AniaB Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='Anashar']Dzięki za pocieszenie, ale naprawdę poziom tamtejszych dyskusji jest coś niziutki... No i muszę się Wam pochwalić, że w przyszłym tygodniu robimy mu kilkanaście RTG a w maju na 99% spotkamy się z najlepszym kardiologiem w polsce :)[/quote] czyzby wyprawa do dr niziołka miała dojsc do skutku?:loveu: :lol: Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='AniaB']nie martw sie anashar - na molosach jest podobnie raczej towarzystwo wzajemnej adoracji i tyle zachwyty nad pupilami, jakieś dyskusje i przekomarzania a na wątkach w dziale Psy do adopcji po kilka dosłownie postów...[/quote] I tego w ludziach nienawidze :shake: [quote name='AniaB']czyzby wyprawa do dr niziołka miała dojsc do skutku?:loveu: :lol:[/quote] Tak :multi: :multi: :multi: I to jeszcze na miejscu będzie, w Krakowie :loveu: Quote
saJo Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 A moze po prostu zamiast pisania kolejnych postow w stylu, jaki ten piesek biedny, ale ladniusi, gdzie jest domek dla niego itepe zastanawiamy sie jak pomoc tym sierotom? Mnie takie pisanie tylko dobija, dlatego zadko sie odzywam w watkach o PWP, ale to nie znaczy, ze nic nie robie dla bezdomnych psow. Po prostu pisanie na temat bezdomnosci tylko mnie dobija, wole cos zrobic, niz pisac. Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='saJo']A moze po prostu zamiast pisania kolejnych postow w stylu, jaki ten piesek biedny, ale ladniusi, gdzie jest domek dla niego itepe zastanawiamy sie jak pomoc tym sierotom? Mnie takie pisanie tylko dobija, dlatego zadko sie odzywam w watkach o PWP, ale to nie znaczy, ze nic nie robie dla bezdomnych psow. Po prostu pisanie na temat bezdomnosci tylko mnie dobija, wole cos zrobic, niz pisac.[/quote] Tylko widzisz, ludzie którzy tu piszą nie tylko coś piszą, ale też robią... Jeśli nie znasz ich sytuacji, także ich nie oceniaj bez wiedzy na temat tego jak pomagają :cool3: Każdy pomaga na ile może... Quote
Aggie Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 ja bardzo przepraszam - mam 84 subskrypcje na PWP - na jednych wątkach sie udzielam bardziej , na innych mniej. Na większosci finansowo, niekiedy transportem, mam teraz pod wlasną opieką i na własny koszt 3 psy ze schronu, pomocy w sytuacjach podbramkowych nie odmowie nigdy. Do tego 5 wirtualnych adopcji w rożnych zakatkach Polski na które płace co miesiąc - Rzeszów, Sycyn, Ostatnia Szans Bozeny Wahl... nie piszę po to żeby sie chwalic bo nie mam czym - tutaj ludzie mają i po 5,6 psów i jeszcze 4 na tymczasie... Piszę tak bo wkurza mnie ktoś kto wpadł na chwile i nigdy (na moich przynajmniej wątkach) nie widzialam żeby pomógł w najmniejszym stopniu! Czasem młodsi tylko podrzucają - niby denerwujące ale czasami to jedyna szansa dla psa o którym NIKT nie pamięta!!! A nuż go ktoś jednak zobaczy! znam 14 stolatki co mają wlasne strony adopcyjne, organizują akcje , robią co mogą. Inni zamiast siedzieć na czacie podrzucają psy na PWP - i chwała im chociaż za to:angryy: [B]Tak więc wypraszam sobie posty przypadkowych osób oceniające, ze tutaj to tylko podrzucanie[/B]. :mad: Dodam moze dla jasności koleżanki - mam rodzinę, pracę, swoje 3 owczarki i swoje 2 konie - ledwo mi dnia starcza na wszystko.. Jak ktoś malo się wgłębia w wątki - to mało WIE, a towarzystwa wzajemnej adoracji mało mnie interesują chociaż moje psy są piękne - dwa podobno nawet wystawowe jak to ocenił ich trener....:crazyeye: PS a cioci Gosi zaraz napisze którego urodzinki sie zblizają :evil_lol: Quote
Aggie Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='malagos']...i za to Ci chwała, Aguś! Ale moze któryś z Twoich owczarkow ma urodzunki? To się pozachwycamy :diabloti:[/quote] a i owszem ciotko droga - Herosik ma ... swoje piate 10 maja.... :razz: rodowodowy panie, z tatuażem, szkolony, łagodny, WIELKI, PIĘKNY... już widze te gratulacje oczami wyobrażni...(zdjęcia na życzenie bo ja wstawiać i tak nie umiem :oops: :oops: :evil_lol: ) Ale ja tam bym wolała kogoś kto wątek Huzara z Sochaczewa zauważy.. ten pies tak kocha ludzi..... :-( a poza tym zaraz nas Anashar pogoni za zasmiecanie mu wątku...:diabloti: Quote
agis Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='Anashar']Tylko widzisz, ludzie którzy tu piszą nie tylko coś piszą, ale też robią... [B]Jeśli nie znasz ich sytuacji, także ich nie oceniaj bez wiedzy na temat tego jak pomagają :cool3: Każdy pomaga na ile może...[/B][/quote] Az chce sie napisac I VICE VERSA Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='Aggie']Dodam moze dla jasności koleżanki - mam rodzinę, pracę, swoje 3 owczarki i swoje 2 konie - ledwo mi dnia starcza na wszystko.. [/quote] Niestety doba ma tylko 24 godziny :cool1: mi dnia nieraz nie starcza, to i po nocach siedzę. Jednym zdaniem - podpisuje się pod całą wypowiedzią Aggie. Osobiście nie chciało mi się tak szczegółowo odpisywać na post Sajo - szkoda nerwów. Ale skoro Aggie mnie wyręczyła, jestem wdzięczny. To wpadanie na PWP jest wg. mnie lepszym zajęciem niż nic nie wnoszące posty z życzonkami dla psiaków :cool1: EOT [quote name='Aggie']a i owszem ciotko droga - Herosik ma ... swoje piate 10 maja.... :razz: rodowodowy panie, z tatuażem, szkolony, łagodny, WIELKI, PIĘKNY... już widze te gratulacje oczami wyobrażni...(zdjęcia na życzenie bo ja wstawiać i tak nie umiem :oops: :oops: :evil_lol: )[/quote] To daj, ja wstawie:evil_lol: [quote name='Aggie'] Ale ja tam bym wolała kogoś kto wątek Huzara z Sochaczewa zauważy.. ten pies tak kocha ludzi..... :-( [/quote] A Huzarek też jest na stronie, i też mu kibucuje :) [quote name='Aggie']a poza tym zaraz nas Anashar pogoni za zasmiecanie mu wątku...:diabloti:[/quote]Eeee tam, przynajmniej ONeczki są w górze :cool3: Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='agis']Az chce sie napisac I VICE VERSA[/quote] Pisać każdy może :p Tyle, że ja poprosiłem o pomoc w rozgłasznaniu psiaków do adopcji, na co wszyscy mojego posta olali. Więc mój osąd jest uzasadiony :p Quote
agis Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='Anashar']Pisać każdy może :p Tyle, że ja poprosiłem o pomoc w rozgłasznaniu psiaków do adopcji, na co wszyscy mojego posta olali. Więc mój osąd jest uzasadiony :p[/quote] No wlasnie, [U]pisac kazdy moze.[/U] Ale chyba nie o pisanie chodzi. Quote
Aggie Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 :p ja jak tylko Koksika wyekspediuję do domku, a Zuzię do drugiego,wracam do Onków - Huzar stoi na pierwszym miejscu, bo tak długo już czeka. No i Cynamonka (raczej ancymonka)alias Zulus nadal szukamy - ten z palucha TO chyba jednak nie nasz - na Jelonkach go znaleźli...:-( :-( przywiozłam go to z mysli mi nie schodzi, szukałam ja. szukają dziewczyny i nic...:-( a tak apropos radze tym co tak nam radza taką wycieczkę jak ja miałam dzisiaj - prawie 5 godzin - z młodym kaukazem z hoteliku (wyciagniety przeze mnie ze schronu, wszystko opłacam ja) do weta 65 km (cała podróż slinienie po czym wielki paw na moje kolana już prawie na miejscu...:p ), 50 min u weta, podróż z powrotem - wielki paw - i tu ufff - zdązyłam wyskoczyć i oblać cześcią właścicielką hoteliku...:cool1: ... no sama przyznam ciut mi rece opadły .... TZ sie nie odzywal tylko prowadził z kamienną twarzą... On to ma do mnie cierpliwość...... Quote
Aggie Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='saJo']A moze po prostu zamiast pisania kolejnych postow w stylu, jaki ten piesek biedny, ale ladniusi, gdzie jest domek dla niego itepe zastanawiamy sie jak pomoc tym sierotom? [B]morisowa [/B]ma taki piękny podpis - "5 minut poświecone na pomoc jest wiecej warte niż 10 poświecone na współczucie "... to tak a'propos zastanawiania się.. (polecam tez wątek Onki i onkowate cuda na Paluchu - ale z drugiej strony kogo tu obejdą ONKOWATE cuda... :p ) Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='agis']No wlasnie, [U]pisac kazdy moze.[/U] Ale chyba nie o pisanie chodzi.[/quote] Mozesz sprecyzowac co Cie gryzie? ;) Chetnie Cie wyslucham. Quote
Anashar Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='Aggie'] wiecej warte niż 10 poświecone na współczucie"[/quote] A wiesz, ze wlasnie pomyslalem o tym samym? :cool3: Quote
saJo Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Anashar']Tylko widzisz, ludzie którzy tu piszą nie tylko coś piszą, ale też robią... [/quote] Nie twierdze, ze jak ktos pisze, to nic nie robi, twierdze, ze JA nie lubie pisac, jesli nie mam konkretow w sprawie jakiegos psa, o mnie to tylko dobija. Co nie znaczy, ze nic nie robie... Nie kazdy ma mozliwosc zaadoptowania psa (jak bede takowe miala pojawi sie u mnie ONek schroniskowy ONek, poki co rodzicom "wcisnelam" szczeniaka w potrzebie), trzymanie psa na tymcasach i nie to, tak jak nie ilosc postow na PWP jest wyznacznikiem tego czy ktos pomaga czy nie. A Twoj post nie zostal bez echa, poki co wyslalam na Toja strone juz kilkanascie osob, szukajacych ONka do adopcji. Koniec temetu. Quote
beka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 COs nerwowo ostanio się robi na dogo.. Adopcje marnie idą i ludziom nerwy puszczają. N akażdym wątku jakieś niesnaski, ale przeżyjemy i to. . Czy Zorski onek z chorym ogonkiem jest juz "wlepiony"? (zaraz sama sprawdzę) Quote
Aggie Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [I]saJo:." A Twoj post nie zostal bez echa, poki co wyslalam na Toja strone juz kilkanascie osob, szukajacych ONka do adopcji.[/I] [I]Koniec temetu.[/quote]"[/I] I właśnie o to chodzi i bardzo dziękujemy :loveu: Quote
AniaB Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ja juz usunełam swój post, zeby nie zasmiecać Wam tematu...:lol: Quote
Aggie Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='beka']COs nerwowo ostanio się robi na dogo.. Adopcje marnie idą i ludziom nerwy puszczają. N akażdym wątku jakieś niesnaski, ale przeżyjemy i to. . Czy Zorski onek z chorym ogonkiem jest juz "wlepiony"? (zaraz sama sprawdzę)[/quote] eee tam zaraz nerwowo... taki "mały coaching" jak to mawia mój prezes, jak pomagać efektywnie :evil_lol: :evil_lol: no to lecę stąd na inne watki (znaczy popracować też muszę, dogo mnie nei wyzywi..;) :oops: ) też usune w takim razie post do AniB Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [URL]http://allegro.pl/item187399864_dlugowlosy_owczarek_niemiecki_szuka_domu.html[/URL] BARY SZUKA DOMU - PILNE !!! Quote
Anashar Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Juz wrzucam Barego. Wybaczcie, czasami kazdemu nerwy puszcza... Ja poprostu nigdy nie zrozumiem jak ludzie mogli doprowadzic do takiej bezdomnosci wsrod zwierzat. I niekiedy moja bezradnosc mnie dobija. W czasie kiedy uda nam sie uratwac jednego psa, kilka nnych umrze w schronisku... Quote
Anashar Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Piekne i kochane owczarki czekaja na dom ;) Quote
kasiaprodex Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 jutro jade na polowanie na pieknego onka który koczuje od kilku dni kolo górki w Pruszkowie. Niestety Pruszków ma podpisaną umowe z Krzyczkami więc jak hycel go zabierze to juz jego marne szanse na przezycie. Kto ma jakis tymczas na zbyciu chociaz na kilka dni. Proszę:placz: Quote
Anashar Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Bedziemy szukac... Ale z tego co widze, ciezko z tymczasem bedzie :( Quote
Recommended Posts