malawaszka Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Mgie ogromne dzięki Czarodziejko moja :loveu: już były dwa telefony i szukamy na wizytę p.a. w Lublińcu Quote
mgie Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 malawaszka napisał(a):Mgie ogromne dzięki Czarodziejko moja :loveu: już były dwa telefony i szukamy na wizytę p.a. w Lublińcu Świetna wiadomość :) Mocno kibicuje Tobie i sznupkom którym pomagasz. :kciuki: Quote
Saththa Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Ja z FB przyleciałam :loveu: Neska do domu pojechała? Jak cudownie!!!! I Malawaszko... mój bazarek był na nie... koło 80 z łotych będzie... na kogo potrzebujesz najbardziej? Quote
malawaszka Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Tak :) Neska dziś pojechała do nowego domu :)) Zamieszkała w domu z ogrodem koło Lublińca, za kumpla ma pięknego rottweilera - psiaki się ładnie dogadały i razem biegają po ogrodzie - Rott oprowadza Neskę po włościach i jest przeszczęśliwy, że ma nową koleżankę - jego poprzednia towarzyszka odeszła za TM i chłopak tęsknił za towarzystwem. dziękuję nescca za zrobienie wizyty przed adopcyjnej :Rose: Sandra - pieniążki z bazarku proszę przytrzymaj chwilę ok? Niebawem ściągnę nowe psiaki i dla nich będą potrzebne pieniążki Quote
Saththa Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Z Neski sie ciesze masakrycznie;) Wszystkie 3 poszły :) malawaszka napisał(a): Sandra - pieniążki z bazarku proszę przytrzymaj chwilę ok? Niebawem ściągnę nowe psiaki i dla nich będą potrzebne pieniążki okaaaa :) Kogo tym razem? Już wybrane? Quote
malawaszka Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 Saththa napisał(a): Kogo tym razem? Już wybrane? no nie wybrane bo jest tak strasznie dużo nowych że ja nie wiem co zrobić :placz: dramatyczna sytuacja jest pod Zamościem, tam ich jest strasznie dużo tych psiaków, ale ja mogę zaoferować tylko kojec - nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo raczej kąpiele odpadają wtedy bo jest już za chłodno, boję się że pozarażają mi się inne psy, koty albo co gorsza jakiś burek wiejski, że coś złapie i rozniesie po wsi... a wtedy byłaby to ogromna krzywda dla tych psów wiejskich bo ich tu nikt nie będzie leczył - prędzej dostaną łopatą w łeb... rodzina mi się też nie bardzo chce zgodzić no bo to jednak nie jest przyjemne... w Łodzi są też te nowe sznupki - dużo ich strasznie, w Pile/Jędrzejewie są kolejne i też potrzebują pomocy te które tam siedzą już długo... wybór jest trudny i nie wiem jak to ogarnąć... a ja też musiałabym się wziąć więcej do pracy bo niedługo nie będę miała kasy na zycie jak będę sie dalej tylko psami zajmować :grab: Quote
wilczy zew Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 myślę,że kojec dla zamojskich to nie teraz bo chłody idą i dodatkowo jak piszesz może roznieś się po wsi a dodatkowo są dzieci Twojej siostry... które mają większą szansę na adopcję: łódzkie czy z Piły? Quote
Saththa Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 No do kojca to ewidentnie trzeba sie zastanowic i takiego zabrac co to syzbko do domu pojdzie... ale z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo... ehhh :calus: Quote
wilczy zew Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Saththa napisał(a):No do kojca to ewidentnie trzeba sie zastanowic i takiego zabrac co to syzbko do domu pojdzie... ale z drugiej strony nigdy nic nie wiadomo... ehhh :calus: jeżeli psa nie trzeba kąpać i nie jest do mały szczeniaczek to może posiedzieć w kojcu;w schronie to gdzie są trzymane Quote
Saththa Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 wilczy zew napisał(a):jeżeli psa nie trzeba kąpać i nie jest do mały szczeniaczek to może posiedzieć w kojcu;w schronie to gdzie są trzymane Oczywiscie. uważam ze kojec jest lepszy niz schronisko. nieprecyzyjnie sie wyraziłam. Do tego z kojcowym ze sie tak wyraze psem malawaszka wychdozi osobno. asama psize ze musi sie do roboty wsiąść. ja raczej od tej strony:) wszak wiem ze Monika jest dorosła i to jej decyzja. której zreszta nie zazdrosze wybrac psa któremu sie pomoże. Ale tez przeciez musi pracowac zeby miec " co jesc" CZemu ja nie wygralam tych 30 milionów :( Quote
WATACHA Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Ja dopiero się zorientowałam, że Neska też już w domku. Wielkie gratulacje za wszystkie 3 psiaki, nie wspomnę o całokształcie.Kawał dobrej roboty. Ale to taka "syzyfowa praca" :( Quote
malawaszka Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 ano syzyfowa, ale tak nie do końca bo te, którym się udało pomóc są szczęśliwe :loveu: ja teraz chciałabym jeszcze chociaż dwa psiaki wyadoptować z kojca bo potem znowu zima, a zimą tam jest ciężko jeśli nasypie śniegu Quote
WATACHA Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 malawaszka napisał(a):ano syzyfowa, ale tak nie do końca bo te, którym się udało pomóc są szczęśliwe :loveu: ja teraz chciałabym jeszcze chociaż dwa psiaki wyadoptować z kojca bo potem znowu zima, a zimą tam jest ciężko jeśli nasypie śniegu No i to jest piękne w tym wszystkim :) Quote
wilczy zew Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 WATACHA napisał(a):Ja dopiero się zorientowałam, że Neska też już w domku. Wielkie gratulacje za wszystkie 3 psiaki, nie wspomnę o całokształcie.Kawał dobrej roboty. Ale to taka "syzyfowa praca" :( nie zgadzam się,przybywają kolejne bidy ale te wyadoptowane mają dobre życie-to jest sens tej pracy Quote
WATACHA Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 W sumie to mi bardziej chodziło, że to nie ma końca niż , że nie ma sensu Quote
wieso Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 ale tutaj wszystko szybko leci ze ja tego nie ogarniam ale strasznie sie ciesze ze wszystkie tak szbko znajduja domki to zachacza o slowo CUDA !!!! Quote
malawaszka Posted September 8, 2012 Author Posted September 8, 2012 wszystkie ale tylko z tego wątku.... Klementynka czeka już ponad pół roku, Dżordż... nawet już nie wiem ile i jemu to nawet już nie szukam... teraz jeszcze u mnie Furia z cieczką więc też nie będzie szybko, Luka u Watachy też zasiedziała... Quote
wieso Posted September 8, 2012 Posted September 8, 2012 Furia napewno szybciej znajdzie domek, Dzordz o tego to ja bym sie bala, oddac go po tylu miesiacach pracy, nie wiem......no Klementynka to prawda....moze i ona znajdzie swojego ludzia....my trzymamy kciuki....malawaszka napisał(a):wszystkie ale tylko z tego wątku.... Klementynka czeka już ponad pół roku, Dżordż... nawet już nie wiem ile i jemu to nawet już nie szukam... teraz jeszcze u mnie Furia z cieczką więc też nie będzie szybko, Luka u Watachy też zasiedziała... Quote
Recommended Posts