Saththa Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='malawaszka']ten wątek zostanie zakończony jak Furiatka wariatka pójdzie do domu!!! HOWGH! :cooldevi:[/QUOTE] a jak jakaś inna akrat tu bedzie?:) Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='malawaszka']ten wątek zostanie zakończony jak Furiatka wariatka pójdzie do domu!!! HOWGH! :cooldevi:[/QUOTE] :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Znaczy się never? Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='Saththa']a jak jakaś inna akrat tu bedzie?:)[/QUOTE] to dostanie swój wątek :D [quote name='ania0112']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Znaczy się never?[/QUOTE] :boom: Quote
zerduszko Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='ania0112']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Znaczy się never?[/QUOTE] :laola: :P:P:P::P Quote
Pysia Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 No...jakby tu Ci powiedzieć... Moze lepiej nic nie powiem? ;) Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='malawaszka'] :boom:[/QUOTE] Ciesze się, ze szczelając do mnie nadal się uśmiechasz... dobry znak:eviltong: Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Żarty na bok bo ja naprawdę chciałabym ją wyadoptować gdzieś, gdzie jest spokojniej, gdzie nie będzie musiała się ciągle na wszystkich denerwować... ona powinna być jedynaczką bo tak jak u nas to ona ciągle jest na wysokich obrotach Quote
Saththa Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='ania0112']Ciesze się, ze szczelając do mnie nadal się uśmiechasz... dobry znak:eviltong:[/QUOTE] to oznaka obłąkania! :eek2::scared: Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='malawaszka']Żarty na bok bo ja naprawdę chciałabym ją wyadoptować gdzieś, gdzie jest spokojniej, gdzie nie będzie musiała się ciągle na wszystkich denerwować... ona powinna być jedynaczką bo tak jak u nas to ona ciągle jest na wysokich obrotach[/QUOTE] było by dla niej dobrze.. ale czy nie musiałabys sie odwazyc na tą sterylke? i pisac na fb o niej ze wspomnieniem oczywiscie ze mala jak sie zdenerwuje albo wystraszy to potrafi dziabnac? i booje sie ze bedzie ciezko z domkiem bo ona ma maslany wzrok.. chcesz przytulic, wysciskac a furiatek ci zrobi kolczyk w wardze ...:shake: no ale próbowac trzeba! Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='Saththa']to oznaka obłąkania! :eek2::scared:[/QUOTE] no wiesz co... ja to po prostu optymizmem dzisiaj promieniuje i tyle :) Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='ania0112']było by dla niej dobrze.. ale czy nie musiałabys sie odwazyc na tą sterylke? i pisac na fb o niej ze wspomnieniem oczywiscie ze mala jak sie zdenerwuje albo wystraszy to potrafi dziabnac? i booje sie ze bedzie ciezko z domkiem bo ona ma maslany wzrok.. chcesz przytulic, wysciskac a furiatek ci zrobi kolczyk w wardze ...:shake: no ale próbowac trzeba![/QUOTE] no tulenia nie ma, Piździa całuśna nie jest - jedyne co to wylizuje mi dłonie i to jest mega sukces :lol: i wącha oczy :lol: żeby ją w miarę bezstresowo wyadoptować to musi być ktoś mieszkający w miarę blisko i kto kilka razy do nas przyjedzie - ktoś taki jak Grażynka Puniowa - była u nas kilka razy, zawsze z worem smakołyków, furą ciepła i w ogóle - jest cudowna! psy ją lubią i nawet Furiatka się dała "głasknąć" - ktoś taki byłby dla Furki wymarzony Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 a dlaczego ffurcia ma byc jedynaczka? mowilas ze ona dogaduje sie dobrze z innymi psami, dodatkowy pies byl by dla niej ostoja.. a co do spokoju no to bedzie miala wiekszy spokój jak bedzie jeden a nie 4 jak u Ciebie... a może Pani Grażynka chciała by jeszcze jedna kumpele ?:evil_lol: Ja naprawde sadze ze jedne pies w domu by sie furci przydal.. taki spokojny zrownowazony ktory by tylko odczasu do czasu zaszalal i to z nia bo ona przeca lub sie bawic.. Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='ania0112']a dlaczego ffurcia ma byc jedynaczka? mowilas ze ona dogaduje sie dobrze z innymi psami, dodatkowy pies byl by dla niej ostoja.. a co do spokoju no to bedzie miala wiekszy spokój jak bedzie jeden a nie 4 jak u Ciebie... a może Pani Grażynka chciała by jeszcze jedna kumpele ?:evil_lol: Ja naprawde sadze ze jedne pies w domu by sie furci przydal.. taki spokojny zrownowazony ktory by tylko odczasu do czasu zaszalal i to z nia bo ona przeca lub sie bawic..[/QUOTE] ona się bardzi ekscytuje, nakręca i jak jest jakaś akcja to ona kąsa psy po nogach... one tego nie lubią i wcale im się nie dziwię, Figa i Luna jej się nie dają i potem kto płacze? Furiatka... więc lepiej byłoby jakby nie miała w domu powodów do takiej chorej ekscytacji a bawić się może na spacerach albo z opiekunem - ona nie jest psem, który nie może żyć bez innych psów Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 oo nie wiedzialam ze kąsa po nogach... moze faktycznie jedynacza.. a ona sie nakreca tylko zabawa czy wszytskim co dzieje sie w domu? bo jak zabawa to zawsze moze isc do spokojnego pieska co nie bawi sie jak Brokat (to nie jest aluzja ze chcemy furcie:eviltong:) Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 jak jest zabawa to jest fajnie - zwłaszcza z tym przeciąganiem się z Figą, chociaż u nich to jest raczej chęć zagarnięcia dla siebie tego czym się przeciagają bo jak jedna puści to druga ucieka z tym do siebie i po zabawie :lol: a nakręca się czymkolwiek - jak psy wstają z legowisk bo na przykład ja się za gwałtownie ruszę w fotelu i skrzypnie to oni na równe nogi i już gotowi i Fura wtedy dawajj kąsać :mad: jak lecą bo coś za drzwiami tarasowymi sie ruszy to tak samo no i wkurza psy jak wychodzimy na dwór, oni stoją przy drzwiach grzecznie a ta fisiuje i kręci bączki i łapami ich wali i podszczypuje - to jest śmieszne jak taki mały brzdąc to robi, ale psy tego nie lubią Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 dobra... pas.. musi być jedynaczka :) a dajesz jej te krople bacha? dzialaja? bo ostatnio elza pisała ze daje swojje stress out i dziala.. nie usypia psa czy cos tam ale troszke uspokaja.. tak tylko glosno mysle.. Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 to też nie tak, że MUSI być jedynaczką - problem ma "tylko" z opanowaniem emocji (krople Bacha się już skończyły i nie wiem czy coś pomogły...) i jak jej się Luna czy Figa odgryzą to potem ona się skarży i żali jaka to jest biedna i jak jej dokuczają :lol: to jest taki dziwny pokręcony piesek - jest strasznie śmieszna i my ją bardzo lubimy bo ona nawet jak biegnie to wzbudza nasz śmiech :lol: oboje z Jarkiem jak wariaci sobie ją pokazujemy i "patrz, patrz jaka szurnięta hahaha" na spacerach też jest śmieszna, no zawsze jest śmieszna teraz chcę jej kupić taką obrożę uspokajającą: [url]http://allegro.pl/vetscription-settledown-obroza-z-fer-pies-lodz-i3105261737.html[/url] Quote
ania0112 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 no prawda! furcia jest smieszna i jak biegnie i jak sznupa na polach - jest rozbrajająca... nie znam sie na tych uspokajających... wieć zielonego pojecia nie mam jak to dziala.. ze do skóry czy przez zapach?? o tym stress out to moila elza ze jej tymczas mniej wyla jak oni wychodzili dlatego o tym wspomnialam.. nigdy nie myslalm o takich specyfikach zanim nie weszlam na dogo.. szkoda moze Ince trzeba bylo kupić jak byla mała bo szajbe i glupawke miala srednio 2 razy dziennie :eviltong: Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='zerduszko']A mogę, pomarudzić? :lol:[/QUOTE] jasne - mądre marudzenie zawsze w cenie - może się czegoś w końcu nauczę Quote
