inga.mm Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Pojawienie się podwyższonych aktywności ALAT w osoczu wskazuje raczej na uszkodzenie komórek, a nie zaburzenia funkcji narządu Stężenie kreatyniny w osoczu krwi jest wypadkową produkcji i wydalania, zależy bezpośrednio od masy mięśni i od sprawności wydalniczej nerek. Zwiększoną produkcję powoduje: wysiłek fizyczny, akrogemalia, gigantyzm. Zmniejszone wydalanie może być wywołane: niewydolnością nerek, stosowaniem leków o ubocznym działaniu uszkadzającym nerki, zatruciami związkami organicznymi i nieorganicznymi. Spadek stężenia wywołuje np. głodzenie. Obniżona wartość limfocytów wskazuje na stan zapalny. Nieprawidłowy wzrost granulocytów występuje w: zakażeniach bakteryjnych, niektórych wirusowych, w chorobach nowotworowych, grzybicach. To tak na szybko zebrane wiadomości. Czym jest leczony? Quote
Zofija Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Inguś, dostał leki na wątrobę, badania miał robione jak nic nie jadł i miał biegunkę. Teraz je jak szalony, goni, szczeka i jest żywy jak piesek 8 letni:) Dostaje-epato750 plus. Quote
Zofija Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 No tyle tylko, ze ma wystające kości, więc karmiony specjalnie nie był, raczej odwrotnie. Ponizej artykuł: Quote
Zofija Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Pisze z 1 piętra, ale Policja mówiła Dei z 3-go, i moja koleżanka z Policji też tak mówiła. Więc juz nie wiem. W każdym razie teraz to mu jedzenia nie zabraknie, wręcz odwrotnie:loveu: Quote
inga.mm Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Co zamierzasz z nim dalej czynić? zostanie u Ciebie? Quote
Zofija Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 inga.mm napisał(a):Co zamierzasz z nim dalej czynić? zostanie u Ciebie? nie wiem Inga- szczerze? Zakochałam się w nim... Quote
inga.mm Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 słodki krasnal. Trudno sie w nim nie zakochać. Jeśli możesz to zaopiekuj się nim. Ma znikome szanse na adopcję Quote
Zofija Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Wczoraj kończyłam czytać książkę "Złodziejka książek" i ryczałam jak bóbr(jak ktoś czytał to wie dlaczego) i on wtedy podszedł i wtulił główkę w mój podbródek a ciałko położył na sercu... Quote
Nilsson Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 ON jest przeuroczy!!!! Przy tych okrąglutkich paniach:evil_lol: wygląda jak krasnalek:loveu: Quote
Guest WitusiowaEwa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Kochane maleństwo o dużym sercu..... Quote
malagos Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Zofija napisał(a):nie wiem Inga- szczerze? Zakochałam się w nim... He, he, na taką miłośc jest tylko JEDNO lekarstwo :evil_lol: - tulenie cały czas tego chucherka do serca.......:lol: Quote
Zofija Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [quote name='malagos']I jak zyjecie? Wszystko ok?[/QUOTE] wszystko ok:). Rikardo rządzi:). Chodzimy na długie spacery. Ostatnio pies rasy golden retriver "dostawiał"się do Neli i Rikardo ruszył do ataku i użarł go jednym zębem:). Dzisiaj byliśmy w górach. Rikuś jest żywy , wesoły. Ale ma charakterek. Jak raz chciałam pokazać jak prezentuje się w golfiku, który dostał od cioci Nilsson , to jak mu go założyłam to stał wściekły i buczał jak osa:)) Quote
malagos Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 he, he, mam ratlerkę wiec wiem, jakie to małe-wsciekłe potrafi być:) Quote
Zofija Posted August 15, 2012 Author Posted August 15, 2012 [quote name='malagos']he, he, mam ratlerkę wiec wiem, jakie to małe-wsciekłe potrafi być:)[/QUOTE] no!!! on potrafi być taki słodziak, ale jak się wścieknie mały choleryk:evil_lol: Quote
inga.mm Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 uroki ratlerków są wielorakie. Sa gadułami, humorzaste, złośliwe, kochane, sprytne i... jedyne w swoim rodzaju Jakieś wskazówki od weta? Quote
Zofija Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 [quote name='inga.mm']uroki ratlerków są wielorakie. Sa gadułami, humorzaste, złośliwe, kochane, sprytne i... jedyne w swoim rodzaju Jakieś wskazówki od weta?[/QUOTE] wiesz co nie. Bierze te leki na wątrobę. Apetyt ma za 3 , na spacerach śmiga. Moim zdaniem jak na prawie 15 lat to on ma silny organizm. Chociaż moze te mniejsze są silniejsze. Quote
Zofija Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Inga- z innej beczki- mega pilnie potrzebuję osoby do wizyty przedadopcyjnej do 12 letniej maleńkiej suni w Warszawie!!!! Panią ja chce adoptować! Mieszka Warszawa- Ząbki. Transport mam na 22.08. , a ja nie umiem nikogo znaleźć do wizyty!!!!:( Quote
Zofija Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 [quote name='inga.mm']nie pamiętam kto jest z Ząbek!!!![/QUOTE] Chyba mam!!!!!!!!!Abrakadabra i kinia1984! Quote
inga.mm Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 jeszcze Tattoi - była dzis na dogo, czarna anda - była wczoraj Quote
Zofija Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 [quote name='inga.mm']jeszcze Tattoi - była dzis na dogo, czarna anda - była wczoraj[/QUOTE] abrakadabra zrobi!!!!! Quote
Recommended Posts