lusinda Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Na 100% Monia lada dzień idzie do sprawdzonego domu w Krakowie !!! Kwestia transportu i od tego uzależnione kiedy pójdzie, ale ten tydzień to na bank !! Podkreślam - dom sprawdzony Quote
kaskadaffik Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Niech idzie nawet do samego Honolulu, byleby tylko miała faktycznie super warunki i miłość na ostatnie lata życia :) a jak jeszcze sprawdzone to nie ma na co czekać :) super Moniusia, że wyjdziesz ze schroniska !!! Quote
KrystynaS Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Godzinę temu na FB pojawił się taki wpis: Anna Sokół Dzwoniłam przed chwilą do pana z Urzędu Miasta w sprawie adopcji pieska... Dowiedziałam się że spóźniłam się bo piesek jest już zarezerwowany dla kogoś innego i dzisiaj albo jutro przyjeżdża po nią jakaś pani... Czy to o tym domu w Krakowie mogło być?? Quote
KrystynaS Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Lusindo na czym polega problem z transportem?? Podkreślam - dom sprawdzony Dzięki Quote
halcia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Mysle,ze taki ,że sunia jest w Mielcu a dom w Krakowie.Ale mam nadzieje,ze ten ktos to dograł.Moniu...doczekałaś.... Quote
Nadalle Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='lusinda']Na 100% Monia lada dzień idzie do sprawdzonego domu w Krakowie !!! Kwestia transportu i od tego uzależnione kiedy pójdzie, ale ten tydzień to na bank !! Podkreślam - dom sprawdzony[/QUOTE] Świetna wiadomość! :multi: Quote
halcia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 W schronisku jest jeszcze starsza Gienia.Ona tez bardzo potrzebuje pomocy,ale jakos cisza......moze w Krakowie tez by sie znalazł dom?Taki z bezposrednim wyjsciem na zewnątrz.Gienia ledwo chodzi,chodzi jak pijak,zatacza sie i wywraca.A chce życ!I byc kochana! Quote
Nadalle Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Halcia a może by założył Gieni osobny wątek? Quote
beataczl Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='KrystynaS']Czuje się bezpieczna, nie odczuwa dyskomfortu :lol: Świetnie dobrałyście jej kolegę. Proszę Was dołóżcie wszelkich starań aby Monia nie pojechała ... Pani na FB napisała, że jutro oficjalnie wystąpi do zarządzających schroniskiem o adopcję Moni. Druga Pani, ta z Warszawy którą wprowadzono w błąd (ciekawe czemu) że Moni już nie ma, też ma dzwonić pod podany numer, chce również adoptować Monię. Słuchajcie ludzie piszą, pytają bo Monia wielu osobom jak widać zapadła w serce jak to się mówi. I zwyczajnie boją się o nią, o to co ją czeka. Chcą jej pomóc na tyle na ile mogą. Nie każdy uwielbia się pławić w kłótniach, aferach, zapewniam Was.[/QUOTE] moze Ktorys z domkow wezmie ta druga starsza sunie..? ten co odpadnie Moni.. Quote
halcia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Licze na to....sunia nie szczeka,nie ymaga długich spacerów...nawet nie dałaby rady,a tu duzo ludzi chcących pomóc jednej jedynej Moni....więc dlaczego Gieni nie?Tez starsza,tez całkowicie bezradna,troche większa i ruda.A chyba jeszcze bardziej bezradna.....W samym Krakowie ze 3 osoby upominało sie o Monie/juz nie mogłam sie połapac/więc moze GIena dla kogos wrażliwego.Domy widze sprawdzone błyskawicznie,nie trzeba prosic tygodniami...A marny los GIeni na jesien i zime...w schronisku na zimnym betonie.Hala tez nie jest przyjazna...ciemna i zimna!!!! Quote
KasiaKia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Ja także potwierdzam, że sunię zabierają dogomaniacy zakochani w staruszkach od lat :) osoby mające doświadczenie w resocjalizacji weteranów schroniskowych, mający świadomość konieczności leczenia suni. Kwestia transportu, sunia bowiem musi jechać w jak najlepszych warunkach, przecież Monia opuszcza schronisko po 10 latach - musimy zminimalizować jej stres. Na pewno przebieg leczenia, resocjalizacji i zdjęcia będą umieszczane na wątku. A może ktoś mógłby pomóc z transportem z Mielca do Krakowa? Ja niestety w tym tygodniu nie dam rady. W sumie to szkoda każdego dnia, który Monia musi spędzić w schronie. Wystarczająco się nasiedziała. Co do Gieni... popytam w Krakowie może chociaż za DT. Quote
halcia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Moze byłby dom i dla drugiej?Czy tylko Monia budzi zainteresowanie? jedna i druga spędziły wiele lat w tym schronisku. Quote
