Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no wybierzcie się koniecznie!!!

Obcięłam Dropsa, załadowałam naczynia do zmywarki i już nie mam siły na nic haha

Zrobimy grilla, a jak nie będzie padało to jak będziecie chciały całkiem wiejsko to zrobimy ognisko :cool3:

Co do powrotów to musicie sobie same ustalić bo ja to się nigdzie nie wybieram :evil_lol:

raport pogodowy - grzmi, błyska się i co jakiś czas pada - spotykamy się raz na ruski rok i musi być akurat załamanie pogody :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']Co do powrotów to musicie sobie same ustalić bo ja to się nigdzie nie wybieram :evil_lol:[/QUOTE]

to się nazywa szczyt dyplomacji :evil_lol:

jestem za ogniskiem :multi:

Posted

[quote name='malawaszka']
a jak nie będzie padało to jak będziecie chciały całkiem wiejsko to zrobimy ognisko :cool3:[/QUOTE]
Drewno niestety będzie mokre, nawet jak nie będzie padać.

[QUOTE]
Co do powrotów to musicie sobie same ustalić bo ja to się nigdzie nie wybieram :evil_lol:[/QUOTE]
Margi - co Ty proponujesz? /Po tylu atrakcjach przed jazdą może potrzebne będzie zdrzemnięcie się, w razie czego może wezmę śpiwór i karimatę (jak mi obu nie rąbnęła córka), albo po prostu w aucie/

[QUOTE]
raport pogodowy - grzmi, błyska się i co jakiś czas pada - spotykamy się raz na ruski rok i musi być akurat załamanie pogody :lol:[/QUOTE]
meteo-icm podaje, że jutro od 11:00 w Katowicach już nie będzie padać, a wieczorem to w ogóle się rozchmurzy.

Posted

[quote name='wilczy zew']Ja muszę obejrzeć te ruiny zamku w Siewierzu i bunkry więc niech nie pada!!

Honda naprawdę taka potffforzasta?? :-o[/QUOTE]

to Ty mi powiedz o której będziesz po zwiedzaniu zamku i wtedy przyjadę po Ciebie do Siewierza

[quote name='marako']Drewno niestety będzie mokre, nawet jak nie będzie padać.

Margi - co Ty proponujesz? /Po tylu atrakcjach przed jazdą może potrzebne będzie zdrzemnięcie się, w razie czego może wezmę śpiwór i karimatę (jak mi obu nie rąbnęła córka), albo po prostu w aucie/
[/QUOTE]

żadne tam drzemanie w aucie no co Ty? :lol: śpiworek możesz wziąć bo my się jeszcze nie dorobiliśmy zapasowych pościeli :oops: ale miejsce do spania jest!

Posted

a może zrobimy jutro obóz survivalowy pod tytułem obcinanie Furiatki???? :megagrin: boszzz ona wygląda koszmarnie przy reszcie golasów! mały rozczochraniec, ale już nie mam ochoty się z nią użerać, niech sobie jest jaka chce...

a Viki mnie dziś bosko zaskoczyła! obcinałam psy, ona wędrowała po domu, ale co chwilę zaglądała tam gdzie obcinałam i zatrzymywala się koło mnie - taka drobnostka, ale cieszy! no i jak wyszłam z psami to w przerwie deszczu wyniosłam ją do jej zagródki i widziałam, że po chwili krążenia zrobiła tam siku - w domu coraz rzadziej są wpadki, ale to głównie dlatego, że większość dnia była na dworze i pilnowałam, żeby po jedzeniu czy po spaniu ją wynosić; niestety nadal nawet na dworze potrafi się położyć w swojej kupie :placz: może po weekendzie pojadę z nią do neurologa i zobaczymy czy mamy jeszcze jakieś możliwości żeby jej w główce rozjaśnić trochę. Najchętniej to zrobiłabym jej ten rezonans, ale... przeraża mnie wizja narkozy i tych ataków podczas wybudzania się... to musi być głęboka i długa narkoza bo badanie trwa długo i pies nie może drgnąć nawet... ciężka sprawa...

Posted

[quote name='wilczy zew']

Honda naprawdę taka potffforzasta?? :-o[/QUOTE]
No, dla psów, ale dużych i to na wystawach jedynie, bo nie cierpi wystaw i jest podenerwowana.

Najlepszym, najprawdziwszym sznaucerem z cudownym charakterem i zacięciem do pracy jest moja Grace i jest to mój powód do dumy - każdy zachorowałby na olbrzyma, jakby ją bliżej poznał. Ale ona nie lubi jeździć autem, jest niemłoda, znów ma problem z łapą, więc biorę Hondę (Tajga z kolei rzyga no i nie jest zaszczepiona p/wściekliźnie, bo umknął mi termin, więc też odpada, a to też zrobił się pies-ideał, po latach łatania dziur w psychice).

Posted

Ja za to też przed telewizorkiem co chwilę sprawdzam pogodę. Wczoraj na icm pokazywali, że u nas ma być identycznie, jak u Was, a dziś już im się pogoda we Wrocku rozjeżdża z katowicką. U nas ponad 20 stopni i od południa rozchmurza się pięknie (już nie pada i jest dość jasno mimo zachmurzenia), a u Waszki niestety 17 maksimum i rozchmurzać się będzie po 18:00 dopiero. Ale opadów ma nie być i to najważniejsze. W sumie to lepsze niż 37 stopni.

Posted

Ja mogę mieć leciutką "obsuwkę" w czasie, bo tz pojechał na zakupy i jestem teraz bez auta. Jak wróci przed 13:15 to OK, ale każda minuta po tym czasie generuje opóźnienie.
Za to pojedziemy nieco nowszym autem, a nie 25-letnim, jak wcześniej myślałam.

U nas coraz jaśniej, słonko tuż tuż i zaraz się przebije. Do Katowic ma dojść za 5-6 godzin to, co teraz jest u nas, więc może nie będzie źle.
Sprawdzam na [URL="http://www.meteo.pl"]www.meteo.pl[/URL], bo tam przez cały czas aktualizują i na meteorogramach fajnie to jest pokazane.

Posted

[quote name='zerduszko']Patrzę za okno i średnio to widzę :shake:[/QUOTE]

[quote name='marako']U nas miejscami błękit nieba...[/QUOTE]

[quote name='zerduszko']U nas jest zimno i mokro. W Katowicach rano padało. Brrr.[/QUOTE]

No przestańcie :roll:
WZ - wg planu - już od 40 minut ruiny zamku zwiedza :lol: