Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pestkaa']Super! Uwielbiam patrzeć jak szczeniaki się tak fajnie bawią :)
Możesz wstawić jego zdjęcie jak stoi w statyce?[/QUOTE]
Taaa, tylko ta zabawa strasznie nie fair :lol: Akita w porównaniu do whippeta to prawie jak wcześniej wspomniana ciężarówa i ferrari :D Ale bardzo mnie ucieszyło jak w pewnym momencie młody się "dostosował" i razem się kulali :lol:
A do tego zdjęcia właśnie powolutku się szykuję, bo ustawiam go niby sama, ale nadal nie widzę co jest nie tak, no i muszę w dodatku zrobić zdjęcie, które prawie na pewno wyjdzie krzywo - jak to wyżej :lol: No i jeszcze czasami mi łapki zabiera i ustawia po swojemu...
[quote name='leónowa']Ale ci chłop rośnie:loveu:[/QUOTE]
Eh... ostatnio mruczałam, że nie mogę się doczekać, aż dorośnie, a teraz będzie mi szkoda... :lol:

Posted

Cześć!
Przejrzałam całą galerię (nie mogłam się powstrzymać - ach te charcie oczyska :) ) i pozwolę sobie być stałym gościem. Może później dopytam się dokładniej o opinie psiego przedszkola, bo niebawem sama będę stała przed wyborem takowego dla swojego urwisa.
Pozdrawiam ciepło.

Posted

[quote name='Nanashi']Cześć!
Przejrzałam całą galerię (nie mogłam się powstrzymać - ach te charcie oczyska :) ) i pozwolę sobie być stałym gościem. Może później dopytam się dokładniej o opinie psiego przedszkola, bo niebawem sama będę stała przed wyborem takowego dla swojego urwisa.
Pozdrawiam ciepło.[/QUOTE]
My do psiego przedszkola jednak nie poszliśmy tylko od razu na agility :) Podobnie właściwie. Bez posłuszeństwa w agility się nie obejdzie, więc tłumaczą, pokazują co i jak, poprawiają - niemal jak podstawowe szkolenie. Jeśli chodzi o socjal to są tam naprawdę super psy (jeden golden chyba tylko potrafi burczeć na inne psy, ale wszyscy nowi są informowani o tym). Same dorosłe (+ jeden szczeniak, z moim to dwa), więc wiadomo, że do zabawy to nijak, ale dla mnie ważne jest, żeby młody się przekonał, że duże psy nie są złe... niekoniecznie przez zabawę, gdzie nawet niechcący mogą mu zrobić krzywdę. Bo do szczeniaków jest dużo śmielszy niż na początku :)

Jakiej rasy będzie piesek, jeśli mogę zapytać? :D

Posted

[quote name='Gezowa']Jakiej rasy będzie piesek, jeśli mogę zapytać? :D[/QUOTE]

A pytać możesz :) Podobne do akity, jednak mniejsze - shiba, więc u nas socjal dobry to będzie podstawa. Na agi może wybiorę się z psem rodziców, by rozładować jego energię i poćwiczyć posłuszeństwo, skoro mówisz, że niemal jak podstawowe szkolenie.

Posted

[quote name='Nanashi']A pytać możesz :) Podobne do akity, jednak mniejsze - shiba, więc u nas socjal dobry to będzie podstawa. Na agi może wybiorę się z psem rodziców, by rozładować jego energię i poćwiczyć posłuszeństwo, skoro mówisz, że niemal jak podstawowe szkolenie.[/QUOTE]
Uwielbiam akity i shiby... :loveu: Niestety, to nie są psy dla mnie, czy raczej dla mojej rodziny, bo nie są konsekwentni, więc późniejsze życie z takim psem zmieniłoby się w udrękę :shake:
Nad agi musisz się dobrze zastanowić, bo tam pies się zmęczy, ale bardziej psychicznie niż fizycznie. Może nie skupiamy się na posłuszeństwie tak jak w typowym kursie tego typu, ale sporo jest z tego, bo psiak musi umieć zostawać na starcie, a później to całe "wysyłanie" psa przez przeszkody... ;) Mi po prostu nie jest potrzebny kurs na posłuszeństwo, bo ja sama ogarnę podstawy typu chodzenie przy nodze (młody potrafi na komendę), siadanie, zostawanie, leżenie i tak dalej, i tak dalej...

