DORA1020 Posted September 11, 2017 Author Posted September 11, 2017 Krystyna prosi o pomoc musi wysterylizowac 3 suczki---z rodzin patologicznych jedyna pomoc to sterylizacja,bo suczki rodza,a szczeniaczki sa mordowane bardzap prosze o wsparcie finansowe moze ktos pomoc w kosztach sterylizacji? Jedna sunia ma guza:( przy sterylizacji bedzie miala usuniecie guza Jesli ktos zechce pomoc mozna jakas kwote wplacic na konto weta Bardzo prosze o pomoc. Quote
Tyśka) Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Dnia 3.09.2017 o 19:16, DORA1020 napisał: Dziekuje Tyska za ogloszenie:) oby jej sie udalo. Jej dzieciaki tez ogłaszam.... tutaj jeszcze ze starymi zdjęciami: https://www.olx.pl/oferta/jedyne-w-swoim-rodzaju-kociaki-slodziaki-CID103-IDosx7q.html Dzisiaj dostałam nowe, domowe, przesliczne, więc ogłoszę na inne miasto. Na razie nie miałam czasu siąść do tego, ciągle coś się dzieje, ciągle trzeba coś ratować... Quote
Tyśka) Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 2 minuty temu, DORA1020 napisał: Krystyna prosi o pomoc musi wysterylizowac 3 suczki---z rodzin patologicznych Dora, a może zgłosić sunie do Akcji Sterylizacji albo poprosić Fundację Kastor o pomoc? Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 10 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Dora, a może zgłosić sunie do Akcji Sterylizacji albo poprosić Fundację Kastor o pomoc? Nie mam zdjeć,a byc moze to konieczne masz moze tel do Kastora? Zapytam Tych ludzi trzeba na dodatek prosić,żeby można bylo wysterylizować suczki/każda w inmnej rodzinie/ Kto działa w terenie i ma do czynienia z patologia...zrozumie. To bardzo trudne i stresujace dla osoby,która chce pomóc. Ale trzeba zrobić to koniecznie,mówołam Krystynie,zeby sterylizować,napewno ktoś pomoże. Oprócz debili,sa na tym świecie dobrzy,wrażliwi ludzie. Być może uda sie zrobić jakieś zdjecia......... Quote
bakusiowa Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Tutaj jest link do wątku Akcja Sterylizacja. Najlepiej żeby poprosił o pomoc ktoś kto jest deklarowiczem. Widziałam, że Livka wpłaca. Może znajdziecie jeszcze kogoś innego kogo znacie wpłacającego. Może pomogą w przypadku jednej suni lub dwóch. Jak bedzie trzeba to postaram sie wpłacić jakąś kwotę. Quote
DORA1020 Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 widze tez handzie i mari23 zapytam czy moglyby zglosic sunie do sterylizacji ale to dopiero w czwartek Quote
Tyśka) Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Dnia 11.09.2017 o 21:06, Tyś(ka) napisał: Jej dzieciaki tez ogłaszam.... tutaj jeszcze ze starymi zdjęciami: https://www.olx.pl/oferta/jedyne-w-swoim-rodzaju-kociaki-slodziaki-CID103-IDosx7q.html Dzisiaj dostałam nowe, domowe, przesliczne, więc ogłoszę na inne miasto. Na razie nie miałam czasu siąść do tego, ciągle coś się dzieje, ciągle trzeba coś ratować... I ogłoszenie z nowymi zdjęciami: https://www.olx.pl/oferta/do-wyboru-do-koloru-kociaki-slodziaki-do-adopcji-CID103-IDoHhyA.html Quote
DORA1020 Posted September 14, 2017 Author Posted September 14, 2017 Sliczne kotki...ale adopcje stoja w miejscu:( Quote
DORA1020 Posted September 14, 2017 Author Posted September 14, 2017 Na konto Krystyny wpłynęło: od elypsy----25zl i od Livki---50zl Bardzo dziekuje:) Quote
Tyśka) Posted September 14, 2017 Posted September 14, 2017 11 godzin temu, DORA1020 napisał: Sliczne kotki...ale adopcje stoja w miejscu:( Zwłaszcza kotów... :( Teraz kociakó w bród :((( Quote
DORA1020 Posted September 15, 2017 Author Posted September 15, 2017 Dzwonila do mnie wczoraj wetka,ze ma dobry dom dla kotka. Wyslalam zdjecia "moich" trzech i te cztery maluszki Moze sie uda znalezc dom chociaz jednemu. Quote
DORA1020 Posted September 16, 2017 Author Posted September 16, 2017 Sa do sterylizacji 3 sunie z rodzin patologicznych napisalam do mari23,ale nie odpisala handzia nie ma tam deklaracji napisalam do livki,moze ona bedzie mogla zglosic jedna a jeszcze zostaja dwie:( Quote
kakadu Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 oczywiście że mogę zgłosić którąś z suczek, ale ponieważ nie mam czasu na rozczytanie wątku podeślijcie mi proszę na pw wszelkie możliwe informacje łącznie z linkami do wątku suczek (mają jakieś oddzielne?); od lat mozna powiedzieć wpłacam na akcję i nie miałam konieczności korzystac z jej pomocy więc szanse są raczej duze; (post napisany jako odpowiedź na prośbę w pw) Quote
bakusiowa Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 25 minut temu, kakadu.pl napisał: oczywiście że mogę zgłosić którąś z suczek, ale ponieważ nie mam czasu na rozczytanie wątku podeślijcie mi proszę na pw wszelkie możliwe informacje łącznie z linkami do wątku suczek (mają jakieś oddzielne?); od lat mozna powiedzieć wpłacam na akcję i nie miałam konieczności korzystac z jej pomocy więc szanse są raczej duze; (post napisany jako odpowiedź na prośbę w pw) Dora1020 załatwiłam jedna osobę. Wyjaśniłam, że nie ma osobnego wątku. Dalej kontaktuj się na pw. Czy Livka odezwała się? Quote
