sielanka- do momentu, aż oczy otworzą:evil_lol: Biedna świnka ['] :-( Quote
Korenia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 [quote name='Evelin'] Ulv,wiesz jedna ze świnek z wrocławskiego schronu(ta większa Wacuś juz kochana i moja) za TM... [/quote] :placz: :-( :placz: :-( :placz: :-( :placz: :-( :placz: Quote
solito Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='ulvhedinn']Oj nie wierzcie pozorom... Pałek jest psem z lekka psychopatycznym, wrednym, potencjalnie niebezpiecznym, przewrotnym ( a przy tym nieprawdopodobnie inteligentnym), złośliwym i podstępnym. Za to kocha płeć piękną, niezależnie od gatunku- kobiety są nietykalne... :evil_lol: Potrafił m.in. narobić kupę na dachu samochodu faceta, który się czepiał moich psów, zaatakować niebezpiecznie menela, który chciał mnie uderzyć, ugryźć zaczepiającego go owczarka w jajka i uciec na drzewo, wyskoczyć z piętra za mną, wyskoczyć z okna ruszającego pociągu, wejść po drabinie na dach domu... umie pokonywać siatkę 2,5 m, otwiera drzwi, lodówkę i szafki, wyślizguje się z każdych szelek. Nie znosi dzieci, ani ludzkich, ani psich. Kocha koty. Do tego ma padaczkę i zwężenie krtani, nie może nosić obroży. Kradnie na potęgę. Kiedyś ciągle próbował wszczynać bójki z psami. Każda zaczepka ze strony faceta kończyła się co najmniej podarciem spodni. Z wiekiem na szczęście trochę zmądrzał i zębów używa znacznie rozważniej.. Eeech... długo by mówić... Do tego wszystkiego najpewniej uratował mi życie i tak ogólnie to jest najwspanialszym psem na świecie:loveu:[/quote] Ulv, podziwiam Cię!!! A jak Ci uratował życie?! Quote
ulvhedinn Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 To wyobraź sobie- ja go nie tylko znosiłam, ale nawet tego potwora zabrałam kilka razy na praktyki archeo:evil_lol: oraz na imprezy rycerskie i festiwal celtycki... A co do ratowania.... miałam taki cza w życiu, że brałam silne leki, zdarzało mi się po nich bardzo głęboko i nagle zasypiać. No i genialnie postanowiłam wziąć kąpiel... Na szczęście PAłek zorientował się że coś jest nie tak, zrobił straszny raban, sprowadził wspólokatorkę, a ona mnie na czas obudziła. :shake: Quote
Recommended Posts