Posted

[quote name='Gezowa']Uwielbiam akity i shiby... :loveu: Niestety, to nie są psy dla mnie, czy raczej dla mojej rodziny, bo nie są konsekwentni, więc późniejsze życie z takim psem zmieniłoby się w udrękę :shake:[/QUOTE]
Nie taki straszny diabeł jak go malują, ale fakt, to specyficzne rasy i z nimi nie da się nudzić, a pod względem przywoływania podobne do charcików :) Swego czasu właśnie zastanawiałam się czy whippet czy shiba, dlatego z sentymentem patrzę na Aedana.

[quote name='Gezowa']Nad agi musisz się dobrze zastanowić, bo tam pies się zmęczy, ale bardziej psychicznie niż fizycznie. Może nie skupiamy się na posłuszeństwie tak jak w typowym kursie tego typu, ale sporo jest z tego, bo psiak musi umieć zostawać na starcie, a później to całe "wysyłanie" psa przez przeszkody... ;) Mi po prostu nie jest potrzebny kurs na posłuszeństwo, bo ja sama ogarnę podstawy typu chodzenie przy nodze (młody potrafi na komendę), siadanie, zostawanie, leżenie i tak dalej, i tak dalej...[/QUOTE]
Tora vel Szkodnik podstawowe komendy zna, ale brak jej właśnie tego psychicznego zmęczenia, a szkoda mi jej, gdy widzę, że rodzice mają dla niej coraz mniej czasu i nie widzą do końca jej potrzeb, więc zapewne w końcu się zbiorę i zapiszemy się na zajęcia :)
Dzięki za inspiracje.

Posted

[quote name='Nanashi']Nie taki straszny diabeł jak go malują, ale fakt, to specyficzne rasy i z nimi nie da się nudzić, a pod względem przywoływania podobne do charcików :) Swego czasu właśnie zastanawiałam się czy whippet czy shiba, dlatego z sentymentem patrzę na Aedana.[/QUOTE]
Jak założysz galerię to pewnie tak samo będę patrzyła na twojego malca... Bo uwielbiam 5 grupę i zawsze chciałam z niej psa. Celowałam w japońskie rasy, właśnie akity, shiby, ale zrozumiałam, że u nas byłoby ciężko z takim psem, potem doszły obawy, że sama sobie nie poradzę i tak jakoś zeszłam z tego toru i szukałam w innych grupach. Na whippeta wpadłam... przypadkowo. Koleżanka miała kiedyś borzoja i zaproponowała mi charta. Kompletnie X grupy nie znałam, nigdy się nią nie interesowałam, bo ani to z wyglądu mi się nie podobało ani nic... A po poznaniu bliżej chartów dosłownie zrodziła się miłość :D. Pomijając super charakter to teraz te długie, wąskie pyski i chude ciałka są dla mnie czymś pięknym :D A borzojowa mordka to już w ogóle... tylko do zacałowania :loveu:
[quote name='Nanashi']Tora vel Szkodnik podstawowe komendy zna, ale brak jej właśnie tego psychicznego zmęczenia, a szkoda mi jej, gdy widzę, że rodzice mają dla niej coraz mniej czasu i nie widzą do końca jej potrzeb, więc zapewne w końcu się zbiorę i zapiszemy się na zajęcia :)
Dzięki za inspiracje.[/QUOTE]
Ja co prawda jestem świeżakiem u nich, ale mogę śmiało polecić jeśli nie masz jeszcze nic upatrzonego. Zajęcia są w Sopocie, więc nie wiem czy to nie byłaby przeszkoda dla Ciebie. Mi nie przeszkadza to 30 minut jazdy autem, bo mam dość fajne godziny ustalone no i to tylko 2 razy w tygodniu :cool3:

Posted

[quote name='Gezowa']Jak założysz galerię to pewnie tak samo będę patrzyła na twojego malca... Bo uwielbiam 5 grupę i zawsze chciałam z niej psa. Celowałam w japońskie rasy, właśnie akity, shiby, ale zrozumiałam, że u nas byłoby ciężko z takim psem, potem doszły obawy, że sama sobie nie poradzę i tak jakoś zeszłam z tego toru i szukałam w innych grupach.[/QUOTE]
Galerię założę, to pewne, bo trzeba trochę rozruszać tamto towarzystwo, które "umarło" na forum (i nie tylko galerię będę prowadziła - strona już gotowa tylko czekam cierpliwie na główną bohaterkę). Hodowczyni, od której będę brała pannicę (w połowie grudnia jakoś odbiór będzie, jeszcze z 3 tyg do porodu) powiedziała mi, że może i dobrze, że shiba będzie stricte moim pierwszym psem - chociaż mówi się, że nie powinna być dla początkujących właścicieli itp, gdyż shib nie można traktować na równi z innymi psami i będę się uczyła jej, a ona mnie. Przyznam szczerze, że to mnie przekonało całkowicie :)