zerduszko Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Nie widziałam jej w akcji, ale mi ona nie wygląda na psa z problemem z kontrolą emocji. W sytuacji... to jest wyuczone. Tak myślę, że to co piszesz o tym jaka jest śmieszna. Nie ma śmieszna, to wcale nie jest zabawne, nie jest malutka, trzeba się za nią zabrać poważnie. Psy które tak się zachowują nie idą na spacer, nie dostają miski itd. W sumie zanim ona zacznie podgryzać psy, to ja bym jej pokazała co sądzę o tym ;) Wiem, że u niej to trudne, bo i Ciebie by użarła, ale może zastosować jakieś środki gdzie byłabyś bezpieczna? W sumie to jak gadałyśmy, nigdy bym jej nie odpuściła gdyby wystartowała do Was. A jakies obroże srututtutu bym sobie darowała, strata kasy. Quote
kinga_kinga7 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 [quote name='malawaszka']Bella już u nas, przepiękna, milion razy ładniejsza niż na tych zdjeciach które były - wrzucę ze spaceru to zaraz będzie milion chętnych, żeby jej pomóc. Mam nadzieję, że szybko dom znajdzie bo to pies domowy, a nie kojcowy... póki co nie chce wejść do budy i to jest jak zwykle najgorsze bo ma być zimna noc :( Lękliwa, ale zaczęła już na spacerze brać smakole z ręki, wzięła też od dziewczynek bo one oczywiście już leciały ciekawe nowego psa :lol: ale musiałam je stopować bo wszelkie gwałtowne ruchy i dziecięce emocje straszą psa... wzięła też smaka od mojego, równie przerażonego jak Bella, szwagra :lol: Jak poszłyśmy do kojca i moja siostra chciała podejść to Bella już była wystrachana i zaczęła szczekać. Teraz jej gotuję jedzonko i zaniosę, kurde robi się ciemno i mam nadzieję, że mnie wpuści do środka i jutro też... na pewno będzie problem z wracaniem do kojca i muszę zakupić zapas parówek :mdleje: Jak ją przy kojcu puściłam ze smyczy (w tym ogrodzonym wybiegu, żeby nie było) to już miałam lekki problem żeby ją złapać, ale do smaka przyszła. Wzruszyła mnie wyprawka jaką pani zapakowała dla Belli - nawet DAP do psikania! Miseczki, piłeczki - nawet ping pong :-o, szczotki, trochę karmy, puszki dwie, kocyk, podusia, ściereczka!! :mdleje: książeczka z karteczką kiedy była ostatnia cieczka i ufff mamy trochę czasu bo była w listopadzie/grudniu - co ile mies olbrzymki cieczkują? [URL="http://img593.imageshack.us/i/dsc0001dd.jpg/"][IMG]http://img593.imageshack.us/img593/235/dsc0001dd.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img577.imageshack.us/i/dsc0002rt.jpg/"][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/8764/dsc0002rt.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img171.imageshack.us/i/dsc0004kw.jpg/"][IMG]http://img171.imageshack.us/img171/2995/dsc0004kw.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img33.imageshack.us/i/dsc0007cpo.jpg/"][IMG]http://img33.imageshack.us/img33/4391/dsc0007cpo.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img849.imageshack.us/i/dsc0008wo.jpg/"][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/5999/dsc0008wo.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] ciesze się malawaszko,że Bella jest już u Ciebie,rzeczywiście cudna dziewczyna :loveu::loveu: wspaniała :multi: Quote
malawaszka Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 a właśnie, że jest śmieszna i malutka :eviltong: a tak serio to ja ją potrafię głosem zatrzymać - jak tylko zdążę w odpowiednim momencie się odezwać, a to nie zawsze jest możliwe - ona wbrew pozorom jest posłuszna - jak widzę, że będzie akcja czyli np Drops zeskakuje z kanapy, to jak jej powiem nie wolno to nie leci, ale jak nie zdążę to jest błyskawica No i napisz jak byś jej pokazała co sądzisz o tym - konkret? Bo ja Ci mówiłam, że żadne fizyczne naciski na nią nie wchodzą w grę - ja tego po prostu nie zrobię bo ona jest za mała i ja się boję, że jej zrobię krzywdę... była taka akcja jak żona naszego weta podjechała zrobić jej zastrzyk jak się pochorowała - no to wtedy jak się Furia pokapowała, że będzie coś to była walka, nie było to fajne bo ona walczy zaciekle... ja jestem za miękka na takie akcje Quote
Recommended Posts