kizimizi Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Mam propozycję , pozostała kwotę jaka się uzbiera przeznaczcie na powstanie np Skarpety dla Staruszków , na ratowanie, wyciąganie ze schronisk psów z takich sytuacji jak Franuś , które nagle po śmierci opiekunów już w zaawansowanym wieku trafiają do schronisk. Dla nich to dramat szczególny i nierzadko wyrok śmierci . Im szybciej się je wyciągnie choćby na dt a to niesie za sobą koszty ; karma, ewentualne leczenie tym większe ich szanse na przeżycie tych ostatnich chwil w godziwych warunkach . Sama chętnie się dołożę finansowo groszem . Ewa[/QUOTE] Jest przeciez skarpeta imienia Talcott Ja bez plucia jadem powiem prosto; zalezy mi na splacie dlugu jaki ma Franek i te pieniadze naleza sie OS. Proste, inne ewentualne wplaty kazdy podejmie sam zgodnie z swoim uznaniem. Quote
kizimizi Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 [quote name='beataczl']przelew wyszedl dzis na kwote 486 zl./prosze o potwierdzenie jak dojdzie. Szarotka-dziekuje zapisalam.. joaaa-wyslalam nr konra na pW[/QUOTE] juz sie poprawiam w 1 poscie Quote
ostatniaszansa Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Przelew dotarl na nasze konto 486zl. Dziekujemy /Agnieszka Quote
Szarotka Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='kizimizi']juz sie poprawiam w 1 poscie[/QUOTE] Kolezanka za mnie wplaci, bo mi sie koncza kody bankowe. Quote
beataczl Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Przelew dotarl na nasze konto 486zl. Dziekujemy /Agnieszka[/QUOTE] dziekuje za potwierdzenie. wplynely wplaty: joaaa- 10 zl. / 18.X Kamila Sz. - 50 zl. /18.X ( Yorija to Twoja wplata tak?) bardzo dziekuje. Quote
Yorija Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 [quote name='beataczl']dziekuje za potwierdzenie. wplynely wplaty: K joaaa- 10 zl. / 18.X Kamila Sz. - 50 zl. /18.X ( Yorija to Twoja wplata tak?) bardzo dziekuje.[/QUOTE] Tak. Czy coś jeszcze brakuje? Quote
Szarotka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Kolezanka wplacila, to mysle, ze lada dzien dojdzie. Quote
kizimizi Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 [quote name='kizimizi']a wiec 716zl -150- 428 = 138 zl bedziemy na minusie[/QUOTE] [quote name='beataczl'] mari23 -28 zl./doszlo 16.10 marta0731 -30 zl / doszlo 17.10 .... edit zrobilam przelew na kwote [B]486 zl [/B] (bylo 428 zl plus 2 wplaty od mari23 i marty0731 tj. 58 zl) [/QUOTE] [quote name='beataczl']dziekuje za potwierdzenie. wplynely wplaty: joaaa- 10 zl. / 18.X Kamila Sz. - 50 zl. /18.X ( Yorija to Twoja wplata tak?) bardzo dziekuje.[/QUOTE] ok. wiec to co tu mamy: kwota do splaty: 566 486 zostalo przelane na konto OS zostalo: 80zl ostatnie wplaty jakie wplynely to joaaaa 10zl Kamila Sz 50 czyli 60zl na minusie zostaje 20zl Quote
ostatniaszansa Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Kizimizi i niech tak zostanie . Dziękujemy. Pojawiają się kolejne psie staruszki m.in na fb, bardzo to przykre . Dla mnie skarbem, nagrodą za moje działania na rzecz zwierząt jest moja boguszycka starowinka Tosia vel Cypelek ile ma lat ? Oceniania na 12-13 . Żyła w piekle. Jak przeżyła bez jednego ząbka, niedowidząca , tylko ona wie. Ewa Quote
Ingrid44 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Ja obiecalam przeslac 40 zl ale dopiero w tygodniu. Trudnosci logistyczne. Quote
kizimizi Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 [quote name='Ingrid44']Ja obiecalam przeslac 40 zl ale dopiero w tygodniu. Trudnosci logistyczne.[/QUOTE] Ingridd OS mowi,ze nech tak zostanie to mozesz inna biede wspomoc Quote
Ingrid44 Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 [quote name='kizimizi']Ingridd OS mowi,ze nech tak zostanie to mozesz inna biede wspomoc[/QUOTE] To tak zrobie. Bidulek na Dogo nie brakuje a kasy wszedzie brakuje. Quote
Szarotka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Czy dotarlo 50 zl. ode mnie ?? No i bardzo prosze o pomoc na tym watku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233833-Porzucony-psiak-pilnie-szuka-dt-Starachowice[/url] Maly piesek porzucony na ulicy, jest dt. ale jak zwykle brak srodkow, a maluszek marznie, no i nie jest bezpieczny....... Quote
beataczl Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 (edited) [quote name='ostatniaszansa']Kizimizi i niech tak zostanie . Dziękujemy. Pojawiają się kolejne psie staruszki m.in na fb, bardzo to przykre . Dla mnie skarbem, nagrodą za moje działania na rzecz zwierząt jest moja boguszycka starowinka Tosia vel Cypelek ile ma lat ? Oceniania na 12-13 . Żyła w piekle. Jak przeżyła bez jednego ząbka, niedowidząca , tylko ona wie. Ewa[/QUOTE] poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze. moja kolezanka tez ma sunke bez zabkow..:-( zdziwilam sie ,ze sucha karme wsuwa a wlasciwie polyka ..a Tosia co je..? Szarotka jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ? Edited October 25, 2012 by beataczl Quote
