Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Mam propozycję , pozostała kwotę jaka się uzbiera przeznaczcie na powstanie np Skarpety dla Staruszków , na ratowanie, wyciąganie ze schronisk psów z takich sytuacji jak Franuś , które nagle po śmierci opiekunów już w zaawansowanym wieku trafiają do schronisk. Dla nich to dramat szczególny i nierzadko wyrok śmierci . Im szybciej się je wyciągnie choćby na dt a to niesie za sobą koszty ; karma, ewentualne leczenie tym większe ich szanse na przeżycie tych ostatnich chwil w godziwych warunkach . Sama chętnie się dołożę finansowo groszem . Ewa[/QUOTE]

Jest przeciez skarpeta imienia Talcott
Ja bez plucia jadem powiem prosto; zalezy mi na splacie dlugu jaki ma Franek i te pieniadze naleza sie OS. Proste, inne ewentualne wplaty kazdy podejmie sam zgodnie z swoim uznaniem.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beataczl']przelew wyszedl dzis na kwote 486 zl./prosze o potwierdzenie jak dojdzie.

Szarotka-dziekuje zapisalam..
joaaa-wyslalam nr konra na pW[/QUOTE]

juz sie poprawiam w 1 poscie

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Przelew dotarl na nasze konto 486zl. Dziekujemy /Agnieszka[/QUOTE]

dziekuje za potwierdzenie.

wplynely wplaty:

joaaa- 10 zl. / 18.X
Kamila Sz. - 50 zl. /18.X ( Yorija to Twoja wplata tak?)
bardzo dziekuje.

Posted

[quote name='beataczl']dziekuje za potwierdzenie.

wplynely wplaty:
K
joaaa- 10 zl. / 18.X
bardzo dziekuje.[/QUOTE]
Tak. Czy coś jeszcze brakuje?

Posted

[quote name='kizimizi']a wiec 716zl -150- 428 = 138 zl bedziemy na minusie[/QUOTE]

[quote name='beataczl']

mari23 -28 zl./doszlo 16.10
marta0731 -30 zl / doszlo 17.10
....

edit

zrobilam przelew na kwote [B]486 zl [/B] (bylo 428 zl plus 2 wplaty od mari23 i marty0731 tj. 58 zl)
[/QUOTE]

[quote name='beataczl']dziekuje za potwierdzenie.

wplynely wplaty:

joaaa- 10 zl. / 18.X
bardzo dziekuje.[/QUOTE]

ok. wiec to co tu mamy:

kwota do splaty: 566
486 zostalo przelane na konto OS
zostalo: 80zl

ostatnie wplaty jakie wplynely to joaaaa 10zl
Kamila Sz 50

czyli 60zl

na minusie zostaje 20zl

Posted

Kizimizi i niech tak zostanie . Dziękujemy.
Pojawiają się kolejne psie staruszki m.in na fb, bardzo to przykre .
Dla mnie skarbem, nagrodą za moje działania na rzecz zwierząt jest moja boguszycka starowinka Tosia vel Cypelek ile ma lat ? Oceniania na 12-13 . Żyła w piekle. Jak przeżyła bez jednego ząbka, niedowidząca , tylko ona wie. Ewa

Posted

[quote name='Ingrid44']Ja obiecalam przeslac 40 zl ale dopiero w tygodniu. Trudnosci logistyczne.[/QUOTE]

Ingridd OS mowi,ze nech tak zostanie to mozesz inna biede wspomoc

Posted

Czy dotarlo 50 zl. ode mnie ??

No i bardzo prosze o pomoc na tym watku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233833-Porzucony-psiak-pilnie-szuka-dt-Starachowice[/url]
Maly piesek porzucony na ulicy, jest dt. ale jak zwykle brak srodkow, a maluszek marznie, no i nie jest bezpieczny.......

