Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To zakładanie łapek to coś w stylu "wstydź się" ( właśnie próbuję uczyć tego Elvisa :) ):loveu: Dzielny grzybiarz , znalazł coś ? Elvis ma niezwykły dar do wyszukiwania właśnie grzybów...i zjadania, więc do lasu nie chodzimy :evil_lol:

Posted

Znalazł, a jak! Jedną kurkę i setki trujących grzybów :lol:. Nie no, teraz rzadziej zbiera coś, chyba, że ma głupawkę, a wtedy był trochę zmęczony, więc z reguły węszył. Czasami chciał coś chwycić, ale "FE" skutecznie go zniechęca :razz:

Nudziło nam się podczas burzy... :) To chyba nasz pierwszy filmik w galerii. Nie będzie ich za wiele, bo widać jaki mam sprzęt... - kiepski :angryy:
[video=youtube;zXNIrvrYBmo]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zXNIrvrYBmo[/video]

Posted

Wczoraj był drugi trening... dużo śmiechu, ale jeszcze więcej bólu, bo dzisiaj rano nie mogłam wstać :lol:. Plecy mnie strasznie bolą przez te zabawy... :p

A żeby tak odświeżyć trochę to dam zdjęcie, które dzisiaj zrobiłam.
[img]http://img.liczniki.org/20120915/P9180608-1347702931.jpg[/img]
Podoba mi się :)

[url]http://img.liczniki.org/20120915/P9180609-1347702931.jpg[/url] - to trochę mniej, ale też ujdzie :lol:

Posted

[quote name='Pestkaa']Jaki on przystojny! :loveu:
Ile płacicie za lekcję?[/QUOTE]
Dorasta mi chłopak :loveu: Jak przewinę na pierwszą stronę i zerknę na to maleństwo z krótkim pyszczkiem to aż się uśmiecham ;)
A za lekcje 350 za dwa miesiące. Zajęcia 2 razy w tygodniu, chyba, że coś wypadnie to wiadomo, że po prostu przesuną. Dzisiaj były zawody dlatego zajęć nie miałam, jestem ciekawa jak im poszło :)
[quote name='Pasia']piękne zdjęcia :loveu:[/QUOTE]
A gdzie tam zdjęcia! To model jest piękny! :lol: Nie no, niedługo pożyczę porządny aparat od drugiej ciotki to poszaleję na sesjach z młodym :cool3:

Posted

[quote name='Gezowa']A gdzie tam zdjęcia! To model jest piękny! :lol: Nie no, niedługo pożyczę porządny aparat od drugiej ciotki to poszaleję na sesjach z młodym :cool3:[/QUOTE]
Oczywiście model jest przepiękny :loveu:
czekam na nowe zdjęcia :)

Posted

[quote name='leónowa']Witamy sie u przeslicznego pipecika, zastanawiam sie tylko czemu ja tu tak późno jestem, teraz to na pewno bedziemy częściej wpadać:lol:[/QUOTE]
Lepiej późno niż wcale, nie mniej super, że do nas trafiłaś :razz:

Widzę, że młody działa motywująco jeśli chodzi o tworzenie filmików :lol:. To dobrze, bo pooglądałabym Wasze psiury :D. My z kolei uczymy się co chwile czegoś nowego na zajęciach, w domu to utrwalamy w wolnym czasie, więc jest coraz lepiej.

No i napisałam już w taksowej modzie:
[QUOTE]Nasz komplecik:

[IMG]http://img.liczniki.org/20120919/Zdj_cie1915-1348053157.jpg[/IMG]
Teraz przynajmniej widzę gówniarza w trawie :lol:.
Zrobiłam błąd, bo podając wymiary taks chodziło mi o wymiary psa, a nie szelek... Więc mamy je na styk. Moja wina, przyznaję, ale na pierwsze szeleczki są idealne. Pewnie zamówimy następne, tym razem będę się pilnować :evil_lol:
[/QUOTE]

Posted

Mm, jak męsko wygląda :loveu:
Właśnie ja też kupiłam takie guardy widoczne. Tylko że moje są aż żarówiaste! :evil_lol:
A opowiadaj jak się uczycie. Porównać chcę :)

Już ogarniam kanał na yt i jutro będą pierwsze filmiki :lol:

Posted

Dziękuję Wam za odwiedziny i miłe słowa :loveu: Dzisiejszy, wieczorny spacer uważam za BARDZO udany... Nie dość, że młody miał kompana do zabawy (właściwie to uciekał... a jak już dał się złapać to się z nim kulał :lol:) to jeszcze była to jedna z ras, które uważam za najpiękniejsze, więc dodatkowa radość dla mnie z zobaczenia na żywo i wymiziania szczurka :loveu: Nowy kolega to akita inu o pięknej, białej maści i póki jest mały i kochany to mogą się bawić...:diabloti: Umówiłam się z państwem na jutro w tym samym miejscu. Aż się cieszę, bo u nas bardzo mało obiektów do socjalizacji tak od ręki... zawsze trzeba gdzieś dojeżdżać, a nie zawsze jest jak...

[B]Pestkaa[/B], widziałam wasze guardy w smyczach i szelkach... Świetne są :D. Ja zrezygnowałam z DS raczej dlatego, że nie mogłam żadnego wzoru/koloru dobrać do młodego... taki zwykły czerwony czy niebieski do mnie nie przemawia... Ewentualnie rażąca zieleń czy żółć :lol:
A z uczeniem to chodzi ci o metody, o konkretne ćwiczenie czy ile czasu nam zajęło? Bo my do agility, a Wy chyba posłuszeństwo... Albo to ja źle rozumiem, bo mam do tego tendencje :lol:

Posted

Chodzi mi o metody. :)
Tak, głównie posłuszeństwo, ale pani głównie daje mi wskazówki, co źle robię itd. Ćwiczę poza lekcją. Na zajęciach pokazuje mi jak pracuje ze swoimi psami (belgi), trochę na Tinie. Ćwiczymy godzinę i to z przerwami, chociaż nawet wtedy jest wykończona. Oczywiście nie fizycznie :)

Posted

Tak, u mnie podobnie. Niby sport, ale dużo też z wychowania i tak dalej ;) Porady, dużo poprawiania i uwagi jak z nim postępować, bo nawet nie wiedziałam, że ignoruję coś, za co powinnam go pochwalić.
U nas też godzina (czasami trochę więcej, bo nikt na zegarek nie patrzy ;p) z kilkoma krótkimi przerwami coby móżdżek odpoczął :D. Pracujemy póki co bez klikera, ale o to zapytam jutro, bo whippety lepiej się uczą przez klikanie, ja widzę znaczą różnicę... ale w sumie nie robimy teraz też czegoś, co wymaga klikania (ewentualnie slalom...). Jest dużo nagród słownych, tak, żeby aż mu tyłek latał ze szczęścia :lol:.

Posted

Trochę się zasiedzieliśmy dzisiaj na treningu, bo powinniśmy być godzinę, a byliśmy niecałe 3...:lol: Po prostu zostałam, żeby się 'dokształcić', a na koniec młody miał super socjal z borderem i belgiem :) Prawdopodobnie z borderem będziemy w jednej grupie, bo psy super się dogadały, świetnie na siebie działają :D.
Nie mniej miło mi się zrobiło, słysząc pochwałę na temat naszej pracy. Teraz to wszystko wychodzi, jest nam łatwiej w pewnych ćwiczeniach niż byśmy mieli zaczynać od początku. Jasne, popełniałam też błędy, ale to szybko się prostuje, naprawia, więc jest całkiem fajnie.

... I prawdopodobnie w dalszej przyszłości zaczniemy obedience... :D

Posted

Coś cicho, pewnie przez brak zdjęć, więc coś dodam...

Taka tam zgarbiona pokraka :diabloti:
[img]http://img.liczniki.org/20120925/Zdj_cie1943-1348595459.jpg[/img]
Polski pies na Akity :razz:.
[img]http://img.liczniki.org/20120925/Zdj_cie1946-1348595459.jpg[/img]