DORA1020 Posted September 19, 2017 Author Posted September 19, 2017 20 godzin temu, bakusiowa napisał: Dora1020 załatwiłam jedna osobę. Wyjaśniłam, że nie ma osobnego wątku. Dalej kontaktuj się na pw. Czy Livka odezwała się? Tak,odezwala sie. Livka pokryje koszt sterylizacji jednej suczki,za co bardzo jej dziekuje:) Pieniążki od Livki juz sa. Zaraz napisze do kakadu Dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted September 23, 2017 Author Posted September 23, 2017 W środe miała być sterylka,ale przełożona jest na za 2 tygodnie,bo za wcześnie po cieczce. Quote
bakusiowa Posted September 23, 2017 Posted September 23, 2017 2 godziny temu, DORA1020 napisał: W środe miała być sterylka,ale przełożona jest na za 2 tygodnie,bo za wcześnie po cieczce. To jest jedna suczka. A jak z pozostałymi? Quote
DORA1020 Posted September 24, 2017 Author Posted September 24, 2017 22 godziny temu, bakusiowa napisał: To jest jedna suczka. A jak z pozostałymi? Niestety problem:( Tak jak pisalam wczesniej,sunie sa w rodzinach patologicznych,nie zgadzaja sie na sterylke,wogole nie zycza sobie wtracania sie ,jak ich zmusic do sterylizacji? W Polsce nie ma obowiazku sterylizacji,jesli rodzina jest patologiczna,jak sie z nimi dogadac? Nie o wszystkim moge pisac na watku. Jesli uda sie te sunie wysterylizowac ,napisze o tym. Quote
DORA1020 Posted September 24, 2017 Author Posted September 24, 2017 Krystyna szuka na cito dt dla 2 kotkow:3 miesiecznej szylkretki i bialego kocurka. Ma 3 dni.Pozniej ludzie oddaja bialego kocurka 80letniej kobiecie,ktora ma problemy z chodzeniem,ostatnio zostal od niej zabrany psiak,ktory siedzial we własnych odchodach,bo ta kobieta nie miala mozliwosci posprzatac kojca.A teraz ludzie chca jej dac malego kotka,chca jak najszybciej pozbyc sie kotkow,boja sie,ze te kotki zostana u nich.A co bedzie z szylkretka? Byly jeszcze dwa kotki,jeden znalazl dom w Zamosciu,jeden za tydzien jedzie do W-wy.Zostaja dwa. Zrobilam ogloeszenia,ale zadnego odzewu:( Quote
bakusiowa Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 7 godzin temu, DORA1020 napisał: Niestety problem:( Tak jak pisalam wczesniej,sunie sa w rodzinach patologicznych,nie zgadzaja sie na sterylke,wogole nie zycza sobie wtracania sie ,jak ich zmusic do sterylizacji? W Polsce nie ma obowiazku sterylizacji,jesli rodzina jest patologiczna,jak sie z nimi dogadac? Nie o wszystkim moge pisac na watku. Jesli uda sie te sunie wysterylizowac ,napisze o tym. Może dać im na flaszkę. Quote
DORA1020 Posted September 25, 2017 Author Posted September 25, 2017 16 godzin temu, bakusiowa napisał: Może dać im na flaszkę. Niestety to inna patologia,nie alkoholicza:( Krystyna dostala info o przetrzymywanej w skandalicznych warunkach suni bernandynce i suni on-ki,w gownach,szkieletory,wiezione na krociutkich lancuchach,a on-ka zamknieta w jakies szopie,bez swiatla dziennego,wczesniej pobil psa,ktorego zabral sasiad do siebie,psiak przeszedl operacje i jest u tego dobrego czlowieka,niestety sunie wymagaja pomocy,interwencji,na ktora Krystyna nie ma z kim jechac:( i to jest najsmutniejsze:( dziewczyna chce pomoc zwierzakom,ale nie ma z kim tam pojechac. Quote
DORA1020 Posted September 25, 2017 Author Posted September 25, 2017 Ja juz boje sie odbierac od niej telefony:( W Bodaczowie jest wyrzucony psiak,bardzo chudy,zebrzacy o jedzenie,nikt go nie chce:( Quote
DORA1020 Posted September 30, 2017 Author Posted September 30, 2017 Dnia 2.09.2017 o 12:45, Tyś(ka) napisał: Taka śliczna, 2letnia szylkretka czeka na domek u pani Krystyny: Zrobiłam jej ogłoszenie na olx: https://www.olx.pl/oferta/cudo-nie-kot-sliczna-jak-pisaneczka-CID103-IDoqe1q.html Ta koteczka znalazła juz wspaniały domek,w Krakowie. 1 Quote
DORA1020 Posted September 30, 2017 Author Posted September 30, 2017 oglosilam bialego ,malego kocurka i szylkretke https://www.olx.pl/oferta/biale-puchate-malenstwo-czeka-na-dom-CID103-IDoVBRQ.html awaryjny dt chcial jak najszybciej pozbyc sie kotkow,nie czekac na dobry ds,i oddac w pierwsze lepsze ręce ale juz chyba cos sie dla nich kroi Quote
DORA1020 Posted October 5, 2017 Author Posted October 5, 2017 szylkretka pojechala w sobote do swojego domu w Krakowie natomiast bialy kocurek,czarny kocurek czekaja na domy i wczoraj ktos podrzucil Krystynie kolejnego kotka,ktory tez bedzie czekla nma dom transport kici do domu w Krakowie przez blablacar wyniósł 45zl Quote
Recommended Posts