KasiaKia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Jak widać warto zakładać wątki i wydarzenia dla psiaków, im więcej osób się o nich dowiaduje tym większa szansa na dom. Monię nikt nie chciał przez 10 lat, a tu nagle tylu chętnych. Może trzeba założyć Gieni osobny wątek? A osoby z wydarzenia na FB zaprosić do Gieni? Quote
Nadalle Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Ja jestem za wątkiem. Skoro Moni się udało to Gieni tez się uda. A warto żeby ją więcej osób zobaczyło bo nie każdy wchodzi na wątek Moni. Wydarzenie na FB tez wskazane. Quote
beataczl Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Nadalle']Ja jestem za wątkiem. Skoro Moni się udało to Gieni tez się uda. A warto żeby ją więcej osób zobaczyło bo nie każdy wchodzi na wątek Moni. Wydarzenie na FB tez wskazane.[/QUOTE] mozna Gienie pokazac na watku Monii -moze ktoremus z domkow zabije serce do suczki Quote
lusinda Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 będę prawdopodobnie w czwartek na schronisku, zrobię jej zdjęcia i wstawię tutaj albo założymy nowy wątek Quote
halcia Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) Mozna poprzeklejac,ale ja nie umie... Tu jest Gienia http://tablica.pl/oferta/starsza-sunia-gienia-pragnie-domu-a-czeka-ja-juz-chyba-tylko-smierc-w-schronisku-ID1rpED.html Edited September 17, 2012 by halcia Quote
Sabina02 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='halcia']Moze byłby dom i dla drugiej?Czy tylko Monia budzi zainteresowanie? jedna i druga spędziły wiele lat w tym schronisku.[/QUOTE] Halciu, Ci ludzie sa glownie z wydarzenia na FB, ktore ma Monia. Zrobie Gieni wydarzenie na FB. Jesli pozwolisz to uzyje czesc tekstu z Twojego przedostatniego postu. :) Quote
Ulka18 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 (edited) [quote name='halcia']Mozna poprzeklejac,ale ja nie umie... Tu jest Gienia GIENIA JEST NA STRONIE. MA MASE ZDJEC. Pytanie ogolne - To lekceważenie strony schroniska specjalne czy w innym celu? Tyle lat strona byla, nagle nikt nie pamieta, ze ona istnieje? Jessoooo. Moze kto inny ja bedzie prowadzil, wtedy kazdy bedzie sprawdzal najpierw na stronie czy sa zdjecia i pies :roll: http://ec2-204-236-219-237.compute-1.amazonaws.com/mielec/index.php/component/k2/item/190-b66-sektor-d-suczka-gienia-brązowa Jutro wrzuce najnowsze zdjecia Gieni ze spacerkow z Halcia. Wydarzenie na FB - chore, cisza, nic sie nie dzieje i tylko pojdzie plota, bedzie kolejna afera czy pies istnieje, czy jest rezerwacja, dla kogo, po co, tysiace pytan nie do tych, ktorzy decyduja. Po czym walka o psa, a kolejne beda czekac jakby nigdy nic. Na mnie nie liczcie na wyjasnianie czegokolwiek jak niejaki Ireneusz czy inny oszolom sie czepi. Edited September 17, 2012 by Ulka18 Quote
Sabina02 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='Ulka18'] Wydarzenie na FB - chore, cisza, nic sie nie dzieje i tylko pojdzie plota, bedzie kolejna afera czy pies istnieje, czy jest rezerwacja, dla kogo, po co, tysiace pytan nie do tych, ktorzy decyduja. Po czym walka o psa, a kolejne beda czekac jakby nigdy nic. Na mnie nie liczcie na wyjasnianie czegokolwiek.[/QUOTE] Jak trzeba bedzie to ja wyjasnie. To glownie ten caly Ireneusz mącił na FB, a nim to sie nie bede przejmowac, bo to jakis psychol. :stupid: Moni wydarzenie bylo udostepnione az 500 osobom i mysle, ze te chetne domki to stamtad, bo Monia chyba nie ma jeszcze ogloszen. Mialam je dopiero zamowic u CatAngel, ale nagle dowiedzialam sie o jakichs chetnych na adopcje Moni, wiec je wstrzymalam. Quote
Ulka18 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 OK. Wyjasniaj. I zadnych pw, ani blota ani szlamu nie zycze sobie, zglosze od razu do admina do zbanowania. Quote
Sabina02 Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 [quote name='Ulka18']OK. Wyjasniaj. I zadnych pw, ani blota ani szlamu nie zycze sobie, zglosze od razu do admina do zbanowania.[/QUOTE] Ok, nie bede wysylac Ci zadnych PM. Moni wydarzenie usunelam, a Gieni nie bede robila. Quote
Ulka18 Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Sabina02']Ok, nie bede wysylac Ci zadnych PM. [/QUOTE] Akurat nie chodzilo o Ciebie Sabinko. Zle zrozumialas :D NIE O CIEBIE SABINKO !!! I po co zamykac watek, niech przyszly dom wstawia zdjecia, wiadomosci. Kazdy z nas na to czeka. Quote
lusinda Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 oby z każdego domu były wiadomości co słychać.... Quote
Recommended Posts