[quote name='Gezowa']Na whippeta wpadłam... przypadkowo. Koleżanka miała kiedyś borzoja i zaproponowała mi charta. Kompletnie X grupy nie znałam, nigdy się nią nie interesowałam, bo ani to z wyglądu mi się nie podobało ani nic... A po poznaniu bliżej chartów dosłownie zrodziła się miłość :D. Pomijając super charakter to teraz te długie, wąskie pyski i chude ciałka są dla mnie czymś pięknym :D A borzojowa mordka to już w ogóle... tylko do zacałowania :loveu:[/QUOTE]
Gdyby nie to, że mojemu TŻ nie przypadły one do gustu, to sama już bym miała takiego chudzielca :D

[quote name='Gezowa']Ja co prawda jestem świeżakiem u nich, ale mogę śmiało polecić jeśli nie masz jeszcze nic upatrzonego. Zajęcia są w Sopocie, więc nie wiem czy to nie byłaby przeszkoda dla Ciebie. Mi nie przeszkadza to 30 minut jazdy autem, bo mam dość fajne godziny ustalone no i to tylko 2 razy w tygodniu :cool3:[/QUOTE]
Sopot daleko nie jest, tylko pytanie dokładnie jaka ulica? Bo to dość ważne będzie i jak z komunikacją miejską, bo na auto nie mogę liczyć zawsze.

Posted

[quote name='Nanashi']Galerię założę, to pewne, bo trzeba trochę rozruszać tamto towarzystwo, które "umarło" na forum (i nie tylko galerię będę prowadziła - strona już gotowa tylko czekam cierpliwie na główną bohaterkę). Hodowczyni, od której będę brała pannicę (w połowie grudnia jakoś odbiór będzie, jeszcze z 3 tyg do porodu) powiedziała mi, że może i dobrze, że shiba będzie stricte moim pierwszym psem - chociaż mówi się, że nie powinna być dla początkujących właścicieli itp, gdyż shib nie można traktować na równi z innymi psami i będę się uczyła jej, a ona mnie. Przyznam szczerze, że to mnie przekonało całkowicie :)[/QUOTE]
Tak, whippety też tutaj umarły, a jak założyłam wątek to zaraz pojawiły się następne i tak nas się namnożyło chyba ze 4 osoby, a to już coś :loveu:.
Ojej, to długo jeszcze czekania, pewnie się niecierpliwisz? :D U mnie było podobnie. Jak młody był do odbioru to ja jeszcze na wakacjach sobie siedziałam, więc nie mogłam się nacieszyć, bo już chciałam do domu i po psa :razz:
O shibach czytałam właśnie to samo, że nie są polecane dla początkujących, że przyszły właściciel będzie się jej uczył i odwrotnie, że mają w sobie dużo z kota i tak dalej... Nie wiem ile w nich tej niezależności siedzi, bo mówi się, że charty (w tym whippety) też są niezależne. Owszem, są, ale nie jest to do tego stopnia, że oleją właściciela po całości. No... przynajmniej whippety :lol:.
[quote name='Nanashi']Gdyby nie to, że mojemu TŻ nie przypadły one do gustu, to sama już bym miała takiego chudzielca :D[/QUOTE]
Ja jeszcze się uczę i mieszkam z rodzicami, więc to ich zdanie musiałam brać pod uwagę. Z początku mama się skrzywiła, jakby chciała powiedzieć: "O Boże, co to jest?" :diabloti: Ale później sama się przekonała, że są to super psy... Bo ona od początku wciskała mi mopsa albo beagla, a to kompletnie nie mój typ. Chociaż mopsy są super słodkie :loveu:
[quote name='Nanashi']Sopot daleko nie jest, tylko pytanie dokładnie jaka ulica? Bo to dość ważne będzie i jak z komunikacją miejską, bo na auto nie mogę liczyć zawsze.[/QUOTE]
Mamy w dwóch różnych miejscach - na boisku i na sali. Sala to jest Sopot Brodwino, ul. Kolberga 9 bodajże, a boisko - MOSiR ul. 23 marca 95, więc dosłownie 2-3 minuty drogi. [url]http://psynafali.pl/agility/[/url] Tutaj możesz sobie trochę poczytać. Kontakt jest chyba tylko przez formularz, ale w razie czego mogę zadzwonić do P. Uli i trochę jej pozawracać głowę :evil_lol: :lol:. U nas było tak, że zaproszono nas razem z pieskiem. Była rozmowa, Pani poznała młodego, przy okazji dała kilka rad, powiedziała nad czym popracować i tak dalej. Dopiero po wytłumaczeniu jak to wygląda, miałam jej dać znać czy się zdecydowałam. Absolutnie bez pośpiechu. Tak jak mówię - dla mnie jest tam super, wiedza jaką posiada P. Ula sprawia, że jest dla mnie po prostu wzorem :)

