Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co Ci powiem to Ci powiem. ze jak m udobzre przytulisz głowę do uda. to wyczyścisz na spokojnie bo to duze;)

Za to jam w podziwie czyscic małym zwinnym kurduplom :razz: wije sie to uchwycic nie ma jak :mdleje:

Posted

i tak dobrze, że nie robił tego przy pobieraniu krwi - wtedy był bardzo dzielny i kochany :loveu: w ogóle jest cudny i on i Bryza i bardzo bym chciała, zeby ktoś ich pokochał i dał im fajne domy

Posted

Leni jak się wystraszy to też na plecki :) a moja lokatorka to jak tylko cos przy niej kombinuje to od razu plecami szoruje po ziemi.... no ale , że małe to łatwo postawić :) Co do wycia... dzisiaj pierwsza noc od kilku jak Leni nie wył... jak przyszłam po niego o 10 rano to chłopak się dopiero obudził... chyba był zmęczony wczorajszym dniem... no i taka burza u nas była, że pewnie nawet ochoty po tym latać nie miał... ja za to z burzy wróciła z jack rusel terierem...:mdleje: poszłam wieczorem na imieniny na domki, burza szaleje ja zadowolona bo lokatorka spi w ciepłym pokoju, Leni w kojcu na suchym posłaniu i jak go zamykałam to uciekł do budy spać, nawet się nie oglądał, psy szefa z nami na domku - też nie mokną to wszystko gra... wychodzę z domku po 12 w nocy a tu pod drzwiami na deszczy stoi maleńka sunia i cała się trzęsie.... pytam czy ktoś widział właściciela a opowiedź że ona się błąka już tak 2-3 godziny... to ja sunie na pod pachę heja do samochodu i do pokoju... lokatorke namówiłam by nie probowała zjeść suni i tak poszłysmy spać.. na szczęście rano o 7.30 przyszła dziewczynka w poszukiwaniu swojej suni... bure dostala ode mnie i od mjej koleżanki, nakaz pojścia do weta bo piesek kuleje, załozenie adresówki zmianę obroży bo ta jej sierść wycierała z karku chociaż luźna była:p

Posted

malutka byla taka sliczna, że nie dało się jej nie zabrać - jedyne co to spytałam właściciela samochodu czy mogę sobie zabrać pieska do jego samochodu :eviltong: byłam po 3 drinkach to może dlatego uznałam, ze lokatorka musi przeżyć sunie... normalnie może bym sie zastanowiłam nad innym rozwiązaniem :p Lokatorka to sunia - Ziuta. pierwsza znajda tego ośrodka, która sama sobie przyszła i nigdy nie poszła. kiedyś spała u szefa ale, ze ja mieszkam na parterze a ona staruszka to 2 lata temu w zimę kiedy widziałam, ze jej ciężko to zmieniłam jej miejscówkę...

Posted

wreszcie udało mi się z dziadkami na dłuższy spacerek pójść - oboje byli chętni, na dworze chłodno to im łatwiej, o jak Bryza ochoczo szła - wow! aż jestem w szoku! oczywiście jak to dziadki - raz jeden, raz drugi się potknął, wywalił, ale daliśmy radę - oni by chcieli jeszcze więcej, ale ... muszę im dawkować bo potem będą mieli problemy ze wstaniem, Bryza jakby była młodsza i mocniejsza to byłaby łobuzem :lol: jak ją głaskałam i Fender się wcisnął to na niego chciała nawarczeć, ale jej nie wyszło :niewiem: a on tez łobuz - na kury chciał polować i to tak bardzo się nakręcił, że miałam problem, żeby go odciągnąć - od razu za siatkę się brał

Posted

No, dziad i baba poczuły że żyją i brykać się zachciewa... Lubię to. Smutno, że stare, ale fajnie popatrzeć, że podrywają się do życia mimo ograniczeń.

A u Was nie pada non -stop? Moje rano się nie załatwiły, tylko siknęły szybciutko i to przed 6:00, a o 10:00 już nie, a jak wróciłam o 18:00 to też niechętnie wyszły, tylko na szybkie siku. Teraz zmusiłam towarzystwo do przejścia 200 metrów i Tajga nic, a tylko Grace i Honda po kupce. Honda by poszalała, ale starsze panie jakoś ostatnio nie lubią łazić po deszczu. A leje bez przerwy już 24 godziny.

Posted

U mnie to samo, leje na okraglo i 11 stopni sie zrobilo. Moje chlopaki tez nie lubia deszczu, tyle ze robia co Maja zrobic i ciagnal w strone domu - dobrze, bo mi sie w takie mokro tez nie chce lazic bleee

Posted

u nas nie pada - tzn co jakiś czas coś tam siąpi, ale bez dramatu, za to całkiem niedaleko jest dramat - Pychy, Pszczyna, Przystań Ocalenie zalana :(

a Bryza mnie znowu zaskoczyła - jak odpoczęli po spacerze to zaniosłam im kolację, jedli, ja stałam i pilnowałam, żeby każdy jadł swoje :lol: a obok zagródki przechodził sąsiad i co? no i Bryza na niego naszczekała :crazyeye: normalnie pies stróżujący się zrobił! :eek2:

Posted

A co bedzie sie wloczyl, telewizora nie ma? :evil_lol:
Ja wykapalam klocka - wysuszylam, posmarowalam rany Rivelem gel ... reszte przelecialam pianka Panthenol - niech sie goi chlopak.

Posted

Chlopak do SPA przyjechal, to ma te zabiegi w pakiecie :cool3: musze go nauczyc tylko zeby do brodzika wskakiwal, bo mi walnely korzonki i juz od tygodnia jestem na przeciwbolowych i rozkurczowych a dzisiaj juz ledwo wstalam rano :-(

Posted

[quote name='Pink']Chlopak do SPA przyjechal, to ma te zabiegi w pakiecie :cool3: musze go nauczyc tylko zeby do brodzika wskakiwal, bo mi walnely korzonki i juz od tygodnia jestem na przeciwbolowych i rozkurczowych a dzisiaj juz ledwo wstalam rano :-([/QUOTE]

rozgrzewaj termoforem,taką temperaturą jaką tylko wytrzymasz

Posted

Najlepsze to sa woreczki z pestkami wisniowymi - najdluzej cieplo trzymaja - no ale nie mam ani z pestkami ani z sola, nawet termoforu nie mam, dlatego zawijam sobie krzyzowiec deczka elektryczna :lol:

Posted

Bryza jest łobuz do kwadratu - tak się już rozhulała, że teraz na spacerze próbowała mi upolować Furię :mdleje: Dropsa też ale on się szybko wycofał i uciekł do domu - co będzie się narażał Księciunio :lol: normalnie regularne polowanie sobie urządziła, a Furiatka biedna nic z tego nie rozumiała i tylko patrzyła na mnie wielkimi oczami z pytaniem ale o co chodzi tej babie? :mdleje: nie będzie więc wspólnych spacerków...