Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pojawienie się podwyższonych aktywności ALAT w osoczu wskazuje raczej na uszkodzenie komórek, a nie zaburzenia funkcji narządu
Stężenie kreatyniny w osoczu krwi jest wypadkową produkcji i wydalania, zależy bezpośrednio od masy mięśni i od sprawności wydalniczej nerek. Zwiększoną produkcję powoduje: wysiłek fizyczny, akrogemalia, gigantyzm. Zmniejszone wydalanie może być wywołane: niewydolnością nerek, stosowaniem leków o ubocznym działaniu uszkadzającym nerki, zatruciami związkami organicznymi i nieorganicznymi. Spadek stężenia wywołuje np. głodzenie.
Obniżona wartość limfocytów wskazuje na stan zapalny.
Nieprawidłowy wzrost granulocytów występuje w: zakażeniach bakteryjnych, niektórych wirusowych, w chorobach nowotworowych, grzybicach.
To tak na szybko zebrane wiadomości.
Czym jest leczony?

Posted

Inguś, dostał leki na wątrobę, badania miał robione jak nic nie jadł i miał biegunkę. Teraz je jak szalony, goni, szczeka i jest żywy jak piesek 8 letni:)
Dostaje-epato750 plus.

Posted

Pisze z 1 piętra, ale Policja mówiła Dei z 3-go, i moja koleżanka z Policji też tak mówiła. Więc juz nie wiem. W każdym razie teraz to mu jedzenia nie zabraknie, wręcz odwrotnie:loveu:

Posted

Wczoraj kończyłam czytać książkę "Złodziejka książek" i ryczałam jak bóbr(jak ktoś czytał to wie dlaczego) i on wtedy podszedł i wtulił główkę w mój podbródek a ciałko położył na sercu...

Guest WitusiowaEwa
Posted

Kochane maleństwo o dużym sercu.....

Posted

Zofija napisał(a):
nie wiem Inga- szczerze? Zakochałam się w nim...

He, he, na taką miłośc jest tylko JEDNO lekarstwo :evil_lol: - tulenie cały czas tego chucherka do serca.......:lol:

Posted

[quote name='malagos']I jak zyjecie? Wszystko ok?[/QUOTE]

wszystko ok:). Rikardo rządzi:). Chodzimy na długie spacery. Ostatnio pies rasy golden retriver "dostawiał"się do Neli i Rikardo ruszył do ataku i użarł go jednym zębem:).
Dzisiaj byliśmy w górach. Rikuś jest żywy , wesoły. Ale ma charakterek. Jak raz chciałam pokazać jak prezentuje się w golfiku, który dostał od cioci Nilsson , to jak mu go założyłam to stał wściekły i buczał jak osa:))

Posted

[quote name='malagos']he, he, mam ratlerkę wiec wiem, jakie to małe-wsciekłe potrafi być:)[/QUOTE]
no!!! on potrafi być taki słodziak, ale jak się wścieknie mały choleryk:evil_lol:

Posted

[quote name='inga.mm']uroki ratlerków są wielorakie. Sa gadułami, humorzaste, złośliwe, kochane, sprytne i... jedyne w swoim rodzaju

Jakieś wskazówki od weta?[/QUOTE]

wiesz co nie. Bierze te leki na wątrobę. Apetyt ma za 3 , na spacerach śmiga. Moim zdaniem jak na prawie 15 lat to on ma silny organizm. Chociaż moze te mniejsze są silniejsze.

Posted

Inga- z innej beczki- mega pilnie potrzebuję osoby do wizyty przedadopcyjnej do 12 letniej maleńkiej suni w Warszawie!!!! Panią ja chce adoptować! Mieszka Warszawa- Ząbki. Transport mam na 22.08. , a ja nie umiem nikogo znaleźć do wizyty!!!!:(