Posted

[quote name='Gezowa']Ojej, to długo jeszcze czekania, pewnie się niecierpliwisz? :D [/QUOTE]
Było dłużej, czekam od końca kwietnia na tego wymarzonego psa, ale są ludzie którzy i po kilka lat czekają, więc nie mam co marudzić. Ze swoim szybowcem mamy zamiar na wystawach zabłysnąć, ale czas zweryfikuje jak to będzie - bo hodowczyni mi pewnie nie odpuści w tym temacie :D

[quote name='Gezowa']Ja jeszcze się uczę i mieszkam z rodzicami, więc to ich zdanie musiałam brać pod uwagę. Z początku mama się skrzywiła, jakby chciała powiedzieć: "O Boże, co to jest?" :diabloti: Ale później sama się przekonała, że są to super psy... Bo ona od początku wciskała mi mopsa albo beagla, a to kompletnie nie mój typ. Chociaż mopsy są super słodkie :loveu:[/QUOTE]
Skoro to galeria to kiedy kolejne zdjęcia, bo strasznie ich maaaaało! O tak, już zacznę smęcić o nie ;)

[quote name='Gezowa']Mamy w dwóch różnych miejscach - na boisku i na sali. Sala to jest Sopot Brodwino, ul. Kolberga 9 bodajże, a boisko - MOSiR ul. 23 marca 95, więc dosłownie 2-3 minuty drogi. [URL]http://psynafali.pl/agility/[/URL] Tutaj możesz sobie trochę poczytać. Kontakt jest chyba tylko przez formularz, ale w razie czego mogę zadzwonić do P. Uli i trochę jej pozawracać głowę :evil_lol: :lol:. U nas było tak, że zaproszono nas razem z pieskiem. Była rozmowa, Pani poznała młodego, przy okazji dała kilka rad, powiedziała nad czym popracować i tak dalej. Dopiero po wytłumaczeniu jak to wygląda, miałam jej dać znać czy się zdecydowałam. Absolutnie bez pośpiechu. Tak jak mówię - dla mnie jest tam super, wiedza jaką posiada P. Ula sprawia, że jest dla mnie po prostu wzorem :)[/QUOTE]
Ho, ho... Profesjonalnie, aż tak Szkodnikowi nie ufam i wpierw musiałabym z nią gdzieś pójść "na próbę", bo z niej okropny uparciuch potrafi być, ale predyspozycje ma.

Posted

[quote name='Nanashi']Było dłużej, czekam od końca kwietnia na tego wymarzonego psa, ale są ludzie którzy i po kilka lat czekają, więc nie mam co marudzić. Ze swoim szybowcem mamy zamiar na wystawach zabłysnąć, ale czas zweryfikuje jak to będzie - bo hodowczyni mi pewnie nie odpuści w tym temacie :D[/QUOTE]
Oj, wiem coś o tym, bo ja czekałam 4 czy 5 lat i to nie na whippeta :lol:
My na wystawy nie za bardzo, znaczy... planujemy kilka, przygotowujemy się, ale dla czystej zabawy i socjalu, a nie tytułów, bo młody jest bardziej z linii wyścigowej, więc... Będzie trochę odbiegał od idealnego, delikatnego whippeta. Bardziej planuję z nim sporty właśnie.
[quote name='Nanashi']Skoro to galeria to kiedy kolejne zdjęcia, bo strasznie ich maaaaało! O tak, już zacznę smęcić o nie ;)[/QUOTE]
Sprzęt mam kiepski, to dlatego. Mogę spróbować zrobić jakieś zdjęcie, bo zaraz idę na spacer to aparat wezmę przy okazji :)
[quote name='Nanashi']Ho, ho... Profesjonalnie, aż tak Szkodnikowi nie ufam i wpierw musiałabym z nią gdzieś pójść "na próbę", bo z niej okropny uparciuch potrafi być, ale predyspozycje ma.[/QUOTE]
Kurs jest rozłożony na 3 etapy, każdy trwa 2 miesiące i uwierz mi, że kompletni laicy też tam są... popatrz przykładowo na mnie :evil_lol: Z młodego też potrafi być uparciuch, co mnie czasem doprowadza do tego, że mam ochotę go udusić :diabloti: Ale na zajęciach jest po prostu psem idealnym, prócz tych rozproszeń, ale po to one są, żeby nauczyć się przy nich skupiać :)

Posted

[quote name='Gezowa']My na wystawy nie za bardzo, znaczy... planujemy kilka, przygotowujemy się, ale dla czystej zabawy i socjalu, a nie tytułów, bo młody jest bardziej z linii wyścigowej, więc... Będzie trochę odbiegał od idealnego, delikatnego whippeta. Bardziej planuję z nim sporty właśnie. [/QUOTE]
To co, 13.01.2013r dla socjalu i próby się wybieracie do Gdańska na wystawę? :D Bo ja z pewnością i liczę skrycie, że już z małą by się przyzwyczajała.