Posted (edited)

[quote name='ostatniaszansa']Kizimizi i niech tak zostanie . Dziękujemy.
Pojawiają się kolejne psie staruszki m.in na fb, bardzo to przykre .
Dla mnie skarbem, nagrodą za moje działania na rzecz zwierząt jest moja boguszycka starowinka Tosia vel Cypelek ile ma lat ? Oceniania na 12-13 . Żyła w piekle. Jak przeżyła bez jednego ząbka, niedowidząca , tylko ona wie. Ewa[/QUOTE]

poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze.
moja kolezanka tez ma sunke bez zabkow..:-( zdziwilam sie ,ze sucha karme wsuwa a wlasciwie polyka ..a Tosia co je..?

Szarotka jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem
jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ?

Edited by beataczl
Posted

[quote name='beataczl']poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze.
moja kolezanka tez ma sunke bez zabkow..:-( zdziwilam sie ,ze sucha karme wsuwa a wlasciwie polyka ..a Tosia co je..?

Szarotke jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem
jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ?[/QUOTE]

Tosia je m.in suchą :) a raczej łyka ,swojej karmy małej nie bardzo lubi, podjada Ebonemu jego renala , ( co w tej karmie jest bo nawet koty podjadają ) uwielbia gotowane jedzonko, krzywi się na puszki animondy , zrobiła się wybredna , ale ja jej na to pozwalam :) Ma b.twarde dziąsła, jakoś tam memła , ona taka bezzębna ( usunięte wszystkie nie wiadomo dlaczego i kiedy ) dosyć długo egzystowała w schronisku. Ewa

Posted

[quote name='beataczl']poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze.

Szarotke jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem
jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ?[/QUOTE]

moja Pusia ma tylko 2 lub 3 ząbki, a potrafi i suchą karmę jeść ( złakomstwa raczej, jak jest), choć gotowane ma zawsze
zaznała wielkiej biedy, kopana i bita na ulicy, więc radzi sobie pomimo starości i braku zabków ( spuchła, więc jej wetka musiała usunąć, te, które zostały też zdrowe nie są, ale zostały, żeby bezzębna zupełnie nie była)

obawiałam się wakacji, nie było tak źle, za to teraz dramat - wysyp staruszków na ulicy :(

Posted (edited)

[quote name='Szarotka']Dajcie mi znac czy dotarlo 50 zl., bo jak nie to bede pytac kolezanki.[/QUOTE]

doszlo , doszlo...dziekuje bardzo. przepraszam bo mam,, mlyn " teraz i zapomnialam napisac.

OS- dziekuje rowniez za potwierdzenie wplaty.

mari -u nas nie widac psow na ulicy a staruszkow wogole..nie wiem co na wsiach pobliskich sie dzieje,ale SG powstala niedawno a cale wakacje spr warunki w jakich zyja psy i szczepienia obowiazkowe i jest wg. raportu calkiem dobrze. wiem,ze znow sprawdzaja na zime pod katem ocieplenia bud i dlugosci lancuchow wg nowych przepisow. Schronu nie mamy tylko taki punkt skad wydawane sa na dowod psiaki bezdomne odlowione ( sa oglaszane w gazetach ), a jak sie wlasciciel zglosi to placi kare do UG i dopiero psa odbiera , a te wypadkowe lub z interwencji leczy TOZ i One przebywaja u czlonkow TOZu lub u Prezesa. Na ..oko" problemow nie widac. ..

Edited by beataczl
Posted

[CENTER][SIZE=5][I][B]P A M I Ę T A M [/B][/I][/SIZE][/CENTER] [CENTER][IMG]http://howlingforjustice.files.wordpress.com/2011/11/candle-gif-photobucket-21.gif?w=353[/IMG][/CENTER] [CENTER][/CENTER] [/INDENT]

Posted

Franeczku pamietamy [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/component/odudecard/odudecardshow/38/942.html"][IMG]http://supergify.pl/images/stories/ecard/aniol8ss.jpg[/IMG][/URL][/CENTER]

Posted

Franusiu, i dla ciebie ten wiersz...

[COLOR=black][FONT=Verdana]SĄD OSTATECZNY
święty Piotr u nieba wrót
stoi, trzymając listę cnót
a wszystkie dusze w milczeniu
przypatrują się jego skinieniu
" ten wejdzie pierwszy, KTO
był lekiem na całe zło
kto do końca wierny był
kochał i i służył ze wszystkich sił
brzydził się złością