Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No Leos ma tyle co Margi Figa, czyli 6,5, ale wydawało mi się, że mówimy o psiakach adopcyjnych lub do adopcji. Więc zostaje Myszka 13 lat, choć ostatnio jej pani wet odjęła roczek ;P

Posted

U mnie też. Starowinka mnie martwi a smarkula podnosi na duchu ;)

Tak kiedyś sobie postanowiłam mając dwa niufy z różnicą wieku 1,5 roku. Jak Szelma odeszła to wpadłam w strach ze zaraz Zmorke stracę.
No i wzięłam 5-cio letnią.
Ale nie tak miało być.... To ta młodsza odeszła :(
Najpierw ciągle sie bałam o mojego maluniego szkrabika. Ale głowa do góry! Nie należy patrzeć do tyłu! Bo wtedy człowiek nie zauwaza powodów do radości ;)

Posted

No ja bardziej patrzę do przodu, może dlatego, że to moje pierwsze psy i nie wyobrażam sobie żeby któryś odszedł. Szczególnie piszę tu o Leo, bo jest małym, wrażliwym panikarzem. Nie wiem czy po nim będę chciała jeszcze małego psa.

Posted

Ech my jesteśmy na etapie, że już więcej nie będzie psów .... może jak będziemy na emeryturze.... 8 miesiecy temu Kaja, teraz Nuka.... strasznie przeżywamy to... :(

Posted

[quote name='AnkaG']Ech my jesteśmy na etapie, że już więcej nie będzie psów .... może jak będziemy na emeryturze.... 8 miesiecy temu Kaja, teraz Nuka.... strasznie przeżywamy to... :([/QUOTE]
Aniu. Po śmierci mojej Hery wiele lat temu też tak mówiłam. 5 lat wytrzymałam.
Ale.... Nagle nie było po co wyjść z bloku. Nagle nie było czym zajać czasu.
Czytałam, oglądałam TV. Z tym że jak to pierwsze lubię tak tego drugiego nie znoszę. Ale jakoś trzeba było zabić czas. Wegetowałam. Aż nie wytrzymałam i znowu zaczęłam zyć. Oczywiscie przestałam mieć czas, ale warto było. I choć od tamtego czasu parę psów pozegnałam, to nadal sobie nie wyobrażam życia bez nich.
Po śmierci Szelmy pół roku zajęło mi "trawienie". Po śmierci Luśki gdyby nie okoliczności jakie moją rodzinę spotkały brałabym psa już po miesiacu aby zajac złe myśli. To lek na całe zło.
I nie masz pojęcia jak sie swiat zmienił gdy Zdzira pojawiła sie w życiu mojej rodziny. Zmieniłby się na każdego psa. Bo znowu radość, znowu brak czasu na durne myśli ;)

Posted

Ja wytrzymałam najdłużej rok bez psa - po śmierci mojego Czikusia najpierwszego z pierwszych, i to ten rok nie był moim wyborem tylko wciąż byłam uzależniona od rodziców i tylko nie i nie wrr - jeden plus tego roku był taki, że żeby zabić czas ćwiczyłam - jeny jakie ja miałam wtedy zgrabne nogi, brzuszek płaski :lol: katowałam się wymachami nóg, brzuszkami - gdzieś znajdę zdjęcie to Wam pokażę - co prawda w ubraniu ale ... ach... :lol: to se ne wrati, potem już była Luna więc każda próba ćwiczenia kończyła się zabawą z psem :) więc doopa urosła, a potem już psia lawina ruszyła :oops:

Posted

[quote name='Saththa']Mój jamnik był pierwszym spem mojej mamy, od 2008 roku go juz nie ma, moja mam nie chce juz nigdy psa. do dzisiaj nie moze nawet zdjec ogladac jego...[/QUOTE]

Rozumiem ją. Ten pierwszy co mnie kochał-Kazan-nie był moim pierwszym psem ale minęło szesnaście lat jak mógł pojawić się kolejny pies-Mordziasta. Nie oglądam zdjęć Kazana a Mordziastej tak i budzi,to uśmiech na twarzy. Oba były unikatowe i oddane mi.

Posted

[quote name='wilczy zew'][B]Malawaszka[/B],Czikuś to też sznauc?[/QUOTE]

nieee - to był kundelos najzwyklejszy w świecie płowy średniak uciekinier :loveu: dostałam go jak miałam 11 lat, odszedł na nerki 11 lat później :(

Posted

[quote name='Kate1205']My pobilismy rekord, 10 dni po śmierci Doriego wzięliśmy monduszka :-) i faktycznie to pomaga, choć na wątek doriego nadal nie jestem w stanie wejść :-([/QUOTE]

26marca pożegnałam Mordziastą a 30marca pisałam do Malawaszki o psa,bo nie dawałam rady.