[quote name='Gezowa']Sprzęt mam kiepski, to dlatego. Mogę spróbować zrobić jakieś zdjęcie, bo zaraz idę na spacer to aparat wezmę przy okazji :)[/QUOTE]
To nie wymówka, nawet najgorszym sprzętem można zrobić świetne zdjęcia :) Więc do roboty!

[quote name='Gezowa']Kurs jest rozłożony na 3 etapy, każdy trwa 2 miesiące i uwierz mi, że kompletni laicy też tam są... popatrz przykładowo na mnie :evil_lol: Z młodego też potrafi być uparciuch, co mnie czasem doprowadza do tego, że mam ochotę go udusić :diabloti: Ale na zajęciach jest po prostu psem idealnym, prócz tych rozproszeń, ale po to one są, żeby nauczyć się przy nich skupiać :)[/QUOTE]

To może jednak się skuszę. Za chwilę wypełnię formularz. A jaki koszt takiego kursu? Bo w sumie i o to powinnam zapytać.

Posted

[quote name='Nanashi']To co, 13.01.2013r dla socjalu i próby się wybieracie do Gdańska na wystawę? :D Bo ja z pewnością i liczę skrycie, że już z małą by się przyzwyczajała.[/QUOTE]
Tak, na pewno, a jeszcze wcześniej może w Bydgoszczy :) Zależy jak nam wyjdzie prezentacja, bo ustawianie jest prawie super. Najbardziej obawiam się biegu, bo on czasami podczas szajby potrafi skakać na mnie albo wyprzedzać, chociaż w klasie baby i szczenięcej sędziowie też inaczej oceniają, bo to młode i rozbrykane. No i myślę jaką ringówkę mu dobrać. Tzn. jak tak je oglądam to ceny mnie odrobinę przerażają :lol:.
[quote name='Nanashi']To nie wymówka, nawet najgorszym sprzętem można zrobić świetne zdjęcia :) Więc do roboty![/QUOTE]
Taaak, wiem, ale najlepsze zdjęcia whippetów to są te w ruchu, a ja mam pożyczony aparat ze stabilizatorem, który jest jeszcze gorszy od aparatu w moim telefonie :(.
[quote name='Nanashi']To może jednak się skuszę. Za chwilę wypełnię formularz. A jaki koszt takiego kursu? Bo w sumie i o to powinnam zapytać.[/QUOTE]
350zł za 2 miesiące. Ostatni etap jest za 250, a później jak ci się spodoba to możesz być w ich klubie, a tam to już w ogóle jak w rodzinie i są super zniżki :). Nie będą cię zmuszać do zawodów jak nie chcesz, to nie jest wymóg w klubie.

W ogóle jestem super... wzięłam dwa aparaty + telefon. Na polanie skapowałam się, że nie wzięłam baterii do aparatów... :lol:. Więc znowu zdjęcia z telefonu:

[img]http://img.liczniki.org/20120926/Zdj_cie1949-1348670793.jpg[/img]

[img]http://img.liczniki.org/20120926/Zdj_cie1950-1348670793.jpg[/img]

[img]http://img.liczniki.org/20120926/Zdj_cie1952-1348670793.jpg[/img]

Posted

[quote name='Gezowa']Tak, na pewno, a jeszcze wcześniej może w Bydgoszczy :) Zależy jak nam wyjdzie prezentacja, bo ustawianie jest prawie super. Najbardziej obawiam się biegu, bo on czasami podczas szajby potrafi skakać na mnie albo wyprzedzać, chociaż w klasie baby i szczenięcej sędziowie też inaczej oceniają, bo to młode i rozbrykane. No i myślę jaką ringówkę mu dobrać. Tzn. jak tak je oglądam to ceny mnie odrobinę przerażają :lol:.[/QUOTE]
To w styczniu się pewnie zobaczymy. A ringówke najlepiej pod kolor futrzyska, by najmniej w oczy się rzucała - to on ma być gwiazdą :D

[quote name='Gezowa']W ogóle jestem super... wzięłam dwa aparaty + telefon. Na polanie skapowałam się, że nie wzięłam baterii do aparatów... :lol:. Więc znowu zdjęcia z telefonu:[/QUOTE]
Telefon - nietelefon, ważne, że są zdjęcia! Nochal uroczy, a jak w Ciebie wpatrzony(oczywiście Aedan, nie nos ;)) I jak to się mówi: kto nie ma w głowie, ten ma w nogach - następnym razem zrobisz dłuższy spacer + więcej zdjęć i będzie super.