Szarotka Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 No to byloby by fajnie, bo tamta bida siedzi na ulicy, a maja dt. tylko brak, transportu i pewnie kasy. Quote
Szarotka Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Dajcie mi znac czy dotarlo 50 zl., bo jak nie to bede pytac kolezanki. Quote
ostatniaszansa Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Dotarl do nas przelew na 60zl. Dziekujemy /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='beataczl']poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze. moja kolezanka tez ma sunke bez zabkow..:-( zdziwilam sie ,ze sucha karme wsuwa a wlasciwie polyka ..a Tosia co je..? Szarotke jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ?[/QUOTE] Tosia je m.in suchą :) a raczej łyka ,swojej karmy małej nie bardzo lubi, podjada Ebonemu jego renala , ( co w tej karmie jest bo nawet koty podjadają ) uwielbia gotowane jedzonko, krzywi się na puszki animondy , zrobiła się wybredna , ale ja jej na to pozwalam :) Ma b.twarde dziąsła, jakoś tam memła , ona taka bezzębna ( usunięte wszystkie nie wiadomo dlaczego i kiedy ) dosyć długo egzystowała w schronisku. Ewa Quote
mari23 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 [quote name='beataczl']poszedl przelew na 60 zl. /jak dojda potwierdzcie prosze. moja kolezanka tez ma sunke bez zabkow..:-( zdziwilam sie ,ze sucha karme wsuwa a wlasciwie polyka ..a Tosia co je..? Szarotke jeszcze nie ma -sprawdze wieczorem jak dojda to moze na tego psiaka co watek wkleilas przeslemy.. ?[/QUOTE] moja Pusia ma tylko 2 lub 3 ząbki, a potrafi i suchą karmę jeść ( złakomstwa raczej, jak jest), choć gotowane ma zawsze zaznała wielkiej biedy, kopana i bita na ulicy, więc radzi sobie pomimo starości i braku zabków ( spuchła, więc jej wetka musiała usunąć, te, które zostały też zdrowe nie są, ale zostały, żeby bezzębna zupełnie nie była) obawiałam się wakacji, nie było tak źle, za to teraz dramat - wysyp staruszków na ulicy :( Quote
beataczl Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 (edited) [quote name='Szarotka']Dajcie mi znac czy dotarlo 50 zl., bo jak nie to bede pytac kolezanki.[/QUOTE] doszlo , doszlo...dziekuje bardzo. przepraszam bo mam,, mlyn " teraz i zapomnialam napisac. OS- dziekuje rowniez za potwierdzenie wplaty. mari -u nas nie widac psow na ulicy a staruszkow wogole..nie wiem co na wsiach pobliskich sie dzieje,ale SG powstala niedawno a cale wakacje spr warunki w jakich zyja psy i szczepienia obowiazkowe i jest wg. raportu calkiem dobrze. wiem,ze znow sprawdzaja na zime pod katem ocieplenia bud i dlugosci lancuchow wg nowych przepisow. Schronu nie mamy tylko taki punkt skad wydawane sa na dowod psiaki bezdomne odlowione ( sa oglaszane w gazetach ), a jak sie wlasciciel zglosi to placi kare do UG i dopiero psa odbiera , a te wypadkowe lub z interwencji leczy TOZ i One przebywaja u czlonkow TOZu lub u Prezesa. Na ..oko" problemow nie widac. .. Edited October 25, 2012 by beataczl Quote
lika1771 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [CENTER][SIZE=5][I][B]P A M I Ę T A M [/B][/I][/SIZE][/CENTER] [CENTER][IMG]http://howlingforjustice.files.wordpress.com/2011/11/candle-gif-photobucket-21.gif?w=353[/IMG][/CENTER] [CENTER][/CENTER] [/INDENT] Quote
margoth137 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 [IMG]http://www.opolska.policja.gov.pl/images/stories/KPP_Krapkowice/2012/pazdziernik/znicz.jpg[/IMG] Quote
Nadziejka Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Franeczku pamietamy [CENTER][URL="http://www.dogomania.pl/component/odudecard/odudecardshow/38/942.html"][IMG]http://supergify.pl/images/stories/ecard/aniol8ss.jpg[/IMG][/URL][/CENTER] Quote
mari23 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Franusiu, i dla ciebie ten wiersz... [COLOR=black][FONT=Verdana]SĄD OSTATECZNY święty Piotr u nieba wrót stoi, trzymając listę cnót a wszystkie dusze w milczeniu przypatrują się jego skinieniu " ten wejdzie pierwszy, KTO był lekiem na całe zło kto do końca wierny był kochał i i służył ze wszystkich sił brzydził się złością dzielił radością na dobre i na złe kto jednego tylko chce; KOCHAĆ WIECZNIE JAK SZLONY" Piotrowa dłoń otwiera drzwi- lśnią oczy, merdają ogony- PIERWSZE DO RAJU WCHODZĄ PSY. Millicent Bobleter[/FONT][/COLOR][COLOR=#4F6780][/COLOR] Quote
Recommended Posts