[quote name='Gezowa']350zł za 2 miesiące. Ostatni etap jest za 250, a później jak ci się spodoba to możesz być w ich klubie, a tam to już w ogóle jak w rodzinie i są super zniżki :). Nie będą cię zmuszać do zawodów jak nie chcesz, to nie jest wymóg w klubie.[/QUOTE]
Napisałam do nich, zobaczymy :)

Posted

Na początku u nas bieg też był porażką, ale teraz jest prawie super i utrzymuje ze mną fajny kontakt wzrokowy. To jest komenda "lewa", naprawdę bardzo się przydaje. My jeszcze nie wprowadziliśmy hasła, ale myślę, że niedługo to nastąpi. Najpierw smaczek pod nos, potem wyżej na sekundę, dwie itd. Potem bez ręki i smaczka. ;)
A mi ostatnio na wystawie "Karta pamięci jest pełna" :angryy:
Jaki on śliczny! Nie wyjaśniał trochę?

Posted

[quote name='Nanashi']To w styczniu się pewnie zobaczymy. A ringówke najlepiej pod kolor futrzyska, by najmniej w oczy się rzucała - to on ma być gwiazdą :D[/QUOTE]
Tak, tak, to wiem, tylko właśnie kiepsko idzie wyszukanie w miarę znośnej, a jednocześnie dobrej cenowo, bo jak mam dawać blisko 100zł za ringówkę to do widzenia... :diabloti:
[quote name='Nanashi']Telefon - nietelefon, ważne, że są zdjęcia! Nochal uroczy, a jak w Ciebie wpatrzony(oczywiście Aedan, nie nos ;)) I jak to się mówi: kto nie ma w głowie, ten ma w nogach - następnym razem zrobisz dłuższy spacer + więcej zdjęć i będzie super.[/QUOTE]
Z tym wpatrzeniem było trudno, bo ostatnio nasilają mu się dni, w których ma wszystko w tyłku... Mogę wołać, tańczyć, machać, a on nic. Może to nie jego wina, tylko właśnie przez smaki. Brak mu motywacji. Na treningach mamy serca drobiowe, bardzo drobno pokrojone, ale nie może ich zbyt dużo, bo później ma biegunkę i jest niefajnie, więc tak na co dzień odmierzam jedną porcję suchego, a że on za nim nie przepada jakoś bardzo... :roll:
[quote name='Nanashi']Napisałam do nich, zobaczymy :)[/QUOTE]
Daj znać co odpiszą :D

[quote name='Pestkaa']Na początku u nas bieg też był porażką, ale teraz jest prawie super i utrzymuje ze mną fajny kontakt wzrokowy. To jest komenda "lewa", naprawdę bardzo się przydaje. My jeszcze nie wprowadziliśmy hasła, ale myślę, że niedługo to nastąpi. Najpierw smaczek pod nos, potem wyżej na sekundę, dwie itd. Potem bez ręki i smaczka. ;-)
A mi ostatnio na wystawie "Karta pamięci jest pełna" :angryy:
Jaki on śliczny! Nie wyjaśniał trochę?[/QUOTE]
On zna komendę na chodzenie przy nodze i właśnie ostatnio trenuję różne tempo. Idę wolno, za chwilę przyśpieszam, ale jeszcze nie biegłam, bo małymi kroczkami próbuję :) Jak zobaczę, że super mu wychodzi szybki chód to pójdę dalej. Muszę mocno poćwiczyć w rozproszeniach dużych, bo na wystawie tak będzie... on na polanie zachowuje się super, ale wciąż mnie wkurza jak idzie jakiś człowiek i już cała uwaga skupiona na nim :roll: W mieście tak nie jest... pewnie nie wie, do którego człowieka podejść, bo od wyboru do koloru. Byłam z nim ostatnio to tylko raz mi zrobił akcję, że wychylił się do faceta i przywitał go lizaniem po nogach...
I tak, też mi się wydaje, że wyjaśniał troszkę. Tyłek ma strasznie jasny w porównaniu do karku :lol:

Posted (edited)

[quote name='Gezowa']Tak, tak, to wiem, tylko właśnie kiepsko idzie wyszukanie w miarę znośnej, a jednocześnie dobrej cenowo, bo jak mam dawać blisko 100zł za ringówkę to do widzenia... :diabloti:[/QUOTE]
Na wystawach sprzedają całkiem fajne i w dobrej cenie, ale to przy okazji jakiejś byś musiała zakupić, bo tak to faktycznie nie widziałam znośnych, a sama już się powolutku rozglądam.

[quote name='Gezowa']Z tym wpatrzeniem było trudno, bo ostatnio nasilają mu się dni, w których ma wszystko w tyłku... Mogę wołać, tańczyć, machać, a on nic.[/QUOTE]
To przez pogodę, najłatwiej na nią zwalić winę. U mnie na szczęście działa jedna 'komenda', na którą Szkodnik przybiega: "Tora! kot, kot, kot!" :D i pies już przy mnie.

[quote name='Gezowa']Daj znać co odpiszą :D[/QUOTE]
Jasne, dam :) Już mogę to zrobić, dostałam zaproszenie na jutro, bądź piątek. Pewnie się wybiorę jutro.

Edited by Nanashi
Posted

[quote name='Nanashi']Na wystawach sprzedają całkiem fajne i w dobrej cenie, ale to przy okazji jakiejś byś musiała zakupić, bo tak to faktycznie nie widziałam znośnych, a sama już się powolutku rozglądam.[/QUOTE]
Są różne ozdobne, bardzo fajne, ale jak mówię - masakrycznie drogie :shake: Chyba na pierwszy raz wezmę coś zwykłego pod kolor, przecież nie będą oceniać jakości mojej ringówki :lol:
[quote name='Nanashi']To przez pogodę, najłatwiej na nią zwalić winę. U mnie na szczęście działa jedna 'komenda', na którą Szkodnik przybiega: "Tora! kot, kot, kot!" :D i pies już przy mnie.[/QUOTE]
To u mnie przed zabawą często entuzjastycznie krzyczę "ZAJĄCZEK!". Młody wie co to znaczy i zaraz jest przy mnie :lol:
[quote name='Nanashi']Jasne, dam :) Już mogę to zrobić, dostałam zaproszenie na jutro, bądź piątek. Pewnie się wybiorę jutro.[/QUOTE]
Tak właśnie myślałam, że zaraz dostaniesz odpowiedź, dlatego czekałam :D Jak jutro pójdziesz to opowiedz jak było! W piątek to ja jestem, z tym, że ja mam na 17:30, a Tobie Pani pewnie powiedziała, że od 18:30 do 20:30? :D Bo wtedy są zajęcia klubu i zawsze może się zwinąć z nich i więcej czasu poświęcić na rozmowę.

Posted

[quote name='Gezowa']Są różne ozdobne, bardzo fajne, ale jak mówię - masakrycznie drogie :shake: Chyba na pierwszy raz wezmę coś zwykłego pod kolor, przecież nie będą oceniać jakości mojej ringówki :lol:[/QUOTE]
Skoro to pierwszy raz i nie wiążesz jakieś szczególnej przyszłości z wystawami to myślę, że zwykła, dobrze dobrana ringówka wystarczy i nie ma co wydziwiać ;)

[quote name='Gezowa']Tak właśnie myślałam, że zaraz dostaniesz odpowiedź, dlatego czekałam :D Jak jutro pójdziesz to opowiedz jak było! W piątek to ja jestem, z tym, że ja mam na 17:30, a Tobie Pani pewnie powiedziała, że od 18:30 do 20:30? :D Bo wtedy są zajęcia klubu i zawsze może się zwinąć z nich i więcej czasu poświęcić na rozmowę.[/QUOTE]
Dokładnie, między 18.30 a 19.30 mam przyjść ze Szkodniczkiem i zobaczymy, co powiedzą. Tora pewnie się zdziwi gdzie ją zabieram :D

Posted

[quote name='Nanashi']Dokładnie, między 18.30 a 19.30 mam przyjść ze Szkodniczkiem i zobaczymy, co powiedzą. Tora pewnie się zdziwi gdzie ją zabieram :-D[/QUOTE]
No to czekam, czekam :razz:
[quote name='PannaAnna']Ale pysiolek piękny! :loveu: Boski chłopak z niego, na pewno będę wpadać :).

Proszę przekazać buziaka w nosek! :)[/QUOTE]
Boski to będzie jak dorośnie, mam nadzieję :razz:
A buziaczka potem, bo przed momentem żarł żwacza :lol: Nie lubię tego zapachu.

Posted

[quote name='Gezowa']No to czekam, czekam :razz:[/QUOTE],
Z Torą byłam, jej uszy zrobiły furorę(znów :D) i dostanę maila z dokładnymi wytycznymi, co do godzin spotkań. Ale w przyszłą sobotę chyba już mamy przyjść, o ile się zdecyduję i z tego, co pamiętam, co mówiła p.Ula.

A w ogóle to niebawem weekend i spodziewam się zdjęć - tych z aparatu, bo oczywiście będziesz pamiętała o bateriach ;)
Mi jeszcze pozostało około 16 dni czekania, czy będzie w miocie dziewczynka, na którą tak czekam :D

Posted

[quote name='Nanashi']Z Torą byłam, jej uszy zrobiły furorę(znów :D) i dostanę maila z dokładnymi wytycznymi, co do godzin spotkań. Ale w przyszłą sobotę chyba już mamy przyjść, o ile się zdecyduję i z tego, co pamiętam, co mówiła p.Ula.[/QUOTE]
Tora to ta z avka? :) Bo z początku piesek na avatarze skojarzył mi się z welsh corgi :evil_lol:
U mnie było tak samo :D Może na siebie natrafimy jeśli się zdecydujecie :)
[quote name='Nanashi']A w ogóle to niebawem weekend i spodziewam się zdjęć - tych z aparatu, bo oczywiście będziesz pamiętała o bateriach ;)
Mi jeszcze pozostało około 16 dni czekania, czy będzie w miocie dziewczynka, na którą tak czekam :D[/QUOTE]
Udaję, że nie widzę zdania o zdjęciach, więc przejdę do dalszej części... :diabloti:
16 dni szybko zleci, chociaż ja bym się niecierpliwiła na pewno :cool3: Trzymam kciuki tak czy siak :)

Byliśmy na spacerze, który miał być dłuższy, ale trwał niespełna godzinę, bo złapał nas deszcz... więc te kilka zdjęć, które mam są z domu.
Więc... schowaliśmy się pod kocem po wytarciu mokrej dupki.
Z początku wyglądaliśmy tak:
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240583-1348832536.jpg[/IMG]
Później nurkowaliśmy...
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240585-1348832536.jpg[/IMG]
I jeszcze trochę...
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240587-1348832536.jpg[/IMG]
I znowu...
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240592-1348832536.jpg[/IMG]
Aż doszliśmy do takiego poziomu :diabloti::
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240586-1348832536.jpg[/IMG]

Posted

+ owczarkowy bonus, czyli "dlaczego Ejden czasami mylony jest z owczarkiem?"

[img]http://img.liczniki.org/20120928/P9240617-1348832536.jpg[/img]

[img]http://img.liczniki.org/20120928/P9240618-1348832536.jpg[/img]

[img]http://img.liczniki.org/20120928/P9240620-1348832536.jpg[/img]

Posted

[quote name='Gezowa']Tora to ta z avka? :) Bo z początku piesek na avatarze skojarzył mi się z welsh corgi :evil_lol:
U mnie było tak samo :D Może na siebie natrafimy jeśli się zdecydujecie :)

Tak, to ona :) Też do corgiego została porównana, chociaż inna sierść, taka krótkowłosa wersja z dłuższym pysiakiem (żeby nie spamować Twojej galerii dam tylko link do jej zdjęcia byś mogła ją zobaczyć [url]http://i85.photobucket.com/albums/k54/sasi-chan/zd2.jpg[/url] )

[quote name='Gezowa']Udaję, że nie widzę zdania o zdjęciach, więc przejdę do dalszej części... :diabloti:
16 dni szybko zleci, chociaż ja bym się niecierpliwiła na pewno :cool3: Trzymam kciuki tak czy siak :)[/QUOTE]

Odliczanie jest okropne, ale na pocieszenie moja samica mieczyka zrobiła mi niespodziankę w postaci 10 pływających małych oczek :D
I nie udawaj: tłum wymaga!

[quote name='Gezowa']Byliśmy na spacerze, który miał być dłuższy, ale trwał niespełna godzinę, bo złapał nas deszcz... więc te kilka zdjęć, które mam są z domu.
Więc... schowaliśmy się pod kocem po wytarciu mokrej dupki.
Aż doszliśmy do takiego poziomu :diabloti::
[IMG]http://img.liczniki.org/20120928/P9240586-1348832536.jpg[/IMG][/QUOTE]

Był pies - nie ma psa, tylko łapka na szczęście wystaje, haha. Nie mogę się napatrzyć na to jego umaszczenie i uszyska :D Duże, stojące uszy są w modzie.